Ailesinden uzaklaşmak için her şeyi göze alıp gitmeli miyiz ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.266
7.054
398
Kayınvalideli halalı saldırıyorlar konularımı biliyorsunuz.Yakınlığın iyi olduğu kadar kötü yanları var.Bazı hareketleri beni sinir etse de eşimin ailesinden sadece kayınvalidemi seviyorum..bazen sabrım taşıyor.Yeni sorunum eşimin babaannesi zorunlu kürtajımdan sonra yani 4 aydır her ay adet oldun mu bu ay tuttu mu diye soruyor doktor bekle dedi sorma babaanne diyorum yine soruyor korunuyor musun hap mı kullanıyorsun bak çocuğun olmaz diyor maydanoz buharına otur kesin tutar olmadı ebeye gideriz diyor.Kaç kere konuştum.anlamıyor hep aynı konu ben hal hatır sormaya diye gitsem konu çocuğa geliyor.Kızıyorum gitmiyorum bu sefer gitmedi oluyorum.Eşime şikayet amaçlı değil moralimi bozduğu için anlatıyorum kendi cesaret edemiyor annesine söylüyor babanneme söyle öyle demesin leyloşa diyor ben kendimi huzur bozan biri gibi hissetmeye başladım bunaldım artık.Bu gün trombofili paneli testi için doktora gittim, benim şapşal eşim bugün doktora gideceğimizi babannesine ağzından kaçırdı bugün babannesi arıyor beni noldu bebeğin olmuyor mu ondan mı gittin neden olmuyormuş baktırdın mı diye soruyor.Millet içinde hep bebek konusu açıyor iş dolayısıyla şehir değiştirme durumumuz var ben korkuyordum istemiyordum ailem de burada diye ama sırf eşimin ailesinden uzak olmak için her şeyi göze alıp gitmeli miyiz ? Ailesinden uzağa taşınınca daha huzurlu oldum diyen var mı aramızda ?

Öncelikle eşin ağzını tutmalı
Sonrasında sen "şu an çocuk düşünmüyoruz babaanne, sürekli bu konuları da konuşmak istemiyorum" diceksin
Gerekirse gitme arama sorma bırak laf olsun
Hassas olduğum konuların sürekli sorulmasından hoşlanmıyorum diyip geçeceksin
Neden çekiniyorsun ki?

Öncelikle eşin ağzını tutmalı
Sonrasında sen "şu an çocuk düşünmüyoruz babaanne, sürekli bu konuları da konuşmak istemiyorum" diceksin
Gerekirse gitme arama sorma bırak laf olsun
Hassas olduğum konuların sürekli sorulmasından hoşlanmıyorum diyip geçeceksin
Neden çekiniyorsun ki?
Kaç kere söyledim güzel dille söylediğim ya da bozduğum oldu gülüp geçiyor sadece

Yani aynı mevzu bir insana sürekli söylenince insan gıcık oluyor. O konuda sizinle hemfikirim.
Fakat babaanne dediğinize göre kadının yaşı vardır. Ona laf anlatamazsınız. Anlamaz çünkü. Cevap vermeyin o konuda size sorduğu zaman.

Evine de ikidebir gitmeyin.

Hani sırf bunun için Öteye beriye kaçmaya gerek yok

Babaanne kılıklı kadınlar her yerde var.

Babaanneye daima gitmek zorunda mısınız.

Eşinizden de pek hoşlanmadım. Lafını düşünmeden konuşuyor ve sizi bu konuda yeterince dikkatealmıyor gibi geldi.

Yani aynı mevzu bir insana sürekli söylenince insan gıcık oluyor. O konuda sizinle hemfikirim.
Fakat babaanne dediğinize göre kadının yaşı vardır. Ona laf anlatamazsınız. Anlamaz çünkü. Cevap vermeyin o konuda size sorduğu zaman.

Evine de ikidebir gitmeyin.

Hani sırf bunun içi. Öteye beriye kaçmaya gerek yok

Babaanne kılıklı kadınlar her yerde var.
O kadar çok söylüyor ki anlatamam karnıma bakıp bakıp ah şimdiye 6 aylık olurdun diyor delirmeye az kaldı gideriz inşallah buradan

Açıklama yaparsan yorum yapan çok olur. Cevap vermeden alakasız bir konuya geç, kafaları karışsın

Açıklama yaparsan yorum yapan çok olur. Cevap vermeden alakasız bir konuya geç, kafaları karışsın
Tam gırtlağa geldi en son gel başımı bekle çıkmasın içimden tutarsın diyeceğim o zaman susacak saygısızlıksa saygısız olurum insan gibi davrandıkça azıtıyor

Bir de ben de düşük yapmadan önce eş ailesi hep sorardı. Eşim kızardı ama yok anlamıyorlardı. Şehir dışındaki akrabası bile bebek var mı diye arıyordu. Bebeğim olacak diye sevinmedim bile. Düşük oldu ağızlarını açtılar doldum taştım artık. Bas bas bağırdım sorana, sen yap çok meraklıysan dedim, nasıl sevişeceğim sizi ilgilendirmez pozisyon da soracak mısınız dedim utandılar kestiler daha sormuyorlar. Arsıza arsız olacaksın. 🤷‍♀️

Kendi ailende o şehirde olmams olsaydı gidin derdim. Bende her iki aileye uzağım. Aileler farklı sehirdeler. Gurbetlik çok zor. Laftan sözden kaçmak için şehir değiştirme. Bebeğin olduğunda çenelerini kaparlar. Şuan yapman gereken mesafeli olmak. Telefon edince açma. Çağırınca gitme. Ne derlerse desinler. Mutlaka anladıkları bir dil vardır. O dilden konuşun

Bir de ben de düşük yapmadan önce eş ailesi hep sorardı. Eşim kızardı ama yok anlamıyorlardı. Şehir dışındaki akrabası bile bebek var mı diye arıyordu. Bebeğim olacak diye sevinmedim bile. Düşük oldu ağızlarını açtılar doldum taştım artık. Bas bas bağırdım sorana, sen yap çok meraklıysan dedim, nasıl sevişeceğim sizi ilgilendirmez pozisyon da soracak mısınız dedim utandılar kestiler daha sormuyorlar. Arsıza arsız olacaksın. 🤷‍♀️
Bana nasıl korunduğumuzu bile sordu ya insan yaşlandıkça arsızlaşıyor herhalde.Şu an tekrar düşünüyoruz ama gıcıklığına söylemiyorum aptal kadın

Bana nasıl korunduğumuzu bile sordu ya insan yaşlandıkça arsızlaşıyor herhalde.Şu an tekrar düşünüyoruz ama gıcıklığına söylemiyorum aptal kadın

İşte ondan diyorum kızmak gerekiyor diye. Millete neyse sanki kendileri büyütecekler bebeği. Hayret bir şey.. Ayrıca deme kimseye ağzını kapatsın eşin de. Sana bir tavsiye daha vereyim bebek olsa bile çat diye yetiştirme. 4 aylık olana kadar kimse bilmesin. Eşine bile söyleme 2.5 olana kadar anında haber uçar yoksa. Ben öyle yapacağım kimseye demeyeceğim.

Benim vajinismus geçmişim de var o zamanlar hep çocuk yapmayı beceremediniz diye eşimle beni azarlardı o psikolojiyle sesimi çıkaramazdım ne dese haklı öğrense neler yapar bu derdim ne kadar salakmışım

Benim vajinismus geçmişim de var o zamanlar hep çocuk yapmayı beceremediniz diye eşimle beni azarlardı o psikolojiyle sesimi çıkaramazdım ne dese haklı öğrense neler yapar bu derdim ne kadar salakmışım

Pardon da millete ne ki? Delisin yani iyi ki dememişsin özelini. Bundan sonra görüşme bu insanlarla. Sen başka ile gitsen de ararlar, yatılı derdin olur üstüne bir de hiç çekilmezler.

İşte ondan diyorum kızmak gerekiyor diye. Millete neyse sanki kendileri büyütecekler bebeği. Hayret bir şey.. Ayrıca deme kimseye ağzını kapatsın eşin de. Sana bir tavsiye daha vereyim bebek olsa bile çat diye yetiştirme. 4 aylık olana kadar kimse bilmesin. Eşine bile söyleme 2.5 olana kadar anında haber uçar yoksa. Ben öyle yapacağım kimseye demeyeceğim.
Gerçekten çok doğru en azından kalp atışını duyana kadar kimseye demeyi düşünmüyorum eşimin ağzında bakla ıslanmıyor.Dertleşmek için ona anlatıyorum hemen annesini arıyor babanneme söyle öyle demesin leyloşa diyor onunla bile dertleşemiyorum rahatla

uzaklık her zaman ıyıdır.
ben yakına geldim.
şimdiden tatil planları var ,bana gelmek niyetleri.
ben ve eşim işe gıderken hemde.
işimin yoğunluğundan akşamları pestil gıbı oluyorum. gelde dinlen . sivilcelendım huzurum kalmadı şu tatil meselesini düşünmekten.
uzaklık huzurdur.

Gerçekten çok doğru en azından kalp atışını duyana kadar kimseye demeyi düşünmüyorum eşimin ağzında bakla ıslanmıyor.Dertleşmek için ona anlatıyorum hemen annesini arıyor babanneme söyle öyle demesin leyloşa diyor onunla bile dertleşemiyorum rahatla

Ben anladım seni ondan diyorum eşine bile deme gerekirse. Bana mesaj atabilirsin, KKda konu açabilirsin. Dertleşmek için eşine gitme. Öyle demesin böyle demesinle olmuyor.

Tam gırtlağa geldi en son gel başımı bekle çıkmasın içimden tutarsın diyeceğim o zaman susacak saygısızlıksa saygısız olurum insan gibi davrandıkça azıtıyor
Böyle yaparsanız haklıyken haksız olursunuz. Buna pasif agresiflik deniyor. Siz sustuğunuz için insanlar kırdıklarını fark etmiyor. Uyarın ki anlasınlar. Kavgayla değil tabii ki. Evine gitmeyin, aynı şeyleri söyleyince bu konuda konuşmak istemiyorum diye kestirip atın. Zorla sizi konuşturmuyor değil mi, siz cevap veriyorsunuz.

Back
X