Ailesini sevmediğiniz adamla evlenir misiniz?

Birçok kadın eş ailesini sevmiyor. Hem eşini sev hem ailesini sev ikisi bir arada bulmak zor. Eşimin ailesini sevmiyorum, fazla da görüşmüyorum.

Ben kimseden sıfır sorun beklemiyorum acikcasi. 😂 Bazen sorunun ta kendisi ben olabiliyorum cunku 😁😁
Ama kavga etmeyi bilmek lazim yine de iliskiye zarar vermeden ve gunun sonunda oturup anlasmak lazim, bunlar onemli. Ama tabi bunlari eşimden bekliyorum ailesinden filan degil.

Keske kimse sorun yaşamasa butun dunya buna inansa, hayat bayram olsa filan iyi olurdu tabi. 😁

Evlilik hakkında ki beklentilerim bu zamanın doğrultusunda belki de çok ütopik. Tartışma olacaktır elbet, dediğim gibi seviyeli ve saygılı bir bicimde olduğu sürece sorun yok...

Damarıma basıldığında ben de bir anda bir aslana dönüşebiliyorum ama bunun olmasını çokta istemiyorum mesela, çünkü o zaman gerçekten yakıp yıkabiliyorum. Ama beni bu raddeye getirmekte çok çok zordur...

O hatayı ben de yaptım, şimdi kurtulmaya çalışıyorum.
Zamanında babası da annesini kaynanasına ezdirmiş, alabildiğine sütoğlan biri. Anası da çocuklarını kendisine ilgi, sevgi göstersin diye yetiştirmiş tipik kaynana oldu işte. Kendi yaşadıklarını misliyle bana yaşatmaya kalktı. "sen benim çektiklerini çekseydin" le başlayan aptal aptal cümlelerinin ardına sakladı şeytanlıklarını.
Oğlu, kınaya kınaya bitiremediği karacahil babasının kopyası şu an. Farkında değil ama.
O yüzden;
Otu çek de köküne bak,
Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsini öptüğüm cinsine çeker,
Armut dibine düşer..
Gibi özlü sözlerimiz %100 doğru.

Bu adamına bağlı bence... Bekarken iş yeri ailesine yürüme mesafesinde olan adama ailenden uzak bir şehirde yaşamak istiyorum demek ters etki yapar gibime geliyor.
Evet iste buna göre bastan konusulmalı. Biz de nedense insanlar bekarken evlenmeden bir seyleri konuşmuyor sonraları sorun oluyor

Esim babasina dusmandi annesine onlara yaptiklarindan ve kisiliginden dolayi.Yeni evliyken yuzune bakmazdi hatta arkasindan kufur ettigi bile olurdu.Acar dini yazilar ayetler okur hakkini anlatmaya calisir kizardim.Sonra baristilar hahah ona donustu adam cayi cokk demli icmesine kadar benzeye calisti.Annesi gibi olsam babasinin yolundan gidecekti guya yanlisti guya kotu kisilikli babaydi.😅

Keşke barıştmaları için bu kadar baskı yapmasaydım demiştirsiniz içinizden 😅

Evet iste buna göre bastan konusulmalı. Biz de nedense insanlar bekarken evlenmeden bir seyleri konuşmuyor sonraları sorun oluyor

Çünkü evlenene kadar sorun çıkarmayalım yoksa ayrılırız olmaz diye düşünenler var.. Nasıl olsa evlenince ikna ederim, adamı değiştiririm diye düşünenlerde var... Ben öyle şeyler düşünmüyorum çünkü zaten bu yaşımdan sonra kimsenin huyunu suyunu değiştirmek için uğraşamam.

Hah o zaman olabilir bakin :KK66: ben once adami buldum ne bileyim ailesinin manyak oldugunu ahahaha

Ben de buna karşıydım aslında. Hani kişi ile görüşeyim, uyuşmazsak ailesi boşuna gelmesin mantığı ile yaklaşıyordum ama şimdi anladım ki aile cidden önemliymiş...

O hatayı ben de yaptım, şimdi kurtulmaya çalışıyorum.
Zamanında babası da annesini kaynanasına ezdirmiş, alabildiğine sütoğlan biri. Anası da çocuklarını kendisine ilgi, sevgi göstersin diye yetiştirmiş tipik kaynana oldu işte. Kendi yaşadıklarını misliyle bana yaşatmaya kalktı. "sen benim çektiklerini çekseydin" le başlayan aptal aptal cümlelerinin ardına sakladı şeytanlıklarını.
Oğlu, kınaya kınaya bitiremediği karacahil babasının kopyası şu an. Farkında değil ama.
O yüzden;
Otu çek de köküne bak,
Katranı kaynatsan olur mu şeker, cinsini öptüğüm cinsine çeker,
Armut dibine düşer..
Gibi özlü sözlerimiz %100 doğru.

Rabbim yardımcınız olsun... Zaten ben neyi anlamıyorum biliyor musunuz... Kaynana da gelinde kadın... Farklı cinsiyetlere sahip değiliz yani. Neden bir kadın bir kadına bunları reva görür? Aslında olması gereken annenin oğluna karşı otorite sahibi olması ve bu otoriteyi gelini sorun yaşadığında oğluna karşı kullanmasıdır... Tam tersi durumda eşi annesine karşı saygısızlık yaptığında yani gelinin de eşini annene saygısızlık yapma diye uyarmasıdır...

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
eğer tanıdıktan sonra sevmezsem, adamı dahi terk edebilirim gibime geliyor.
Armut dibine düşer lafı kesinlikle doğru. Er ya da geç ailelerine olan benzerlikleri ortaya çıkıyor.

Sevgilı kk kadınları,

bu aralar kafamda dönüp duran soru 'ailesini sevmediğim adamla evlenmek doğru mu?' sorusu.
Bir arkadaşım diyor ki elma dalından uzağa düşmez, babasına benzemeyeceğine yemin eden eşim
on sene sonra babasının yaptıklarını yapıyor. Diğer bir arkadaşımda diyor ki adama ailesi yüzünden şans
vermemek haksızlık. Siz bu konularda ne düşünüyorsunuz? Büyük konuşmak istemem ama birini sevsem dahi, ailesini
eğer tanıdıktan sonra sevmezsem, adamı dahi terk edebilirim gibime geliyor.
En basta ailesini sevseniz bile sonra seveceginiz ne malum?kesilmedik karpuz içine girmeden kimseyi bilemezsn ki.mesela ben eşimin ailesini basta sevdim daha dogrusu herkesi kendim gibi sanıp sevdim içlerine girince kötü cıktılar.suan görüşmüorum eşimde karısmıyo bu duruma.allahtan ailesine benzemiyo eşim maşallah

Rabbim yardımcınız olsun... Zaten ben neyi anlamıyorum biliyor musunuz... Kaynana da gelinde kadın... Farklı cinsiyetlere sahip değiliz yani. Neden bir kadın bir kadına bunları reva görür? Aslında olması gereken annenin oğluna karşı otorite sahibi olması ve bu otoriteyi gelini sorun yaşadığında oğluna karşı kullanmasıdır... Tam tersi durumda eşi annesine karşı saygısızlık yaptığında yani gelinin de eşini annene saygısızlık yapma diye uyarmasıdır...
Çok basit aslında, kendisi kocasından göremediği sevgiyi, ilgiyi; gelecek garantisi olarak gördüğü oğlu, bir başka kadına gösterince çıldırıyorlar. Çünkü onlar çocuğu değil kocaları. Oğulları da o hastalıklı bağımlılıktan kurtulamıyor çünkü kadın duygu sömürüsüyle, timsah gözyaşıyla her işini yaptırmaya alışmış.
Ya ben de öyle şeytanlaşacaktım ya da boşanmaya karar verecektim.
Boşanmaya karar verdim, ömür boyu bu psikolojik savaşı kendime yaşatamam.

Aslinda bu durum ailesinin nesini sevmediği ile alakalı bence. Göz ardı edilecek şeylerse ve eşimde mevcut değilse evlenirim ama insani değerleri sıkıntılı ise o zaman evlenmem

En basta ailesini sevseniz bile sonra seveceginiz ne malum?kesilmedik karpuz içine girmeden kimseyi bilemezsn ki.mesela ben eşimin ailesini basta sevdim daha dogrusu herkesi kendim gibi sanıp sevdim içlerine girince kötü cıktılar.suan görüşmüorum eşimde karısmıyo bu duruma.allahtan ailesine benzemiyo eşim maşallah

Maşallah diyelim bu yönden şanslısınız ama bunu her eş kabul etmez o eşin annesi de rahat durmaz...

Önce ailesini tanısaydım belki evlenmezdim. Ya da çok gelgit yaşardım. Çünkü eşimi çok sevdim.

Ama birebir benimle sorunu olan insanlar değiller.Kendi çocuklarıyla, hatta kendileriyle, hatta hayatla kavgalı,tuhaf insanlar.
Bir eşini benzerini görmedim ben onların.
Tanısanız siz de sevmezsiniz, vallahi bak:kahve:

Nefret boyutunda sevmiyorum.
En özel en güzel günlerimin kara gölgesidir onlar.
Mesafeli görüşüyoruz.Herhangi birileri gibi.

Eşime gelince, o da benim gibi düşündüğünden hayatımız kolay bir nebze.
Dünyaya 10 kere gelsem 9unda eşimle evlenirdim. 1inde de ailesi 'normal' bir adam seçerdim belki:KK45:

Bu arada neden sevmediğimiz önemli.
Biz kapımızı kapattığımızda gayet mutluyuz. Hayatımıza zerrece zararları yok. Bir gün anne babasına benzer huyları ile karşılaşır mıyım?
Evet, çünkü gen aktarımı.
Ama bunu anlayabilirim.
Kimse kusursuz değil.
Adamı seviyorum.
Hep şükrediyorum. Daha iyisi olamazdı benim tamamlayıcım.
Ailesi de az ötede somurtsun.
Ailesi mi dedim? Eşimin ailesi benim, ben ve çocuklarımız.
Velhasılı kelam; aileyi sevmeyerek ama gerçekten mutlu olarak sürdürmekteyim evliliğimi.
Eğer eşim o tuhaf insanlarla aynı cephede olsaydı, boşardım zaten,katlanamazdım,güçlü bir karakterim yok.

Genellenebilecek bir konu değil, adama göre değişir.

ailesini sevmediğin biriyle her gün çin işkencesi yaşamak???

Back
X