Ailesinde sağlık çalışanı olanlar gelin dertleşelim birbirimize destek olalim :(

Aciler şuan için daha sakin en azından gereksiz hastalıklar gelmiyor, onun dışında çok ağır değilse eve gönderiliyor hasta , bizim hastanemiz saolsun o konuda her türlü ekipmanı veriyor. Birim birim gezip maske eldiven ve sabun , dezenfektan verildi. Bulunduğum hastane e.a.h ama yöneticilerimiz çok şükür iyi. Sıkıntımız olsa hemen yanlarına gidip destek alabiliyoruz. Özellikle başhekim yardımcımız birtanedir çok hakkaniyetli biri.

Siz de annenizden bilirsiniz sureci. Biz cok bunaldik, cok yorulduk. Covid (+) ligi kesinlesmis hastalarla ilgilenen tum sektordaslarim da biz de deger gormek istiyoruz sadece. Ben sahsen alkis istemiyorum. Malzeme istiyorum, canim korunsun istiyorum, bana deger verilsin istiyorum. Diger sehirlerde bircok saglik personeli arkadasim var. Bizimle ayni durumda olan hastanede cok, hastane yonetiminin personeline deger verdiği hastanede cok. Biz sanssiz gruptayiz. Bir de mobing yapilan hastaneler var, bunlar daha cok universite hastanesi belirtmek istiyorum bunu. Saglik bakanligi üniversite hastanelerini daha sıkı denetlemeli. Firsatcilardan da yoruldum. Tulum, box onlugu, maske vs gibi malzemelerinin fiyatlari yuzde kac artti sayamadim. Bunlari alanlarin saglik personeli oldugunu bile bile arttirdilar. Neresinden tutarsak elimizde kaliyor. Sonra bir de canini dusundugunde suclamalar var ki sormayin. Mantiksiz bir seye itiraz edip mantikli bir yol gostermeye calistiginizda malum seylerle suclaniyorsunuz. Biraz icimi doker gibi oldu ama idare edin..

Bu arada cok daha riskli bölümlerde calisan arkadaslarim Allah hepimize yardim etsin ama size cok cok yardim etsin. Sizlerin yaninda boyle konusmak bize dusmez ama hazir konusu acilmisken icimi dokmek istedim. Insallah su donem bir an once gecsin hepimiz rahata huzura erelim..

Umarım artık bu devlet ve sağlık yöneticileri çalışanlarına sahip çıkar ve gerekli tüm ekipman sağlanır bunun için sosyal medya dahil olmak üzere tüm mecralarda farkındalık yaratmak için hepimiz çabalayalım burayı okuyanlar varsa elimizden geleni yapalım o kadar haklısınız ki oncelik sizin canınız kendinizi asla riske atmayın nolursa olsun hicbir yönetici bunu talep edemez bu durum da çalışanı motive etmek yerine mobbing uygulayanlari gerekli ekipmanı fahiş fiyata satanları allah kahretsin.. hakkınız asla ödenmez sizi kucakliyorum sizlere minnettarız

Annem Suan covid pozitif hastaların yatırıldığı çok riskli bölümde nöbetçi düşününce bile kalbim acıyor sabahtan beri yemek içmek hayal oldu sadece dua etmek geliyor elimden kafayı yiyecek gibi oluyorum

Babam sağlık çalışanı, çalışmaya devam ediyor ve 60 yaşında. Tansiyon ve şeker hastası. Babam o kadar soğukkanlı ve rahat bir insandır ki onun bu hali bizi de rahatlatıyor. Ben de babama benzerim, o yüzden olması muhtemel bir şey için paniklemem. Olursa çözüm düşünür, endişe ederim.

Tabi ki korkuyorum virüse maruz kalmasından, hasta olmasından. Öte yandan 33 yıldır aynı mesleği icra ediyor ve bu meslek böyle durumlarda savaşmayı da gerektiriyor. Yukarıda bir arkadaş yazmış, askerler bir savaş durumunda nasıl mücadele ediyor ise sağlık çalışanları da böyle durumlarda mücadele etmek durumunda kalıyor. Seçilen meslek, bazen kaderi de belirliyor.

Öğretmenlik yaptığım dönemde mafya bozuntusu bir veli okulu basmıştı. Bir öğretmen korkudan baygınlık geçirdi biri panikten tutuldu. Ben ise ayaktaydım zira görevim öncelikle o çocukları korumaktı. Babam da benim gibi, o yüzden ben sizin kadar panik yapmadım.

Inşallah bu süreci ailemizle birlikte sağ salim Atlatırız. İnşallah annenize hiçbir şey olmadan bu süreç biter.

Ben de sağlık personeliyim. Göz hastanesinde çalışıyorum. Bize 1 ay ücretsiz izin vermişlerdi sevinmiştim ne yalan söyleyeyim. Bugün aradılar yarın gelip başlıyorsun diye. Hastanedeki sağlık personeli hariç diğer tüm personelleri gönderdiler. Biz çalışacağız malesef. Üzülüyorum yapacak bir şey yok. Bari dal hastaneleri kapatılsaydı. Hâlâ yaşlı amcalar teyzeler geliyor. Bizim milletimiz iflah olmaz. Daha riskli bölümlerde çalışan arkadaşlarıma ve yakınlarına Allah yardım tsin. Sağlıklı günler dilerim

Allah annenize, anneniz gibi olanlara, bizlere, tum saglik çalışanlarına yardim etsin. Insallah hicbirimize zarar gelmeden bir an once biter.

Ben hayatım boyunca soğuk kanlı bi insan zaten olamadım malesef ama annem oldukça soğuk kanlı olmasına rağmen bugün onun bile çok gerildiğini görünce iyice korktum çok kötü oldum umarım koruyucu tulum ve gerekli herşey sağlanır kapmazlar umarım

Canım benim içini rahat tut hiçbirşey olmayacak inşallah annene kendine telkin ver rabbim annenide herkeside korusun dua ediyoruz her daim

Mrb bende hemsireyim koah astim hastasiyim ancak genelgede olmadığı soylendi ve maalesef izin alamadım.genelgeyi bulabilirseniz gönderebilir misiniz

Bende ücretsiz izindeyim diyabetim var geri çağırırlarsa ne yaparım bilmiyorum istifa hakkında yok olsa bile ne devlette ne özelde çalıştırmayacaklar edeni. Şimdi mesleğin kutsallığı bir tarafa minicik evladım ve canım bşr tarafa. Ben evladımı seçince mesleğin yüz karası mı olacağım? Sağlıklı olsam atlatabilirim diye ilk ben koşardım ama değilim. Çok üzücü zamanlar vicdanın ve canın arasındasın.

Mrb bende hemsireyim koah astim hastasiyim ancak genelgede olmadığı soylendi ve maalesef izin alamadım.genelgeyi bulabilirseniz gönderebilir misiniz
Malesef bulamadım ama bizim kurumdaki engelli personeller vs izinli sayıldı bu genelgeden sonra.hatta arkadaşım eşide sağlıkpersoneli olduğu ve ilköğretime giden çocuğu olduğu için izin kullanabildi bu genelgeye göre..

Sizi çok iyi anliyorum ,endişenizi ve üzüntünüzü.
Fakat annenizin mesleği onu gerektiriyor.
Az veya çok malum coğu kişide kronik hastaliklar var.
Herkes evde kalmak ister ve herkes evde kalsa ne olcak ?
O kadar insana kim bakacak ,keşke bende hemşire dr olsaydimda insanlara yardim edebilseydim .
Askerlerimiz savaşa gidiyorlar ,ölümlü göz gözeler ,mecbur.
Iyi düşünün iyi şeyler olsun .
Hayirlisiyla annenizde sağlikli atlatacaktir.
Kendisini öpüyorum ve Allah ondan razi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…