Gerçekten eskiden grip dahi olmayan ben mide rahatsızı oldum bu yurttaki insanlar yüzünden.Umarım seneye gerçekten sadece derslerime yoğunlaşabilirim :)Bizde o asamalardan gectik canim sıkıntı yapma
Benim bolumum cok zordu ve yurtta aptal saptal insanlarla bosuna ugrasmisim. Inan rahatin olunca dersleri daha iyi yapiyorsun. Su hayatta en onemli sey huzur. Huzurun olunca senden iyisi yok.
Harikasin. Bu motivasyonla derslerine calis. Bolumun ne merak ettim.Doğru söylüyorsunuz henüz sizin gibi geniş bir yüreğe sahip olamadığımız için ailemize yük oluyormuşuz gibi geliyor.Nasıl ki siz ebeveynler üstünüze düşeni layığıyla yapıyorsanız ben de sorunluluklarımı öyle yerine getirmeye çalışacağım :)
Insallah canim sen rezil olacagina paran rezil olsun. Ben gec tecrube ettim sen erkenden anladin. Umarim emeklerinin karsiligini alirsin.Gerçekten eskiden grip dahi olmayan ben mide rahatsızı oldum bu yurttaki insanlar yüzünden.Umarım seneye gerçekten sadece derslerime yoğunlaşabilirim :)
Teşekkür ederim,aslında olumsuz yorum gelir diye söylemedim ama öğretmenlik okuyorum :)Harikasin. Bu motivasyonla derslerine calis. Bolumun ne merak ettim.
Çok teşekkür ederim,inşallah dediğiniz gibi olur :)Insallah canim sen rezil olacagina paran rezil olsun. Ben gec tecrube ettim sen erkenden anladin. Umarim emeklerinin karsiligini alirsin.
Dediğiniz gibi sadece okumam gerekiyor şuan ailemin tek beklentisi bu.Çalışabilir miyim bilmiyorum ama bakacağım tabiki etrafımaAilene yardım olsun diye söylemeden parttime çalışabilirsin.
Şimdi üni öğrencileri için oyun ablalığı gibi çok güzel imkanlar var.
Düşünme bunları yeter ki oku.
Derslerine odaklanabilmen için huzurlu da olman gerek.
Çalışmama izin vermiyor ailem
Zaten ailem yakınmıyor ve bana herhangi bir şekilde durumu da yansıtmıyorlar çalışmam gibi bir istekleri olmadığı için.Sadece benim kendimi kötü hissetmemden dolayı böyle oldu,teşekkür ederim yorumunuz içinn :)çalışmana izin vermiyorlarda hiiiç düşünme, sorumluluğu tek başlarına üstlenmişler zaten...
ben de bir anneyim, eğer kızımın eğitim giderleri bütçemi zorlayacaksa çalışması konusunda destek olurum, ama ille yok çalışmayacaksın diyorsam (bir yetişkinin hayatına bu derece müdahaleyi doğru bulmadığımı da ekleyeyim) ... gibi onun tüm giderlerini yakınmadan karşılamalıyım.
Basarilar dilerim canim. Senin calisip, iyi insan yetistirmen en buyuk oduldur ailen icin inan bana. O yuzden rahat ol. Basarilar dilerim.Teşekkür ederim,aslında olumsuz yorum gelir diye söylemedim ama öğretmenlik okuyorum :)
Annelere,anneme aileme hayranım gerçekten.Sadece bizim için yaşıyorsunuz sanki.Teşekkür ederim iyi ki varsınız.
Dediğiniz gibi daha dikkatli davranacağım tabiki,teşekkür ederim yorumunuz için :)Evet aynen öyle.Sende anne olunca anlayacaksın.Önce evlat.Her şey onlar için.Onlar yük değil,
taç.Yeter ki iyi olsunlar, mutlu olsunlar, sağlıklı olsunlar.
Onun için çok takılma onlar bunu yük olarak görmüyorlardır.Sen de belliki bilincindesin.
Harcamalarına dikkat edersin.Asgari standartta okul hayatını tamamlarsın.
Ogrenim kredisi kesinlikle alma . Ailene verecegin en guzel hediye derslerinde basarili olman . Calismana da izin vermiyorlarmis demek ki derse odaklanmani istiyorlar
+1 Kredi alma. Dersine asıl.
Ben varken ve egitim masraflarini odeyebilecekken cocugumun ileriye donuk borclanmasini istemem.Neden kredi alma diyorsunuz? Ben aldım çok da iyi ettim. Taksit taksit minik minik ödüyorum geriye. Sorun ne tam olarak?
Ben varken ve egitim masraflarini odeyebilecekken cocugumun ileriye donuk borclanmasini istemem.
Yorumlardan ailenin bir sekilde idare ettigi anlasiliyor. Benim icin cocugumu okutabilmek onur meselesi. Onu dunyaya getirdiysem o kadarcik yapmam lazim. Okutamayacagim cocugu dunyaya getirmemeyi tercih ederim. Rahatlikla veya zorlukla odensin is hayatina eksi bakiye ile baslamasini istemem.İşte ödeyebilecek misin mesele o. Ailenin maddi gelirini söylememiş konu sahibi. 3 bin gelirli bir aile her çocuğuna aylık bin lira ayırabilecek mi? Benim anne babam da emekli idi. Hem abim hem ben aynı dönem üni okuyorduk. Ve krediye bursa rağmen zor geçiniyordum. Ailemden 100 lira isterken bile 2-3 gün düşünüyordum istemeden halledemez miyim diye.
Hem çocuğun üniversite de ne idüğü belirsiz kafelerde çalışmasını destekleyip hem de birkaç sene sonra adamakıllı bir işe girip rahatlıkla ödeyebileceği bir borca girmesinin tasvip edilmemesi ilginç geldi bana. Ama sanırım yorumlar farklı kişilerden.
Tekrar söylüyorum kendi çocuğum olsa kesinlikle izin vermem ünide çalışmasına. Babam da bana izin vermemişti o dönem o kafayla babama kızıyordum ama kafelerde dönen rezaletleri öğrendikçe babamın ellerinin öpülesi olduğunu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?