Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
belkide eşin işin özünde kendi ailesinin yaptıklarından kendisi rahatsız. sen şikayetçi değilsin mevzu yapmıyosun ama o senin üzerinden ablasına seni aramalarını ii davranmalarını vs. istiyo. senden çok kendiside bu durumdan rahatsız olabilir. ama böyle bile olsa çok yanlış bi üslubu var tabiki ayrıca ben aile ile senin aranda kalma durumu göremedim. belkide verilecek bi cevabı yoktu, oda sana kendini suçlu hissettirmeye çalışıyodur. suçluluk psikolojisi
bence konuyu kapat canım sadece eşinde söyle birdaha böyle bişi yapmasın sende konuyu kapat. bakalım neler olacak
Keşke senin dediğin gibi düşünseler Mirka'cım ,ama onları tanıyorum aksi düşüncelerde olacaklarınıda biliyorum bu yüzden.
Başta da dikkat ettiysen kötü niyetli olmadıklarının , özde iyi insanlar olduklarını yazdım. orda bahsettiğim '' bu '' bana karşı konuşma tarzlarını göstermek içindi, ufak bişi belki ama ard arda olunca insan yaralanıyo. Evt rahatsızlığımı dile getirdim ama asla eşimi bunaltacak kadar da değil. Aslında o herşeyin farkında benim bu tutumlara sessiz kaldığımın ve olması gerektiğinden az tepkiler verdiğimin, bi nevi kendini rahatlatmak istedi bence o bu şekilde.
Canim inanirmisin benim kayinvalidemler´de böyleler. Ayni sehirde oturuyoruz, ne ararlar ne sorarlar. Esim kac kere konustu u konuyu ama nafile.
Görümcem 1,5 ay önce dogum yapti, hem hastaneye gittik hemde evine, gittik altin taktik, bir sürü hediye aldik bebege.
Ondan sonra esim aradi hem kendisini hem esini, cikmadilar telefonlarina. Bak aradan 1,5 ay gecti, eri dönme nezaketinde bile bulunmadilar.
Esimin tüm ailesi böyle ama, aile baglari yoktur pek. Kayinvalidemlere gidince kayinvalidem sag olsun güzel davranir ama kayinpederim buzdagi gibi.
Sürekli benimle takismak ister, ben susarim. Benim kizlarim gibisi yok, siz birbirinize isimle hitap ediyorsunuz saygisizlar vs gibi cümleler kurar.
En son sabrimi tasiran sey ise kalkip benimle politika ve irk meselelerini tartismak istemesi. Bana öyle bir cümle kurduku, basimdan asagi kaynar sular döküldü. Esimde elimden tuttugu gibi terk ettik oraya. Babalar gününde babama hediye aldik ve bütün gün babamlarda oturduk. Babam bana ve esime sordu: "Oglum baban bekler gidin onada, kizim git kayinpederine" Ben birsey demedim. Esim "benim babam anlamaz öyle seylerden baba, gitmeye gerek yok dedi" Yinede arattirdim esime babasini ama telefona cikmadi, herzamanki gibi. Esimde sinirlenip birdaha onlar bizi arayip sorana kadar asla aramicam dedi.
belki ablası olduğu için öyle konuşmuştur.takma be canım inan öyle basit bir meseleki sana şimdi olayın içinde olduğun için üzücü geliyor bu durum.ama bazen dışardan bi göz olayı daha iyi tahlil edebiliyor.o ablası oda kardeşi bi yabancıya anlatmamışki.canı ciğeri.ikiside seninle ilgili olumsuz bir kelime kullanmamış.eşin iyi biriyse ailesi iyiyse inan bunlar sadece yıpratır sizi.zamanla küçük görünen bu meseleler aranızı açar.keşke okusanda görmemezlikten gelseymişsin.bakalım ablası nasıl bir tavır takınacaktı.ben anladım seni öyle aman aman bir şikayetin burada bize yok zaten eşine de yoktur tabiki ama eşinde hassas belli ki oda mükemmelliyetçi senin bir iki kelimene takılmış ortalığı düzeltmek istemiş.ortada seni şikayet eden yada kötü bir laf yokken "ya şunu düşünürlerse" ile ağrısız başını ağrıtma
kardesim agzin tatliyken sen kendi evine iisne baksana:) bosver soguk olsunlar daha iyicok fazla samimiyetten kavgaalr cikiyoo.. onlar aramiyosa sen ara kucuk olan sensin zaten.. bak esinde seni seviyo dusunuyo rahatina bak:)
ben küçük düşürüldüğünü düşünmüyorum açıkçası, bence biraz büyütüyorsun
Bal10,ben olsam tadını çıkarırdım,burda sorunlarını yazan insanların en büyük problemlerinden birirsi ,sürekli taciz eder gibi arayıp duran kayınvalide herşeye nane görümce.aramıyolarsa arama, ne güzel işte konunun üstünden bile geçme,annenler beni aramadı falan da filan da aman ne gereği var.aramadılarsa aramasınlar çok da tın...
Ben çok sıcacık girdim içlerine kendileri de sıcak yaklaşmaya çalıştılar sonra noldu, vıcık vıcık bir ilişki...o bahsettiğin soğukluğu,resmiyeti sağlamak için çok çaba sarfettim.Şimdi aramazlar ben de asla aramam ,eşimi ararlar benle konuşmak istediklerindede geri çevirmem,ama öyle can ciğer kuzu sarması değil ,kararında..Asla eşime beni aramadılar v ay bende onları aramıycan,sen görüştünmü ,nasıllarmış falan filan teklaf etmem.Dünya varmış...Ne gereği var değerli vaktimi gereksiz mevzular yüzünden heder ediyorum.Eşine gelince konuyu açma bile bundan sonrada hiç laflarını etme olsun bitsin,görümceylede olaydan haberin yokmuş gib davran,haa kendisi konuyu açarsa ee bizi yanlış anlıyorsun falan filan.Aman dersin eşime öylesine sitem etmişim çok ciddiye olmuş ,önemli değil öyle düşündüğünüz kadar dert ettiğim yok merak etmeyin dersin ...alsın cvbını otursun yerine.Sanki akıl vermek gibi olmuş kusura bakma,asla kastım o değil fikrimi yazdım sevgiler...
canım aynı durum bizde de var
Eşimin annesi aynı senin anlattığın gibi bi de yan sokakta oturmasına rağmen,bi de yeni bebeğimiz olmasına rağmen biz aramadan 40 yıl arayıp sormaz ,evlerinde mahalleyi çağırırlar oturmaya beni çağırmak şöyle dursun lafını bile etmezler.Bide annemin gelip eşime şunu yap bunu yap faslından sonra,eşim annesine hiç laf söyletmez oldu.Kimseye zorla kendimizi sevdirmek zorunda değiliz ama insanın zoruna gidiyor tek taraflı bişiler yapmak
Canım sen eşine kızmakta sonuna kadar haklısın ablasına yalvarması ve seni mızmız olarak göstermesi hoş değil
Abla annemler niye soğuk davranıyor,Bal10'un ailesi beni her gittiğimde güzel karşılıyor annemler yanlış yapıyor en azından arada sırada bi arayıp sorsunlar diyebilirdi.Ama yok hayatım erkekler böyle değil işte illa sıkı sıkı tembih edeceksin şöyle söyle böyle söyle diye yoksa durumu iyice batırıyorlar.Biraz önce bizde kavga ettik eşimle annesinin yüzüne.Bana en sonunda "Annem ağzına s.çsın" dedi .O kadar kötü oldum ki hala elim ayağım titriyor zaten bebek doğdu doğalı evlilik falan kalmadı bakalım gidiyoz işte nereye kadar gidersek.
Açıkçası bu arama aramama mevzuları beni çok sıkıyor.
Kimi insan arama konusunda çok düşkün olabilir. Mesela ben bu konuda çok düşkün değilimdir,
kayınvalidem ise telefonu elinden düşürmez.
Evlendiğimiz ilk günden beri onlar için sorun oldu bu, aramıyor dedikleri de inanın 1 gün arayla
taş çatlasın 2 gün arayla. Buna rağmen aramıyor deniliyordu, herkesin sınırı farklı demek ki,
bu insanlar istiyor ki hergün aranacak hatta günde 10 kere arasan hoşlarına gidecek.
Gerçekten hoşlanmıyor olabilirler, siz neden bu kadar sıkıntı yaptınız ve eşinize neden bu kadar yüklendiniz
ben açıkçası anlayamıyorum. Siz bu konuda eşinizi muhatap alır, eşinize yüklenirseniz, oda üstüne düşeni yapıp
karşı tarafa aktarmış durumu.
Ben kendi adıma arayıp aramamalarını bu kadar büyütmezdim, hatta sevinirim :)
Siz sıkıntı yapıyor olabilirsiniz tabi ki ama bu kadar sıkıntı ise sizin için, siz arayın bence.
Canım yazını okuyunca kayınvalidemler geldi aklıma...Aynısı bendede var çünkü en küçük örnek vereyim 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim...Gittik söylemeye kayınvalidemlere yabancı gibi hayırlı olsun dedi kumandayı eline aldı tv izlemeye devam etti ne zaman öğrendin ne kadarlık dr a gittinmi hiçbişey sormadılar dediğin gibi dış kapı mandalıyız ya...Zaten bugünlerde herşeyi takıyorum kafaya o da tuz biber oldu sinir küpüne döndüm...Onu bırak benim annem yok aradan 3 gün geçti bi kere aramadı nasılsın bebekte varmı bişeyler falan diye...Önceden çok takıyordum ama şimdi sallaaaa diyorum kendi kendime....Biz onlar yüzünden eşimle çok kavga ettik baktımki değmiyo....Sana diyeceğim şu eşinin art niyetli olduğunu düşünmüyorum çünkü öyle olsa mesajı atar ve silerdi...Sadece senin üzülmene dayanamadığı için ablasına öyle yazmışki ne kadar ciddi olduğunuzu anlasınlar...Boşver yani...Seni aciz duruma düşürmemiş yüceltmiş çünkü seni düşünmese böyle bişey yapmaz...Konusu olursada söylersin inat değilmi eşim yüzüm gülmeyince beni çok sevdiği için abartıyo tek gülüşüme canını verir o dersin kudururlar...Ben artık öyle yapıyorum...
Bu formdaki ilk cevabım sana kısmetmiş haydi bireehhh...
Yazını sonuna kadar okudum tatlım bence bu tür şeylere fazla takılma inana bana değişmezler belki bikaçkere gelin darılıyor diye ararlar ama sonra yine aynı...Bende uzaktayım bizimkilerde aynıdır aslında olayın iyi tarafından bakmak lazım birde, belki sürekli arasalar canını sıkacak başka şeyler olacak. Eşinede fazla yüklenme aramıyorlar diye adamcağız napsın eminim oda üzülüyordur farkındadır.Haklısın eşin ablasına yalvarır gibi bir konuşma yapmamalıydı ama şunu unutma malesef erkekler düz mantık oluyorlar,bizim gibi olayları çok yönlü düşünemiyorlar.Bence ona rahatsız olduğunu ve birdaha böyle birşey yapmamasını söyle bu olayıda kapat.Bu olaydan çıkarılacak tek sonuç var,eşin sana değer veriyor sadece olayı fazla abartmış...Fazla takma mutlu olmaya bak.Birde ufak bir öneri naçizane kırıldığın noktaları arayıp kayınvalidenlere kendin söyle sor sakin birdille... rahatsız olduğun şeyleri güzellikle yüzlerine söyle sor konuş yani sevgiler![]()
bence siz ne kadar şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz..burda %80 millet "eşimin ailesi üzerime çok düşüyor,emirler yağdırıyor,çok gelip gidiyor,karışıyorlar,eşimi dolduruyorlar"dan şikayet eder durumda..ne güzel işte sizinkiler ne etliye ne sütlüye..eğer yapıları gerçekden öyleyse eşime hiç yansıtmazdım doğrusu..hoşuma bile giderdi bu durum..
ama burda sizin duygularınız önemli olan yoksa bizlerin napıp ne yapmıcağı deil..onlarıda olduğu gibi kabul edin madem..
ama eşinizin ablasıyla olan diyoloğu dediğiniz gibi olmuş,bende hissettiğinizi hissederdim..erkekler bazen böyle düşüncesiz olabiliyorlar..