ailesi Söz istemiyor ..

mrs20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
16
0
36
Denizli
hemen konuya girmek istiyorum.. kardesim dedigim insanin yaklasik 1 bucuk 2 senedir bir iliskisi var
her iki tarafinda anne babasi biliyor .. (kizin anne babasi daha yeni ögrendi). hatta bu arkadasim
cocugun anne babasiylada tanistirildi. Simdi kizin anne babasida ögrenince tabiki is ciddiye bindi.
ve Sözlenme konusu acildi. Kayinvalide ve Damat adayimiz söz istemiyor. Cnkü cocuk askere gidicek
bunu bahane ediyorlar. Kayinvalide tamamen karsi e haliyle ogluda öyle.

kiz kayinvalide ile konusmayi denedi.. bu sözün gerekli oldugunu.. cevrede dedikodular cikabilicegini
vs gibi sorunlar olucagini acikladi .. gel gelelimki kadin sürekli kiviriyo..

Simdi düsündükce insan süpeleniyor arkadaslar. yani haksizmiyim ?
bir kac kiz toplandik cay kahve iciyorz derkn biri dediki belkide kayinvalide ogluna baska bir gelin buldu.
yani insanin aklina her türlü sey geliyor..

Bu arada kizn anne bbasi söz olmayacagini bilmiyor.. Bilseler kiyamet kopar. Sonucda kiz tarafi.
böyle seyler önemlidir ..

Siz nediyorsunuz bu duruma ? ne yapmali ?
biz iki arkadas kafa kafaya verdik ama isin icinden cikamadik.. :59:

Son düzenleme:
bu aynı konu bizim ailede daha bugün konuşuldu benim kuzenimde askerden önce sözlenmek istiyor ama dayımlar askerden önce kesinlikle ne söz ne nişan istemiyorlar nedenide askerden sonra fikrinin değişceğine inanıyorlar kızarkadaşın hakkında şüpheleri olabilirmiki

valla bence de sanki erkek tarafı istemiyor gibi..
kayınvalidem beni sever sağolsun..
nişanlım askere gitmeden önce söz bari yapalım diye kafamızın etini yemişti ama ailem daha erken demişti benim okul olduğundan..
ama sonra şimdi sözlü olan eltimle kayınım askerden önce söz istediklerinde askere gitmeden söz falan yapamam ben oğluma demişti..

yani eltimi pek istemedi sevmez o yüzden bahane oldu..
erkek tarafı daima hevesli olur yani kızı beğenip sevdilerse bence...

cnm bence askerden önce söz olması en doğrusu benimde kafama takıldı mutlaka altında bi sebeb vardır diye düşünüyorum belkide kaynanası istemiyor

canım bence de kayınvalide adayı gelini istemiyor ve bir şeylerin değişebilecğini düşünüyor olabilir yoksa erkek tarafı çoğu zaman daha hevesli olur bu konularda tabi eğer çocuğun da kızın da yaşı yeterliyse evlilik için..

Eeeeee askere gitmemiş çocuğu neden sözlesinler ki?
Askerliğini yapsın,işini ayarlasın,söz de olur,nişan da, düğün de.
Ne bu acele ayol?

aile istemeyebilir de çocuğun istememesi garip geldi bana biraz. Hani çocuğun ailesi, askerden sonra fikri değişir falan filan diye onay vermemiş olabilir. Bunu da anlayışla karşılarım da, genelde askere gidecek erkekler söz falan ister.. Garip geldi.. :44:

yaş kaç cnm?

yaşı küçükse, annesinin istememesi normal...

askerlik, iş güç vs...

bunlar olmadan evlilik olmaz elbette...

sevgilisinin gözü korkmuş olabilir bunlardan...

acele etmek istemiyordur...

ben bunda garip bir durum göremedim açıkçası. Askerden sonra sözlenilir. askere gitmeden söz kesmenin bende doğru olmadığına inananlardanım. Bende anne olsam oğlum gelse askere gitmeden bir kızla sözlenmek istediğini söylese karşı çıkarım. Bence bunda herhangi bir art niyet aramaya lüzum yok.

Bencede bu normal bir şey.Ama eğer kızın ailesi bunu kabul etmezse kız sevgilisine durumu anlatmalı bence.Bu evlilik değil sonuçta sadece sözlenecekler bu kadar büyütülmemeli.

doğrusu da bu
cocuk askere gitmişken yani burda değilken laf nasıl çıkacak ki? neden dert ediyorsunuz hem böyle şeyleri??
askerlik süresince fikirleri değişen, hayata daha olgun bakan erkeklerin sayısı cok fazla
döndüğünde o kızı belki de istemeyecek, mutlu olabileceği insan o kız olmayacak
ayrıca şimdi söz olsun diye ısrar edenler çocuk askerden gelir gelmez ''kaç ay oldu hadi nişan hadi düğün'' diye bastırır
sonra nolur? birikim yok, iş yok, para yok. kayınvalide bi gelinlik alıcak diye 3 ay laf eder. düğünden sonra da yeni gelinimiz ve damadımız borçlarla başbaşa mutlu bir hayat (!) sürerler.

Back
X