- 5 Ağustos 2014
- 1.581
- 970
- 168
- Konu Sahibi zeytinagaci
-
Konunuzu okuyunca size ve eşinize çok üzüldüm.. Allah yardımcınız olsun.. Umarın en kısa zamanda eşinizde iş bulur..deneyeceğim.
erkek kardeşim babam ona ne sorarsa sorsun "sana ne" diyormuş. babam da şikayet ediyor, kardeşin hiç bişey anlatmıyo bana diye.
ben onun kadar sert olamam. ama en azından artık hayatımızla ilgili daha az şey anlatacağım.
kötü olsanız bile iyiyz diyin...deneyeceğim.
erkek kardeşim babam ona ne sorarsa sorsun "sana ne" diyormuş. babam da şikayet ediyor, kardeşin hiç bişey anlatmıyo bana diye.
ben onun kadar sert olamam. ama en azından artık hayatımızla ilgili daha az şey anlatacağım.
Dogru degil , bence babanla bi konus derim . Aile icinde olan aile icinde kalsin3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Ama ailelerimizle ilgili özellikle kendi babamla ilgili sıkıntıdayım.
Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.
Dün akşam babamın evindeydik.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.
Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.
Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.
Biz çok bozulduk. zaten evimize dönecektik hemen çıktık.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.
Eşimi bir daha bayramda bile babamın evine götürmemeyi düşünüyorum.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?
Kişilik meselesi bu bazı insanlar bir şey saklayamaz babanız da öyle sanırım. Kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum ben ya babadır sizi düşünüyordur
Konunuzu okuyunca size ve eşinize çok üzüldüm.. Allah yardımcınız olsun.. Umarın en kısa zamanda eşinizde iş bulur..
Senin babanın aynı modelinden bende de var.. Allahtan uzağız da ayda yılda bir görüşüyoruz.. Bence sen yine annen için, ailene gitmeye devam et. ama aile içi sorunlarını, iş sorunlarından babana fazla söz etme mesafeli ol.. Baban da anlar diyeceğim ama yaşlandıkça da bayağı bir inatçı oluyorlar, anlamaya da bilir.
kötü olsanız bile iyiyz diyin...
Dogru degil , bence babanla bi konus derim . Aile icinde olan aile icinde kalsin
baban biraz patavatsızmış..bu yaştan sonra değiştiremezsiniz malesef..duymamazlıktan gelin..
Bence babanızdan ziyade adamın yaptığı densizlik, sen kim oluyorsun da evli barklı adama eşinin ve babasının yanında böyle akıl veriyorsun. Başkalarının yanında verilen öğüt nasihat değil hakarettir.
Hem kendi deherını dusuruyor hemde bizi eşlerimize karsı mahcup ediyor işte ne yapıyorlar ne amaçla yapıyorlar aklım almıyor. Böyle baba bı bende var sanıyordum
Bazen ailelerimiz iyilik yaptiklarini sanıyorlar ama bizleri kendilerinden uzaklastiriyorlar bu şekilde.. benim annemde aynısını yaptı yıllarca artık çözümü ona hicbirsey anlatmamakta araya biraz mesafe koymakta buldum. .
Aa resmen ağzım açık kaldı. Keşke "abicim bizim evimizin durumu dışarıyı ilgilendirmez, akla ihtiyacımız yok" deseydiniz. Kocanıza hakarettir bu resmen.
Ben babanın piskolojisnn normal olduğunu düşünmüyorum annenin rahatsızlığı yüzünden. Kim bilir neler düşünerek söyledi. Size bunları söyleyen adamda suç, ne densizce bir laf ergene "ders çalış" demek gibi...
Anladım, benim babam da benzer bir model, parayı çok sever . Varsa yoksa para, ağzından lafı düşmez.
Allah tan evde kaldım, zengin adamla evleni geçti, şimdi kör topal kim olursa olsun evlen kafasında
Hayır kötülemez. Bir konuda sıkıntısı varsa çeker kenara söyler.3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
Bu konuyu açıp açmamak konusunda kararsız kaldım ama sizin de fikrinizi almak istedim.
Babam benim ve eşim hakkında dış kapının mandalı diye tabir edebileceğimiz akrabasına beni ve eşimi kötü şekilde anlatıyor.
Eşimin daha önce görmediği bir misafir bey geldi. Uzaktan akrabamız ama babamla sık görüşür. Ben senede 1-2 defa yolda falan görürüm. Birbirimize gidip gelmemiz yoktur.
Adam bana "kendin için ayrıca bir yere para biriktir, kendini kullandırma, sen öyle yapmıyormuşsun kuşlar söyledi" dedi babama bakarak. "Anladın mı abicim" dedi.
Sonra eşim geldi yanımıza, babam "damadım" diye tanıştırdı. Adam elini uzatan eşime "Hemen bir işe giriyorsun ve evini geçindiriyorsun" dedi. Eşim de zaten başvuru yaptım sonucunu bekliyorum dedi. Adam da "biliyorum, ama her gün git sor, sonucun peşinde ol, sen iş için koşturmuyormuşsun" gibi bişeyler dedi.
Bu adam daha eşimi tanımazken nasıl böyle şeyler söyleme cesaretini kendinde buluyor ki?
Babama inanılmaz sinirlendim, yüzümüze gülüyor, arkamızdan neler diyor kimbilir insanlara.
Çevremdeki kimseye babam hakkında kötü bişey söylemezken onun beni ve eşimi bu kadar yerin dibine sokması doğru mu sizce?
Koalina dediğinde haklılık payı var. annemin rahatsızlığından sonra arttı.
ama babam 15 sene önce de böyleydi.
sadece bana değil anneme, anneanneme yapıyordu böyle şeyleri. herşeyini kendi ailesiyle paylaşıyor, annemin tarafı kötülüyordu herkese bi kulp takıyor, anneanneme cahil diyordu falan...
şimdi odak noktası eşim oldu.
eşime soğuk duruyorsun diyor bi de, çocuk sana nasıl yaklaşsın be babacım. neyse..
Konuşun bence anlasın hatasınıBen de sizin gibi düşünüyorum.
İş bakıyor şu anda falan dese ben dert etmem ki.
Babama nasıl davranayım ben şimdi?
Açık açık konuşayım mı?
Böyle yaptığın için kırıldık diye..
Malesef hiç doğru değil. Belki çok benzemiyordur ama bnimde hep içimde tuttuğum bir derde parmak bastınız. Yaşım 22. Hatırlayabildiğim dönemlerden beri, yani 5-6 yaşımdan beri, annemin sürekli beni ve ablamı doğurmaktaki pişmanlığını söylemesine tanık oluyorum. Bu hala böyle devam edyor. Mesela otobüs beklediğimiz durakta bebeği olan bir kadın görünce doğurduğuna pişman olacaksın, evlatlar şöyle kötüdür böyle kötüdür diye anlatır. Ben ne yaptım bu derece doğurduğuna pişman edecek inan bilmiyorum. Çok büyük hatam olsa bilirdim herhalde. İşe gittiği kadınlara da arkamızdan neler anlatıyorsa hepsi nefretle bakıyor yüzümüze. Ablam annemin istemediği bir evlilik yaptı hadi o onu yaptı desem, ben ne yaptım bilmiyorum.. Sürekli hayatı bizi kötüleyerek geçiyor yani. Dün doğum günüydü kutladığımda bile keşke doğmasaydım keşke doğurmasaydım dedi. O kadar derin yaralar açtı ki bu durum oldum olası ruhumda ve psikolojimde anlatmamın imkanı yok.3 seneyi geçkindir evliyim. Çok şükür evliliğimden, eşimden hiçbir şikayetim yok.
gerçekten kızını düşünen bir baba,kocasına yediriyor bize para vermiyor demez,değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?