• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemle eşimin arasında kaldım

tolerant

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
42
0
6
Ankara
merhaba arkadaşlar
ben 4 senelik evliyim ve eşimi çok seviyorum. annem ve babam daha nişanlılığımızdan beri eşimi hiç sevmediler ve herşeyi sorun haline getirdiler. onlara göre onun herşeyi yalan yapmacık ama ben çok saf olduğum için hiçbirşey anlamıyorum. insan 4 senelik eşini tanımazmı arkadaşlar. tamam bazı huylarında haklılık payları var ama herşey onlara sorun. yok tabağı şöyle koyuyor bize yemek vermek istemiyor, yok seni bizden koparmaya çalışıyor, devamlı yanımızda duruyor neden gitmiyor falan filan..ailem hala evli olduğumuzu kabul etmiş değil. bekarken bana çok kötü davranırlardı evlendikten sonra bi ilgi alaka biz seni daha çok seviyoruz ama o bizi senden kopardı. falan filan.. bide eşimin arkasından benim yanımda devamlı küfür etmeleri benim kalbimi çok kırıyor. 2.5 yaşında bir kızım var aynı zamanda ikinciyede hamileyim. bu durumdan artık çok yoruldum. benim bişey yapmadığımı onu çok sevdiğimi anladılar ve bunu sindiremediler. sonuçta iyi kötü tüm huylarıyla insan eşini kabul eder.en son babam eşimi bi yere götürüp ona ağzına ne gelirse saymış sen bizi ayırdın kızımızla senin şı huylarından nefret ediyoruz. seni kızımdan boşandırcam falan bi sürü şey saymış. eşim şok olmuş tabi.. daha önce bişeylerin farkındaydı ufak ufak söylüyordum ama bu kadarını ben bile beklemiyordum. ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar..eşim ben artık senin ailenle bir araya gelmem benimle muhatap etme o karaktersiz insanları diyor. babama kızdım ama oda beni çok sevdiğini söylüyor. annem desen oda ondan daha fena. ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar:((( bundan sonra nasıl bir yöntem izlemeliyim lütfen bana akıl verin..

canım tabiki de eşin ve çocuklarının yanında olacaksın...yerinde olsam bir müdet onlara ders vermek adına araya mesafe koyardım..insan yuvasını kurduktan sonra kim ne karışır. bu adam sana ne yapıyor ki bu denli öfkeliler? bir şey sormak istiyorum sana. evlenmeden önce ailene maddi destek oluyor muydun?

canım düğünümüze bir ay kala işe girdim ve ailem düğünümde bana hiçbirşey yapmadı. o sırada eşim benden para istedi ve bende maaşımın yarısını düğünüme bir ay kala ona verdim. bütün masrafları tek başına o yapıyodu. ailem tabi benim ilk maaşımı ona verdiğimi öğrenince kıyameti kopardı. bende durumu anlattım biz seni okuttuk bu sana yetmezmi dediler bide düğünde altınları aldılar. onlara her ay para göndermemi istediler ama ben onlara şimdiye kadar hiç para vermedim eşimde istemiyodu onlara yardım etmemi. bu konuda eşimde hatalı fazla paragöz. kendi ailesinede bizimkilerede para göndermez. ben ara ara hediyeler alırım ama bişey ifade etmiyor.

canım tabiki de eşin ve çocuklarının yanında olacaksın...yerinde olsam bir müdet onlara ders vermek adına araya mesafe koyardım..insan yuvasını kurduktan sonra kim ne karışır. bu adam sana ne yapıyor ki bu denli öfkeliler? bir şey sormak istiyorum sana. evlenmeden önce ailene maddi destek oluyor muydun?

lütfen akıl verin arkadaşlar arada kaldım ne yapmalıyım::((

canım düğünümüze bir ay kala işe girdim ve ailem düğünümde bana hiçbirşey yapmadı. o sırada eşim benden para istedi ve bende maaşımın yarısını düğünüme bir ay kala ona verdim. bütün masrafları tek başına o yapıyodu. ailem tabi benim ilk maaşımı ona verdiğimi öğrenince kıyameti kopardı. bende durumu anlattım biz seni okuttuk bu sana yetmezmi dediler bide düğünde altınları aldılar. onlara her ay para göndermemi istediler ama ben onlara şimdiye kadar hiç para vermedim eşimde istemiyodu onlara yardım etmemi. bu konuda eşimde hatalı fazla paragöz. kendi ailesinede bizimkilerede para göndermez. ben ara ara hediyeler alırım ama bişey ifade etmiyor.

aileniz paragöz bence
eşiniz haklı
gayet de aklı başında
o nedenle ailen seni ondan koparmaya çalışıyo sana kötüleyip duruyolar
biraz benciller de
bence mesafe koy görüşme ailenle
işim var de
ağrım var de
eşine söyleme ama aranızı biraz soğut sen, yoksa eşini senden soğtuacaklar haberin olsun
eşine de görüelim diye sakın ısrar etme
belki bi kaç sene sonra

ailen eşinden ayırmak için ellerinden geleni yapıyor anlattığın kadarıyla.sakın ama sakın eşinle aranı bozma eşine yansıtmadan ailenle arandaki sorunu çözmeye çalış.olmuyorsa da araya mesafe koy bi süre gidip gelme.çünkü ailen hatalı.

merhaba arkadaşım,

ilk yazdığını okuduğumda sorunun para olduğunu anladım. zaten 2. yazdığında para meselerine değinmişsin.
kusura bakma ama senin ailen biraz paragöz ve anladığım kadarı ile sadece sen den maddi açıdan faydalana bilmek için eşini istemiyorlar.
sen yat kalk dua et kocan helal süt emmiş biriki bu kadar olaydan sonra bile senin ailenle görüşüyor.

senin için ilk sırada olması gereken çocukların ve kocan. uzak dur ailenden. onların derdi seni boşatıp senden maddi anlamda faydalanmak. asıl paragöz olanlar kocan değil bence kesinlikle annen ve baban.

merhaba arkadaşım,

ilk yazdığını okuduğumda sorunun para olduğunu anladım. zaten 2. yazdığında para meselerine değinmişsin.
kusura bakma ama senin ailen biraz paragöz ve anladığım kadarı ile sadece sen den maddi açıdan faydalana bilmek için eşini istemiyorlar.
sen yat kalk dua et kocan helal süt emmiş biriki bu kadar olaydan sonra bile senin ailenle görüşüyor.

senin için ilk sırada olması gereken çocukların ve kocan. uzak dur ailenden. onların derdi seni boşatıp senden maddi anlamda faydalanmak. asıl paragöz olanlar kocan değil bence kesinlikle annen ve baban.

ya ne yapacağımı bilmiyorum..annem babamı çok seviyorum ondan bu kadar arada kalıyorum..anne baba hakkını ödeyememekten çok korkuyorum..inancımda var o nedenle hep annemi babamı üzmekten korkarım..benim üzerime çok düştükleri zamanlar oldu ama bir o kadar kırdıkları zamanlarda..arada para göndersem acaba biraz düzelirlermi:/ evimdeki hiçbirşeyi onlara anlatmıycam artık eşimide onlardan uzak tutmayı düşünüyorum..bunlar çare olurmu acaba:((

Bak güzel kardeşim,

Mis iki evladın var Allahın izni ile ikinci evladın da geliyor...Evlendiğin zaman her iki aile hele ki bizim türk toplumunda pek kabullenmek istemiyorlar...Damat niye dedi Gelin neden gelmedi...Kimse anlamıyorki artık onların kendinelerine ait hayatları da...Allah sevdiği kulları eş çocuk anna baba akraba ile denermiş senin sınavın ağır...Buradaki yazan tüm arkadaşlar doğru yazmış.Sen Allahtan hesap vermekten korkuyorsun ama maşallahh senin ailen korkmuyor...Anne Baba tam evlatlarına sorumluklarını yerine getirip yaparsa sen nankör evlat olursan elbette Allah hesap sorar ve yaşatır.Ama diğer yönden sen birde böyle olsun el altından para göndereyim dersen hiç etik değil bune ya...Emin ol sen kötü duruma düşsen onlar yardımcı olmaz...

Onun bir süre görüşme uzak durr...He geçmişte sizin hatalarınız olduysa bilemem... Babanın eşine söylediği halde ben onları çok seviyorum dersen ben bunlardan şüphe duyarım...

Hatunlar mutlu evlilik iki kişiden geçer üçüncü kişiye yer olmaz...:16:

ya ne yapacağımı bilmiyorum..annem babamı çok seviyorum ondan bu kadar arada kalıyorum..anne baba hakkını ödeyememekten çok korkuyorum..inancımda var o nedenle hep annemi babamı üzmekten korkarım..benim üzerime çok düştükleri zamanlar oldu ama bir o kadar kırdıkları zamanlarda..arada para göndersem acaba biraz düzelirlermi:/ evimdeki hiçbirşeyi onlara anlatmıycam artık eşimide onlardan uzak tutmayı düşünüyorum..bunlar çare olurmu acaba:((
inançszı ol demiyoruz ki sana biz,
evini ayrı tutmayı öğren
arada sakın para gönderme, eşin senden habersiz yollasa ne düşünürsün söle bakalım
bi de şunu düşün, kocana kalkıp kızım seni sevse habersiz para yollamazdı bile diyebilirler, dikkat et bence
hemen birden düzelmez ama burda dengeyi sen kuracan
önce çocuğunu düşün

İlahi bi'de eşim hatalı fazla paragöz demişsin sinirlerim bozuldu:9:
Ailen yardım etmediği gibi bi'de altınları almış sen durmuş eşine mi paragöz diyosun, dolduruşa geliyor olmayasın:31:
Ailenin derdi başka, çok sevselerdi "yavrum yuvasında mutlu olsun da..." diye başlayan cümleleri olurdu değil mi?
Eşinin kıymetini bil, hatta ailene bakarak öp başının üstüne koy.

eşimin paragöz olduğunu aslında düşünmüyorum. ama ailem öyle şeyler anlatıyoki bende acaba?? demekten kendimi alamıyorum..biz nişanlıyken eşim benden para istedi sonra evde maaş kartını ve herşeyi bana vereceksin ben idare edeceğim dedi çünkü ben inanılmaz para harcıyordum. bunları ailem duydu ve onu herşeyi ele geçirip paraların üstüne konan adam olarak değerlendirdiler. daha 4 senelik evliyiz eşim çok tutumlu davranarak ev, araba, banka hesapları yaptı ailem onu benim paramı yemekle onlara hiç koklatmamakla suçluyo..adam zaten herşeyi bize yapıyo ama onlara göre öyle değil..benim eşim çok akıllı ve kurnaz bir adamdır ama beni çok sevdiğini biliyorum. kötü niyetli olmadığını biliyorum. ailem sanırım kısa zamanda bu kadar zengin olmamızı hazmedemiyor. sanki ben onların parasını alıp yemişim gibi davranıyorlar..birde babamlar düğünde bizim hiçbişeyimiz yok diye hiçbirşey yapmadı ama 2 sene sonra ev ve araba aldılar..eşimde bunları hazmedemedi. şimdi eşimle babam arasında sanki güç mücadelesi var..bunlar çok komik ve yersiz şeyler..sinek küçük ama mide bulandırıyor...birde eşim beni devamlı kontrol etmeye çalışır kimle konuştun annenlemi ne konuştun saatlerce hesap sorar onlarla konuşmamı kıskanır onlara gittiğimiizde babamların benimle ilgilenmesini hazmedemez hemen kendini ön plana atar. anlayacağınız eşimde çok masum değil ama babamlar kadar fena değil..en azından beni çok mutlu eden iyi huyları var..napcağımı bilmiyorum:((

eşimin paragöz olduğunu aslında düşünmüyorum. ama ailem öyle şeyler anlatıyoki bende acaba?? demekten kendimi alamıyorum..biz nişanlıyken eşim benden para istedi sonra evde maaş kartını ve herşeyi bana vereceksin ben idare edeceğim dedi çünkü ben inanılmaz para harcıyordum. bunları ailem duydu ve onu herşeyi ele geçirip paraların üstüne konan adam olarak değerlendirdiler. daha 4 senelik evliyiz eşim çok tutumlu davranarak ev, araba, banka hesapları yaptı ailem onu benim paramı yemekle onlara hiç koklatmamakla suçluyo..adam zaten herşeyi bize yapıyo ama onlara göre öyle değil..benim eşim çok akıllı ve kurnaz bir adamdır ama beni çok sevdiğini biliyorum. kötü niyetli olmadığını biliyorum. ailem sanırım kısa zamanda bu kadar zengin olmamızı hazmedemiyor. sanki ben onların parasını alıp yemişim gibi davranıyorlar..birde babamlar düğünde bizim hiçbişeyimiz yok diye hiçbirşey yapmadı ama 2 sene sonra ev ve araba aldılar..eşimde bunları hazmedemedi. şimdi eşimle babam arasında sanki güç mücadelesi var..bunlar çok komik ve yersiz şeyler..sinek küçük ama mide bulandırıyor...birde eşim beni devamlı kontrol etmeye çalışır kimle konuştun annenlemi ne konuştun saatlerce hesap sorar onlarla konuşmamı kıskanır onlara gittiğimiizde babamların benimle ilgilenmesini hazmedemez hemen kendini ön plana atar. anlayacağınız eşimde çok masum değil ama babamlar kadar fena değil..en azından beni çok mutlu eden iyi huyları var..napcağımı bilmiyorum:((

Acaba bile dememelisin.
Bak ağzınla söylüyosun ben çok harcıyodum diye. Birinizden birinizin tutumlu olması lazım ki ele muhtaç olmayın.
Kaldıki adamın parayı ne yaptığı belli 4 senede kim araba, ev alıyomuş:ssz:
Ailenin tek derdi onlara para koklatmayışın. Biliyolar ki eşin olmasa çok güzel paranı yiyecekler ama eşin uyanık.
Eşinin durumu bence kıskanma falan değil, bu sebeplerden dolayı senin onlara bu kadar masumca bakmanı kabullenemiyo.
Bunları yapan bi'kaynana olsaydı gelin olarak "eşimi anlamıyorum beni savunacağı yerde hala olanları görmeyip, annecim annecim deli oluyo"derdik:44:
Benim annemin babası da zırnık vermemiş evlenirken, sonra baktı durumları çok iyi boşatmaya kalkmış, gel kızım diye:ssz: Sonra bakmış annem akıllı "sen çalışacaksın elin oğlumu yiyecek, gelip alıcam seni" demiş bu arada dedem annemi okuldan almış, babam da evde yatmıyor tabii ev, araba her şeylerini almışlar. Sonrası malumunuz zamanında dövdüğü kızını arayıp "kızım nasılsın, işte benim de şu kadar borcum var"lı telefon konuşmaları bak yine tiksindim:19::25:

arkadaşlar haftasonu babamlar bize gelecekmiş eşim onları görmek istemiyor napacağım bilmiyorum...:(( birde biz 2 hafta sonra yurtdışına gideceğiz giderken eşim arabamızı arkadaşının evinin önüne bırakacak babamlara uğramayıda düşünmüyor. ben uğramazsak bi sürü laf duyarım diyorum. ama oda banane yaparken düşünselerdi diyor..:(( iki dağ arsında sıkışıp kalmış gibiyim..babamlara ne diycem fikir verin..

arkadaşlar haftasonu babamlar bize gelecekmiş eşim onları görmek istemiyor napacağım bilmiyorum...:(( birde biz 2 hafta sonra yurtdışına gideceğiz giderken eşim arabamızı arkadaşının evinin önüne bırakacak babamlara uğramayıda düşünmüyor. ben uğramazsak bi sürü laf duyarım diyorum. ama oda banane yaparken düşünselerdi diyor..:(( iki dağ arsında sıkışıp kalmış gibiyim..babamlara ne diycem fikir verin..

düşünüyorum bazen şer bildiklerimizde hayır vardır diye. acaba bişeylerin düzelmesi için bir kopuş mu gerekiyor. belki o kopuş yeni bir başlangıçtır diye..çok yoruldum tükendim düşünmekten herşeyi..bana yardım edin lütfen..

ne yazik ki icinde oldugunuz durum feci bir durum. anne babaniza karsi olan duygularinizi ve sorumluluk hislerinizi anlayabiliyorum ama sizin birinci aileniz esiniz ve cocuklarinizdir. anne babaniz agizlarina lokma koyamayacak halde olsalardi onlara para yardimi yapmaniz normal olurdu. hic bir buyuk sikinti yokken onlara para vermek sacmalik, onlarin da sizin paraniza karismasi sacmalik. istenmeyen damat olmak zaten cok kotu birsey(istenmeyen gelin oldugunuzu dusunun, aynisi) ve sizi istemeyenin yuzsuzluk yaptigini dusunun, feci bir sey bu kocaniz icin. ayrica kocaniz anladigim kadariyla zeki birisi, ayni zamanda da ezik birisi degil, sirf birileri soz soyledi diye hemen yelkenleri suya indirmiyor, prensipleri var. sizin dusunmeniz gereken sey su; bu adam ailemiz icin calisiyor mu, beni seviyor mu? cevap evetse, anne babaniza karsi hep onu korumaniz ve savunmaniz gerekir diyorum. doganin kanunu bu, cocuk ana babaya bakmaya dogmuyor, ana baba cocuguna bakmak icin doguruyor, ondan sonrasi icin yine kendileri plan yapmalilar ki cocugun da kendi hayati olsun.

Back
X