Ben tavsiye ile birileriyle tanışmaya karşı değilim, ha arkadas ha aile ha eş dost önermiş, sonuçta bi seyler vesile olacak..Kızlar Merhaba;
Konuya giriyorum hemen. 25 Yaşındayım hayatımda biri yok kısmetimin zamanı gelince evlenirim çıkar biri karşıma düşüncesindeyim. Ama ailem öyle değil baskı uygulamıyorlar evlen diye Allah için sadece artık evlenmem gerektiğini düşünüyorlar hak veriyorum. Şimdi kısmet bakmaya başladılar daha doğrusu akrabaları, tanıdıkları, eş dost bu kısmet var şu kısmet var kızın düşünürmü diye geliyorlar ailem de bana sunuyor. Ben onlara kafamda düşündüğüm profili tam olmasa da anlattım yani kırmızı çizgilerimi söyledim. Ama tam anlatamadığımdan ( çekiniyorum ) seçenek sunduklarını istemiyorum . Yani aslında çekiniyorum yaa ailemin bulmasını istemiyorum redderekte kısmetleri belki yanlış yapıyorum ama yok yani derdimi onlara açamıyorum maalesef ve onlarda işte senin dedğin özellikte neden istemedin diyorlar anlatamıyorum neden neden neden diye sorup duruyorlarNapıcam ben böyle akıl verin bana nolur
Ben 32 yaşımda evlendim. 4 yıllık evliyim.
Yüksek oranda içime sinen birisi ile evlendim. Ne istediğimden ve en önemlisi ne istemediğimden çok emindim ve kararlı durdum bu konuda.
Evliliğim mutsuz olsa bile bu benim kararımın bir sonucu olur. Kendim seçtim ve başarısız oldum derim.
Çok şükür mutluyum.
Siz ne istediğinizi biliyorsanız onu tanımak için fırsatınız olacak ve en doğru kararı vereceksiniz.
Gerilmeye gerek yok ya.
Kısmet bu
Gönül işleri
Olursa olur olmazsa olmaz.
Şimdi karşı çıktığımız görücü usulü olayında eğer birey kendini yetiştirememiş ve ev kabuğunda ise ortamıda olmaz seçeneğide.Şİmdi böyle bir durumda önce tanır tanışırsın.Bu bir arkadaş vasıtası olabilir ,bir eş bir dost.
Ben severek evlendim,üniversitede ama herkes üni'den bulacak diye bir kaide yok.
E çalışmıyorsa da yok.
Bu durumda eş ,dost önerileri hesaba katılabilir.
Ama tabi istiyorsa evlenmeyi .
İstemiyorsa zaten sıkıntı yok.
Ya kafandaki es adayi görücülerin arasindaysa :)???
Unutma görünüsü herzaman degistirebilirsin önemli olan ici, kalbi, karakteri
Bana abes gelmedi..hem tanıdık çevre olması çok güven verici bir durum.sen bunu sorun haline getirme bence gayet makul bir yaklaşım.kriterlerine uygun begenebilecegin kimseyle neden gorusmeyesinki.inanki anlayamadım.
bence on yargili olmayin. gunumuzdeki gorucu ile gecmisteki ayni şey degil. sadece tanistiriyor aileler. diger durumlarda da is yerinde ve ya arkadas ortaminda tanisiliyor. ayni sey bana kalirsa. tanıştıktan sonra ben bu kisiyi sevebilir miyim diye bakarsiniz olmazsa olmaz zaten. ben esimle kendim tanistim ama cevremde gorucu usulu evlenen de cok. aslinda gorucu dogru bir kelime degil. tanistirilma yoluyla evlenme diyelim :) nice ask evlilikleri de aslinda faso fiso cikabiliyor. onemli olan ilk tanismanin nasil oldugu degil yani, karsinizdakini en iyi sekilde tanimaya calisin. ilk merde nasil tanistiginizin pek önemi kalmiyor sonrasinda. ikinci ucuncu gorusmeler icin heyecan duymazsaniz zorlamazsiniz zaten.
Neden bu kadar karşısın? Tanış, evlenmek zorunda değilsin ki. Buda bir vesile neticede. Bir insana aşık olman için onunla kafede, yolda, otobüste karşılaşman şart degil. Bu şekildede tanışabilirsin. O sinerjiyi yakalarsan devam edersin zaten. Yakalamazsan kapanır gider.
Ailenin niyeti kötü değil . Malum devir kötü bu devirde niyeti güzel iyi birini bulmak zor ailen o Yüzden ön ayak oluyor bak ne güzel .
Içine sinmiyorsa olmuyor beğenemedim dersin geçersin kısmet zaten bu işler .
Gençken tanıştırılma olayı bana da ters gelirdi. Sanki böyle erkek beceriksizmiş de birini bulamamış gibi gelirdi :) o zamanlar yani. Anlıyorum seni. İstemiyorum de.
Ben tavsiye ile birileriyle tanışmaya karşı değilim, ha arkadas ha aile ha eş dost önermiş, sonuçta bi seyler vesile olacak..
Icine sinen bi aday olursa gorusursun, olmazsa baştan kabul etmezsin, hic bi seye mecbur degilsin ki.. Ailenin tutumunu bilmiyorum ama uzerinde baski hissetme bence..
Eski esimle her ne kadar eski de olsa cok buyuk bi aşkla evlenmiştik.. (Birileri tanismamizi istemisti) Benim hatam karakter uyumsuzluklarini gormezden gelmek oldu.. Ama aşık olduk mu, olduk.. Sonrasinda husran yasamak ayri bi durum, kendimiz tanismis olsaydik da yasanacakti bunlar, uzun yillar flört eden insanlar da yasiyor evlilik sonrasi husranlar..
Yani birileri tanistirinca asık olamazsin diye bi sey yok.. Nasip tamamen..
Cocugun haberi olmadan bakılıyorsa yanlis ama haberi varsa ve ailesini araya soktuysa "aa kendi birini bulamamis, beceriksiz" diye dusunme bence, cunku bu oyle bi sey degil.. Ortam cok kotu, birine guvensen ailesine guven olmuyor, tam guveniyorsun bi sorun çıkıyor vs derken insanlar guvenilir referanslar ariyor.. Elbette kimse kimseye garanti veremez, bu tarz evliliklerde de cok sorunlar çıkabiliyor ama sen yine de önyargılı olma..ya birde anneleri bakıyor ve çocuğun haberi yok şaka gibi
Bir kahve içersin olmazsa olmadı dersin zor değil ki eğer beğenmezsen de devam etmezsin .ama buldukları insanları tam araştırmadan detay öğrenmeden getiriyorlar ben öyle istemşyorumm ya
sürekli öyle dememde ailemin gözünde kötü görünüyor çünkü onlar bana söyleyince ben ters tepiyorum
Cocugun haberi olmadan bakılıyorsa yanlis ama haberi varsa ve ailesini araya soktuysa "aa kendi birini bulamamis, beceriksiz" diye dusunme bence, cunku bu oyle bi sey degil.. Ortam cok kotu, birine guvensen ailesine guven olmuyor, tam guveniyorsun bi sorun çıkıyor vs derken insanlar guvenilir referanslar ariyor.. Elbette kimse kimseye garanti veremez, bu tarz evliliklerde de cok sorunlar çıkabiliyor ama sen yine de önyargılı olma..
O sekilde sormalari tabii ki yanlis, gerilmen normal.. Neye gore isteyeceksin ki tanimadan etmeden? Bence gorusmek icin belli kriterlerin olsun, ona uyan birileri olursa gorusursun, hemen o gun nikah kiyacak degilsiniz, ailene de durumunu ve sinirlendigini anlat, ona gore yaklassinlar sana, her önlerine gelen kişiyi sunmasinlar.. Boylelikle hem olur olmadik kisiler onerilmez hem de sen herkesi reddetmemis olursun..elbette insan kafasındaki profili bulamaz 4/4 luk arayamayız ama 4/2 sine de razı olunmaz diye biliyorum yani araştırıp kriterler uyuşmaya en uygun olanı seçmek gerek ailemin araştırma biçimide yanlış daha dün akşam bir çocuk var bir dost söylemiş resmi atsında annesi falan bakıcak ee okuyucuuu istiyormusun diyorlar direk bende öyle şeymi olur istemiyorum dedim direk ee istiyormusunnn ya çıldırdım resmen
O sekilde sormalari tabii ki yanlis, gerilmen normal.. Neye gore isteyeceksin ki tanimadan etmeden? Bence gorusmek icin belli kriterlerin olsun, ona uyan birileri olursa gorusursun, hemen o gun nikah kiyacak degilsiniz, ailene de durumunu ve sinirlendigini anlat, ona gore yaklassinlar sana, her önlerine gelen kişiyi sunmasinlar.. Boylelikle hem olur olmadik kisiler onerilmez hem de sen herkesi reddetmemis olursun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?