- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi susukunhatun
-
Davranis yanlis dusunce daha cok yanliszaten o yuzden oyle davrandi.bende bu yuzden cok tepki verdim.bana ilgi gosterince onlar kiskanmasin diye ama ceviz yermisin diye teklif etmek ilgiye bile girmiyor yani.ama onlar bundan bile sorun cikarabilecek bir yapida olduklari icin beyfendide o yuzden oyle davrandi.
gorumcem zaten beni hic sevmez.hic muhatap bile olmayiz fazla.gorumcemin yaptigina zaten takilmam.ondan beklenir cunku. onun evindeki cevizede minnet etmem.esim icin gittim ben oraya.esiminde beni takdir edip ona gore davranmasi gerekirken bana oyle davranmasi cok uzdu
Benim yemek ve ikram konusunda normalin üstünde bir hassasiyetim var. Hatta eşim zaman zaman sen niye bu konuya bu kadar hassassın diye sorar. Bilmiyorum sebebini ben de. Hiç kimsenin yanında ikramda bulunmadan yemek yemem. Küçük oğluma çocukların olduğu ortamda bir şey yedirmem. Bir gıda eğer az ise, ortamda on kişi olsa bile herkese eşit paylaşır ikram ederim. Su bile içsem biri yanımdaysa "içer misin" diye sorarım. Hatta geçen hafta oğlum parkta çikolata yemek istedi, izin vermedim diye kıyametler koptu ama yine de parkın dışında yedirdim.
Görümcenin yaptığı benim için çok büyük terbiyesizlik. Bir eve misafir geldiyse ve ikram az ise ya hiçbirine verilmez ya da küçük tabaklara bölünüp herkese ikram edilir. Valla içim daralıyor benim biri yerken diğeri bakınca. Ağlamaklı oluyorum. Anormallik bu belki bilmiyorum ama daha geçen gün markette kıymayı eline alıp alıp bırakan yaşlı amcaya kıyma aldım benim param kalmadı :)
Bu durumda tepki verilmesi gereken görümcedir ama maalesef bu işler görgü meselesi. Kendi düşünemiyor ise zorla olmaz. Eşinize de aynı sebepten sinirlendim. Ben kimsenin gözünün içine baka baka gıda tüketemediğim için eşinizin ayı olduğunu düşünüyorum şu an. Utanıyormuş bir de. Asıl yaptığı merhametsizlikten utanmalı.
ne kadar guzel dusunuyorsunuz heleki hamile bir kadinin yaninda.bende zaten kendisine dedim ayni seyi ayısın sen dedim:)keske herkes siz gibi dusunse.bende oyle cok dikkat ederim ozellikle misafirlerime.ama gorumcem dedigim gibi zaten insanliktan nasibini almamis biri.onun yaptigina asla takilmam.daha oncede bana oyle davranmisti gorumcem.bana soguk oldugu icin evinde hic teklif etmez birsey yeme icmeyi.bende zaten hic gitmem evine ama dun kayinvalidem orda oldugu icin ugramak zorunda kaldim.dedigim gibi esimin dusuncesizligi beni cok uzdu
yok canim- normal olan senin davranisin. bende ayni oglun gibi yetistirildim. asla sokakda yedirmezdi annem/babam. göz hakki var sonucda.
hala bir restoranin bahcesinde yemeye cekinirim.
ikram edilmeden zaten yemem- ailemden öyle ögrendim.
bazi insanlar gözhakki nedir bilmeden yasiyorlar. alan var alamiyan var. ben sosyal medyadan
Ha haHaaa bu erkeklerin geneli boyle bayılırlar dışarda maço olmaya.. annelerine kanıtlayacaklar yaa nasıı eziyorum karımı diye .Evde de süt dökmüş kedi oluyorlar
Ben hayret ediyorum insanlara. Gerçekten dehşete kapılıyorum. Hele yeni nesil feci halde bu hususta. Göz hakkı falan desen aman yobaz yobaz konuşma derler ki diyeni gördüm. Ben aşırı sinirleniyorum bu duyarsızlık haline. Ki aç kedi köpek görsem cebimdeki son para bile olsa bir şeyler alıp doyuruyorum.
Ben çocukken sucuk, et gibi ürünler lükstü. Çok sık alınmazdı. Ben oldum olası yemek yemeyi çok sevmem. Ancak diğerleri aç kalınca ya da yiyemeyince aşırı üzülüyorum. Dert oluyor içime. Neyse bir gün babam bir kangal sucuk aldı. Her zaman olduğu gibi hep birlikte yiyeceğiz. Abim sabah kalktı ben sucuk pişiricem kendime dedi. Ben de "hayır annemler yemedi o sucuktan tke başına yiyemezsin" diye aldım elinden sucuğu. Yaşım da sekiz. Anam beni bir dövdü bir dövdü :) yarım saat boyunca dayak yedim yine de vermedim sucuğu. Sonunda "ya ağlamıyor da manyaksın sen manyak" diyerek ağladı ve çıktı evden. Hem dövüyor hem kendi ağlıyor ruh hastası. Sonuç itibariyle akşam hep birlikte yendi :)
Şimdiki nesle bakıyorum. Kardeşine elindeki çikolatayı vermiyor Allahın ergeni. Önünde yiyor bir de. Bizler yerli malı haftasındaki ikramları beslenme çantasına koyup kardeşimize götürürdük. O evde yiyemiyor diye. Ne ara bu kadar bencillik hasıl oldu bilmiyorum ben.
1000% Katiliyorum.
ben ilk 2 yili TRde okula gitdim (90li yillarda)- sinif ögrentmenim ilk hafta gelen beslenme cantalarini gözlemlemis- bazilari salcali ekmek getirdigi icin bize beslenme plani yapmisti.
sucuk, salam, muz, kutu süt vs. (ozamanlar gercekden lüx ürünlerdi) yasakdi mesela.
yani nerden nereye...simdiki gencleri anlamak gercekden zor- ki ben 32 yasindayim. yani yasli sayilmam.
aslinda yobaz ve görgüsüz olan has kendileri ama farkinda bile degiller. kültürsüz olunca böyle oluyor demekki.
ben bu konuda yurtdisinda (okulda) baya sorun yasamistim. sinifimizda mülteci cocuklar vardi ve gercekdende yanlarina ekmek/su haric birsey koyamiyordu anneleri. onlarin o sekerlere, meyve sularina bakmalari hala gözümün önünde.
paylasincada ögretmen kiziyordu
cok haklisiniz.aynen bende bu sebepten cok buyuttum.o deger vermezse bana ne diye anasi ablasi deger versin.o yuzden cok uzattim.dediginiz gibi dur demeye calisiyorum.yoksa yarin birgun daha beter seyler yapar.ve ben daha fazla kucultulmek istemiyorum heleki onlarin yanindaBenim boşanmak üzere olduğum eşimde böyle davranırdı. Annesinin ve ablasının yanında sana değer verdiğini onlara göstermiyor. İnanki buna dur demezsen eşinde bu davranışını değiştirmezse asla sana kayınvalide ve görümce değer vermez.
Bunu buraya yazacak kadar dert ettiniz öyle mi? Bazıları ergenliği atlatmadan evlenmemeli ya yeminle komiksiniz.
merak etmeyin yeterince atlattim ergenligi.30 uma dogru ve iki cocuk annesi olarak.ayrica hamile ve hassas bir kadina nasil davranilmasi gerektigini anlayamamissiniz tıpki esim ve ailesi gibiBunu buraya yazacak kadar dert ettiniz öyle mi? Bazıları ergenliği atlatmadan evlenmemeli ya yeminle komiksiniz.
Oy kıyamam ben onlara. Neden kızıyordu ki öğretmen? Ona ne zararı var paylaşmanın.
bana sevgi gosterip onlarin yaninda opsun sarilsin istemiyorum.sadece esit davransin.benimde orda oldugumu artik bir agirligimin oldugunu bilsinler istiyorum.ben yabanci degilim orada bende karisiyim onlar anasiysa ablasiysa.Acıkcası abartmışsınız ama neden?
Cünkü hamıleymışsınız. Malum sızın içinde normal bu tür duygular bence. Fakat öncelik hakkı sizin mi? Kesınlıkle.
Üstelik herkesin yanında sevgi gösterisi yapmaz genelde erkekler bende pek sevmem. Ve de kayınvalıdenızle gorumceyle aranız iyi degılmış ve onların evinin üzerinde o sekil davranmış. Evınızdede sıze ilgi gösteriyormuş. Çok istiyorsanız evinize giderken bı poşet ceviz aldırıp karsılıklı yeseydiniz. Bırakın onları esınız cok seviyor gb yapsın sizde destekliyor gb gülün küslük surat yapmayın takmayın ki o zorlarına gitsin.
hijyenik degilmis. annemin yaptigi pogaca vs. pis olabilecegi icin yasakdi.
herkes kendi getirdigini yiyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?