ailenizi haftada bir ziyaret ediyor musunuz yoksa ben mi saçmalıyorum?

Şart gibi davranmaya, gitmeyince sorun olurmuş gibi görmeye gerek yok ama haftada bir aileyle yemek yemek normal bence. Çalışıyorsanız hafta içi akşam gidersiniz, ayrıca birgün ayırmamis olursunuz, hafta sonu size kalmış olur.

Şuan benim ailemle yakın oturuyoruz, genelde haftada bir yemeğe gidiyoruz eşimle, benim tek de gidiyorum o ayrı. Abimlerde geliyor hep beraber oluyoruz. Bir dönem eşimin ailesiyle
aynı şehirdeydik görüşme sıklıgımız benzerdi.

Haftada bir normal aslında.
Biz de böyle konuşmuştuk. Ama sonra öyle olmadı. Bir ay gitmediğimiz oluyor, haftada 3 gittiğimiz oluyor. Aynı şehirde kaldığımız ya da bizde kalındığı da oldu 2 3 kez. Bir şekilde su akıp yolunu buluyor.

ahfjsahfjahsf çok güldüm ya bunlar nasıl stratejiler böyle çok ilginç bi dönüşüm olmuş
Sen strateji yapmazsan annesi yapar ona göreardından önünden kacıp esim hep gelmek ister ama birşeyler cıkıyor olmuyor yoruluyoruz gelecegiz tarzinda yorumlamasi icinn sartt ..Esimm canimm esimm karimm hep gelir ister bunu dedirtme stratejisi

Evli değilim ama burada hoşuma gitmeyen şey , görev gibi söylenmiş olması.
Bence bunu söylemesinin nedeni , sizin tarafnızdan onun anne babasına karşı sanki bir uzaklık gelebileceği korkusu.Önce bunu bence bir araştırın, neden böyle bir korku duymuş.
İkincisi, bence şunu da anlamak lazım, eşiniz de insan ve anne babası ile ilgilenmesi gerekir. Her hafta görmesi ,, halini hatrını sorması ve hatta yardıma ihtiyaçları varsa etmesi bence gayet de normal. Anneci olması manasına gelmez.
Ama dediğim gibi, görev gibi söylenmesi hoş olmamakla beraber, bunu neden söyleme gereği duymuş bence ona da bakın.

Ayrıca eşlerine anneci vs diyenler hanımların oğulları ile ilişkileri nasıl çok merak ediyorum doğrusu. Oğulları evlenince ne hale gelecekler ona ilginç tabi.

Her hafta kural gibi çok zor.
Bir de aile ile frekans tutmasa ne olacak?

teşekkür ederim herkese cevaplar için şimdi bir şey daha sorucam aslında konunun ilk mesajında da biraz bahsetmiştim. şimdi siz her hafta gidiyorsanız, bu ailenize evliliğinize karışmak için biraz fazla alan açmıyor mu? sonuçta sohbet muhabbet derken epey hakim oluyorlar olana bitene. bunun dengesini nasıl kuruyorsunuz? ben evliliğim tamamen bağımsız olsun istediğim için akrabalardan uzak kalmak istiyorum açıkçası biraz da.

teşekkürler başka bi açıdan baktığınız için :)

Pandemiden önce ayda bir biz ablama giderdik,ayda bir o akşam yemeğe gelirdi.
Son iki senedir ise birkac ayda bir ..
Üstelik ablam çalışmıyor da.
Bana çok saçma geliyor evlenen insanların aileden hiç gitmemis gibi her an gelmeleri. Bazi arkadaşlarım var aynı ilçedeki ailelerde yatıya kaliyro falan,böyle adet edinmisler.
Mantikli mi? Bence saçma:)
Ayrıca eş adayı bey haftada bir gün sizin aileye gitme işine ne diyor???

Asla her hafta ziyareti kabul etme , çok istiyor ise kendi tek gitsin , şimdi kabul edersen başını çok ağrıtirlar , valla birey olamamış bir ana kuzusu ile karşı karşıyasınız, iyi düşünün, biz yeni evliyken hergun eşimin ailesinde, ailesi ise sürekli bizdeydi , boşanma aşamasına gelene kadar asla düzelmediler, şimdi canım isterse giderim istemezse gitmem , onları da 2 vaya 3 haftada bir görürüm

Tamemen bağımsız olsun istiyorsanız, her hafta aile ziyareti yaparız diye düşünen biriyle evlenmeyin.

Onun için sizin gibi düşünen, aile akraba görüşmelerinden hoşlanmayan birini seçmeniz lazım. Böylesi bile İle lades olur.

Ben istemezdim herhalde, haftaiçi zaten yoruluyorum cumartesi gezmek tozmak kafa dağıtmak istiyorum. Pazar sabahı da spora gidiyorum sonra evde yayılıyorum. Sizin ana kuzusu beye sorun, pazar onun aileye gittiniz o zaman cmtesi de siznkine gidersiniz ne zaman birlikte vakit geçireceksiniz? Ben de akraba gezmesi severim ama her hafta istemem, ayda 1 veya 2 kez bana yetiyor onda da anneanneme giderim orda da tüm akrabalar oluyor zaten

öncelikle kendi aileme de eş ailesine de 10 dklık mesafede oturuyoruz. bence herkesin evliliğinin dinamiğine göre değişiyordur. baştan kendini şartlayıp haftada bir gideriz demek boşa bir görev edinme hali. ben çalışmadığım için ailemle gündüz görüştüğüm oluyor, annemle kuzenlerimle sık görüşüyorum. eşimle ise ne zaman müsaitsek o zaman gidiyoruz bazen yemeğe bazen çaya. eşimin ailesineyse neredeyse 3-4 haftada bir gittiğimiz oluyor, sevmediğimden değil gayet iyi anlaşıyoruz fakat eşim gidelim diyen biri değil, ben de üstünden biraz geçince kalk gidelim diyorum. ya da bağ evi tarzı bir şey yaptırdık orada toplanıyoruz. zaman belli olmaz, bir şey olur iki gün üst üste görüşürsün, yoğun olursun bir ay görüşemezsin bu böyledir..

evlilik kurumu seni çok yorar bil istedim

İstanbul'da mı yaşıyorsunuz acaba? Haftada üç kere yolda geçen zamanı nasıl çekiyorsunuz Anlaşıyor olmanıza sevindim bu arada
Yok istanbulda yaşamıyoruz
Küçük bi yerde yaşıyoruz
O yüzden yol sorunu olmuyor

Ama yemekleri çok güzel ve çeşit çeşit oluyor
Uzak olsaydı da değerdi bencr

onu yapan uzaktanda yapar karakter meselesi

siz artık bir aile oldunuz bizler büyükleriniz olarak iyi kötü her konuda destekçi olarak burdayız demeli başka hiç bir konuda yorum vs yapmamalılar .

bizler de öyle oldu gidip geliriz o noldu bunu naptınız eşim ve beni ilgilendiren konular hiç konuşulmaz . 5 senelik evliyim çocuk mevsuzu bile duymadım daha vs.

ama kimileri var iller arası bile çiftlerin arasına giriyor karakter meselesi dediğim gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…