ailesinin golgesinde mutluluk

BenOnaResmenAsigim

melegim sana emanet
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
1.045
1
66
Bursa
Herkese merhaba
Esimle birbirimize cok asik olarak evlendik.
Ona o kadar cok guvendim ki.
Tanistik, birbirimizi anladik, 8ayda sozlendik, 2ay sonra nisanlandik ve 3,5 ay sonra sahane 2 dugunle evlendik
Oturacagimiz sehirde normal bir salon dugunu, esimin ailesinin memleketinde yemekli orkestrali palyacolu bir dugun yaptik. Burdakini benim ailem ordakini biz odedik.
Evimizin tum mobilyalarini kendimiz aldik.
Mutfak ve yatak odamin perdelerini annem aldi.
Halilarimizi kendimiz.
Dugun setimi kendimiz.
Igneden iplige hicbir konuda maddi desteklerini almadik.
Agizlari cok dualidir. Kimseye kotuluk yapamazlar derdim. Cok severdim.
Yurt disinda calistim. Donusumde herbirine ayri hediyelerle geldim. Aileme neyse 2.aileme de onu aldim asla ayirmadim.
Esim kizardi yeter artik her seferinde ne gerek var diye.
Ablasinin esiyle problemleri vardi. Cocuklar mahsundu. Kiyamazdim. Ben de bolluk icinde buyumedim ama mutlu bir ailem vardi. Onlar da mutlu olsun istedim
2saat mesafedeler sik sik gorusuyoruz demedim her ay sonu solugu orda aldik. Esim evlenmeden once bayramdan bayrama gidermis halbuki.

Yetmedi. Benim onlari ailem gibi gormem, yeri geldiginde kendime almayip gorumcemin cocuklarina almam, her gidisimizde gezdirilen olmak yerine gezdiren olmam...
Bir tesekkur beklemedim aylarca hatta yil oldu.
Ne zaman ki Zeynep hep veren taraf olmaktan cikip ufacik birsey istedi, ic yuzler ortaya cikti.

Agzindan kotu soz cikamaz, bagirmayi bile bilmez dedigim annemden beddua duydum.
Kalp kirmayi beceremez dedigim babam sirtini cevirip vedalasmadan gitti evimizden.
Kendi cocugum gibi ilgilendigim yegenim hediyelerime burun kivirir oldu.
Hele gorumcem. En temiz kalplileri odur derdim meger mutfak kapisi her kapandiginda kazan bizim icin kayniyormus.

Ne yuzlerini goresim ne ellerini opesim kaldi.
Seviyor muyum?
Hani insan ne kadar fena olursa olsun evladina kiyamaz sirt ceviremez ya.
Oyle bir sevgi var icimde.
Cok kirginim.

Esim etrafimda dondukce gozleri kaliyormus meger. Gec ogrendim.
Annem uyarirdi. Hemen herkese guveniyorsun mesafeni yavas yavas azalt acele etme derdi.
Onlar artik ailem derdim baska sey demezdim.

Lohusaligimda annemi evimden gonderdiler. O zaman anladim.
Anladim ki cahillik basa belaymis.
Her agzi duali olan kalp kirmaz zannetmemek lazimmis.
Bazen en alasini onlar kirarmis.

Simdi ben bayramda nasil gideyim. Nasil opeyim ellerini. Nasil guleyim yuzlerine.
Baktikca annemi gonderisleri gelir aklima.
Baktikca oglumun bebek mevlidini kavga cikarip bogazima dizisleri gelir...
Baktikca kenarinda yuzlerce altini dururken taktiklari 2 tel gibi bilezik gelir.
Ogullarini aglatmalari, beni aglatmalari gelir...

Son düzenleme:
siz ne istediniz onlardan?
diyorsunuz ya ne zaman ki veren taraf olmaktan çıkıp, birşey istedim, o zaman gerçek yüzleri çıktı ortaya diye
istediğiniz neydi?

ayrıca yaptığınız iyilikleri beklenti, çıkar gözetmeksizin, fisebillah Allah rızası için yaparsanız, böyle sürekli bilinç altınızda yer işgal ettirmezseniz, daha makbul olur
asıl derdiniz ne onu yazmamışsınız
destan gibi yaptığınız iyilikleri kalem kalem yazmışsınız

Herkese fazla iyilik yapmıyacaksın...Onlar senin değer verdiğin gibi değer vermez sen üzülürsün... Bende öyleydim ilk başlarda..ama sonunda ister istemez haketmiyorum ben ona neler yaptım nidaları ediyoruz insanoğluyuz işte...Bu da yapılan iyiliklere gölge düşürüyor...

Fakat senin ne istediğini ve nasıl bir olay yaşadığını merak ettim. Sana ne yaptılar ki bu kadar üzüldün? Asıl meseleyi anlatmamışsın çünkü !

derdini söylemesendeee bu kadar kendini güzel ifade ettigin için çok duygulandımmm çok güzel yazmıssın bu acıyı cekenler daha iyi anlıyor sanırım. Allah yardımcın olsun güzelimmm Allahım temiz kalbine göre versn :23:

eşin belki de ailesinin bu nankörlüğünü bildiği için baştan ne gerek var gibisinden uyarmış ama fazla içiçe fazla samimi olmamak gerekiyor.
Ailemiz gibi olmuyorlar hiçbir zaman..Annemle bugün tartışırım akşamına birşey olmamış gibi devam ederim ama eşinin ailesi öyle olmuyor..
Eğer eşin sorun etmezse gitmek istemediğini belirt bir süre..:26:

doğru demişsiniz son yarısı telefon ile yazdığımdan mıdır nedir çıkmamış

birçok şey yaşandı aslında şu 3 yıl boyunca ama bardak lohusalığımda taştı.

bugüne dek hiç şüphelenmedim kapalı kapılar ardında konuşulanlardan ve hep 'annem yapmaz' dedim hissettiğim her negatif duyguda.
meğer yanılmışım.
annem doğumun 2.günü geldi. kendi annemse doğumdan beri yanımdaydı. birgün annem-kayınvalidem- telefonda konuşurken karşı tarafa selam ilettik. karşı taraf 'onun anasının ne işi var orda sen yetiyosun ya' şeklinde cevap verdi. annem panikleyip hemen telefonu kapattı ama kendi annem duymuştu. duyduğunu belli etmeden problem yaşanmasın diye o gece bebeğim daha 1 haftalıkken kendi evine döndü.

hem anneme -burdan sonra kayınvalidem diyeceim çünkü karışacak. normalde her zaman anne derim eşimin annesine. sözlendiğimizden beri hem yanyanayken hem ayrıyken annemdir çünkü- hem de o lafı söyleyen eşimin kuzenine inanılmaz bozulmuştum.
hiç beklemiyordum böyle birşey düşüneceklerini. meğer annem fazla geliyormuş benim evimde onlara.

oğlumun mevlidi geldi yine problemler. tek bir iğneye dahi karışmadan misafir gibi gelip gittiler. 20kişi ağırladım evimde sen lohusasın otur biz yapalım demediler. mevlid otantik bir mekanda oldu. salon dağılınca sülalecek çay faslı yapalım dedik. eşim eniştem çay servisi yaparken o tarafta 4-5 geç kız olduğu halde kimse yardım etmedi.

hele ki mevlidde ikramlar hediyeler ve dolap süsleri dağıtılırken. hepsinden çifter çifter çoluk çocuk saldırdılar yeter mi yetmez mi diye soran yok. sonradan küçükler ağzından kaçırdı ki kv. daha evde dağıtmış herkese zaten.

eşim olanların farkındaydı. benim üzüldüğümün de. eve dönüyoruz. oğlumun araç koltuğu yüzünden sıkıştıkları için binbir mırınkırınla. siteye geldik. tek bir eşya almadan herkes vınn asansöre. dayanamadım. anne yardım eder misiniz biz nasıl taşıyacağız dedim hafif sitemkar. ramazan günü hiç yalanım yok sadece bunu dedim.

düğüm koptu. sitenin içinde bağırmaya başladı. biz de yorulduk herhalde bi sizde mi çocuk var sizinki duruyor bizimki durmuyor... sizinki dediği oğlunun torunu yani benim oğlum. bizimki dediği kızının oğlu. böyle ayrım mı olur ya? eşim şaşırdı. sizinki bizimki ne demek yahu diye söylendi. müdahale ettim. sitenin ortasındayız ve annem bas bas bağırıyor. yani kayınvalidem.

ya napıyorsunuz siz sünnet gibi mevlid yaptık evimize dönüyoruz göğsümüzü gererek aferin demiyorsunuz da böyle boğazıma diziyorsunuz dedim.

kv durmadı. bağıra çağıra siteye reklam ede ede esşyalara sözde yardım etti.

eve çıktık odaya kapandılar. duyarmıyız diye korkmadan hakkımda konuşmaya başladılar. oğlum durmuyor sürekli ağlıyordu. rahatlasın diye yıkadım yine de işe yaramadı. yardım lazım mı diyen soran yok.

kalabalık olunca yemekler tükeniyor tabi. mevlid günü için yemek yoktu. kv de oralı olmadı. oğlum durmayınca ben de yapamadım. saat 9 olmuş biz hala bebekle uğraşıyoruz. eşim kv.me söyledi yemek yok mu diye. kalktı hazırlamaya ama saat 10 oldu hala tık yok. oğlum kucağımdan inmiyor. bir dakka alıp soluklandırayım diyen yok. dışarıdan söyleyelim çok geç oldu dedim. kv.em yine başladı söylenmeye. hem yemeğiniz yok hem yemek istiyorsunuz yapıyoruz işte diye. oğlum 10buçuğa doğru uyuyunca gittim çorba yaptım çay demledim yemek yedik çayları koyuyorum yine bir bağırış.

kv. en sevdiğimiz el yapımı vazonun sapını kırmış ve bize söylememek içinkomple çöpe atmış. eşim tesadüfen duyunca kızmış atmasaydın yapıştrırdık taa nerelerden alındı o diye. kv yine bağırmaya başladı herşeyimiz kusur bi beğendiremedik kendimizi yaşlıyım ben kırarım da dökerim de vs vs...

eşimi çağırdım yalvardım nolur uzatma misafirimiz onlar diye. çayları getirdim hiçbirşey olmamış gibi fotoğraf albümü fln çıkardım ortam azıcık yumuşadı ntekim.

ertesi gün sülale yeniden bizde toplandı oturduk yedik içtik pasta yapmıştım çocuklra mum üflettim karne hediye diye vs vs... mutafkta iş yaparken yine kv.mi duydum. yeğenine bizi şikayet ediyor. korkudan birşey yapamıyoruz ki yazık çocuğu da parka indirdik güneş geçti kafasına ama napcan el mahkum... çocuk dediği görümcemin oğlu. biz rahat vermediğimizden hep kızdığımızdan aşağı indirmek zorunda kalmışlar ve hasta olmuş.

şaka gibi bir 2 gün yaşattılar bana daha neler neler. o gün sözde kalmaya gelmişlerdi ama valizlerini toplayıp diğer misafirlerle gitmeye kalktılar. ısrar ettim cevap bile vermediler. herkesin içinde ellerini bile öptürmeden arkalarını dönüp gittiler.
sadece kv. eşime 'karın bir teşekkür bile etmedi ablan o kadar altın taktı' demiş. hakkını helal etmeyip gitmiş...

Allah biliyor ya eşimin öyle mahsun kalmasına içim elvermedi. ben de kayınvalide olacağım benim de oğlum var diye düşündüm. eşime ısrar ettim ara konuş neden böyle yaptılar öğrenelim belki yanlış bir anlaşılma olmuştur diye.. aramak istemedi. konuşşursam ağır konuşurum istemiyorum dedi. çok üzgündü.

ertesi gün dayanamadım. istersen ben ararım dedim. hoşuna gitti. kadın kadına konuşursunuz gönlünü al da dargınlık olmasın dedi.

gönlünü al...

iyi de kırılan bendim? olsun hayatım büyüktür o...

peki dedim. aradım. açmadı. aradım aradım aradım sonunda açtı.

anne neden böyle oluyor biz aile değil miyiz eşim çok üzülüyor dedim.
ben oğlumu size vermişim aldın onu benden diye karşılık verdi.

olur mu öyle şey senin yerin ayrı benimki ayrı dedim.
eskiden kucağımdan inmeyen oğlum senden sonra yzüme bakmıyor dedi.

tamamiyle yalan... eşim benden önce bayramdan bayrama gidermiş evlendikten sonra her ay gider olduk.

en ağırıma giden şu lafı oldu 'bugün bana yarın sana. senin de oğlun var büyüsün aynı şeyleri yaşar görürsün senin de oğlunu başkaları alıverir'

insan böyle bu nasıl bir bedduadır ya... nasıl... duyunca dayanamadım boğazımdaki düğümler hıçkırığa dönüştü. anne ne demek bu biz senin oğlunu mu aldık annemler naptı ki dedim. hep senden sonra oldu diye aynı şeyi tekrarladı.

aksine siz geldiğinizde ben özel hazırlanıyorum eşimi tembihliyorum babasıyla iyi anlaşamadığı için aman gerginlik olmasın bak güzelce ağırlayalım diyorum dedim. dinletemedim

damadım kızımın yüzüne bakmazken oğlum sözünden çıkmıyor sürekli hayatım diye peşinde geziyor dedi. inanamadım. gezmese daha mı iyiydi?
eviniz düğününüz herşeyiniz çok güzel oldu bir namaz kılmıyorsun oğluma örnek olsana dedi. yine inanamadım. sadece ben mi örnek olabiliyordum? o da bana olmalı değil miydi?

rabbim biliyor hiçbirşey demedim. cahillik işte anne, kusurumuza bakmayın. böyle olmasın. eşim üzülmesin iyi olalım dedim.

mevlid akşamı bir yemek bile yoktu önümüze koyacak dedi. halbuki geldikleri gece herşeyim hazırdı kahvaltı sofram şahaneydi ama mevlid günü yapamamıştım.

bağırış çağırışplarla dolu telefon görüşmesi bitti. öyle bir çarpmışım ki yere telefon da dağıldı gitti.

öyle gücüme gitti ki.

herkesin dilindedir mevlidimiz hala. sünnet gibi oldu derler. bir kere aferin kızım demedi. boğazıma dizdi gitti.

eşimle bir kısmını paylaştım. hiçbirşey demedi. konuşup daha da üzülmek istemediği belliydi. yok sayıyordu. bana birkaç tavsiyede bulundu. çalıştığın için anneme pek hizmet etmiyorsun istiyor fln diye. gücendim. yine ses etmedim.

ramazan öncesi gittik. her zamankinden özenli davrandım. sofraları kurdum kaldırdım bulaşıklarını hallettim yatakları kurup kaldırdım ona hiç iş yaptırmamak için uğraştım. sen torununu sev anne ayda 1 görüyorsun ben hallederim dedim. hoşlarına gitti farkındayım. 2 gün tam onların istediği gibi geçti.

ama ben? bana ve anneme yaşatılanlar? anneme ettikleri o laftan sonra ben kv.me de eşimin kuzenine de çok kırıldım. kim tamir edecek? kv.m içini döktü bana ve sorunları halloldu ben ideal hizmet eden geline dönüştüm eşim için ama benim kırgınlıklarım istklerim?

eşim üzülmesin diye konuyu açmıyordum... dün açtım... benim sıkıntılarımın hepsi öylece duruyor. az laf işitmedim. nasıl geçecek bunlar dedim. öyle yılmış ki cevap bile vermedi. boşver gitsin diyor sadece.

nasıl vereyim? bayramda 1 hafta orada olacakmışız neden olayım? bu sahte samimiyet için mi? onla lafın üstüne buyrun ben kölenizim demek için mi? kendimi iyice ezdirmek için mi?

bu olayı benimle güzelce konuşup çözmediği en azından gönlümü onların yerine almadığı için eşime de kızgınım. eskiden birbirimize sarılmadan uyuyamazdık şimdi ona sarıldığımda anneme edilen laflar bana edilen hakaretler bağırış çağırışlar geliyor aklıma
istemiyorum bayramda oraya gitmek. taviz vermek istemiyorum :43:

takdir Allahındır.

yaptığın iyi davranışlar ve hissetiğin iyi duygulara karşılık, aynı senin gibi davranmalarını ve hissetmelerini bekliyorsun.

bekleme...

iyilik yap denize at
kul bilmez ise Allah bilir.

saygıda kusur etme, bayram hörmetine git ellerini öp.
gerisini Allaha havale et.

gideyim ellerini öpüp bayramlaşayım ama ömrümün 1 haftasını samimiyetsiz dört duvar arasında geçirmeyeyim istiyorum.
eşime konuyu açtıkça geriliyoruz.
açamıyorum ramazan günü tartışma olmasın diye.

bu mesele içime sinerek çözülene kadar içimden gelerek sarılamıyorum o da biliyor.

ah be canım keşke o kadar kendini paralamasaymışsın o kadar iyilik etmeseymişsin çünkü sen ne kadar verici ise karşından da o derece iyilik bekliyorsun ve onu da göremeyince hayal kırıklığına uğruyorsun... hayal kırıklığına uğramamak için en iyisi sınır koymak ve kendini korumaya almak... annemin bir sözü vardır : birini yıllarca sırtında bindirirsin bindirirsin ama indirdiğin an yıllarca bindirdiğin sayılmaz indirdiğin suç olur diye...seninki o hesap olmuş...

şu mevlit günü olaylarını çok anlamadım ama çok da büyük birşey yok gibi.mesela arabadan indiğinizde elinize eşya almadınız diye sitem etmen garip geldi.bozulsam bile söyleyemezdim heralde.
mevlüt olsa da evde misafir olcak yemeğin olması gerekirdi. olmasa bile eşine bebeği verip yemek yapcam ben deseydin onda da durmayınca annesi falan alırdı zaten..zaten biraz da huysuzlar belli.böyle şeyler olunca da laf ediyorlar.
bence en büyük sorun anneni senin evinde istememe olayı.çok sinir oldum.senin evin onlara ne.ayrıca o oğlunun evine gelebiliyorsa annen de kızının evine gelebilir.acaba bu o söyleyen kişinin görüşü mü yoksa kayınvalden de mi öyle düşünüyordu.mesela evde annene nasıl davranıyordu.benim sana tavsiyem abartmadan mesafeli ilişkiler kur.

şu mevlit günü olaylarını çok anlamadım ama çok da büyük birşey yok gibi.mesela arabadan indiğinizde elinize eşya almadınız diye sitem etmen garip geldi.bozulsam bile söyleyemezdim heralde.
mevlüt olsa da evde misafir olcak yemeğin olması gerekirdi. olmasa bile eşine bebeği verip yemek yapcam ben deseydin onda da durmayınca annesi falan alırdı zaten..zaten biraz da huysuzlar belli.böyle şeyler olunca da laf ediyorlar.
bence en büyük sorun anneni senin evinde istememe olayı.çok sinir oldum.senin evin onlara ne.ayrıca o oğlunun evine gelebiliyorsa annen de kızının evine gelebilir.acaba bu o söyleyen kişinin görüşü mü yoksa kayınvalden de mi öyle düşünüyordu.mesela evde annene nasıl davranıyordu.benim sana tavsiyem abartmadan mesafeli ilişkiler kur.

cnm mevlid günü kabus gibiydi. mevlid ne kadar güzel geçtiyse onlar o kadar aksileşti. la havle çekerek günün sonunu getirdim.
kocaman kadına anneme çay servisi yaptırdılar. 100kişiye güzelce ikram hazırlandı 3er çeşit hediye alındı hepsinin dağıtımında da görmemiş gibi sepete saldırdılar herkes onları izledi ben utandım.
arabaya binerken bile sıkıştıkları için söyleniyorlar. yahu kalabalık gün bu nolur ki azcık sıkışsanız.

mevlid bitti herkes şunu nasıl hazırladınız bunu nerden aldınız diye soruyor kv. bir kere güzel olmuş demedi. sürekli şu renk tülbent verin. bu renk süs verin. şuna da kese ayarlayın memlekete götürcem...

annemle ilgili kısım kendi fikri çünkü mutfağımda da konuşuyorlardı. huyudur zaten mutfağa kapanmak. kendi evimde mutfağa giremem.

anneme teşekkür ettim sarıldım çok güzel oldu herşey anacım ellerine sağlık dedim. telefonda diyor ki : bana nispet yapmaya mı çalıştın

ah be canım keşke o kadar kendini paralamasaymışsın o kadar iyilik etmeseymişsin çünkü sen ne kadar verici ise karşından da o derece iyilik bekliyorsun ve onu da göremeyince hayal kırıklığına uğruyorsun... hayal kırıklığına uğramamak için en iyisi sınır koymak ve kendini korumaya almak... annemin bir sözü vardır : birini yıllarca sırtında bindirirsin bindirirsin ama indirdiğin an yıllarca bindirdiğin sayılmaz indirdiğin suç olur diye...seninki o hesap olmuş...

biz bi de her ay ordayız.
gitmeyeceğim bundan sonra.
eskiden olduğu gibi bayramdan bayrama

geçen hafta cuma vakti aradım açmadı. o gn 4 defa aradım açmadı. akşam eşime söyledim annemlere ulaşamadım diye. ertesi gün oaraya gidecektik çünkü haber vermek istedim.

tekrar aradık benden açmadı.

ben aradım diye açmıyor dedim. eşım kızdı. ne fesatsın olur mu öyle şey bak ben de arıcam açmayacak kesin işi var diye.
eşim aradı anında açıldı.

eşim şok oldu tabi. annesinden beklemiyordu.

benim annem eşime onca laf edecek hayatta görmezden gelmezdim

katılıyorum öyle çok büyük aşılamayacak sorunlar görmedim
annemi evde istemedi demişsin ama kayınvaliden değilde karşıda ki kişi söylemiş onu annende sorun olmasın diye gitmiş
yani annene git diyen olmamış ki
araba da yardım etmedi demişsin yada mevlüd için yardım etmedi demişsin onlarda gönlünden gelmemiş demek zorla da yaptıramazsın
gönül ister ki yapsın etsin ama yapmayınca yapmıyor
sadece boş boş konuşması var ona da he de geç öyle kabul et ve mesafeli davran

bir de en acayibi odamıza kapanıp kapıları kapatıyormuşuz.
yine telefonda patladığında söyledi.

e bismillah ya napsaydık geldi mi 3-4 hafta gitmiyorlar eşini özlüyorsun kapını kapatmadan mı... tövbe ya rabbim

eşim gık demiyor çok canım sıkılıyor ben tek tek polemiğe girmek istemiyorum ama onca şeyden sonra 1 kez olsun benim sıkıntılarım ya da gücenmöiş olabileceğim gündeme gelmeden herşeyin üstü örtülüyor

katılıyorum öyle çok büyük aşılamayacak sorunlar görmedim
annemi evde istemedi demişsin ama kayınvaliden değilde karşıda ki kişi söylemiş onu annende sorun olmasın diye gitmiş
yani annene git diyen olmamış ki
araba da yardım etmedi demişsin yada mevlüd için yardım etmedi demişsin onlarda gönlünden gelmemiş demek zorla da yaptıramazsın
gönül ister ki yapsın etsin ama yapmayınca yapmıyor
sadece boş boş konuşması var ona da he de geç öyle kabul et ve mesafeli davran

tatlım insan herşeyi yazamıyor işte.. yazılanlar buz dağının görünen kısmı.

mevlid boyunca bizi akrabalarına şikayet etmiş hakkımızda konuşup durmuş.
onların masasına yakın oturan komşularımız bile duymuş
evime her geliş birşey kırıp saklıyor defalarca saklama da belki tamir olur diyoruz sizle uğraşamam kusur bulucusunuz deyip yine saklıyor
3-5 gün birarada durunca amenna deyip geçersin ama gelince 3-4 hafta bendeler.
biz gidince de bayramda fln 1 haftadan az kalınca eşime söyleniyor o da kıyamıyor.

cnm mevlid günü kabus gibiydi. mevlid ne kadar güzel geçtiyse onlar o kadar aksileşti. la havle çekerek günün sonunu getirdim.
kocaman kadına anneme çay servisi yaptırdılar. 100kişiye güzelce ikram hazırlandı 3er çeşit hediye alındı hepsinin dağıtımında da görmemiş gibi sepete saldırdılar herkes onları izledi ben utandım.
arabaya binerken bile sıkıştıkları için söyleniyorlar. yahu kalabalık gün bu nolur ki azcık sıkışsanız.

mevlid bitti herkes şunu nasıl hazırladınız bunu nerden aldınız diye soruyor kv. bir kere güzel olmuş demedi. sürekli şu renk tülbent verin. bu renk süs verin. şuna da kese ayarlayın memlekete götürcem...

annemle ilgili kısım kendi fikri çünkü mutfağımda da konuşuyorlardı. huyudur zaten mutfağa kapanmak. kendi evimde mutfağa giremem.

anneme teşekkür ettim sarıldım çok güzel oldu herşey anacım ellerine sağlık dedim. telefonda diyor ki : bana nispet yapmaya mı çalıştın
valla işin zor.kayınvalden huysuz.sorun çıksın kavga çıksın diye uğraşıyor.buna da müsade etme,artık çok da iyi olma.hiç gerek yok. bir mesafen olsun,anlasınlar.

gitmeyi istemememin en büyük sebeplerinden biri de evlendik evleneli tuvalet yaptıracaklar hep vaat hep vaat ben saraylarda büyümedim ama çocuklu bir kadın olarak hijyenime önem veririm
klozette su yok su taşıyorsun apartmanda herkes yaptırmış bi bizimkiler ne gerek var diyor
heryer her zaman ıslak mutfak banyo tepeden tırnağa
bayramda bile çok gelen giden olmuyor zaten aşırı özensizler

Back
X