Ailemle sevgilim arasında kaldım ne yapmalıyım

habibico

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2025
55
-1
1
27
Bir buçuk senedir birlikteyiz söz nişan istedi tabi şuan ailem buna hayatta razı gelmeyecek biliyorum olmaz dedim mecburen. Aileler tanışsın istedi ailemle konuştum hiç ikna olacak gibi durmuyorlar annem bozuyor olayı. Sevgilim en azından annem ablam gelsin dedi kadinlar arasında sohbet muhabbet eve dönsünler ama bunca zaman beraberiz hiç olmazsa birbirlerini görsünler dedi onunda korkusu herşey baştan belli olsun istiyor iki taraf birbirini görsün en azından istiyor en son bu çareyi buldu. Bunu da anlattım bizimkilere ama yok yanaşmıyorlar annem daha çok yaygara kopartıyor bahar ayında gelsinler sadece iki kişi şimdi kalkıp gelmesin o zaman gelirse ailecek geleceklermiş niye kadınlar bize gelsin istemem gelirse evden giderim dedi. Normal iki komşu akraba gelecek gibi düşünün bir iki saat oturup giderler dedim. Pek sözlerine güvenemiyorum çünkü bu sefer de yok ailesini araştıralım ev olmazsa yemin ederim seni vermeyiz evi olsun kira da oturmayın diyor niye birikim yapmamış ev alsaydı diyorlar o zaman geldiğinde de bahane bulup işi yokuşa sürmelerinden korkuyorum kendini geçtim onun zamanının çalmak istemem şuan gelip konuşsunlar her şey kesinleşsin hiç olmazsa göz aşinalıgı olsun sonra zaten yine nasipse olacaktır nasıl ikna ederim sevgilim bir yandan ablası bir yandan ailem bir yandan 2 3 aydır bu mevzu var hala karşı taraf benden haber bekliyor erkek arkadaşım son zamanlar da surat yapmaya başladı uzaklaşıyor bunaldım gerçekten bu hayatta ailemden öyle büyük ne istedim her istediğime olmaz kafasındalar bu sadece bu konu için değil ben onları sevindiriyorum ama onlar herşeye olmaz. Ve beni yoran da son zamanlar hayatımdaki insanın tavırları zaten bu mevzu çıktığından beri stres altındayım aileme be diycem nasıl diycem çekindim utandım da söylemeye cesaret edemedim ilk zamanlar söyledim bu şekilde oldu bilmiyorum karşımdaki de haklı

Maalesef bazı ailelerde beklenti fazla. Bizde de öyle bir karar alıcam ya da görüşücem nasıl olacak diye düşünüyorum hemen. Annem bir sürü kulp bulur eminim yani. Ancak doktor, diş hekimi falan olsa neyse ya da maddi durumu iyi olsa neyse de diğer türlü bir şeyler ortaya çıkar. O yüzden sıkıntılı şeyler. Anlıyorum sizi ama bu saatten sonra ya ailenizi dinlemeyecek rest çekeceksiniz ya da böyle devam edecek. Bir de neden istemiyorlar onu da iyice irdeleyin. Öyle harekete geçin.

Öyle geçerli sebepleri yok bazı maddi beklentiler var işte ve eli yüzü düzgün mü ailesi iyi mi e fırsat veriyorum tanıyın diye ona da yanaşan yok malesef

Annemizin ev istemesi saçma da karşı taraf niye bu kadar ısrar ediyor onu da anlamadım. Ben darlandim buradan yani. Ayrıca kadınlar tanisdin falan yersiz bir durum. Komşu gibi niye düşünsün anneniz aynı şey mi. Yaşınız kaç işiniz var mi

Annen hakli. Cook yillar evvel kuzenim icin "evi olmayana ssni vermem" derdi teyzem kiyametleri kopartmisti o zaman garip bulurduk sacma bulurduk ama sonradan anladim. Hazir eve gidip oturup düzen kurmak evlilige rahat başlamakla kiralarda sürünmek ayni şey degil özellikle bu devirde kiralar almis basini gitmis dugun esya borclari mi odeyeceksin ev pesinat mi biriktireceksin ömrün gider. Ama evi olmayandan durumu olmayandan ev istemek hoş ve dogru birsey degil. Direkt evi olani bulun yani.
Durumu olmayan insanlari kapiniza getirip ev isteriz muhabbeti yapilmasi dogru degil.

Erkek arkadaşınız bence de haklı siz de haklısınız ama sorunun ailenizde olduğunun farkındasınız. Yani böyle aileler var malesef ama bi yerden sonra eğer gerçekten geçerli sebepleri olmadığını düşünüyorsanız bence de rest çekmelisiniz. Çünkü çok gördüm böyle ailelerin çocukları malesef evlenemiyor, evlense de ailesinin istediği biri onu mutlu etmiyor. Sizin hayatınıza mâl olacak kararları siz verin. Kaldı ki bi sebep de yok erkek arkadaşınız ne iş yapıyor? Ve siz seviyor musunuz, gerçekten evlenmek istiyor musunuz? Bunları düşünüp bi karar verin ve net olun dik durun. Vazgeçmediğinizi görürlerse ikna olurlar belki zaten şuan bence sizi çocuktan soğutup vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Biz eşimle ikimiz de öğretmeniz evlendiğimizde kiradaydık 2 sene sonra ev aldık çok şükür. Arabamız vasattı onu yükselttik. Bence meslek- iş ve çalışkan biri olması evden daha önemli. İyi bi işi olmasına ve akıllı mantıklı biri olmasına bakın ev de araba da alınır.

Sadece evi olmadığı için mi bu kadar yokuşa sürüyor ailen yoksa başka sebepler var mı?
Ev muhabbeti çok çirkin. O zaman kendi annen baban alsın sana ev. Kaç yaşındasınız bilmiyorum aynı yaş grubunda olduğumuzu tahmin ediyorum. Bu yaşta bir gencin birikim yapıp ev alması hiç kolay değil. Ekonomiden haberleri yok sanırım ailenin.

Akli selim ailede güvendigin bir büyük varsa onu araya koy. Böyle seylerde destek almaktan kacinma. Ailen cok beklentiye giriyor bi yandan da senin iyiligini istiyor belli ki.

Maddi seyler beklemek dogru degil tabi ki ama evlenecegin kisi de hayatinda bi düzeni oturtmuş olmalı.

Mesela şu yok ama evlenince yaparız. Ya buda yok ama evlenince bunu yaparız gibi vaatler varsa sıkıntı senın için.

Eli iş tutmuyor tembelin tekiyse baya sıkıntıya düşersiniz. 1 sene sevgili olup tanışmakta bana göre çok çok erken. Hiç kimseyi tanıyamazsın bu arada istersen 10 sene sevgili kal aynı çatının altına girmeden kimseye çok iyi demeyeceksin. Asıl orda başlıyor zurnanın zırt dedığı yer. Bu senin içinde geçerli. Herkes dört duvar içinde tek kalınca gerçek yüzünü gösteriyor.

Benim sana önerim , müstakbel eş adayı, işi aşı varsa durumu iyiyse borcu harcı yoksa olur bu iş.

Neyse yani eğer ailede büyük güvendiğin biri bu işi çözer dediğin biri varsa ondan yardım al.

Ama ailen zamanla yumuşar bende sıkıntı çektim aynı memleketten aynı köyden olmamıza rağmen çok şey yaşadık. Bizim insanlarımız böyle ne yazıkki beklenti fazla

Tek sebep evi olmaması mı, başka sebepler de var mı ?

Sevgiliniz nasıl biri, biraz anlatsanız ailenizin tavrı hakkında daha net bir şeyler söylerdik.

Aileler genelde iki nedenden dolayı karşı çıkıyorlar.

1. Damat adayı beş para etmezin tekidir, evlatlarını hata yapmaktan korumak için istemezler.
2. Çocuklarını para veya hizmet olarak görürler. Bütün sistemi o çocuğu sömürmek üzerine kurmuşlardır ve evlenirse düzenleri alt üst olacaktır ondan istemezler.

Sizde durum hangisi, bilirsek ona göre daha sağlıklı yorumlar verebiliriz

Annem bana aşırı bağımlı biri bence bundan dolayı istemiyor

Ya ev bulsun bize yakın olsun diyorlar sonra ailesini araştıralım falan annem bana çok bağlı ben bundan ayrılıyım çok mutlu olur beni el üstünde tutar altına imzamı atarım

Bende çok darlandım onları rahatlatma için komşu gibi düşün gelip gidecekler dedim bu kadar gözünüzde büyütmeyin dedim niye yersiz bir durum

Geçerli bir sebep saymıyorlar ama devamlı erteliyorlar sadece iki çay içip gidecekler ben o kadar çekiniyorum ki bu mevzuyu açmaya gelecekler demeye dilim bir türlü çözülmüyor aileme karşı orda tıkandım kaldım sevgilime de kızdım bugün baya çünkü artık çok bunaldım bu mevzu yeni değil 2 3 aylık mevzu o zamandan beri diken üstündeyim o zannediyor ki ben çok rahatım çabalamıyorum ya ufak bi sohbet muhabbet edilecek neden bu kadar uzadı ondan sonra evlenilmeyecek ki yaa sadece oturmaya gelinecek nedir çektiğim bütün sülalesi de değil 2 kişi gelsinler gitsinler ya 3 aydır yaşadığım stresin haddi hesabı yok nasıl söylerim ne yaparım o sıkıştırıyor devamlı olmasa da ara ara laf spyluyor tripleniyor kaç gündür tuhaf zaten en sonunda diyecem ki bu iş olmuyor çok bunaldım ben güçsüzüm yapamıyorum keşke yapabilsem

Yaa ev işini birkaç sene içinde halleder de hemen şimdi ev bulamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…