• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi ha var ha yok gibi

Quennhazel

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
1.485
En iyi cevaplar
1
2.070
658
Adana
Merhaba hanımlar
3 senelik bi ilişkim var.Ara ara sorunlar olsa da şimdiye kadar hiç ayrılık yaşamadık.Şöyle bi durum var ki sevgilim ailesi tarafından ilgi sevgi görmeden büyümüş gibi.Ailesi anneannesinin yanında bırakarak başka şehire taşınmış lise zamanlarında.Liseyi anneannesinin yanında okumuş kendini geliştirmiş senelerdir ayrı evi düzeni olan birisi şuan da.Ailesi ara sıra telefonda arar sadece.Bir ara sürekli ne zaman evlilik diye soruyorlardı ona özellikle anneannesi.Biz hiçbirşey de yardımcı olmayacaklarını bildiğimiz için borcumuz harcımız olmasın diye yavaştan alıyoruz herşeyi ama sanki durumu bilmiyor gibi sürekli soruyorlardı ona.Geçen gün ortak bi arkadaşımızla konuşurken onun kimsesi yok gibi herşeyi sensin dedi.Düşünün bu kişi sevgilimi birkaç senedir tanıyor olmasına rağmen çözmüş ailesini.Başlarda ben mi abartıyorum acaba ailesi normal mi diyordum hatta buraya konuda açmıştım eskiden.Tamam kimsenin ailesi belli yaştan sonra yardım etmeyebilir ama arkasında olduğunu hissettirmez mi en azından durumları da kötü değil bu arada.Her neyse kızlar ben aileyle görüşmüyorum başka şehirdeler bayramda dahi aramadım şu aşamada.Sevgilimi tanıyanların böyle kimsesiz görmesine üzüldüm o telefondan sonra içimi dökmek istedim size..

Kendi ayaklarının üzerinde duruyorsa sorun yok. Aileler maddi destek olunca da kendilerinde her şeye karışma hakkını görüyorlar
Aynen en azından eyvallahımız yok diye umursamıyoruz ama çevre farkediyor herşeyi insanlar hissediyor demek ki öyle cok içini döken birisi olmamasına rağmen farkındalar

Doğru veya yanlış bir şekilde bir aile düzeni, yaşam tarzı oluşturmuşlar
Zamanı geri alamayız, kendi de tekrar büyütülemez zaten
Bence bu konu sizi pek ilgilendirmesin
Ben sizin yerinizde olsam bu şekilde büyümüş olması erkek arkadaşımı hangi alanlarla olumsuz etkilemiş onunla ilgilenirdim
Olumsuz etkilendiği konular sizin ilerde hayatınızı nasıl etkiler bu çok daha önemli

Bazen kadınlar fazla anaç davranıyor sevdiklerine
Ailesinin tavrına üzülmek, acımak yerine bundan sonrasını iki kişi nasıl güzelleştirirsiniz ona odaklanın

Ama bu ikinci konunuzmuş
Aileye ve yakınlıklarına çok takılacak biriyseniz pek doğru kişiyle beraber değilsiniz gibi sizin açınızdan

eşinize çok üzüldüm
çok yakın bir arkadaşımın babası da eşiniz gibiydi.
çocukluktan beri arkadaşım olduğu için her şeyini bilirim.
eşiniz iyi biriyse hiç sıkıntı olmayacaktır.
eğer gerçekten uzaksalar inanın pek çok içli dışlı aileden daha az sıkıntı çıkıyor emin olun.
yoklukları işte doğumda düğünde falan anca 10 yılda bir hissediliyor.

Erkek kardeşi evli şuan da ona karşıda böyleler torunlarına doğum gününde dahi en ufak birşey göndermez almazlar o konular da tuhafıma gidiyor el gibiler yani değişik
Siz garipsiyorsunuz ama mesafeli olmaları içli dışlı olup her şeye karışmalarından çok daha iyi.
Birçok evli kadın eş ailesi keşke uzak dursa diyorken siz de dert etmeyin bence, belki manevi eksiklik duyuyordur ama kimseyi değiştiremezsiniz, değiştirmeye kalkarsanız da suçlu olursunuz.
Siz birbirinizi sevmeye bakın.

Siz bir evlenin hayırlısıyla, o ha var ha yok ailesi ortaya çıkar☺️

Ahh Abla sana tüm benliğimle katılıyorum =))

Eşimle tanıştık, çok kopuğuz ailemle dedi, olabilir dedim ben de öyle içli dışlı sayılmam. Tam 4 sene aynı evde yaşadık sevgiliyken, bir kere bile anne babasının aradığını görmedim. Oğulları nerde, kimle, ne yapıyor, nasıl yaşıyor hiç mi merak etmezler diye sorguluyordum ama sevgilime de bir şey demiyordum üzülmesin diye.. Aradan geçen 4 yılın ardından memleketten beni istemeye geldiler, şimdi her akşam görüntülü konuşuyoruz, diyeceklerim bu kadar =))
Bazı aileler oğullarını evlendikten sonra mı adam yerine koyuyor anca o zaman mı kıymet veriyor gerçekten anlamış değilim ama bizim durumumuz ciddi anlamda herkeste şok etkisi yaratan cinsten , ha şikayetim yok severim ailesini ama böyle piyangodan çıkmışlar gibi hissetmiyor değilim.

Erkek kardeşi evli şuan da ona karşıda böyleler torunlarına doğum gününde dahi en ufak birşey göndermez almazlar o konular da tuhafıma gidiyor el gibiler yani değişik

demek ki hayat tarzları bu

yani sizin sevgilinize özel değil ileride de size özel olmayacak

çok da umursamayın

sevgilinizi birkaç yıldır tanıyan birinin bu yorumu olağan adam gidip gelmiyor anne baba anısı anlatmıyor

destek olmuyorlar ama evlilik soruyorlar demişsiniz bu da olağan

yani gençler anlaşıyor evleniyor maddi harcamaları da yapıyorlar birlikte

erkek kuzenim var 41 yaşında kimse ona evlilik sormuyordur şimdi ama 25- 35 arasında sık sık sordular

toplumun kalıpları ile soruluyor işte

boş verin dert aramayın, mesafe candır deyin geçin

Benim eşimin ailesi de böyle.

Eşim benim babamı kendi babası olarak kabul ediyor.

5 kardeşler ama ben mesela eşimin en küçük kardeşini 1 kere gördüm. Şu an yolda görsem tanımam.

Büyük ablasını yeterince gördüm. Ona maddi olarak yardım ediyoruz. O sebeple onunla daha sık görüşüyoruz.

Ama genel manada eşim tarafından kimse yok.

Açıkçası eşimin arkasında dağ gibi bir babası olsun, eşim babasına derin bir saygi duysun hatta babasından çekinsin isterdim .

Ben babaannemle dedemi çok severdim. Bir çocuğum olsa babaanne ve dede sevgisi tatmasını isterdim.

Yine de birbirine bağlı ailelerde çok sorun yaşanıyor. Bu forumda da görülüyor bu.

Belki böylesi daha iyidir.

Ahh Abla sana tüm benliğimle katılıyorum =))

Eşimle tanıştık, çok kopuğuz ailemle dedi, olabilir dedim ben de öyle içli dışlı sayılmam. Tam 4 sene aynı evde yaşadık sevgiliyken, bir kere bile anne babasının aradığını görmedim. Oğulları nerde, kimle, ne yapıyor, nasıl yaşıyor hiç mi merak etmezler diye sorguluyordum ama sevgilime de bir şey demiyordum üzülmesin diye.. Aradan geçen 4 yılın ardından memleketten beni istemeye geldiler, şimdi her akşam görüntülü konuşuyoruz, diyeceklerim bu kadar =))
Bazı aileler oğullarını evlendikten sonra mı adam yerine koyuyor anca o zaman mı kıymet veriyor gerçekten anlamış değilim ama bizim durumumuz ciddi anlamda herkeste şok etkisi yaratan cinsten , ha şikayetim yok severim ailesini ama böyle piyangodan çıkmışlar gibi hissetmiyor değilim.
Başka ülkelerin kültüründe aile kavramı, aile bağları nasıl bilmiyorum ama bizde ortası yok, ya aşırı ilgiden boğuyorlar ya aşırı ilgisizlikten.
Evlenene kadar ortada olmayan çekirdek aile, evlenince koloni halinde ortaya çıkıyor, anne baba kardeş beklerken 1000 km ötedeki halasının kocasının amcasının yeğeniyle bile akraba olmuşsunuz🤣

Siz bir evlenin hayırlısıyla, o ha var ha yok ailesi ortaya çıkar☺️
Tam yazacaktım sevgili mune yazmış . Tecrübeyle sabittir :)
Evlenince şaşıracaksınız birden oluşan o kuvvetli aile bağlarına:)
Eğer böyle olmazsa da şükür namazı kılıp , Allah’a şükredin :)

Tam yazacaktım sevgili mune yazmış . Tecrübeyle sabittir :)
Evlenince şaşıracaksınız birden oluşan o kuvvetli aile bağlarına:)
Eğer böyle olmazsa da şükür namazı kılıp , Allah’a şükredin :)
Eş ailesine karşıyız düşüncesi de oluşmasın, hepimiz böyle yazıyoruz ama elbette kimse kendini kimsesiz hissetsin istemeyiz, anne babaları manen yanlarında olsun ama ortada yok görünen aileyi umursamayan erkek bir anda aileci olunca da ya düne kadar aman boşver benim ailem böyle üzülme Nalan diyordun şimdi ne oldu dıgıl diye soruyorsun ister istemez.
Aile anında kırmızı çizgi oluyor🤣

Sorun nedir anlamadım kv yok görümce yok daha ne olsun işte🥳

Konuya geleyim yetişkin insanların aileye bu kadar takılması bana çok anlamlı gelmiyor. Ailesi yoksa da yok yani. Bir şey yapmıyor demişsiniz, KV ne yapacak yani bir alışverişe çıkarır ara sıra arar sorar. KV çeyizlik don çorap alsa da almasa da olur.

Düğüne yeni eve para koymuyorlar demek istediyseniz de fikrim yine aynı koymazsa koymasınlar, işiniz gücünüz varmış onların parası olmasa da yaşarsınız.

Bunlar ne garip insanlar çocuklarını öylece vermişler diyorsanız ona zaten katılıyorum. Çocuklarını kargo paketi gibi atıp gitmişler belli ki kafadan sakat insanlar😶 Boşverin siz bu aileyi toptan normal değiller belli ki, bulaşıp bela aramayın.

Eş ailesine karşıyız düşüncesi de oluşmasın, hepimiz böyle yazıyoruz ama elbette kimse kendini kimsesiz hissetsin istemeyiz, anne babaları manen yanlarında olsun ama ortada yok görünen aileyi umursamayan erkek bir anda aileci olunca da ya düne kadar aman boşver benim ailem böyle üzülme Nalan diyordun şimdi ne oldu dıgıl diye soruyorsun ister istemez.
Aile anında kırmızı çizgi oluyor🤣
Aynen 😂 bu bizim Türklerde böyle 🤭 ne diyim artık

Merhaba hanımlar
3 senelik bi ilişkim var.Ara ara sorunlar olsa da şimdiye kadar hiç ayrılık yaşamadık.Şöyle bi durum var ki sevgilim ailesi tarafından ilgi sevgi görmeden büyümüş gibi.Ailesi anneannesinin yanında bırakarak başka şehire taşınmış lise zamanlarında.Liseyi anneannesinin yanında okumuş kendini geliştirmiş senelerdir ayrı evi düzeni olan birisi şuan da.Ailesi ara sıra telefonda arar sadece.Bir ara sürekli ne zaman evlilik diye soruyorlardı ona özellikle anneannesi.Biz hiçbirşey de yardımcı olmayacaklarını bildiğimiz için borcumuz harcımız olmasın diye yavaştan alıyoruz herşeyi ama sanki durumu bilmiyor gibi sürekli soruyorlardı ona.Geçen gün ortak bi arkadaşımızla konuşurken onun kimsesi yok gibi herşeyi sensin dedi.Düşünün bu kişi sevgilimi birkaç senedir tanıyor olmasına rağmen çözmüş ailesini.Başlarda ben mi abartıyorum acaba ailesi normal mi diyordum hatta buraya konuda açmıştım eskiden.Tamam kimsenin ailesi belli yaştan sonra yardım etmeyebilir ama arkasında olduğunu hissettirmez mi en azından durumları da kötü değil bu arada.Her neyse kızlar ben aileyle görüşmüyorum başka şehirdeler bayramda dahi aramadım şu aşamada.Sevgilimi tanıyanların böyle kimsesiz görmesine üzüldüm o telefondan sonra içimi dökmek istedim size..
İnşallah evlendiğiniz zaman da aynı mesafede kalırlar. Anneannenin sözlerine takılmayın yaşlılar haticeyle çok ilgilenmiyor sizi anlayamazlar netice esastır onlara göre. Anneanneye borçlar bitince deyin yolunuza bildiğiniz gibi devam edin. Sevgiliniz sizi aikesiyle tanıştırmadığı sürece de arayıp sormanız gerekmiyor, takılmayın o kısıma

Back
X