Aileniz sizi başkalarına kötüler mi?

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
248
3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Ama ailelerimizle ilgili özellikle kendi babamla ilgili sıkıntıdayım.

Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.

Dün akşam babamın evindeydik.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.

Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.

Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.

Biz çok bozulduk. zaten evimize dönecektik hemen çıktık.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.

Eşimi bir daha bayramda bile babamın evine götürmemeyi düşünüyorum.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?

Hayır kötülemezler ne annem nede babam,ama dediğiniz olaylara şahit oldum çocuklarını kötüleyenler var gerçekten hatta bir ara bir aile dostumuz oğlu boşanma aşamasında bize oturmaya geldiler anne ve babası tam çocuklarını kötülemeye başlamışlardı babam lafı ağızlarına tıktı insan çocuklarını kötülemez evinizin içinde ki sır evinizde kalsın dedi.

Eşiniz babanızın evine gitmek istemese haklı artık kim kendisini kötüleyen birisinin evine gitmek ister ki.

Bu nedir ya ?

Kel alaka bir insan, dis kapinin mandali evinizin maddi durumunu biliyor, ustune bir de yorumlar yapiyor. Babanizi bastan asagi hatali buldum, dedikodunuzu yapmis, aile islerinizi basklarina anlatmis. Bundan sonra ailenizle ilgili hicbir seyi babaniza anlatmayin, otede berie dolasip dedikodu yapiyor.

Doğrusu da babanızın yaptığı değil mi?
Evet eşim şu an çalışmıyor bu gurur duyulacak bişey değil.
Kendisi de bunalımda zaten.
Dün akşam eve geldik hiç uyumadı

baban alenen dedikodunuzu yapıyor adamın biride pişkin pişkin baban dedikodunuzu bana yapıyor edasıyla sözde sizin kulaklarınızı çekiyor öyle mi?
babanı sert bir dille uyar kol kırılır yen içinde kalır çok saygısızca bir davranış.

Onun akrabaları evlatlarından daha önce gelir.
O akraba, bayağı zengin.
Kızı da zengin biriyle evlendi.
Bana örnek gösterip durmuştu babam da.

3 senedir bir kere eşimden şikayet etmedim babama. Ama bana durmadan eşinden gizli birikim yap, sen onun sigara parasına yetişemiyosundur falan diyor. Ona söyleme kaç para maaş aldığını diyor. Beni her gün yeni bir şoka sokuyor.

Bir de bu konuşmaları eşime kendisi yapsa rahatsız olmayız.
Tabi kızının mutluluğunu düşünüyor der eşim de.
Eşim 30 yaşında bu arada. Öyle küçük çocuk da değil. Ağırına gitti.

evet adam eşimin iş başvurusunun hangi aşamada olduğunu bile biliyor yani.
biz hiç beklemediğimizden şoka girdik tepki veremedik.
babamı başkasının yanında küçük düşürmek istemediğim için sustum.
eşim çabuk parlayan bir insandır ama o bile sustu benim için.
çok içerledi ama...

Anladım, benim babam da benzer bir model, parayı çok sever . Varsa yoksa para, ağzından lafı düşmez.

Allah tan evde kaldım, zengin adamla evleni geçti, şimdi kör topal kim olursa olsun evlen kafasında

Aslında baban sizi kötülememiş ki kızını düşündüğü için endişelerini bir arkadaşıyla paylaşmış,

ama arkadaşının ağzı fazlasıyla gevşekmiş,

o yaştaki insanlar bu gibi durumlarda hemen öğüt vermeye kalkarlar.

Anladım, benim babam da benzer bir model, parayı çok sever . Varsa yoksa para, ağzından lafı düşmez.

Allah tan evde kaldım, zengin adamla evleni geçti, şimdi kör topal kim olursa olsun evlen kafasında

benim babam da sever biraz.
özellikle maddi açıdan iyi durumda olanlara saygı duyar.

iyi tarafından bakarsak böyle de olabilir. Tabiki eşimin işinin olmamasına üzülmüş olabilir.

Ama çevreye "parasını bize yardım yapacağına, kocasına yediriyor" diyormuş (anneannem söylüyor)
daha önce de benim duymadığımı sanarak (çok afedersiniz) " kızım gittik b..tan bi adam buldu" demişti. eşim bunu duysa zaten ipler kopardı.
Bilemiyorum, eşimin yüzüne karşı da o kadar iyi ki.
Eşim yanımda olmayınca hemen bana onu kötülüyor.

Ben bunu dedikodu olarak algilamadim bir arkadaşina dert yanmiş belli ki baban seni düşünüyor sen çalişip eve baktiğin için endişeleniyor tabiki başkasina anlatmamaliydi ama bayramda götürmemek biraz ağir bir ceza olmaz mi?

hıı o zaman durum başka ,bize yardım yapsın niye ona yediriyor demek
seni değil kendini düşündüğünün göstergesi

Bence içini dökebilir ama adam "çabuk bi işe gir" dediğinde eşimin "emredersiniz efendim" demesini mi bekliyordu anlamadım.
adam bizi uyarma ihtiyacını neden hissetti ve babam dururken neden o söyledi diye soruyorum kendime. acaba babam bu konuda çok mu dertliydi ki diye düşünüyorum.
Zaten eşim gelmese babam pek etkilenmez. Niye gelmedi diye sormaz bence. (eşimin doğuya atanmasını istiyor hatta, hakkari şırnak yazsın gitsin kaç sene olursa olsun biz senin yanında dururuz diyor :)

Babanız ayıp etmiş bence ne olursa olsun böyle durumlar paylaşılmaz!

Ben de sizin gibi düşünüyorum.
İş bakıyor şu anda falan dese ben dert etmem ki.

Babama nasıl davranayım ben şimdi?
Açık açık konuşayım mı?
Böyle yaptığın için kırıldık diye..

Son düzenleme:
Eşin bu lafları duydumu peki eğer duymamış ise hiç söylemeyin gerçekten babanızın yaptığı çok yanlış.

Eşin bu lafları duydumu peki eğer duymamış ise hiç söylemeyin gerçekten babanızın yaptığı çok yanlış.

Yok duymadı, duysa zaten konuşmaz asla.
Adam bi kabullenemedi gitti.
Kızım mutlu, 3 senedir gözlerinin içi gülüyor demedi yahu.
Kocam içip içip beni dövse hakaret etse, babacım sen haklıymışsın diye kapısına gitsem ne düşünür ne yapar diye merak ediyorum.
Sonra babama karşı böyle şeyler düşündüğüm için vicdan azabı çekiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…