Ailemin yaptığı baskı doğru mu?

osenolsanbari3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2018
690
51
98
Kızlar 25 yaşındayım öbür ay 26ya giriyorum.5 aydır erkek arkadaşım var fakat profil fotoğrafımı onunla olan fotoğraf yaptım diye evde kıyamet koptu.Vay efendim 2 gündür tanıdığım insanla fotoğraf koyamazmışım.Bilgisayar oynamamada karışılıyor artık.Odama baskın yapar gibi gelip bilgisayarı kapattırıp gidiyorlar.Canıma tak etti artık.Ne yapabilirim?

Çalışıyor musunuz yoksa eğitim, sınava hazırlık gibi bir süreçten mi geçiyorsunuz? Evi ayırma ihtimali var mı? Zira bir yaştan sonra anlayışsız aileyi çekmek daha da zorlaşır.

Doğru değil
26 yaşına kadar kendin bir bilinç oluşturamamışsan sana güveniyorlar ise aillen kendinde arasın problemi

Genç bir kadının odasına baskın yapar gibi giymeyi hiç doğru bulmuyorum ya. Belki müsait değilsin o an.
Maalesef bazı aile yapıları böyle. Sınırlarını çizmeye çalış yani mecburen kabul ettirmeye çalış. En iyi seçenek ayrı ev. Ekonomik olarak müsait misin çalışıyor musun?

Yani nisanlinfalan değilseniz bence de koymamalisiniz. Türk toplumu bu bilgiyi haketmiyor. Hatta aile tanışması durumundan önce aileye de denemek lazım.

Yani aileniz bunu işin içinde resmiyet yok diye istemiyordur kesin.Akrabalardan çekiniyorlar kesin.Yarın bi gün ayrılınır, millet takip ediyor böyle şeyleri ,akıllarda kalır diye çekiniyorlardır kesin Aile bakış açısı böyle. .Bilgisayar oynamanıza karışılması çok saçma .Çalışıyor musunuz ? Okul? Onları da söyleseydiniz ona göre yorum değişirdi .

Bir anne olarak konuşayımkoruma içgüdüsü bence siz idare edin,anne ve babanın aklı çıkıyor çocuğuma birşeymi olacak diye yaşınız genç anlamanız zor ama tamamen refleks bu,ortalık o kadar zıvanadan çıktıki doğal olarak aksiyon alıyorlar sizin yaşınızda size göre tabiki bu bencillik gibi geliyor ama ben mesela 20 li yaşlarımı hatırlıyorum annemin söylediği nasihat ettiği herşey gerçektende öyle oldu,daha sakin daha soğukkanlı olun ileride bunu anlayacaksınız,yani biraz daha sakin ılımlı olmak size birşey kaybettirmez ama 30 lu yaşlarınızda anlayacaksınızki daha olgun daha sakin hareket etmek sizi doğru tercihler yapmaya yönlendirecek.

Yani nisanlinfalan değilseniz bence de koymamalisiniz. Türk toplumu bu bilgiyi haketmiyor. Hatta aile tanışması durumundan önce aileye de denemek lazım.
Kesinlikle katılıyorum.Konudan bağımsız olacak ama ,insanların fıtratını iyice öğrendiğimden beri sosyal medyada çok nadir o da belirli kişilere paylaşım yapıyorum.Koca koca teyzeler bile başkalarının paylaşımı hakkında yorumlar yapıyorlar aralarında .Hiç gerek yok dillere düşmeye Türk toplumu dedikoduyu çook sever ,sosyal medya da da aynılar .

Doğru demişler 5 aydır tanışıyorsun ne gerek var profil fotosuna.Bilgisayarda oynamana tam olarak neden karışıyorlar neyle meşgulsün okudun mu sınava mı hazırlanıyorsun napıyorsun da istemiyorlar

Kızlar çalışmıyorum
E çalışmıyorsun 26 yaşında evde oturup çocuk gibi oyun oynuyorsun evlilik yaşında sevgilini paylaşıyorsun bu aile yapısına tersse batar ki normal rahatsız olmaları önce birey olman kendi paranı kazanman işin gücünün olması gerekiyor 20 yaşında olsan neyse

Aynen ek olarak mutlu insana da tahammulleri yok. Ve laftan anlamiyorlar. Oturup onlara laf anlatmaya değmez. Keyfine bak yasa git.

Yaşıtlarına göre değerlendirirsek tabiki doğru değil.
Ama senin durumun biraz farklı biliyorsun.
Ailen seni korumak amaçlı böyle davranıyordur.

Ya burda
Ayrı ev
Ev ayır bilmem be yazanlar var

Daha kız profil fotoğrafına sevgilisi ile fotoğraf koyamıyor bu aile ayrı eve mi çıkmasını izin verecek Allah aşkına

Yapman gereken basit , sınırlarını yavaş yavaş çizip arttıracaksın

Örneğin eve geldiğin saate mi karışılıyor
Bu hafta yarım saat
Önümüzdeki hafta 1 saat
Sonra bir süre sonra biraz daha geç gelerek esneteceksin

Sınırlarını doğru çizersen , sorunsuz iletişim sorunsuz hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…