ailesinin yaninda utaniyormus

aynen bende o yuzden cok uzattim ve kirildim.mesele ceviz degil mesele beni orada kucuk dusurmesi hamile oldugum halde.beni bi kenara atilmis gibi hissttirmesi.yalnizken ne kadar iyi olirsa olsun disarda beni sevmedigini onemsemedigini dusundukten sonra millet bi fayda etmiyor

ben iste artik aramizi kimsenin bozamayacigini bilsinler diye bana ilgi gostermesini istiyorum onlarin yaninda.bu yuzden cok fazlaca uzattim.vede tekrar etmesin diye boyle olaylari onlem almak icin

yani acikcasi ben de sinirlenirdim.

bir kez kv evindeyim, eltiyle bulasik isine giristik.

pasalar salonda cayi icmisler,
salona dondum, herkesin icinde bekleseydiniz keske biz de cay icecektik dedim, mirin kirin ettiler,
cok ayip bence, hani birine itina gosterilmez anlarim da kadinlar islensin, adamlar keyiflensin olayina gicik oluyorum.

ki o evde en misafir sizsiniz, hurmet size yapilmaliydi, ev sahibi yapmamis, esiniz de sivamis

toptan ayip etmisler- genelde azda olsa cokda olsa ortaya koyulur. bilemedim, eski insanlar erkegin önüne verirmis biryeri sismesin diyerek.
kültür meselesi galiba-

Evet eski insanlar erkeği direk kayırma konumuna düşmemek için biryeri şişer tabirini uydurmuşlar. Benim eşimin aileside öyle yemekte hemen erkekler önce oturtulur sofraya kadınlar ayakta onlara hizmet eder.

Annesi ve kardeşiyle aranız soğuk diye onların yanında size mesafeli davranıp da fitne çıkarmak istemedim demesi nasıl bir mantık yürütmek alt tarafı ceviz verecek yani. Normalde uzatılacak bir konu değil ama eşinizin yürüttüğü mantık, mantıklı değil, size davranışı ailesiyle olan diyaloğunuza bağlı olmamalı.

Evet bundan bahsediyorum, milletin yanında kabarma de konuş sen canm.

Evet eski insanlar erkeği direk kayırma konumuna düşmemek için biryeri şişer tabirini uydurmuşlar. Benim eşimin aileside öyle yemekte hemen erkekler önce oturtulur sofraya kadınlar ayakta onlara hizmet eder.

ben kendi ailemde görmedim ama misafir oldugum hanelerde yasadim bu durumu. kadinlar ayakta servis personeli gibi. bilimiyorum, bana bu tarz düsünceler gercekden cok uzak. biryeri siser tabiri zaten igrenc ötesi ama 2019 yilinda bile erkegi kayiran kadinlarimiz var malasef (ki ben bu erkek kayirma olayinda kadini sucluyorum, toplumsal bir konu ama kadinlar halaybasi oldugu icin ben kayiran kadini ayiplarim)
Yani konu sahibinin kocasinin tavrini yadirgadim ama görümce ve KVye icimden yuh cektim.

görümcenizin yaptığı daha ayıp bence. eşinizn önüne koyup size koymaması. az ise hiç çıkarma ya da eşin teklif ettiğine göre demek ki bi kaç tane var. bi tane de sizin önünüze koysun.
Fazla yoksa hiç koymasaymis hamile olan sensin sonuçta, ne garip aile hepsi ayrı bir cins
gorumcem zaten beni hic sevmez.hic muhatap bile olmayiz fazla.gorumcemin yaptigina zaten takilmam.ondan beklenir cunku. onun evindeki cevizede minnet etmem.esim icin gittim ben oraya.esiminde beni takdir edip ona gore davranmasi gerekirken bana oyle davranmasi cok uzdu

O düşüncede olan hala kadınlar var maalesef,sen onun fikrini değiştiremezsin ne yaparsan yap yine o bildiğinden şaşmaz..

Daha önce neler yaşandı bilmiyoruz ama bunda bişey yok ben de şuan 9 haftalık hamileyim henüz ailesi gelmedi bize ama normalde ailesi gelince benim eşim de bi tık uzaklaşır her zaman adımla hitap eder yakinima oturmaz vs vs o yüzden bana normal geldi açıkçası . Eğer daha önce ailesinin yanında ilgilenseydi sonra uzaklassaydi o zaman takabilirdim.

onuda dedim tamam utanirsin ama ortaya soyle ozman herkese teklif edip bana gelince neden utaniyor
Belk ailesi kiskanmasin diye.. cok ilgili davraninca sana kiskaniyorlarsa olabilir... bazi erkekler bu yuzden biraz da kilibik demesinler diye ailesinin yaninda karisina ciddi yada kotu davranir

Benim koca bey de evde dünya iyisi dışarı çıkınca hayt höyt oluyor haha ben takılmıyorum kaynanamın yanında onore edilmesem de olur saçma davranmasın yeter
Ha haHaaa bu erkeklerin geneli boyle bayılırlar dışarda maço olmaya.. annelerine kanıtlayacaklar yaa nasıı eziyorum karımı diye .Evde de süt dökmüş kedi oluyorlar

Benim yemek ve ikram konusunda normalin üstünde bir hassasiyetim var. Hatta eşim zaman zaman sen niye bu konuya bu kadar hassassın diye sorar. Bilmiyorum sebebini ben de. Hiç kimsenin yanında ikramda bulunmadan yemek yemem. Küçük oğluma çocukların olduğu ortamda bir şey yedirmem. Bir gıda eğer az ise, ortamda on kişi olsa bile herkese eşit paylaşır ikram ederim. Su bile içsem biri yanımdaysa "içer misin" diye sorarım. Hatta geçen hafta oğlum parkta çikolata yemek istedi, izin vermedim diye kıyametler koptu ama yine de parkın dışında yedirdim.

Görümcenin yaptığı benim için çok büyük terbiyesizlik. Bir eve misafir geldiyse ve ikram az ise ya hiçbirine verilmez ya da küçük tabaklara bölünüp herkese ikram edilir. Valla içim daralıyor benim biri yerken diğeri bakınca. Ağlamaklı oluyorum. Anormallik bu belki bilmiyorum ama daha geçen gün markette kıymayı eline alıp alıp bırakan yaşlı amcaya kıyma aldım benim param kalmadı :)

Bu durumda tepki verilmesi gereken görümcedir ama maalesef bu işler görgü meselesi. Kendi düşünemiyor ise zorla olmaz. Eşinize de aynı sebepten sinirlendim. Ben kimsenin gözünün içine baka baka gıda tüketemediğim için eşinizin ayı olduğunu düşünüyorum şu an. Utanıyormuş bir de. Asıl yaptığı merhametsizlikten utanmalı.

Belk ailesi kiskanmasin diye.. cok ilgili davraninca sana kiskaniyorlarsa olabilir... bazi erkekler bu yuzden biraz da kilibik demesinler diye ailesinin yaninda karisina ciddi yada kotu davranir
zaten o yuzden oyle davrandi.bende bu yuzden cok tepki verdim.bana ilgi gosterince onlar kiskanmasin diye ama ceviz yermisin diye teklif etmek ilgiye bile girmiyor yani.ama onlar bundan bile sorun cikarabilecek bir yapida olduklari icin beyfendide o yuzden oyle davrandi.

ne kadar guzel dusunuyorsunuz heleki hamile bir kadinin yaninda.bende zaten kendisine dedim ayni seyi ayısın sen dedim:)keske herkes siz gibi dusunse.bende oyle cok dikkat ederim ozellikle misafirlerime.ama gorumcem dedigim gibi zaten insanliktan nasibini almamis biri.onun yaptigina asla takilmam.daha oncede bana oyle davranmisti gorumcem.bana soguk oldugu icin evinde hic teklif etmez birsey yeme icmeyi.bende zaten hic gitmem evine ama dun kayinvalidem orda oldugu icin ugramak zorunda kaldim.dedigim gibi esimin dusuncesizligi beni cok uzdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…