• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileni bırakıp başka bir şehre gitmek !

Seni iyi gezdirmemişler :KK66: mogan,harikalar diyarı,mavi göl,Eymir gibi gezilecek yerler var. İncek,Alacaatlı,pursaklar,saray,Kazan taraflarında çok güzel yeşillik kahvaltı yemek yerleri var
Eryaman göksupark ın orda oturuyoruz gölün olması güzel birşey en azından bana bursayı hatırlatıyor.. Dediğin bazı yerlere gitmedim.. Oraları da en yakın zamanda göricem

ilk defa ayrılacaksan ailenin yanından zor gelecektir.
sık sık ziyaretlerine gidip ve misafir kabul edip alışmaya çalışırsın.

ben uzun yıllardır ayrıyım, her gittiğin yerde farklı kişilerle tanışıp farklı çevreler ediniyorsun, ben çok avantajını görüyorum.

ama mesela ben evlilik nedeniyle eşimin bulunduğu yere taşınmıştım, en zor alışmam o ilçeye olmuştu, çünkü kendi kararım değil de eşim orayı seviyor diye taşınmıştım, ikimizin işi için de uygun olan orasıydı. ama yine de onun işine gelip benim işime gelmediği için alışmakta zorlanmıştım :)
hatta eşime sarmıştım, ben bu şehre senin yüzünden taşındım, tüm sorunları sen çözeceksin diye. eskiden ilk gittiğim yerde hemen nerede ne yenir öğrenirken, bu sefer eşimsiz bir yere gidemez olmuştum.
tamamen psikolojik aslında.

şimdi oradan taşındık, bak rahatladım yine :anneadayı:
Sanırım şuan hamilesin.. Hayırlı olsun güle güle bebeğini kucağına al canım ☺️☺️ Bebek doğduğunda bakım açısından zor olmıcak mı senin için ... Ailenden biri yanında olmıcak sonuçta... Ben şimdiden çok mu ayrıntılı düşünüyorum acaba

Seni çok iyi anlıyorum canım.. Ama şu da war ki bursayı bırakıp ankaraya gideceğim.. Ankara gerçekten aşırı soğuk bir şehir..awm den baska birşey yok..
Ben bursada memurluk yaptım ailem ve eşimin ailesi burda nişanlıyken nikah yapıp tayin istedik düğünden önce ama bursayı çok benimsemişim mudanyası trilyesi insanları çok iyiydi ben nilüferde oturuyodum çok nezihti ankaralı olmama rağmen tekrardan zor alıştım baya zorluk çekersin inş kolay atlatırsın olmadı hafta sonları kaçamak yaparsın bursa yakın ya ben her hafta sonu ankaraya gelirdim bursadan iki gün için :)

Ben bursada memurluk yaptım ailem ve eşimin ailesi burda nişanlıyken nikah yapıp tayin istedik düğünden önce ama bursayı çok benimsemişim mudanyası trilyesi insanları çok iyiydi ben nilüferde oturuyodum çok nezihti ankaralı olmama rağmen tekrardan zor alıştım baya zorluk çekersin inş kolay atlatırsın olmadı hafta sonları kaçamak yaparsın bursa yakın ya ben her hafta sonu ankaraya gelirdim bursadan iki gün için :)
Bende bursa aşığı olarak ankara ya girmek beni üzüyor.. İnşlh yakın zamanda hızlı treni bitirirler

Sanırım şuan hamilesin.. Hayırlı olsun güle güle bebeğini kucağına al canım ☺️☺️ Bebek doğduğunda bakım açısından zor olmıcak mı senin için ... Ailenden biri yanında olmıcak sonuçta... Ben şimdiden çok mu ayrıntılı düşünüyorum acaba

canım ben tam tersini düşünüyorum, avantajlı gördüğüm konulardan biri doğum sonrası durumlar

benim kv de anne de çok severler lohusa kadına işkenceyi, hobileridir adeta,
bana su vermeyip bağırtmışlardı, o kadar diyim, neymiş emziren kadın su içmezmiş. tey allahım :)))

yani merak etme, ayrı şehre taşınıyorsun diye evlattıktan ayrılmıyorsun ki senin ihtiyacın olduğunda elbette ailen yanında olacak, onların ihtiyacı olduğunda sen koşup gideceksin.
mesafeler artık sadece haritalarda, 7-8 satten fazla ise uçak var, ondan azsa otobüsler artık konforlu, kendi arabanız olursa o da konforlu :)
bence canını sıkma, iyiliklere odaklan.
eşinle yeni bir hayat kurarken belki minimum etki altında kalmak evliliğiniz açısından iyi bile olacaktır.

çok zorlanırsan da başka şehre taşınırsınız, hiç bir yere göbekten bağlı değiliz ki.

Ben istanbulda yaşıyordum evlenip kocaeliye geldim. Hafta sonu gezmek için istanbula gidebiliyoruz sıkıldığumız zaman. Hem ailem torunlarını çok özlüyor. Şimdi ücretsiz izindeyim. Her ay gidip bir hafta kalıyorum. Ben dinleniyorum, eşimle geziyorum arada, ailem de torunları ile ilgilenip mutlu oluyorlar.

Ama hafta içleri ya da çalıştığın zaman herkesten uzak olmak iyidir. Çatkapı gelen yok. Bir yere gitmek zorunda değilsin. Metazori aile ziyareti yok. Karışan yok. Sevmediğin insanla görüşme iyi anlaştıklarınla takıl. Eşinle baş başasın. Akşam film seyredin yürüyüşe gidin. Birlikte eğlenen bir çiftseniz harika.

Ben istanbulda yaşıyordum evlenip kocaeliye geldim. Hafta sonu gezmek için istanbula gidebiliyoruz sıkıldığumız zaman. Hem ailem torunlarını çok özlüyor. Şimdi ücretsiz izindeyim. Her ay gidip bir hafta kalıyorum. Ben dinleniyorum, eşimle geziyorum arada, ailem de torunları ile ilgilenip mutlu oluyorlar.

Ama hafta içleri ya da çalıştığın zaman herkesten uzak olmak iyidir. Çatkapı gelen yok. Bir yere gitmek zorunda değilsin. Metazori aile ziyareti yok. Karışan yok. Sevmediğin insanla görüşme iyi anlaştıklarınla takıl. Eşinle baş başasın. Akşam film seyredin yürüyüşe gidin. Birlikte eğlenen bir çiftseniz harika.

ha ha evi pis de kimse yakalayamıyor doğal olarka.
hihi, beni bile hamarat gelin bilirdi kv doğumda bana gelesiye kadar :KK71::KK5::KK73::KK9:

ha ha evi pis de kimse yakalayamıyor doğal olarka.
hihi, beni bile hamarat gelin bilirdi kv doğumda bana gelesiye kadar :KK71::KK5::KK73::KK9:
Benim rahmetli kayınvalide iyiydi. Yeni evliyken eşim şaka olsun diye kayınvalideme magicat iş yapmıyor ev pis demiş. Kayınvalidem evin tek kızını aldın otur kendin temizle demiş. Aklıma o geldi şimdi. Mekanı cennet olsun...:KK61:

Benim rahmetli kayınvalide iyiydi. Yeni evliyken eşim şaka olsun diye kayınvalideme magicat iş yapmıyor ev pis demiş. Kayınvalidem evin tek kızını aldın otur kendin temizle demiş. Aklıma o geldi şimdi. Mekanı cennet olsun...:KK61:

Allah rahmet eylesin.

yok benim kv de bu konularda anlayışlı, arada kızsa da içinden kızıyor

Bir ömür sürekli aile yanında yaşanmazki ya.Normali budur herkes kendi hayatını kurar kendi hayatına bakar.Milyonlarca polis asker eşi var eğer bu ciddi bir sorun olsaydı tayinci insanlar evlenemezdi.Bence bu çok yersiz bi düşünce.Bir sürü şehir gezdik,her gittiğimiz şehirdede gerek annemin gerek benim çok iyi arkadaşlarımız hayatlarımız oldu.Doğunun en ücra köşelerinde bile.Belli bi yaştan sonra aile aile anne baba kardeş arkadaş diye üzülmek ciddi bir olgunluk eksikliği gibi geliyor bana açıkcası.

Ben buna katılmıyorum, ailesi ve dostları olmadan insan eksiktir, olgun olmamakla hiçbir ilgisi yok bunun. İnsan sosyal bir canlıdır ve yakın çevresi olmadan yalnızlık çekmesi kaçınılmazdır. S SucveCeza 'un da tamamen yabancı bir şehirde olması hiç ama hiç kolay olmayacak. Tamam, sevdiği adam yanında olacak ama inanın yetmez. Orada yeni bir çevre edinmesi ve sık sık ailesiyle görüşmesi gerek o şehre adapte olabilmesi için, başka yolu yok...

Ben buna katılmıyorum, ailesi ve dostları olmadan insan eksiktir, olgun olmamakla hiçbir ilgisi yok bunun. İnsan sosyal bir canlıdır ve yakın çevresi olmadan yalnızlık çekmesi kaçınılmazdır. S SucveCeza 'un da tamamen yabancı bir şehirde olması hiç ama hiç kolay olmayacak. Tamam, sevdiği adam yanında olacak ama inanın yetmez. Orada yeni bir çevre edinmesi ve sık sık ailesiyle görüşmesi gerek o şehre adapte olabilmesi için, başka yolu yok...
Çok teşekkürler yorumun için

konuyu görünce hemen atladım:)
6 ay önce istanbuldan kayseri'ye gelin gittim. eşim ve ailesi dışında kimsem yoktu.
hiçbir korktuğumu yaşamadım şükürler olsun. ben özledim dedikçe gönderdi eşim beni. şu anda da ailemin yanındayım. iyi bile oluyor, özlüyorsun eşini, evini, kıymet biliyorsun. ordayken çevremi, işimi, arkadaşlarımı, denizi vs özlüyorum. buraya geliyorum, 2. günde daha yemişim denizini diyorum. ayda 1 gelir görürüm ama eşimin yanındaki o huzuru mutluluğu özlüyorum. büyük ihtimal ilk aylarımız olduğu için böyle:))
ama benim eşim kıymet biliyor çok şükür. ben de sürekli yaptığım fedakarlıkları hatırlatıyorum tabi:) kesinlikle eşinizle aranızdaki ilişkiye bakın. ondan başka kimseniz olmayacak. üzüldüğünüzde, gece ağladığınızda sizi o teselli edecek. hakkınızda hayırlısı olsun.

Iki tarafın da ailesi uzaksa çok da kötü değilmiş. Bence en kötü durum kendi ailenden uzak, eşinin ailesinin olduğu şehirde olmak ve ben büyük ihtimalle bunu yaşayacağım. Çok korkuyorum. :KK17:

Iki tarafın da ailesi uzaksa çok da kötü değilmiş. Bence en kötü durum kendi ailenden uzak, eşinin ailesinin olduğu şehirde olmak ve ben büyük ihtimalle bunu yaşayacağım. Çok korkuyorum. :KK17:

bu gerçekten korkutucu ama

Bu insanlarada birsey yaramiyor zaten. Cikip ben halimden memnunum diyende yok. Biri ailelerden uzağa kacmaya ugrasir, oburu kaynana ve ailesinin dibine gidemedim diye uzulur. Biri kv herseye karisiyor der, oburu kvm hic ilgilenmiyor, gelmiyor der. Der, der, der... Bitmez. Alışırsın.

korkmayın yahu. sizin kuracağınız mesafede bitiyor her şey.

Seni iyi gezdirmemişler :KK66: mogan,harikalar diyarı,mavi göl,Eymir gibi gezilecek yerler var. İncek,Alacaatlı,pursaklar,saray,Kazan taraflarında çok güzel yeşillik kahvaltı yemek yerleri var

uff biz Ankara dan ayrılınca saray pursaklar da mı popüler olmuş

anacığım oralar köydü yaaa :))))))

sen ona sordun ben senin tersin konumunda ankaradan bursaya gelen olarak yazayım

annem geldi 20-30 gün kaldı, gitsin diye bekledim

kavga vs yok, ama benim evim benim düzenim o artık yabancı olmuş; benim hayatıma dışarıdan girmiş oluyor

yıllar geçince içinde yaşayıp büyüdüğünüz ev bile size değişik geliyor zira

siz önce ben her şeyi kendim yaparım deyin

boş verin yardımı vs

siz tüm hayatınızın hakimi olunca kimseye de ihtiyaç olmaz

Merhaba kızlar ağustos ayında evleniyorum. Yaşayacağımız şehirde ne onun ailesinden biri ne de benim ailemden biri olacak.. Nişanlımın yanında 1 hafta kaldım bulunduğu şehirde... O kadar çok sıkıldım ki anlatamam..çok korkuyorum nasıl olacak? Herşeyimi alıştığım şehiri bırakıp baska bir şehirde yeniden hayat kurmak.. Arkadaslarını sevdiklerini bırakıp baska bir şehirde mutlu olan war mı aranızda?
Canım beklentini ne kadar düşük tutarsan o kadar mıtlu olursun. Aşırı derecede canın sıkılacak bi kere hele ki çalışmazsan inan çok zorlanırsın. Ancak sana tavsiyem hemen bi işe gir. Yoksa üstüne bi de çocuk olur daha sen çevre edinmeden temelli eve tıkılırsın kapını çalan olmaz. Yani sevdiğin yanında diye her şey toz pembe falan olmuyor.

Back
X