Ailesinden para alan eş

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.190
158
İyi akşamlar kızlar. Benim eşim ailesinden para alıyor yetişmediği yerde, sağolsun veriyorlar.
Bense bekarlığımdan kalma veya aile yetiştirmesiyle alakalı olarak kimseden para almayı sevmem, ama bu onun tercihi ve aile yapısı bişey diyemem, gene de kendimi kötü hissediyorum, çünkü eş ailesi size para veriyoruz bizim dediklerimizi ikiletmeyin tarzında hareket edebiliyor bazen veya yüzümüze vurup büyüklenebiliyor. Para verdikleri için kendilerinde hak görüyorlar yani hayatımıza karışmaya.
Bir ima edildiğinde o sizin oğlunuzla aranızda birşey diyorum, ben istemedim ki diyorum.
Aldığı para ahım şahım birşey değilde anlatabildim herhalde.
Bu arada düğünden sonra alınmayacak dendiği halde eşime takılan altınlar alındı.
Bense bana takılanları vermedim, mutfak eşyalarımı düzdüm, yatakodası takımını aldım. Onlar bir salon takımı aldı, onunda parası alındı dediğim gibi.
Sözlerinde durmadıkları için veya ihtiyacımız var kızım demeyip altınlara el konulduğu için soğudum tabi. Geri vercez dendi o kadar.
Bazen diyorum boşver onlarda aldıklarına saysınlar, gene de hani birine borç verirsiniz söz verdiği zaman ödemez istersiniz kafanıza atar ya, onun gibi birşey.
sizce düşüncelerimde haklımıyım aman banane mi

Anlamadım. Hem düğünde takılan altınların bir miktarı sizden alıyorlar, hemde oğulları biraz para istedi mi söz ediyorlar? Çok enteresan. Kendi oğullarına yardım ettikleri zaman her haka sahip olmuyorlar. Size söylenenleri alttan alın, saygınızı terbiyesinizi koruyun da eşinizle bu olayı paylaştınız mı? Gereksiz arcamalarınız varsa, yaşam olmayanları diyorum, onları biraz kesmeye çalışın da kimseye minnettar olmayın

Anlamadım. Hem düğünde takılan altınların bir miktarı sizden alıyorlar, hemde oğulları biraz para istedi mi söz ediyorlar? Çok enteresan. Kendi oğullarına yardım ettikleri zaman her haka sahip olmuyorlar. Size söylenenleri alttan alın, saygınızı terbiyesinizi koruyun da eşinizle bu olayı paylaştınız mı? Gereksiz arcamalarınız varsa, yaşam olmayanları diyorum, onları biraz kesmeye çalışın da kimseye minnettar olmayın
Aynen öyle, hem alınmayacak dendiği halde altınları aldılar, geri ödicez dendi.
Hemde yeri gelir biz şu kadar para verdik diyip dururlar, sanki ben istemişim gibi. Madem iyi niyetlisin biz altınları aldık vercez tabi diye birşey söyle veya bahsetme değil mi

Para verdikleri icin soz sahibi oluyorlar.daha cok karisabilme curreti buluyorlar.bana cok garip geliyor aileden para almak.benim esimde bazen aliyor gozumde oyle kuculuyor ki...

Aynen öyle, hem alınmayacak dendiği halde altınları aldılar, geri ödicez dendi.
Hemde yeri gelir biz şu kadar para verdik diyip dururlar, sanki ben istemişim gibi. Madem iyi niyetlisin biz altınları aldık vercez tabi diye birşey söyle veya bahsetme değil mi
Kimin istedigi onemli degil onlarin gozunde sizde yiyorsunuz o parayi.

Esinin kendi yagiyla kavrulmayi ogrenmesi lazim. Seni bu duruma sokmasi yanlis. Kendi para istiyor ama ceremesini sen cekiyorsun. Onlarin gozunde o parayi ogullari alsa da ikiniz harciyorsunuz diye dusunuyorlar. Esin de kabahat.

Ben şunu anlamadım. Sizden altınları aldıklarında belirlidir alınan miktar ve tutarı yani diyelim ki 20 çeyrek vs, şu kadar para verdik dediklerinde siz de bizden bu kadar altın aldınız neden demiyorsunuz? Sonra diyecekleri paranın lafını mı yapıyorsunuz? Siz de yoo yapmıyorum, ben sanıyordum ki siz aldığınız altınları geri ödeyeceğinizi söylediğinizden şimdi onu ödüyorsunuz. Bu kadar basit. Uzatmaya gerek yok. Slz de kendinize bir iş vs bulur, kendi paranızı biriktirirsiniz.

Hem sizin altınları gasp etmişler hem de çıkıp borç verdik diye lafını ediyorlar.
Eşinizin de para istemesi aileden çok yanlış.
Bence bir iş bulun ve çalışın ne para isteyin ne de siz onlara verin.

Back
X