ailenizi haftada bir ziyaret ediyor musunuz yoksa ben mi saçmalıyorum?

hukukusu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
79
73
288
İstanbul
Selam herkese. Birlikte olduğum kişiyle evlilik hayatımızı nasıl yaşayacağımız hakkında konuşurken, her hafta ailelerimizi ziyaret ederiz gibi bir fikir atıldı ortaya, onun tarafından. Benim içime pek sinmediği için kendi fikirlerimi söyledim. Ailelerden fiziksel ve manevi olarak bağımsızlaşmamız gerekir bence. Zaten haftanın 5 günü çalışacağımızı, birbirimize zaman ayırmamız gerektiğini, her hafta 1 günün en az yarısını başka bir eve ayırmanın pek mantıklı olmadığını açıkladım. Ama fikrini pek değiştirmedi. Bir de ben insan içinde daralan da bi tipim, her hafta her hafta ne kadar kaldırırım bilemiyorum böyle etkinlikleri. Sizin rutininizi merak ettim. Gerçekten her hafta ailenizi ziyaret ediyor musunuz ya da onlar size geliyor mu? Zaman dengesini nasıl sağlıyorsunuz? İster istemez tek bir cümleleriyle dahi bir anda moralinizin bozulduğu olmuyor mu?

Her hafta görev gibi bir yere gitmek çok mantıklı değil belki siz zamanla yemek yapmayıp hafta içi aailelere yemeğe gidersiniz hem yorulmamış olursunuz hem aileleri görmüş olursunuz.

Şimdiden muhakkak her hafta diye kaide olursa ilerde o iki üç güne bire çıkar. Söyleyiş şekli de önemli sevgilinizin aslında gerekirse kendi gider görüşmeye iki üç hafta da bir birlikte ziyaret ideal bence bir kaç saati geçmeden

her hafta gıdılmesı bence yanlıs cok ıc ıce olmak yuz goz olmak her zaman sıkıntı dogurur
bırde kendınıze gore ısınız olur, evınızde ısınız olur ,yatmak dınlenmek ıstersınız ,o gun bos olmak ıstersınız ,cagırmak gezmek ıstersınız... her tatıl gununde kosa kosa aıleye gıtmek ısteyen henuz rustunu ıspat edememıstır bence

bu fıkrı ortaya adan sevgılınız ıse sımdıden ılerıde yasanacak sorunlar bellı oluyor
sureklı oraya gıtmek ordek aılesı gıbı bırlıkte yasamak aıleye baglılık degıl -ben ailemın agzıyla hareket ederım ona gore demenın bır cesıt versıyonudur ...

bırde mantıklı olmadıgını soylemıssınız fıkrını degıstırmemıs hanı ılla dedıgım olacak dıyen de bır tıp

sız bılırsınız... evlenmeden once ıyı tanımak ıcın gorusuyorsunuz sonucta huylarını gormek ıcın.

Hayır böyle bir durum yok.
bız gıdelım baba ogul oturalım sen babamın evını temızle yemegını yap mı acaba beklentısı... hanı her hafta... sımdı kendısı yardım edıyordur evlenıp cıkınca baba tek kalınca zor olacak ya onun ıcın mı dıyor acaba

Allah’ın emri her pazar günü kahvaltıya gidilecek akabinde çay kahve sohbet akşam eve dönülecek muhabbetine katlanamam. Aynı şehirde olsam muhtemelen her hafta bikaç kere giderdim zaten içimden gelerek ama her pazar bizdesiniz karışmam/her hafta annemlere gidilecek karışmam muhabbetini çekemem. Bi hafta 3 defa giderim bi hafta işim gücüm olur ya da canım istemez hiç gitmem. Temizliğe gelen abla hariç her hafta rutin bu olur şeklinde plan yapmayı sevmiyorum.

Kardeşim haftada ya da iki haftada bir geliyor kalmaya eşiyle. Evlendikleri ay hariç bu şekilde geliyorlar. Benimkinin ailesi şehir dışında. Ben de hafta içi hep annemdeyim.

Biz oturalım, sen yap gibi bir beklentisi olmadığından eminim. Her işini kendi hallediyor zaten. Sadece duygusal olarak kendini aşırı sorumlu hissediyor ailelerimze karşı. Benim aileme de aynı yani. Bu kadar aşırılığa gerek olmadığını nasıl anlatabilirim ve nasıl aşabiliriz bir fikriniz var mı?

Bana da süre koymak yanlış geliyor
Eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz
Kendi ailemle başka şehirdeyim
Eşimin ailesine bazen haftada 3 gün gittiğimiz de oluyor bazen 10 gün uğramadığımız da
Duruma göre şekilleniyor
Ne bu hafta mutlaka bi kere gidilmeli modundayım ne de yeni gittim 1 hafta dolmadan asla gitmem modundayım
Hatta yemek olmadığı günler soluğu orda alıyoruz
Çok da iyi oluyor

Kendi aileme de ortalama 2 3 ayda bi gidiyorduk normalde
Koronada işler biraz karıştı

Ben iki aileyi de özlüyorum ve gitmeyi seviyorum valla
Bi sorunumuz da yok çok şükür

Ben de tüm günü belli bir yerde geçirmeyi hiç sevmiyorum.

bunu anlatamazsınız cunku o kısının duygu durumudur
sız nasıl asırılıga gerek duymuyorsanız ıcınızde hıslerınız duygularınız buysa onunkı o ve ona gore de normalı o... kendılıgınden kendı kendınce sorumluluk yuklemıs kendısıne emınım babasının boyle bır dırektıfı yoktur. ustelık sozlerınıze karsı da kapalı kendısı yanı konusmussunuz ama fıkrı degısmemıs . ısrar edersenız ıs tartısmaya doner...

kesın ve keskın olarak net sekılde her hafta kesın gıdıcez dıyorsa bu gercekten sıkıntı ılerıde hasta olursunuz hamılelık dogum olur keyfınız olmaz ya herseyı gectım canınız sohbet etmek ıstemez sızı bu yuzden zorlarsa sıkıntı
kendısı gıtsın babasına sız nıye her defasında onunla gıtmek zorunda kalıyorsunuz kı onu anlamadım

Ailesi kalabalık m?
Erkekler evde hizmet eder mi?
Annesini tani biraz.

İstanbul'da mı yaşıyorsunuz acaba? Haftada üç kere yolda geçen zamanı nasıl çekiyorsunuz Anlaşıyor olmanıza sevindim bu arada

Degistirmez.Neden? Çünkü erkekler düz mantıktır.At gözlügü takmıscasına direkt yola odaklanır.Bana kimse fikir vermedigi icin tecrübelerle ögrendim ki iş boyle yürümüyor.Siz daha istekli olacaksiniz tabii gideriz elbette giderizz diyeceksiniz.Sürecin basında gidilir evet herkes yasamistir.Ama sonralari zaten bir hafta sonu faaliyeti cıkar annecim gelemiyoruz hafta ici gelirim kesin özleriz sizi( tarzında soylemlerle esinizin de sizin istediginizi düsündügünden bu durumu kisisellestirmeyecektir zaman icerisinde siz gidelim dediginizde evde kalıp dinlenmek istiyorum veya tamam deyip sonra uyuyakaldigini göreceksiniz.
Ornekler soylemler kisiye göre tarza göre degisse de burada temel nokta esiniz olacak beyefendinin ailemi istemiyor ailemle görüsmemi azalttı ya da ailemden uzaklastirdi düsüncelerini size karsı kurmaması..Gelemiyorsak esim ister hep ama bir aksaklık cıktı mantigini düsünmesini saglayin.
(Dipnot: simdi ben zorluyorum kendisi gitmek istemiyor gittigimizde en cok ben konusuyorum kendisi uzanıp tv izliyor)

Bizim aramızda hiç bu şekilde konusma geçmedi.Neredeyse 6 ay oldu evleneli ama ilk zamanlar haftada 1 gün benim aileme bir gün onun ailesine giderdik. 2 gün bu sekilde geçerdi. kayınvalidemin evi bana yürüme mesafesi maksimum 5 dk falan :) yemek yapmayı bilmediğim için 2 günü bu sekilde geçirip diğer günler bildiğim şeyleri yapıp hafta sonuda dışarı çıkıyorduk :) Sonra cok yorulduğumuzu farkettik ve bende iyice düzen kurmaya başlayınca yemek yapmaya başladım baktık ki farketmeden çokta becerikliymişim sonrasında evimizde kendi yemeğimizi yiyip mutfağımızı toplayıp tv karşısına bacaklarımızı uzatıp yan yana yatmamız inanılmaz keyifli ve dinlendirici gelmeye başladı şuan kayınvalime gitmeyeli 3 hafta olmuştur. annem cok yakınıma geldi 1,5 ay oldu tasınalı bende calıstığım için bana arada o aksam yemek yerine temizlik yapayım diye yemek vs. yapıyor yemeğimizi alıp evime geçiyorum ziyarete ya da yemeğe gitmedik evi görmeye gidip 15-20 dk oturup dısarı cıkmıstık. İlla hafta da şu kadar gidelim bu kadar gidelim olmadı. Zamanla kendisi oturdu. Bazen üst üste gitmek durumunda da kalabiliyoruz ama artık genel olarak 3 haftada bir gibi diyebilirim. Çünkü oraya gidip tekrar eve dönmek daha yorgunlukmuş gibi geliyor çok yakın olmasına rağmen hemen evimizi arıyoruz rahat edebilmek için.
Bu tarz şeyleri şart koşmadan akışında kendi ev düzeninize göre yapmanız kesinlikle daha doğru olacaktır. Bazen haftada 1 bazen 2 denk gelir bazende hiç gidemezsiniz 1 ay sonra gidersiniz. iki tarafında artık kendi çatısının olduğunu kendi yuvasını kurduğunu artık eşi ile aile olduğunu bilmesi lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…