Ailesi beni istemedi..

Cok güzel yazmissin, cok begenerek okudum, üzücü seylerde olsa...

Öncelikle basina ne geldiyse kendine yeterince deger vermediginden geldigine inaniyorum. Sana para harcamayan bir insan bir kere senin esin olamaz, bu hatayi bir daha yapma.
Sonrasinda gizli sakli görüsmeki, erkek aileside senin namuslu biri oldugunu anlasin, kim bilir onlar siz arabada, orda burda neler yaptiniz sandilar, akillarina her türlü kötü seyler gelmistir.
Resmen cocuklari kötü yola düsecek, seni kötü kadin gibi görmüsler bence.
Bir dahakine bir erkekle tanistiginda, git pastanede falan, gündüz vakti otur, konus. Ciddiyse aileleri tanistirin, gerisi gelir zaten.
Cok gecmis olsun, gercekten cok üzüldüm, umarim bir an önce bu ask´i sana unutturabilecek gercek bir Askin olur...

Vuhuu müthiş bir yazı. Satır aralarında neşe ile bağıran betimlemelere, benzetmelere bayıldım. Uzun değil kardeş, aksine başlıkta bile imlaya dikkat edemeyen zat-ı muhteremlere kıyasla daha fazla yazsan bile okurdum. Ve dahi bir satır bile atlamadım.

Keşke her hatun bu kadar açık, bu kadar egosunu ardına fırlatarak yazabilse düşüncelerini. Klavye ardından aslan kesilen o kadar çok hatun var ki, maşallah diyorum bazen inandırıcılıktan uzak hallere.

Evet bu toplumda bakire değilsen, dulsan "minnet" duygusu hasıl oluyor kadınlarda. Bunun özgüvenle, inançla, sağlam durmakla hiç alakası yok. Kendini modern bellemiş en afilli hatunlar bile içten içe "ehe bakire değildim ama beni kabul etti çok aşık yeaa" düşüncesini saklıyor zihninin en kuytu köşesinde. He bunu dillendirmek yerine "höyt beni alan böyle alacak kardeşimmm" diye nara savuruyor, kendi dediğine inanmadan. Tebrik ediyorum kendini bu kadar yalın ifade edebildiğin için.

Eğer boşandıysan, toplumun hafife alınmayacak bir çoğunluğu seni "ikinci el" olarak görecektir. Öyle ki bizim kadınlarımız başkasının başına geldiğinde "yahu kader bu. Dulsa namussuz değil ya. Ne olacak sanki" derken, kendi başlarına aynı şey geldiğinde "ama benim gül gibi oğlum-kızım" diye başlarlar cümleye.

-Alışmış boşamaya seni de boşar.
-Sen hiç evlilik hayatı yaşamadın tazesin ama o yaşadı.
-Ama o hevesini almış bir kere sana ilgi göstermez ki.
-Yoğurdun kaymaklısı iyidir. Kaymağı sıyrılmış onun bir kere.
-Eski eşini hatırlar seninle birlikteyken.
-Gül gibi insansın. Yazık değil mi sana?

Ben çok duydum bu cümleleri. Dramatize etmiyorsun hayır. Olağanca doğruluğuyla tiksindiğim toplum gerçeklerini yansıtıyorsun. Öyle ki bu toplumda sadece kadına reva görülmüyor bu durum. Emin ol dul olan erkek için de aynı şeyler düşünülüyor.

-Benim el değmemiş tazecik kızım sana mı kaldı...

Hay sizin örümcek ağlarıyla donatılmış cücük zihninize tüküreyim ya. İki insandan bahsediyoruz yahu. İki insan. Çeşitli organlarının öncelikli olmaması gereken, kalpleri ve beyinleri olan iki insan. Ne olmuş dulsa? Ne olmuş çirkin tahsilsiz yahut fakirse? Sizin yaftalarınıza, kalıplarınıza, inat ve ısrarla gelişemeyen fikirlerinize... Neyse... Vallahi öyle içten beddua edesim geliyor ki bu insanlara. Umarım diyorum, hor gördüğünüz bu durumu kendi evlatlarınız da yaşar ve o zaman ikinci el evladınıza uygun eş bulamazsınız siz de... O evladınız sevdiğinde "ama bizim evladımız bekar, size veremeyiz" cümlesiyle karşılaşırsınız umarım... Bu hususta çok doluysam demek ki. Dul değilim, ancak dul olan biriyle evleneceğim. Mide bulandırıcı dış seslere rağmen!

Ben şimdi ne söylersem söyleyeyim senin farkındalığın karşısında kifayetsiz kalacak sözlerim. Gayet farkındasın toplum gerçeklerinin. Gayet sağlamsın, gayet akıllısın. Elbet geçer üzüntülerin. Elbet sağlam duramayan vasıfsız bir elemanın ardından ayağa kalkarsın yeniden. Allah yardımcın olsun...

Son düzenleme:
Rabbım hakkında hayırlısını versin ki vermiş de bence.
Öyle bir adamla evlenseydin de yürümezdi zaten.
Ailesinin yaptığı zaten çok yanlış onu söylemek bile istemiyorum apaçık ortada çünkü.
Hiçbiri senden önemli değil attığın tırnak bile olamazlar. Kendini hak etmeyen insanlar için üzme yıpratma bu kadar.
Biraz zaman her şeyin hallolmasını sağlayacaktır sen içini ferah tut ve kendini her şeyin düzeleceğine inandır.
Yaşadıkların oldukça yıpratıcı şeyler ama üzülme sevin nelerden kurtulmuşsun bunu düşün de sevin.
2. bir hata yapmak daha mı iyi olacaktı boş ver bitirdiniz madem arkasında dur geri dönme sakın.
Zamanla hislerin değişecektir sende biliyorsun bunu sabırla bekle.
Allah yardımcın olsun.

Sapına kadar dulum........ve o kadar çok işim var ki......bana bunun imasını yapan insanlarla muhattap bile olmuyorum............her dakikam gerçekten çok değerli.........eski eşim el değmemi§liğimin kıymetini bilmi§miydiki de gelip burada klavye delikanlılığı yapacağım.......... hey yavrum............

Son düzenleme:
Bu boş beleş insana bu kadar emeği yüzü niçin verdiniz ki, bir erkek mecburiyet (ölüm kalım sağlık vs) dışında beraber olduğu kadının parası ile geçinemez. Sorun sizin boşanmış olmanız değil, zaten o bu haliyle bir aile kuracak sorumluluk alacak bir erkek değil. Bekar da olmuş olsanız fark etmezdi. O erkek olmanın aile kurmanın bilincinde olan olgun bir erkek değil ki size sahip çıksın. Boşanmış olmanız bir suç, hata değil, kendinizi minnet aşağılanma duygularına sokmayın. İkinci evliliğini bekar insanlarla yapan boşanmış hatta çoluk çocuk sahibi bir çok kadın ve erkek var. Sizin hatanız böyle kendine hayrı olmayan adamlara yüz vermek konusunda bence konuyu da o çerçevede düşünün.

sevgili yoknaz..yazdıkların cok güzel cok doğru...kadınlar kulübündeki hiç tanımadığım insanların benimle bu denli doğru empati yapabilmesi, beni anlaması cok ama cok güçlü hissettirdi beni..belki sadece tavsiye vermek amacıyla bile kadının kadına destek oluşu gurur duymama sebep oldu bu cinsiyette olduğum için..teşekkür ederim...

sevgili candeğer, bu erkek atanamamış bir öğretmen, 3 yıldır hazırlanıyor ama atanamadı.bu yıl rahatça hazırlanması için cok az görüşmeyi hatta 1 yıl sonra görüşmeyi bile teklif ettiğim halde sensiz yasayamıyorum cümleleriyle galiba sınava calısmama sorumsuzluğunu beni bahane ederek gizleyecekti. dershanelerde calısıcam eylülü bekliyorum diyordu.

ama yine de cok garip hayret ettiğim anlar oldu. örneğin anne babası calısıyordu ve al oğlum ihtiyacın olur en azından sigaranı al diyip hiç para vermiyorlardı. kendisi de istediğinde git calıs kazan diyorlardı ya da dayımla buluşacağım dediğinde çıkarıp 10 tl veriyorlardı dalga geçer gibi, o da fırlatıyordu istemiyorum bosver diyordu annesine. yani bir bakıma politika izliyorlardı. ben galiba bu bakımdan da onların işlerini bozdum, sinir olmuş olabilirler. bu erkek de beni büyük ihtimalle hayatındaki cezadan kurtaran bir kurtarıcı para kaynağı olarak görmüş olabilir.

Bu cümleleri ilişkinin basında ortasında sonunda yani sık sık ben de düşündüm cok haklısın..Ama her gece oturur calısırdı dershanede öğretmenlik yapacak diye ona hazırlanırdı..bana sürekli calısmak istiyorum yeter artık cok hırslıyım affınıza sığınarak yazıyorum ) köpek gibi hırslıyım biliyor musun derdi..hatta bir ara ben kendimi onun yasam koçu gibi hissetmeye başladım. 2 aydır sürekli her gün bunu konuşuyorduk..

Yine de 3 yıl boyunca ailesinin yanında böyle işe yaramaz bir gururla yasamasına saygı duyamıyorum ve hayret ediyorum. ilk yıl kazanamayınca olmadı ikinci yıl kazanamayınca dershanelerde calısmayı ya da başka bir yol çizmeyi düşünebilirdi. ama bu konuda da bunu sorduğumda ailem benim devlete atanmamı cok istiyor sürekli bu konuda beni eleştiriyor diyordu..

bana bunun imasını yapan insanlarla muhattap bile olmuyorum...bu cümlene bayıldım pepe,artık imasına bile dayanamayıp çekip gideceğim bu konuyu eseleyen erkeklerden ya da ailelerinden...gerçekten midem bulandı artık..

Bir sürü erkek var o şekilde olan. İşsiz olması atanamaması belki onun suçu değil ama üç yıldır farklı bir alternatif de deneyebilirdi bu nasıl bir sorumsuzluk. Evlilik düşünen biri üstelik. Erkek sonuçta. Ben de atanana kadar farklı işlerde çalıştım ailemden para almadım...
Ayrıca şu dikkatimi çekti cinsel beklenti içindeki bir adamdan hayır gelmez benim düşüncem bu normal erkek istese de kızı zorlamaz kesinlikle...kurtuldum diye dua edin o sizi hak etmiyormuş ne ailesi ne kendisi...

yapmayın allah aşkına uzun uzun yazdı diye abartmayın konuyu çok uzatarak anlatmış sizde cevabınızı uzun uzadıya yazmışsınız abartılı bir şekilde ( konu ile ilgili cevabınızı değil ilk başta ki cümlelerinizi kasdediyorum )

badem arabada tır şoförleri gibi koltukları geriye dayayıp ayrı gayrı yattık ama sanki dünyanın en korkunç seyini yapmışız gibi tepki gördük dediğin gibi kimbilir neler düşünmüşlerdir..ailesiyle tanışmadığımdan dolayı bunların olduğu cok belli..arabada kaldığımız gece bile gel seni tanıştırayım dedi ama beni cesaretlendirecek bir ısrarı yoktu..sanki o da ailesinin ne tepki vereceğinden endişelenmiş gibiydi..

gündüz pastanelerde cok oturduk ama biz sadece telefonda bile konuşsak ailesi ders çalışmıyor musun diye kızıyormuş..28 yasında bu adama..

sevgili coffee_34 seni sıkmak istemezdik uzun uzun yazdıklarımızla..ama belli ki yazdıklarımı uzun uzun ve abartılı bulmayan insanlar da var..ve biz uzun uzun yazdık diye yapmayın etmeyin abartmayın demen cok abartılı bir tepki olmuyor mu sence ? birazcık da uzatmıyor musun ayrıca :)

Uslubuna, akıcılığına, imlana, betimlemelerine herbişiyine hayran kaldım. On sayfa da yazsan üşenmeden okurdum. Erkek olsam aramızda ciddi kültür farkı olduğunu düşünür, yanına bile yaklaşamazdım :) Senin tavsiyeye ihtiyacın yok, Allah sana sağlık sıhhat versin, üstesinden gelirsin herbişiyin.

valla canım yazı çok uzundu hepsini okuyamadım
ama bazı okuduğum yerlere istindn yazıyrm

sen hayatı zaten çözmüşsün ne düşüneceklerini nasıl davranacaklarını biliyosunda neden tekrar evlilik düşünüyosun biraz bekle kafanı dinle boşver ..
bence sen istenmicenide biliyodun ama aşk işde bir umut belki

gene de allahım hakkında hayırlısını versin ....

Ah be canım... ne kadar güzel ifade etmişsin yaşadıklarını, hislerini...
Ama evlenmemiş olsaydın bile, ailesi seni isteseydi bile böyle bir adamla mutlu olabilecek miydin? İşi gücü yok, gururu hiç yok, senin paranı her türlü ihtiyacı için utanmadan gücüne gitmeden kullanabiliyor, senin evinde oturmayı hiç sorun etmediği gibi bir de üstüne iyi yere kapak attım diye şaka yapabiliyor, seni arabalarda yatırabiliyor... Sen nasıl bunlara razı olabiliyorsun? Minnet etmen gerektiği hissini vermiş sana, ama sen de gücüne gittiği halde minnet etmişsin. Yaşın kaç bilmiyorum ama kaç olursa olsun sen bir evlilik bir boşanma yaşamışsın. Eminim çok zor süreçlerden geçmiş ve acı deneyimler geçirmişsindir. Sadece seviyorum deyip bunun dışında senin için boş sözler vermekten başka hiçbir şey yapmamış birine nasıl körü körüne güvenebildin? Belki sevgi açlığı çektin, eski eşinin sana sahip çıkmamasının yarattığı boşluğu dolduracak biri olsun diye elinden ne geliyorsa yaptın ama baştan yanlış yapmışsın. Çok üzgünüm senin için inan. Ama ben ne olursa olsun seviyorum, bana ne yaparsa yapsın aşığım hissine inanmıyorum. Aşk geçici bir his, biraz da çocuk işi gibi geliyor. Aşkın yanı sıra emek, saygı, değer verme yoksa bende o aşk söner gider. Senin ilişkinde bunları sadece sen göstermişsin, karşılığını hiç almamışsın ki. Çünkü beraber olduğun insan ya seni sevmemiş ya da sevse bile arkasında duramayacak kadar ailesine bağımlı bir çocukmuş. Onun için üzülme.

şu kurduğum cümleler açık beyan senin akıllı bir insan olduğunu gösteriyor ki durumu çok güzel analiz edip akıcı bi dille ifade etmişsin.
çok geçmiş olsun öncelikle ama ben üzülmenden ziyade sevinmen mutlu olman gerektiği kanaatindeyim. yaşadığın şeyler mutlaka yıpratıcı üzücü şeyler ama o karakterde biriyle birlikte olmadığın çok daha iyi olacaktır hakkında ve ailese eskeza sorun çıkarmasaydı da evlenecek olsaydınız ben 2. kez boşanacak olman çok muhtemeldi.

bir nevi asalakla ömür törpülemek üzereyken kendini şuan içinde bulduğun yıkıcı duruma biraz daha zaman geçtikten sonra ohh şükürler olsun gözüyle bakacaksın, eminim.

ve minik bir dipnot: katiyen yanlış anlama üzmek kırmak çabasında değilim boşanmış olmak kusur elbette değil ama sen bile bunun ağırlığını hissederken sana bunu daha da ağırlaştırcak bi adamdan ziyade yükünü hafifletecek olgunlukta bi adamla görüşmen şu tecrübe ettiğin hissiyatların tekerrür etme olasılığını düşürecektir.

aynı senin gibi boşanmış bir kız annesi olarak ''verilmiş sadakan varmış hiç üzülme hatta sevin'' diyorum...Benim kızımı da hep evlenmemiş kişiler istiyor...Sen adamına denk gelmemişsin...Evlenmemiş bir kız da olsan o adamdan sana koca, çocuklarına baba olmazdı...maalesef evrimini tamamlayamamış bir varlık çıkmış karşına...

Evet katılıyorum, iki tane kuzenim eşlerinden boşanmışlardı ama bekar adamlarla evlendiler gayet de mutlular. Bir arkadaşım da boşandı ve isteyenler hep bekar erkekler. Etrafımda boşandığı için kötü muamele gören bir kız yok. Aksine herkes üzülüp destek oluyor eşi düzgün çıkmadı dengine düşemedi diye. Hiç de öyle ikinci evliliğini yapıyorsun kim kabul ederse havalarında da değiller. Boşanmak herkesin başına gelebilen olumsuzluk sadece. Ailesinin de kız çocuğu falan yoktur umarım bu kadar kınadıklarına göre. Yarın öbür gün kendi çocukları da boşanabilir o zaman hiç öyle düşünmezler ama gidip bekar kişilere bakarlar....

Son düzenleme:
yazınız çok övülmüş ama ben ortada yazı mazı göremedim.oysa ki ben de boşanmış bir kadın olarak kendimden çok şey bulabilirdim bu konu altında.neden sildiniz ?konu silmek yasak hem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…