Bu boş beleş insana bu kadar emeği yüzü niçin verdiniz ki, bir erkek mecburiyet (ölüm kalım sağlık vs) dışında beraber olduğu kadının parası ile geçinemez. Sorun sizin boşanmış olmanız değil, zaten o bu haliyle bir aile kuracak sorumluluk alacak bir erkek değil. Bekar da olmuş olsanız fark etmezdi. O erkek olmanın aile kurmanın bilincinde olan olgun bir erkek değil ki size sahip çıksın. Boşanmış olmanız bir suç, hata değil, kendinizi minnet aşağılanma duygularına sokmayın. İkinci evliliğini bekar insanlarla yapan boşanmış hatta çoluk çocuk sahibi bir çok kadın ve erkek var. Sizin hatanız böyle kendine hayrı olmayan adamlara yüz vermek konusunda bence konuyu da o çerçevede düşünün.
Sorun sizin boşanmış olmanız değil, zaten o bu haliyle bir aile kuracak sorumluluk alacak bir erkek değil. Bekar da olmuş olsanız fark etmezdi. O erkek olmanın aile kurmanın bilincinde olan olgun bir erkek değil ki size sahip çıksın..
Sapına kadar dulum........ve o kadar çok işim var ki......bana bunun imasını yapan insanlarla muhattap bile olmuyorum............her dakikam gerçekten çok değerli.........eski eşim el değmemi§liğimin kıymetini bilmi§miydiki de gelip burada klavye delikanlılığı yapacağım.......... hey yavrum............
sevgili candeğer, bu erkek atanamamış bir öğretmen, 3 yıldır hazırlanıyor ama atanamadı.bu yıl rahatça hazırlanması için cok az görüşmeyi hatta 1 yıl sonra görüşmeyi bile teklif ettiğim halde sensiz yasayamıyorum cümleleriyle galiba sınava calısmama sorumsuzluğunu beni bahane ederek gizleyecekti. dershanelerde calısıcam eylülü bekliyorum diyordu.
ama yine de cok garip hayret ettiğim anlar oldu. örneğin anne babası calısıyordu ve al oğlum ihtiyacın olur en azından sigaranı al diyip hiç para vermiyorlardı. kendisi de istediğinde git calıs kazan diyorlardı ya da dayımla buluşacağım dediğinde çıkarıp 10 tl veriyorlardı dalga geçer gibi, o da fırlatıyordu istemiyorum bosver diyordu annesine. yani bir bakıma politika izliyorlardı. ben galiba bu bakımdan da onların işlerini bozdum, sinir olmuş olabilirler. bu erkek de beni büyük ihtimalle hayatındaki cezadan kurtaran bir kurtarıcı para kaynağı olarak görmüş olabilir.
Vuhuu müthiş bir yazı. Satır aralarında neşe ile bağıran betimlemelere, benzetmelere bayıldım. Uzun değil kardeş, aksine başlıkta bile imlaya dikkat edemeyen zat-ı muhteremlere kıyasla daha fazla yazsan bile okurdum. Ve dahi bir satır bile atlamadım.
Keşke her hatun bu kadar açık, bu kadar egosunu ardına fırlatarak yazabilse düşüncelerini. Klavye ardından aslan kesilen o kadar çok hatun var ki, maşallah diyorum bazen inandırıcılıktan uzak hallere.
Evet bu toplumda bakire değilsen, dulsan "minnet" duygusu hasıl oluyor kadınlarda. Bunun özgüvenle, inançla, sağlam durmakla hiç alakası yok. Kendini modern bellemiş en afilli hatunlar bile içten içe "ehe bakire değildim ama beni kabul etti çok aşık yeaa" düşüncesini saklıyor zihninin en kuytu köşesinde. He bunu dillendirmek yerine "höyt beni alan böyle alacak kardeşimmm" diye nara savuruyor, kendi dediğine inanmadan. Tebrik ediyorum kendini bu kadar yalın ifade edebildiğin için.
Eğer boşandıysan, toplumun hafife alınmayacak bir çoğunluğu seni "ikinci el" olarak görecektir. Öyle ki bizim kadınlarımız başkasının başına geldiğinde "yahu kader bu. Dulsa namussuz değil ya. Ne olacak sanki" derken, kendi başlarına aynı şey geldiğinde "ama benim gül gibi oğlum-kızım" diye başlarlar cümleye.
-Alışmış boşamaya seni de boşar.
-Sen hiç evlilik hayatı yaşamadın tazesin ama o yaşadı.
-Ama o hevesini almış bir kere sana ilgi göstermez ki.
-Yoğurdun kaymaklısı iyidir. Kaymağı sıyrılmış onun bir kere.
-Eski eşini hatırlar seninle birlikteyken.
-Gül gibi insansın. Yazık değil mi sana?
Ben çok duydum bu cümleleri. Dramatize etmiyorsun hayır. Olağanca doğruluğuyla tiksindiğim toplum gerçeklerini yansıtıyorsun. Öyle ki bu toplumda sadece kadına reva görülmüyor bu durum. Emin ol dul olan erkek için de aynı şeyler düşünülüyor.
-Benim el değmemiş tazecik kızım sana mı kaldı...
Hay sizin örümcek ağlarıyla donatılmış cücük zihninize tüküreyim ya. İki insandan bahsediyoruz yahu. İki insan. Çeşitli organlarının öncelikli olmaması gereken, kalpleri ve beyinleri olan iki insan. Ne olmuş dulsa? Ne olmuş çirkin tahsilsiz yahut fakirse? Sizin yaftalarınıza, kalıplarınıza, inat ve ısrarla gelişemeyen fikirlerinize... Neyse... Vallahi öyle içten beddua edesim geliyor ki bu insanlara. Umarım diyorum, hor gördüğünüz bu durumu kendi evlatlarınız da yaşar ve o zaman ikinci el evladınıza uygun eş bulamazsınız siz de... O evladınız sevdiğinde "ama bizim evladımız bekar, size veremeyiz" cümlesiyle karşılaşırsınız umarım... Bu hususta çok doluysam demek ki. Dul değilim, ancak dul olan biriyle evleneceğim. Mide bulandırıcı dış seslere rağmen!
Ben şimdi ne söylersem söyleyeyim senin farkındalığın karşısında kifayetsiz kalacak sözlerim. Gayet farkındasın toplum gerçeklerinin. Gayet sağlamsın, gayet akıllısın. Elbet geçer üzüntülerin. Elbet sağlam duramayan vasıfsız bir elemanın ardından ayağa kalkarsın yeniden. Allah yardımcın olsun...
Sonrasinda gizli sakli görüsmeki, erkek aileside senin namuslu biri oldugunu anlasin, kim bilir onlar siz arabada, orda burda neler yaptiniz sandilar, akillarina her türlü kötü seyler gelmistir.
Resmen cocuklari kötü yola düsecek, seni kötü kadin gibi görmüsler bence.
yapmayın allah aşkına uzun uzun yazdı diye abartmayın konuyu çok uzatarak anlatmış sizde cevabınızı uzun uzadıya yazmışsınız abartılı bir şekilde( konu ile ilgili cevabınızı değil ilk başta ki cümlelerinizi kasdediyorum )
aynı senin gibi boşanmış bir kız annesi olarak ''verilmiş sadakan varmış hiç üzülme hatta sevin'' diyorum...Benim kızımı da hep evlenmemiş kişiler istiyor...Sen adamına denk gelmemişsin...Evlenmemiş bir kız da olsan o adamdan sana koca, çocuklarına baba olmazdı...maalesef evrimini tamamlayamamış bir varlık çıkmış karşına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?