Ailemle eşim arasında kaldım.

chajin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
44
13
88
35
Merhaba,

Artık çok bunaldım ne yapacağımı bilemiyorum.

Eşim ailemden nefret ediyor sebebi de evleneceğimiz senelerde annesi beni istemediği için ve beni çok üzdüğü için ailemin eşime ve ailesine karşı sinirlenmesi. Ama şuan ailem kendi evlatları gibi seviyor sadece aileler görüşmüyor.
Eşim hala kin tutuyor ve ne zaman görüşsek kavga ediyoruz.
Ailemle konuştum olmadı, eşimle konuştum olmadı her şeyin yükü benim üstümde ne yapsam çözüm bulamıyorum.

aynı benim eşim...

Çok mecbur kalmadıkça eşinle onları görüştürme ailenle kendin görüş, ailen geldiğinde eşin de evde durmasın madem bu kadar sorun ediyor , hiç kavga etmeyin üstüne gitmeyin, kendine haline bırakın, sırf seni ailenden soyutlamak için bahane bulmuş, işine gelmiş yani...

Siz onun ailesinden nefret ediyor musunuz? Böyle bir konu açtığınıza göre etmiyorsunuz. Zamanında sizi istememiş ama geçmişte kalmış deyip gorusuyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer durum böyleyse eşiniz buna ne diyor peki?

istememesinden degil de.
çocuğu kaybettim 2015 te. annemde eşimin ailesini suçladi kızıma bakmadiniz diye. zaten bakmak zorunda degildi. anneme baştan dedim. kızdım onlarin ne suçu vardir dedim.
sonrada ikinci cocuğumun doğumundan sonra büyük patlama oldu. Eşim tamamen ailemden koptu gitmek de istemiyor bende gelme derim gelimyor zorla degil.
o öle yaparsa bende onun ailesine karşı mesafemi tutarim. üzgünüm.

Yerinizde olsam şu pandemi dönemini değerlendirirdim.

Zaten hiç kimse kimseyle görüşemiyor. Yani anlaşamasalar da, hoşlaşmasalar da, hatta nefret dolu da olsalar nasıl olsa karşılaşmıyorlar. Kafaya takmanıza hiç gerek yok yani bence.

Pandemi sonrası da Allahım kerim deyip kendimi üzmezdim ben olsam.

Açık söylemek gerekirse benim de görmek istemediğim ancak zorunda kaldığım bazı insanlar var, aynen bu şekilde yaşıyorum, mutluyum, çok şükür.

Bu kadar kin tutmasına gerek yok, yaşanmış bitmiş şimdi eşinizi seviyorlarmış neden hala uzatıyor ki. Aileme saygısız olan biriyle ben de anlaşamazdım. Bu arada çocuğunuz adına çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin. Çocuk yüzünden bakmadılar diye ailenizi suçluyormuş, ee o adam ne işe yarıyor? niçin evlenmiş sizinle?

Olmayani oldurmaya calismam. Lakin: Esiniz elinini vicdanina koyucak. Benim iki oglum var. Onlari üzen, canlarini yakan insanlara karsi benim de tutumum belli olur. Ha gelin hanim kin tutar o zaman yaparim. Kimse evladini kiz erkek fark etmez baskalari yipratsin diye büyütmüyor. Esiniz zamaninda ailesine gerekenleri söyleseydi durumlar böyle olmazdi. Aileme yapilan saygisizligi kendime yapilmis sayarim. Tavrim da ona göre net olur. Siz hala iki tatafin gönlünü yapmaya calisiyorsunuz. Hakli olanin tarafinda olun

Ben nefret etmiyorum, düğün günümü mahvetmesine rağmen ailemi aşağılamalarına rağmen eşimin hatrı için gittim sesimi çıkarmadım yeri geldi hoş geldin bile demediler, oğullarına her doğum gününde hediye aldılar beni seçtiler bunlar hiç önemli değil hepsini boş verdim huzurumuz bozulmasın diye.
Fakat benim ailem biraz patavatsızdır akıllarından geçeni hemen söylerler ya da rol yapmazlar. Eşimin ailesi de görünürde hiç karışmaz laf söylemezler. O yüzden ailem ne dese ne yapsa batıyor. Bazen ona karşı bir şey demeseler bile hareketleri eşime batıyor bir türlü benimseyemedi. Niyetlerinin kötü olmadığını da biliyor ama çok görüşmek istemiyor.
Hafta bir gün onun ailesi ile bir gün de benim ailemle görüşüyoruz. ikinci gün benim ailemle görüşeceksek olay çıkarıyor sürekli görüşecek miyiz diye. Diken üzerindeyim bir türlü anlatamıyorum eşime aile olmayı.

bence geçmişte kaldiysa orada kalsin hala onu unutmayarak bizi sürekli hatirlatmasi insani birden soğutuyor hayattan. yahu yaşandi bitti. yeniden hatirlatmaya ne gerek var. işte benim eşim çok kinci. eşim yüzünden Kindar kelimesinden nefret ettim bende Kincilik hiç yok. kimseye kin tutmam Allaha havale ederim. biliyorum yaşattığı yaşıyolar. boşveriyorum işte en önemlisi Aile konusunun A sini hiç açmiyorum konuyu.

Aynen öyle. Konu sahibinin ailesi hakli tepkilerini göstermisler. Konu sahibi devamli "senin ailen böyle yapti söyle yapti" diye baslasa onun hosuna gider mi? Ama sorun bizim orda cizgi cizemememizde. Ben esime ilk tanistigim gün söyledim aileme yapilan saygisizligi kendime yapilmis bilirim kabul etmem diye. Bu demek degildir ki benim ailem 4/4 lük. Ama yeri geldiginde ben gereken müdaheleyi yaparim. Konu sahibinin esi bunu yapmamis. Üstüne tepki aldigi icin hala kin tutuyor. Öyle bir dünya yok.

Eşiniz umursamamış ama o huzuru

Anlamak istemiyor sanırım. Ama adaletli olmak zorunda, iki tarafta birbirinin ailesi ile sorun yaşadığı halde size ailemle görüş deyip sizin ailenizle görüşmeyi istememesi haksızlık.

Bu durum da sizde onun ailesinden nefret edip görüşmüyorsunuzdur heralde,zira eşinizden çok daha geçerli bir sebeniz var.
Ben geçmiş geçmişte kaldı diyerek kin tutmadan görüştüm sürekli adım attım benim yaşadığım yükü eşim de yaşasın istemedim sanırım tek taraflı bir fedakarlık yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…