Ailenin Görücü Bulması Sinirleniyorummm :(

Ben tavsiye ile birileriyle tanışmaya karşı değilim, ha arkadas ha aile ha eş dost önermiş, sonuçta bi seyler vesile olacak..
Icine sinen bi aday olursa gorusursun, olmazsa baştan kabul etmezsin, hic bi seye mecbur degilsin ki.. Ailenin tutumunu bilmiyorum ama uzerinde baski hissetme bence..
Eski esimle her ne kadar eski de olsa cok buyuk bi aşkla evlenmiştik.. (Birileri tanismamizi istemisti) Benim hatam karakter uyumsuzluklarini gormezden gelmek oldu.. Ama aşık olduk mu, olduk.. Sonrasinda husran yasamak ayri bi durum, kendimiz tanismis olsaydik da yasanacakti bunlar, uzun yillar flört eden insanlar da yasiyor evlilik sonrasi husranlar..
Yani birileri tanistirinca asık olamazsin diye bi sey yok.. Nasip tamamen..

Neden bu kadar karşısın? Tanış, evlenmek zorunda değilsin ki. Buda bir vesile neticede. Bir insana aşık olman için onunla kafede, yolda, otobüste karşılaşman şart degil. Bu şekildede tanışabilirsin. O sinerjiyi yakalarsan devam edersin zaten. Yakalamazsan kapanır gider.

Ailenin niyeti kötü değil . Malum devir kötü bu devirde niyeti güzel iyi birini bulmak zor ailen o Yüzden ön ayak oluyor bak ne güzel .
Içine sinmiyorsa olmuyor beğenemedim dersin geçersin kısmet zaten bu işler .

inşaallah bende bu şekilde net karar verebilirim yanılgılara düşmekten korkuyorum

istiyorum elbet ama bu şekilde değil ailem tarafımdan olunca cevabını tepkisini veremediğim şeyler olabiliyor onlara anlatmakta zor en iyisi siz müdahil olmayın demek sanırım

Bana abes gelmedi..hem tanıdık çevre olması çok güven verici bir durum.sen bunu sorun haline getirme bence gayet makul bir yaklaşım.kriterlerine uygun begenebilecegin kimseyle neden gorusmeyesinki.inanki anlayamadım.

canım şöyle ki her gelene istemdışı hayır dişyorum bakıyorum beğenmiyorum hayır diyorum ama bu durum ailemin bana sunmasından kaynaklı yani ben öyle düşünüyorum yani geriliyorum ve hayır direk diyorum ama arkadaşlarımın sunduğunda gayet rahat araştırıyorum soruyorum

1 kere görücü üsulü görüştüm ama uyuşmadığımızı anlayınca uzatmadan kestim. söyylediklerinize katılıyorum ama benim bahsettiğim aileme karşı gerilmem

ama buldukları insanları tam araştırmadan detay öğrenmeden getiriyorlar ben öyle istemşyorumm ya

sürekli öyle dememde ailemin gözünde kötü görünüyor çünkü onlar bana söyleyince ben ters tepiyorum

Allah hayırlısını nasip etsin sizede

ya birde anneleri bakıyor ve çocuğun haberi yok şaka gibi
Cocugun haberi olmadan bakılıyorsa yanlis ama haberi varsa ve ailesini araya soktuysa "aa kendi birini bulamamis, beceriksiz" diye dusunme bence, cunku bu oyle bi sey degil.. Ortam cok kotu, birine guvensen ailesine guven olmuyor, tam guveniyorsun bi sorun çıkıyor vs derken insanlar guvenilir referanslar ariyor.. Elbette kimse kimseye garanti veremez, bu tarz evliliklerde de cok sorunlar çıkabiliyor ama sen yine de önyargılı olma..

Bir kahve içersin olmazsa olmadı dersin zor değil ki eğer beğenmezsen de devam etmezsin .

elbette insan kafasındaki profili bulamaz 4/4 luk arayamayız ama 4/2 sine de razı olunmaz diye biliyorum yani araştırıp kriterler uyuşmaya en uygun olanı seçmek gerek ailemin araştırma biçimide yanlış daha dün akşam bir çocuk var bir dost söylemiş resmi atsında annesi falan bakıcak ee okuyucuuu istiyormusun diyorlar direk bende öyle şeymi olur istemiyorum dedim direk ee istiyormusunnn ya çıldırdım resmen

O sekilde sormalari tabii ki yanlis, gerilmen normal.. Neye gore isteyeceksin ki tanimadan etmeden? Bence gorusmek icin belli kriterlerin olsun, ona uyan birileri olursa gorusursun, hemen o gun nikah kiyacak degilsiniz, ailene de durumunu ve sinirlendigini anlat, ona gore yaklassinlar sana, her önlerine gelen kişiyi sunmasinlar.. Boylelikle hem olur olmadik kisiler onerilmez hem de sen herkesi reddetmemis olursun..

Ailem baskı uygulamıyor diyorsun ama zorla evlendirmeye kalkınca baskı olmuş olmuyor. Basbaya baskı altındasın sen haberin yok :)
Hem aileden hem de çevrenden yani. Ailen bildiğin seni evlendirmeye uğraşıyor.
Şimdi tatlı tatlı seçenek sunuyorlar. Zamanla sen reddede reddede "yeter artık beğen biriyle görüş artık bu gidişle kimse istemeyecek seni" diyecekler. Böyle böyle başlar

Bir arkadaşım bu aile içi baskı yüzünden acele etti şimdi 2 çocukla mutsuz..

Biraz arkadaş çevren olsa sen de aklına yatan birileriyle birebir tanışıp görüşebilirsin.

evet haklısınız benim sakin kafayla düşünüp aileme söylemem lazım gerildiğimi

Eşimle okulda tanıştım ama görücü gelcek derken kimse sana direk evlen demiyor ki artık.içine az birsey sindiyse işi yaşı tipi bir tanışmaktan zarar gelmez.baktın olmadı içime sinmedi dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…