ailesinden ayrılan var mı

Ne saçma bir yorum ya. Kızıni kazandığı okuldan alan aile mı doğruyu biliyor?? Cahil cuhela bir aile. Bu şehirden üni kazansan,begenmedikleri başka birini bulsan eve kitleyecekler demek ki.
Ben olsam böyle cahil ailenin okumama,geleceğime engel olmasına izin vermezdim. Gerekirse fake ayrıl, dikkatli davran yine de okuluna git. Zaten 4 senede kim öle kim kala, o zamana bu yaşta baslayan ilişkiler biter genellikle. Baktın hala devam ediyorsunuz, dört -bes seninin sonunda tekrar çıkarsınız karşılarına
Okul konusunda mı yorum yapmışım ilk önce bir bak istersen

Ailenin akraba istememesini anlarım ama zaten uzaktan eğitim olan okulunu bırakmanı istemelerini anlamam.
Ailenin suyuna gidip online okula devam et zaten bu yıl açılması zor. Zaman geçtikçe de ayrıldık diyip seneye okuluna dön. İlerde bakarsınız sevgilinle evlilik durumuna

Ailenizin yaptığını çok saçma ve haksız buldum öncelikle. Yalnız aklıma takılan bir şey oldu. Neden aileniz sizin uzak akrabayla sevgili olduğunuzu duyunca bu kadar büyük tepki gösterdi? Tamam akraba diye istemeyebilirler ama en fazla kızarlar bağırırlar falan. Bu kadar büyük tepki verdiklerine göre sevgilinizin kötü bir şeyi var da onu mu biliyorlar acaba?

Ailenizi dinleyi , çocuktan ayrilip okulunuzu bitirin. Keza hiç bir ilişki kendi geleceğinizden önemli olmamalı

Ailen belki ailesini tanıyor olabilir. Düşünsene seni büyüten ne olursa olsun bu yaşa getiren insanlar sence kötülüğünü isterler mi? Kendini sadece 1 dakikalığına onların yerine koy lütfen. Tamamen seni korumaya çalışıyorlar. Daha çok küçüksün anlayamıyorsun onları. İnan bana tatlım kadınlar çok duygusal varlıklar bir de senin yaşlarında fark edilmiyor bazı şeyler. Erkek arkadaşının ayaklarının üstünde durması çok güzel ama sen üniversite okuyup kariyer yapmayı planlıyorsan yani hayatta bir amacın varsa başarılı olmak istiyorsan okumamış bir insanla anlaşman çok zor. Bunu şimdi anlayamazsın. Sen sorun etmesen o sorun edecek. En ufak tartışmada ailesi araya girse buradan vuracaklar "okudun da kendini ne sanıyorsun" lara gidebilecek konular. Kadın yapsa erkek bunu kaldıramıyor maalesef. Ve bir süre sonra zevkler ve renkler uyuşmuyor. Ortak noktanız kalmıyor. Çünkü üniversite insanın kişiliğini inanılmaz etkiliyor

Konuya nerden başlayacağımı bilemiyorum ama öyle zor bir durumdayım ki dertleşmeye ve akıl almaya ihtiyacım var.
ben 20 yaşında üniversite öğrencisiyim ve 10 aylık bir ilişkim var. Birbirimizi çok seviyoruz çok bağlıyız ve 10 aydır tüm hayallerimizi birlikte bir yaşam geçirmek üzerine kurduk. O okumuyor ama çalışıyor kendi ayakları üzerinde duruyor. Şimdi ailem ilişkimizi öğrendi ve evde bir yıkım yaşandı resmen. Biz ne evleniyoruz dedik ne de evliliğin en ufak bir konusunu açtık aslında. Çünkü okulum var daha ve mezun olmadan evliliği düşünmüyordum asla. Fakat ailem öğrendiği an ilişkimi, telefonumu elimden aldılar ve okuduğum şehirdeki eğitim hayatımı bitirdiler. Sevgilim de o şehirde olduğu için. Beni asla vermeyeceklerini söylediler -biz zaten evlenelim demiyorduk sevgiliyiz daha- ve okul hayatım bitti. Sınava baştan hazırlanmamı istiyorlar ama zaten devlet üniversitesinde iyi bir bölüm kazandım ve okuyorken bölümü bırakmak zorunda olmak beni çok üzüyor. Ayrıca sevdiğim insandan ayrılmak zorundayım ve tek sorunları uzaktan akraba olması. Beni uzak tutmaya çalışmalarının sebebi bu. okulumu da sevdiğim insanı da bırakmak istemiyorum. tekrar mezuna kalma psikolojisine girmek istemiyorum çünkü zaten 2.senemde kazandım okulu. Tek seçeneğim ailemin yanından ayrılıp hem okuluma devam edebilmek ve mezun olabilmek hemde sevdiğim insanın yanında olmak gibi geliyor. İkna etmek için günlerdir dil döküyorum ama en ufak bir akrabalık bağı bile bizim gözümüzde net diyorlar. Üstelik erkek arkadaşımı tanımıyorlar bile, oturup tek kelime etmişlikleri dahi yoktur. Yaşımın erken olduğunu düşünüp evliliğin konusunu dahi açmamışken sevgililik durumunu öğrenip konuyu bu hale getirmeleri beni gerçekten çok üzüyor. siz ne düşünüyorsunuz?
Bence senin burda takılman gereken nokta ailen neden bu kadar büyük tepki verdi? Bir konuda güvenlerini mi kırdın geçmişte? Ya da çocuğun ailesi ile ilgili belki bir sıkıntı var? Ya da kızlarına denk birini istiyor da olabilirler. Ama benim takıldığım neden telefonunu alıp okul hayatını bitirdiler? Ben ailemin dizinin dibinden ayrılamazdım şehir dışında okudum. Aynı üniversiteden en yakın arkadaşımla ilişkim oldu. Birlikte okuduk Yani. Hislerimiz değişince en başında anneme de babama da söyledim. Annemde telefon numarası vardı konuşurlardı. Annemle babam bu konuda her zaman bana güvendiklerini söylediler. Neden senin ailen bu kadar keskin kararlar alıyor bence ortada başka bir sorun var

Ailenizin yaptığını çok saçma ve haksız buldum öncelikle. Yalnız aklıma takılan bir şey oldu. Neden aileniz sizin uzak akrabayla sevgili olduğunuzu duyunca bu kadar büyük tepki gösterdi? Tamam akraba diye istemeyebilirler ama en fazla kızarlar bağırırlar falan. Bu kadar büyük tepki verdiklerine göre sevgilinizin kötü bir şeyi var da onu mu biliyorlar acaba?
babama sadece akrabalık bağı var diye bunu yapamazsınız daha tanımıyorsunuz bile akrabalık bağı var ama görsen tanımazsın bile yapma bunu diyorum. Bu sefer de akrabalığı boşversem elle tutulur yanı var mı okumamış çocuğa üniversite okuyan kızımı vermem diyor. Onun gözünden baktığımda haklı tabiki ama sonuçta boş gezmiyor çalışıyor parasını kazanıyor ve o da yeniden üniversiteyi denemeyi okula devam etmeyi istiyor. Yaşam şartları yüzünden okuyamamış ama bilinçsiz kültürsüz bir insan değil. Ortak noktalarımız olan saygılı anlayışlı bir insan aslında.

Bence senin burda takılman gereken nokta ailen neden bu kadar büyük tepki verdi? Bir konuda güvenlerini mi kırdın geçmişte? Ya da çocuğun ailesi ile ilgili belki bir sıkıntı var? Ya da kızlarına denk birini istiyor da olabilirler. Ama benim takıldığım neden telefonunu alıp okul hayatını bitirdiler? Ben ailemin dizinin dibinden ayrılamazdım şehir dışında okudum. Aynı üniversiteden en yakın arkadaşımla ilişkim oldu. Birlikte okuduk Yani. Hislerimiz değişince en başında anneme de babama da söyledim. Annemde telefon numarası vardı konuşurlardı. Annemle babam bu konuda her zaman bana güvendiklerini söylediler. Neden senin ailen bu kadar keskin kararlar alıyor bence ortada başka bir sorun var
beni korumaya çalışıyorlar okuldan almak isteme sebepleri de onlardan uzakta okuyor olmam ve erkek arkadaşımın da orda olması. Çünkü birlikte olmamızı asla istemiyorlar bizim ailemizde uzaktan bile olsa akraba evliliği olamaz diyorlar net çizgileri bu. Ve o ordayken okula gidersem ilişkiye devam edeceğimi bildikleri için de hem onunla iletişimimi kesmem için telefonumu aldılar hemde eğitimimi durdurdular ondan uzak kalabilmem için.

babama sadece akrabalık bağı var diye bunu yapamazsınız daha tanımıyorsunuz bile akrabalık bağı var ama görsen tanımazsın bile yapma bunu diyorum. Bu sefer de akrabalığı boşversem elle tutulur yanı var mı okumamış çocuğa üniversite okuyan kızımı vermem diyor. Onun gözünden baktığımda haklı tabiki ama sonuçta boş gezmiyor çalışıyor parasını kazanıyor ve o da yeniden üniversiteyi denemeyi okula devam etmeyi istiyor. Yaşam şartları yüzünden okuyamamış ama bilinçsiz kültürsüz bir insan değil. Ortak noktalarımız olan saygılı anlayışlı bir insan aslında.
İşte diyorum ki belki sizin bilmediğiniz kötü bir özelliği vardır, aileniz bunu biliyordur o yüzden istemiyorlardır

Ailen belki ailesini tanıyor olabilir. Düşünsene seni büyüten ne olursa olsun bu yaşa getiren insanlar sence kötülüğünü isterler mi? Kendini sadece 1 dakikalığına onların yerine koy lütfen. Tamamen seni korumaya çalışıyorlar. Daha çok küçüksün anlayamıyorsun onları. İnan bana tatlım kadınlar çok duygusal varlıklar bir de senin yaşlarında fark edilmiyor bazı şeyler. Erkek arkadaşının ayaklarının üstünde durması çok güzel ama sen üniversite okuyup kariyer yapmayı planlıyorsan yani hayatta bir amacın varsa başarılı olmak istiyorsan okumamış bir insanla anlaşman çok zor. Bunu şimdi anlayamazsın. Sen sorun etmesen o sorun edecek. En ufak tartışmada ailesi araya girse buradan vuracaklar "okudun da kendini ne sanıyorsun" lara gidebilecek konular. Kadın yapsa erkek bunu kaldıramıyor maalesef. Ve bir süre sonra zevkler ve renkler uyuşmuyor. Ortak noktanız kalmıyor. Çünkü üniversite insanın kişiliğini inanılmaz etkiliyor
bu lafları duyabileceğimi bende çok düşündüm haklısınız. Kendi kendine ilerde belki ondan daha iyi konumda olduğumda kompleks yapar ve bu aramızda tartışma konusu olur diye başından beri düşünüyordum ama 10 aydır birlikteyiz ve en önemsediği şey benim eğitimim. kendi okuyamadığı için benim sınavlarımda bile benden çok heyecanlanıyor benden çok istekli. İş bulma konusunda konuştuğumuzda bir sürü tanıdığımız var buluruz çok iyi yerlere geliceksin sen diye hep bana destek veren bir insan. Ailesi de bu şekilde.

İşte diyorum ki belki sizin bilmediğiniz kötü bir özelliği vardır, aileniz bunu biliyordur o yüzden istemiyorlardır
bilmiyorum. varsa bile bana bunu söylemiyorlar sebep olarak sadece uzak akrabalık bağını ve eğitimsizliğini sunuyorlar. Öyle bir şey olsa aslında benim de ondan soğumam ve uzaklaşmam için bana söylerlerdi.

Kelimesi kelimesine ben yaşadım akraba değildi ama doğuluydu diye vermedi ailem okulu bırakacaksın dediler telefonu elimden aldılar ve beni Baska sehirde eve kapattılar kaçtım 7 sene önce okulu okuyamadım eş ailesi sorun etti diye hemde değişen ne oldu ailemde okula gitmicek sin demişti her halükarda okuyamadım eşimin kardesiyle aynı ünideydik o devam etti beni göndermedikleri okula içimde ukde kaldı ikna olmuyırlarsa vardır bildikleri illa görmesi gerekmez ailenin hissediyorlardır yada biliyorlardı babam görüşmüyor benimle hala 2 çocuğum da var affetmedi siz böyle bişey yapmayın lütfen
yaşadıklarınıza ve babanızın hala sizi affetmemesine çok üzüldüm. Umarım bundan sonra her şeyin hayırlısı olsun sizin adınıza. Eğitimim için elimden geleni yapacağım. Keşke siz de eğitiminize devam edebilseymişsiniz..

Herşeyi aile bilir ve iyiliğini istiyor diyenleri anlamıyorum bir gencin eğitim hayatı elinden alınmış eve kapatılmış telefonu alınmış ama aile iyiliğini istiyor hadi canım başka.
Aileler bu şekilde kesin ve net şeyler yaptıkları için kızları karşıdaki erkeğe daha çok bağlanıyor kendi elleri ile sevgiliye yitiyor buradaki yazanların çoğuda bunun kanıtı aile yanlış yaptığı için kızlar kaçıyor evleniyor sonra olan herkese oluyor...

verdiginiz tembih çok ucu açık bir tembih.
evi terk ederim diye tehdit ettiginde kapiyi acip hadi güle güle ozaman diyebilecek aileler var bu hayatta.
biz nasil 18 yasimdayim ozgurum diyorsak onlarda madem 18 yasinda bireysin hadi bak basinin caresini diyebilir sonucta
Sevgili yaptı diye okulu biraktiran aile hadi gidebilirsin demez.

Hergun televizyonda ailesinden ayrılan kızlarımızın halini görüyor ve okuyoruz ortalık kötü bi orta yol bulmalı ve ailenin yanında kalmalmisin bence

Lütfen Müge anlıdaki Aleyna konusunu izleyin ailesini bırakıp gidiyor ve sonuç ölüm 😔aile perişan. Şu an göremediğiniz şeyler vardır ailenizi lütfen dinleyin zaten uzaktan eğitim onu ikna etmeye çalışın

Hepinizin yorumları ve tavsiyeleri için teşekkür ederim. Günlerdir ne yapacağımı düşünüyorum geleceğim için en iyisine karar vermeye çalışıyorum. Bazılarınızın dediği gibi "ayrıldım bitti" deyip ikna etmeyi düşündüm fakat zaten öğrenilmişken onları bu şekilde kandırmak istemiyorum. Ayrıca zaten inanmayacaklarını da biliyorum. Sevdiğim insan eğitimim için neredeyse benden çok çabalıyor zorlandığım zamanlarda bana anlatabilmek için işinden vakit buldukça benim derslerimi dinleyip çalışıp bana anlatmış bir insan. Kendisi de okumaya devam etmek istiyor. Ve benim okulumun devamı için de elinden geleni yapacağına eminim. Kaldığım bu durumda iki ihtimalin de eksilerini artılarını düşünüyorum. Tabiki erkek arkadaşımla onun eline bakarak 4 sene geçirmem gidersem kendi hayatımın sorumluluğunu almış olurum hem çalışır hem okurum diye düşünüyorum. Ailemi çok seviyorum bana karşı sert davranmıyorlar, onlara sırt çevirmek de asla istemiyorum fakat onların yanında kalırsam kazandığım okulumla ilişiğim kesilecek ve baştan sınava hazırlanmak zorundayım. Dediğiniz gibi şu an uzaktan zaten ama, "bu seneyi de uzaktan oku sonra dondurur sınava hazırlanırsın" diyorlar. Bunu yapmam çok saçma bir hedefim olmadan sonunun ne olacağını bilmeden bu şekilde bölüme devam etmek istemiyorum. okulumu bitirmek istiyorum. Okulumu bitirmek istiyorsam da tek yapabileceğim dediğim gibi okuduğum şehre gitmek ve okuluma devam edip mezun olmak. Bu da ailemle görüşmemem demek. Ailem arkamda durur tabiki her zorlukta onların varlığını silmek kolay değil ama bu yaptıklarının nasıl hissettirdiğini anlamıyorlar "daha 20 yaşındasın bir daha hazırlanırsın." diyorlar çok kolaymış gibi. Üstelik dediğim gibi zaten evliliktenn falan bahsetmiyordum o en son açacağım konuydu kader gösterecekti. Sırf erkek arkadaşım olduğu için ve tek sebep 'uzaktan akraba olması' olduğu için üzülüyorum. Daha onu tanımıyorlar bile. Tanımaya da yanaşmıyorlar.

Aileniz bu sene oku demiş zaten. Ne gerek var şimdiden büyük kararlar almaya. Seneye fikirleri değişmezse o zaman bakarsınız. Boşuna dert arıyorsunuz başınıza bence.

Seneye de gitmenize izin vermezlerse o zaman da ayrılın ve okulunuza devam edin. Sizi seven insan bekler.

Emin olun diğeri hiç doğru bir karar değil. Aile güzellemesi yapmayacağım. Ama bu konuda haksız da olsalar tümden irtibat kesmeye bu aşamada gerek yok.

Back
X