Ailesel sorun 🙁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir göz odam bir lokma ekmeğim olsun ama etrafımda toksik insan olmasın. Rahat yatağıma gözü yaşlı gireceğime kuru yerde huzurla yatayım.
Yaşadığın olaylar anksiyete vb daha da kamçılar.

Evli barklı iki çocuklu kadın çocuklarıyla kocasının evinde yaşıyor diye kimse hastalanıp ölmez saçmalamayın
Babanızın hastalanacağı varsa siz nerede olursanız olun hastalanır
Evinizde yaşamak için annenizden icazet beklemek acizliktir, gel benim hayatımı yönet demektir, yönetince de vay hayatımı yönetiyor diye sızlanamazsınız çünkü bunu siz yaptırıyorsunuz
Her çözüm önerisine ama o olmaz ama bu olmaz diyorsunuz madem yaşayın böyle sizin birşeyleri değiştirmek gibi bir amacınız yokki
29 aylık ve 7 aylık çocukların oyun alanı yok diye evinde yaşamamak nedir ya, herkes oyun parkının ortasına ev kuruyor mu sanıyorsunuz, şuan zaten ev yada dışarısı birşey farketmiyor tencere kapağıyla bile oynayacak aydalar bir sene kafanız rahat huzur içinde imkanlar dahilinde çocuklarınızı kendi evinizde oyalayamayacak kadar imkansız olan nedir
Baştan sona saçmalık, kendinize acımak için bahane arıyorsunuz bulmuşsunuz tutmuş bırakmıyorsunuz
Bayağı sinir hastası gibi tarif etmişsiniz kendinizi, neden bu zamana kadar tedavi olmadınız, bugün kendinizi tokatlıyorsunuz yarın daha büyük bir sorunda ne yapacaksınız, bugün çocuklarınıza söylediğinize göre bu halinizi göstermiyorsunuz yarın gördüklerinde ne olacak

Ben boşandınız ve maddi imkanlardan dolayı ailenizde yaşıyorsunuz sandım bu durumda bişey denemezdi ama eşiniz var ve sanırım kendi eviniz var. Bu durumda ben olsam en baştan eşimin yanına giderdim. 2 küçük çocuk tek başına bakmak zor diye mi gitmiyorsunuz , çalışma durumunuzu tam anlayamadım ama bir şekilde mantıklı bir plan yapıp o evde kalmayın madem ki anlaşamıyorsunuz.
Belki bir şeyi yerine koymakta ve ev düzeninde ailenizin sizinle küçüklüğünden beri sorunu var, hala eskisi gibi kızıyorlar, tabi ki bu bağırıp kızmasını açıklamıyor ama dikkat ettiğinizde de durum hiç değişmiyor mu

Herkes babada sorun bulmuş ama bana sorarsanız sorun tamamen sizde , kalkıp insanları düzenlerinden etmiş yaniniza getirmissiniz bakamayacaginiz iki çocuk dünyaya getirmiş ailenize siginmissiniz, belki babanız çok tertipli ve düzenli bir adam kendisine ait olan şeylerin yerlerinin değişmesinden hoşlanmıyor herşeyi derli toplu olması gereken yerde, bence siz dağınik birisiniz kalemi almış aldiginizi bile hatırlamıyorsunuz Allah aşkına şimdi olayı siz anlatın şöyleki benim düzen takıntım var bunu herkes bilir defalarca uyarmama rağmen inat eder gibi herşeyimi karıştırıyorlar üstüne gelip evime yerlestiler herseylerine kosturuyorum kafayı yemek üzereyim bakın size babanizi anlattım, empati zor birşey değil kirkina merdiven dayamış iki çocuğuna bakamayan anne bir zahmet coreklendigi evin kurallarına uysun

Lütfen psikolojik destek alın baba başka yerde annenin sorunları var ama ortada iki çocuk var sorun da "kalem " olmuş
Acil destek alıp çocuklarıniza yanlız bakacak duruma gelin lütfen . 40 yaşında oldugunuzu ispatlamak için sorumluluklarınızı alır hale gelmeniz lazım sizi suçlu bulmuyorum bellli ki zorlu donemlerden geçiyorsunuz ama o çocuklarinda bir anneye ihtiyacı var

Hanım efendi kendine aldığı tartıyı anlatıyor kendini tokatladigini anlatıyor ben suçlu buluyorum kendine yetemiyor bunun farkında olmak yerine babam şöyle de böyle de diyor ben bile sinir oldum, açıkçası insanlar şunu anlamakta zorluk çekiyor yerlestiginiz yere uyum sağlamalısınız saglayamiyorsaniz ayrı yaşayın siz o eve geldiyseniz oranın kuralları işler yok anksiyetem var yok eşim burda değil ne yapsın bu insanlar evlendirmis barklandirmis ama hala arkasını topluyorlar kolundan tutup psikiyatra gitse babasını anlatır

Yani anne baba çocuğa bakmak zorunda ebeveynler belirli bir yaştan sonra gerçekten torun cekemiyor . O yüzden kendi anneniz babanız bile evlendikten sonra bir arada olmaz. Nasıl eş ailesi ile olmuyorsa insan kendi ailesiyle de yapamaz . Bu sorunlar çok normal . Ama bu sorunlara verilen kendini tokatlama aşırı çaresizlik hissi normal değil acilen çözüm bulmalı

Yapamıyorum çünkü annemden yardım alıyorum. İkisi de küçük. Eşim görevde. Ücretsiz izne ayrılıp baksam, geceleri iki saat uyku ile ise gidemem çünkü anksiyete bağlı zorluk yaşıyorum.

Ablacım tedavi olmazsan bu hasta manyak babaya mecbur kalacaksın. ben de boşandı herhalde parası yok, gidecek yeri yok dedim. Acilen çıkıp kendi evine gitmelisin bu kadar agresif bir dedeyle çocukları aynı çatı altına sokmaya korkmuyor musun? Çocuklarına yazık onların da özgüvensiz yetişmesini mi istiyorsun? Acilen bir terapiste görünüp sorunlarını çöz sonra da çık git.

Sadece sizin değil, aşırı kontrolcü olan babanızında tedavi olması gerekiyor. Kalemi yerine koy ne demek yahu, kagida yazmak ne demek? Madem yerinde değil al sen kendin koy. Sağlam kisi yi de hasta ediyor bu tipler

Sadece sizin değil, aşırı kontrolcü olan babanızında tedavi olması gerekiyor. Kalemi yerine koy ne demek yahu, kagida yazmak ne demek? Madem yerinde değil al sen kendin koy. Sağlam kisi yi de hasta ediyor bu tipler
Aldığın şeyi yerine koy diyo, tamam düzenli olmalıyız ama çok da mühim değil bence. Dün kahve içtim ayak üstü. Çocuğa bakıyorum ya, saniyeler oldu kahvemi yatak odasındaki aynaya koymuştum korkarak. Tam da babama denk geldi. Bu ne burda gibi bir şey ddi.kizmadi ama böyle hani kısık sesle kendin konuşursun ya. Dur baba hemen alıyorum yeni koydum dedim , sinirden patlamamak için zor tuttum kendimi. Tartıyı da tartildiktan sora yerine güzel koyamıyor musum. (Bı yeri mi bozuluyor Muş ama tek bu diil ki)Ben de bunun stresini yaşamamak için asla tartılmicam. Kendime tartı aldım çantamda saklıyorum, kalemi de asla almayacağım oradan. Ya ben hasta olabilirim ama bu yaştan sonra asla ama asla dediklerini yaparak kendimi YONTTURMUCAM

Bir tane de bizim başımızda var böyle.
Ayri yaşayacak durum var ama keyfinden, çikarindan aile ile yaşamayı tercih ediyorsunuz ancak karaktere saygı duymuyorsunuz.
Sadece kendi duygularınız, kendi şartlarınız, mecburiyetleriniz umrunuzda.
Bu kadar bencil olup "bencillik" ten ağlamak bana tuhaf geliyor kusura bakmayın.
İnsanlar bir takım tercihleri kaldirabileceklerine göre yapar ve katlanır. Katlanamadigi halde yapmasi gereken başkalarını suçlamak olunca hoş olmuyor bilginiz olsun.

Canim babanda problem. Hep bu şekildeydi anlaşılan. Size eo baskıyla büyüdünüz ama babanız da bu durum hic değişmedi. Çok zor bir süreç bu tipteki insanlarla yasamak. Eşinizin görev aldığı yere gidemiyor musunuz? Veya kendi evinizde bakıcı falan tutsanız da siz çalışsanız zor mu olur.

İkiis de küçük çocuklarımin, inan keyfi diil , hatta bugün işyerinden arkadaşım da dedi, ikisine bakmak zor. Kendi evimde baksam da bakıcıyla, bunun gecesi var, hani eşim yanımda olsa üstesinden gelebilirdim. Orası kırsal yer, hani merkez olsa tamam meekess de çok uzak . Arabayla 2 küsur saat. Çocuklar hasta olsa yetiştirmesi... Allah korusun.orada yaşayanlar yapıyor ama mecbur diiliz biz. Babama he he diyip geçmem gerekiyor

Ama sizce değil
Adam kızmadı diyorsunuz ev onun evi bu kdr basit birseyi bile kaldiramiyorsunuz sonra takıldığınız şey dediğini yapmayacağım
Çok ilginç gerçekten
Hem hayatı zehir ediyorsunuz hem aileye yük oluyorsunuz hem çocuklar neler yaşıyor belli değil.
Ama konu tartıya dokunmam kalemi almam.

Evet ben zaten ilk konu mesajımda da belirttim, çoğu kabahat ben de. Evet hastalıkli biri oldum. Ama benim de canım var. Öyle ya da böyle kendi sağlığımı da düşünmek zorundayım. 1 sene daha mecburum. Şu saatten sonra bana sadece geçici çözüm lazım, çünkü bir arada yapamıyorum.

İyide çözüme kapalı olan sizsiniz.
İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz
Burada 2cocukta var

Keyfi ve çıkar diil, mecburiyetten. Eşim olsa yanımda hallederdik biz. Ailemle yapamıyorum işte. İşten ayrılırsam da tek başıma üstesinden gelemem. Onlarlayim diye itilip kakilmayi haketmiyorum

İyide çözüme kapalı olan sizsiniz.
İnsanın kendine yaptığı kötülüğü kimse yapamaz
Burada 2cocukta var
Başka eve gidersem suçlanırim eminim buna. Annem işten çıkma ben bakarım dedi kaç kere. İnanın bunu yapamam. Ben aynı evin içinde kısa bir çözüm bulmalıyım. Sonra da mümkünse ailemden uzak bir şehirde yaşamak istiyorum. Evet seviyorum onları ama ben ben olmak istiyorum.

Başka eve değil kendi evinize gideceksiniz
Ayni evin içinde imkansız terapi almalısınız ama ona da türlü bahane gelir
Bisey diyemedim

Valla hiçte kusura bakmayın bence siz çok çekilmez birisiniz dağınık pasbal arkası toplansın diye bekleyen kendiniz iki çocuğa bakamiyor eğer eşim olsa hallederiz diyorsunuz anneniz iki çocuğa size ve babanıza tahammül ediyor en çok annenize üzüldüm bı zahmet almam etmem yerine aldiginizi yerine koyun adamın sınırlarına girmeyin misafir gibi kahve içtim kenara koydum kaldıracaktımlara ssiginmayin götürüp yerine koyun duydunuz söyleniyor cevap vermeyin alın götürüp mutfağa koyun bende uyuz olurum böyle arkası toplansın diye bekleyen insanlara birde şu hastaliginizin arkasına sığınıp her şeyi yapabileceğinize inanmanizda ayrı kabahat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…