ailesinden ayrılan var mı

rickyx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
15
9
1
Konuya nerden başlayacağımı bilemiyorum ama öyle zor bir durumdayım ki dertleşmeye ve akıl almaya ihtiyacım var.
ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve 10 aylık bir ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz çok bağlıyız ve 10 aydır tüm hayallerimizi birlikte bir yaşam geçirmek üzerine kurduk. O okumuyor ama çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor. Şimdi ailem ilişkimizi öğrendi ve evde bir yıkım yaşandı resmen. Biz ne evleniyoruz dedik ne de evliliğin en ufak bir konusunu açtık aslında. Çünkü okulum var daha ve mezun olmadan evliliği düşünmüyordum asla. Fakat ailem öğrendiği an ilişkimi, telefonumu elimden aldılar ve okuduğum şehirdeki eğitim hayatımı bitirdiler. Sevgilim de o şehirde olduğu için. Beni asla vermeyeceklerini söylediler -biz zaten evlenelim demiyorduk sevgiliyiz daha- ve okul hayatım bitti. Sınava baştan hazırlanmamı istiyorlar ama zaten devlet üniversitesinde iyi bir bölüm kazandım ve okuyorken bölümü bırakmak zorunda olmak beni çok üzüyor. Ayrıca sevdiğim insandan ayrılmak zorundayım ve tek sorunları uzaktan akraba olması. Beni uzak tutmaya çalışmalarının sebebi bu. okulumu da sevdiğim insanı da bırakmak istemiyorum. tekrar mezuna kalma psikolojisine girmek istemiyorum çünkü zaten 2.senemde kazandım okulu. Tek seçeneğim ailemin yanından ayrılıp hem okuluma devam edebilmek ve mezun olabilmek hemde sevdiğim insanın yanında olmak gibi geliyor. İkna etmek için günlerdir dil döküyorum ama en ufak bir akrabalık bağı bile bizim gözümüzde net diyorlar. Üstelik erkek arkadaşımı tanımıyorlar bile, oturup tek kelime etmişlikleri dahi yoktur. Yaşımın erken olduğunu düşünüp evliliğin konusunu dahi açmamışken sevgililik durumunu öğrenip konuyu bu hale getirmeleri beni gerçekten çok üzüyor. siz ne düşünüyorsunuz?

Ailen belki ailesini tanıyor ne olduklarını biliyor şuan mantıklı düşünmüyorsun bence ilerde okuyup iş sahibi olunca o neden okumadı işi neden böyle diye sorgulayabilirsin bu ihtimal var keşke hayat bu kadar kolay olsa sevsek sevilsek mutlu olsak ama gerçekler var malesef şuan odaklanman gereken tekşey okulun ayrıl okuluna devam et ve aileni ikna et seni seven adam ilerde aileni ikna etmek içinde uğraşır beklerde yaşa gör.

Şu durumda bu sorumlulugu alabilirmisin iyice dusun sevdigin adam bekleyebilir de.
Yanlız kalabilirsin bu hayatta.. bunları yuklenebilirmisin? Kira okul yemek icmek.
Şuan tam olarak neden böyle düşündüklerini bilmiyoruz ailenin o yüzden sen şuan eğitimine odaklan bence.

Ailenin bir bildiği vardır, sevgilini tanımasa bile akraba olduğu için ailesini tanıyordur.

Şu anda evlenmekten bahsetmesen de ilerde evlenmek isteyeceğin için dengin olmasını da istiyor olabilirler...

Ailenizi ezip geçmeyin, daha çocuk denecek yaştasınız....

Kelimesi kelimesine ben yaşadım akraba değildi ama doğuluydu diye vermedi ailem okulu bırakacaksın dediler telefonu elimden aldılar ve beni Baska sehirde eve kapattılar kaçtım 7 sene önce okulu okuyamadım eş ailesi sorun etti diye hemde değişen ne oldu ailemde okula gitmicek sin demişti her halükarda okuyamadım eşimin kardesiyle aynı ünideydik o devam etti beni göndermedikleri okula içimde ukde kaldı ikna olmuyırlarsa vardır bildikleri illa görmesi gerekmez ailenin hissediyorlardır yada biliyorlardı babam görüşmüyor benimle hala 2 çocuğum da var affetmedi siz böyle bişey yapmayın lütfen

Önceliğiniz her zaman kendiniz olmalı, bu yüzden okula dönmek için aileniz ne şart sunarsa kabul edin. Üniversitede hepimizin gelecek hayalleri kurduğu birileri oldu, aileye gerek kalmadan ayrıldık çoğumuz. Bu yaşlar aşkı, romantizmi doya doya yaşayacağınız ama asla hayatınızın en önemli unusuru haline getirmemeniz gereken zamanlar.

Yani birde üniversiteye başka şehre gidip uzaktan akrabayla sevgili olmak nedir, ufkunuzu açın biraz.

Ayrılacağını söyle, gerekirse de ayrıl yeter ki okula dönmek için ikna et onları, notlarını yüksek tutup yatay geçiş yapabileceğini, o şehirden ayrılabileceğini söyle. Zaten şu an herkes evde eğitim durumunda istesen de görüşemeyeceğini okulunu harcamamalarını söyle, ne yap et okulu bırakma. Sevgili kısmını sonra toparlarsın bir şekilde

Konuya nerden başlayacağımı bilemiyorum ama öyle zor bir durumdayım ki dertleşmeye ve akıl almaya ihtiyacım var.
ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve 10 aylık bir ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz çok bağlıyız ve 10 aydır tüm hayallerimizi birlikte bir yaşam geçirmek üzerine kurduk. O okumuyor ama çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor. Şimdi ailem ilişkimizi öğrendi ve evde bir yıkım yaşandı resmen. Biz ne evleniyoruz dedik ne de evliliğin en ufak bir konusunu açtık aslında. Çünkü okulum var daha ve mezun olmadan evliliği düşünmüyordum asla. Fakat ailem öğrendiği an ilişkimi, telefonumu elimden aldılar ve okuduğum şehirdeki eğitim hayatımı bitirdiler. Sevgilim de o şehirde olduğu için. Beni asla vermeyeceklerini söylediler -biz zaten evlenelim demiyorduk sevgiliyiz daha- ve okul hayatım bitti. Sınava baştan hazırlanmamı istiyorlar ama zaten devlet üniversitesinde iyi bir bölüm kazandım ve okuyorken bölümü bırakmak zorunda olmak beni çok üzüyor. Ayrıca sevdiğim insandan ayrılmak zorundayım ve tek sorunları uzaktan akraba olması. Beni uzak tutmaya çalışmalarının sebebi bu. okulumu da sevdiğim insanı da bırakmak istemiyorum. tekrar mezuna kalma psikolojisine girmek istemiyorum çünkü zaten 2.senemde kazandım okulu. Tek seçeneğim ailemin yanından ayrılıp hem okuluma devam edebilmek ve mezun olabilmek hemde sevdiğim insanın yanında olmak gibi geliyor. İkna etmek için günlerdir dil döküyorum ama en ufak bir akrabalık bağı bile bizim gözümüzde net diyorlar. Üstelik erkek arkadaşımı tanımıyorlar bile, oturup tek kelime etmişlikleri dahi yoktur. Yaşımın erken olduğunu düşünüp evliliğin konusunu dahi açmamışken sevgililik durumunu öğrenip konuyu bu hale getirmeleri beni gerçekten çok üzüyor. siz ne düşünüyorsunuz?
Evden ayrilmakla tehdit et ama ayrılma. Kızların başına neler geliyor Allah korusun. . çok küçüksün. Ben yaptım başıma bişey gelmedi diyenler çıkmasın lütfen. Kötü örnek olmayalım. Bölümüne devam et bence. Aileni ikna et. Ailenden ayrılma. Zaten tek başına ev geçindirmek biraz zor. Ogrencisin zaten. Aile desteği olmadan mümkün değil. Herşey ateş pahası. Aileni ikna et okula devam et.

Ailenizden ayrilip sevgilinizle beraber mi yasayacaksiniz? Saniyor musunuz o zaman o sevgili sizin hem geciminizi saglayacak hem okutacak? Yapmayin. Dunya uzerindeki hicbir erkek okulunuzdan daha onemli degil. Ailenize ayrildim deyin okula devam edin. Zaten online degil mi egitim?

Eğitimin şu an sevdiğin kişiden çok çok daha önemli. Gerekiyorsa bir süre ara verin gorusmeyin. Ailene de bunu söyle görüşmeyecegim ama lütfen okuluma döneyim de. İlerde en büyük pişmanlığın okul olur... Bir adam için de asla ama asla aileni yok sayma. İsterse bulunmaz Hint kumaşı olsun...

Ailenin bir bildiği vardır demeye gelmedim. Böyle diyenleri de çok sačma buluyorum. İliskin hakkında da yorum yapmayacağım. Fakat eğitim hakkı engellenemez. Aileler her şeyi çok abartıyor. Sizin yasadıklarınızın benzerlerini yaşadım lise ve ilköğretim çağlarında. Üniversitede bile onlar izin vermediği halde eve çıktım diye kaydını sildir demişlerdi. Eğer ısrarcı olsalardı sürünsem de bir daha görüşmezdim ailemle. Orası benim tek özgürlüğümdü.
Ama bu risk sırf bir erkek icin alınmaz. Özgürlüğünü kısıtlayıp sana saygı duymadıkları için alınır. Güvenebileceğin bir şeyler olmalı. Ailen harçlık göndermezse çalışır mısın ? Nerede kalacaksın (Erkek arkadaşla mecbur kaldım diye beraber yaşanmaz ) ? En fazla misafiri olursun birkaç ay. Benim ailesi harçlık göndermeyip kendi ayakları üzerinde duran çalışıp-okuyan çok fazla arkadaşım var. Hepsi de mutlu.

hiç müge anlı yı izlemedinmi .senin yaşlarında evden ayrılmış kızları işliyolar aç da izle bugün sevgili ayağına başlarına ne gelmiş.ay yavrum be yaşın daha çok küçük ne sevgilisi. ayrıl bitir bi süre okulun bitsin naparsan yap. aileni bi erkek için ezip geçme dünyanın en iyisi olsa bile.

Canım aileler kabul etmiyorsa eninde sonunda onların lafına geliyorsun. Ben evlenmek isteyince dayımin tanıdıkları eşimin ailesine kötü şeyler söylemişlerdi. Eşim aradı annemi ağladı falan yok eskiden öyle şeyler olmuştu şimdi iyiler falan. Evlendik hem dayım bana küs hem de aşırı haklıymış. Ne ailesi ne eşim beklediğimiz gibi değil asla. Tek avantajim ben ataninca tanışmıştım. Bir de okurken olsa Allah korusun. Mesleğim olmasa yasadiklarimin kat kat fazlasını yasatirlardi. Yani kısacası aile ne diyorsa çıkıyor emin ol. Yerinde olsam ailemin yanına yatay geçiş yaparım sevgimiz gerçekten kuvvetliyse mesafeler de bozamaz. Atanır evlenirim

Erkek arkadaşını bilmem, ailen bu kadar karşı çıkıyorsa nedensiz değildir. Gözün, algıların açık olsun lütfen.
Gerekirse erkek arkadaşını bırak ama hiç bir şekilde okulunu bırakma. Madem çok seviyor beklesin seni, senin iyiliğin için oda fedakarlık yapsın.

Şöyle düşün okulunun sana vereceği mesleği, diplomayı asla yok edemezsin. Çevrende hiç kimse kalmasada diploman senin ayakta kalmana en büyük desteğin olacak. Asıl altın bilezik diploman, mesleğindir.
Erkek arkadaş, sevgili gelir gider. Belki bundan sonra ki 5. sevgilinle evlenirsin, bilemezsin ki. Hatta eşinlede anlaşamazsın boşanırsın. Senin kendine yatırım yapman önemli olan.

Son düzenleme:
Hiçbir erkek eğitiminden daha değerli olamaz. Ne yap ne et aileni ikna edip okuluna geri dön. Değil sevgili/eş, aile bile yarı yolda bırakıp sırt çevirebiliyor. O yüzden eğitimini tamamla, mesleğini eline al. Gerisi için zaman ne gösterir bilinmez. Hayırlısı olsun.

Back
X