- 31 Mart 2011
- 1.059
- 1.122
- 333
- Konu Sahibi susukunhatun
-
Anlıyorum sizi o yuzden tek kayınvalıde ve görumce ise takmayın dıyorum. Biliyorsunuz bazı kayınvalıdeler görumceler bı çeşit oluyor. Bu tarz konularda cok takılıp kendinizi yormayın diyorum. Haddini bilmez konular mevzular olursa eşinizde o zaman sizden yana olmazsa ıstedıgınız tepkıyıde yanlarında verin eşinize derim agırlını koydurtun isterim.bana sevgi gosterip onlarin yaninda opsun sarilsin istemiyorum.sadece esit davransin.benimde orda oldugumu artik bir agirligimin oldugunu bilsinler istiyorum.ben yabanci degilim orada bende karisiyim onlar anasiysa ablasiysa.
onlara sevgi gosterince zaten birsey yapmiyorum.guluyorum dediginiz gibi ordan ciktiktan sonra zaten sorun ettim.
meselede ceviz degil zaten.kendiside diyor sen cuvalla ceviz alsan ben sana birsey dermiyim diyor.ama onemli olan baskalarinin yaninda bana verdigi deger.beni onemsiz gostermemesi
Aman aç kalacağına pis olduğunu düşündükleri gıdayı yeseydi çocuklar.
Dediğim gibi biz merhametli son nesildik bence. 32 yaşındayım ben de. Şimdiki gençlerde merhamet göremiyorum ne yazık ki.
ilk bana vermedi degil hic bana vermedi sorun bu.kimseye vermeseydi yada anasina verdi anlarimda ev sahibi ablasina nedenTam ciddi olucam bi gülme geliyorha senin ha eşinin önüne koymuş ne farkeder tabi ilk sana vermedi eşin derdin o dimi bu prenses sendromu nerden geliyor insanlara çok merak ediyorum tabi bide hamileyken daha da prenses oluyorsunuz
bu hijyen konusu zaten beni benden aliyor.
ben bir bankada calisiyorum- 3 gün önce müsterimiz olan bir ekmek fabrikasi sahibi bizi fabrikasina cagirdi. hem fabrika gezdik hemde is konusuldu.
neyse, hergün tonlarca taze ekmegin cöpe gitdigini anlatdi. yane fabrikadan cikan, tazecik, paketli ekmek- mayalanma sonucu ortada delik olan ekmekler, veya gramaji az gelen paketler vs. atiliyor.
oysa müteci kamplarina veya evsiz insanlara bagislanabilir. ama yok- hijyenik olmayabilir diye fabrikan cöpe. yahu bari hayvanlara verin- yok oda yok.
evet yeni nesil malasef merhametsiz büyüyor- baksana burda bile bazi üyeler davranisda sorun görmemis
Yazınızı ilk okuduğumda eşinizin yetiştirilme tarzından kaynaklı bi durum olabileceğini düşünmüştüm ancak kv ile aranızın bozuk olmasından dolayı korkudan sizi dışladığını görünce esefle kınadım eşinizi.aslinda oyle ailesinin yaninda cok utanan bir insan degil.kayinvalidemlerle aram iyiyken cok sicak davranirdi bana onlarin yaninda da.simdi diyorki fitne cikamak istemiyorum.yani bana teklif ederse annesigil bozulabilecegi icinmis.ama yalnizken boyle olup baskalarinin yaninda bi tarafa atmasida normal degil iste.ben istiyorumki herkes bilsin beni nasil sevdigini
hoş değil tabi ben olayı savunmuyorum ama böyle küçük şeyleri takıp buraya yazmak komik insanları bu kadar önemsemeyin erken yaşlanırsınızsiz evinize gelen hamile bir misafire ikram etmeden kendi kardesinizin önüne koyuyorsunuz galiba.
sorun kücük görünsede konu sahibine yapilan cok büyük bir saygisizlik var ortada.
misafir agirlamasini bilmeyen cagirmasa ne güzel olurdu
Niye ayıp olsunki esiniz sacma düşünmüş benmde eşim ole yapsa içim burulur haklisin bencemerhaba hanimlar benmi kafaya cok taktim gercekten takilacak bir meselemi anlayamadim.
dun gorumcelere oturmaya gittik kayinvalidemde oradaydi bir kacgundur.gorumcem ikramlik olarak kahve yaninda ceviz getirmis az oldugu bir tabak esimin onune koydu.esimde cevizi aldi kirdi yemeye basladi.annesine uzatti sonra birkac defa verdi yok almiyorum dedikce israr etti zorla yedirdi.sonra ablasina uzatti cevizi oda dedi sen suskunhatuna ver.orasi gorumcemin evi halbuki ona teklif etmesi mantiksizlik.sonra diyor aslinda hamilelerin yemesi gerek hergun al ye.iki tane daha kirdi uzatti.bende dedim yok ben istemiyorum bu arada hamileyim.cok icime buyudu beni onlarin yanindayken gozu gormuyor sanki normalde cok sever yalnizken eliyle yedirir.dedim neden bana teklif etmedin.ayip diyor ben utanirim.oysaki sadece yermisin diye banada uzatacak.ve de aramiz pek iyi olmadigi icin kayinvalidemlerle, ben fitne cikarmak istemiyorum dedi.ben sonrasinda ozur bekledigim halde ne ozur diledi nede gonlumu almak icin birseyler yapti.cok icime buyudu abartiyormuyum bilmiyorum ama daha onceden de buna benzer seyler yasamistik.
hoş değil tabi ben olayı savunmuyorum ama böyle küçük şeyleri takıp buraya yazmak komik insanları bu kadar önemsemeyin erken yaşlanırsınız
Benim yemek ve ikram konusunda normalin üstünde bir hassasiyetim var. Hatta eşim zaman zaman sen niye bu konuya bu kadar hassassın diye sorar. Bilmiyorum sebebini ben de. Hiç kimsenin yanında ikramda bulunmadan yemek yemem. Küçük oğluma çocukların olduğu ortamda bir şey yedirmem. Bir gıda eğer az ise, ortamda on kişi olsa bile herkese eşit paylaşır ikram ederim. Su bile içsem biri yanımdaysa "içer misin" diye sorarım. Hatta geçen hafta oğlum parkta çikolata yemek istedi, izin vermedim diye kıyametler koptu ama yine de parkın dışında yedirdim.
Görümcenin yaptığı benim için çok büyük terbiyesizlik. Bir eve misafir geldiyse ve ikram az ise ya hiçbirine verilmez ya da küçük tabaklara bölünüp herkese ikram edilir. Valla içim daralıyor benim biri yerken diğeri bakınca. Ağlamaklı oluyorum. Anormallik bu belki bilmiyorum ama daha geçen gün markette kıymayı eline alıp alıp bırakan yaşlı amcaya kıyma aldım benim param kalmadı :)
Bu durumda tepki verilmesi gereken görümcedir ama maalesef bu işler görgü meselesi. Kendi düşünemiyor ise zorla olmaz. Eşinize de aynı sebepten sinirlendim. Ben kimsenin gözünün içine baka baka gıda tüketemediğim için eşinizin ayı olduğunu düşünüyorum şu an. Utanıyormuş bir de. Asıl yaptığı merhametsizlikten utanmalı.
Fazla yoksa hiç koymasaymış. Ne ayıp ya.
ilgi gostersin demiyorumki esit davransin banada sorsun.herkese sorup bana sormayinca kendimi dis kapinin mandali gibi hissettim.zaten gorumceme sormasa olay bile yapmazdim.ayrica aksine ailesinin yaninda ilk zamanlar kavgalar olmadan once cok ilgiliydi.hic utanmaz yapisi oyle degil biliyorum.sirf fitne cikmasin diye onlarin gozune girmek icin bana boyle davranmasi sorun oldu.dedim eger hamile bi kadina ceviz yermisin diye teklif edince sorun yapacak insanlar zaten hic yasamasin bu dunyada.Hamile olduğunuz için abartıyorsunuz bence.Benim nişanlımda annesinin yanında utandığı için çok ilgili davranmaz yapı meselesi tanıyamadınız mı eşinizi bunca zamandır
Ne kadar cok gorgusuz insan varmis bu toplumda yahuyok hayir benim onume koymadi fazla yokmus.zaten gorumcemle aramiz yoktur evine cok gitmem oda beni sevmez fazla muhatap olmaz
Katılıyorum size. Alınan bir kuruyemişi bile fındığını, fıstığını sayıp kardeşler arasında bölüşerek yerdik. Şimdi de oğlumu öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Parka asla yiyecek birşey götüremez. Eğer çoksa parkta ki çocuk sayısına yeterse ancak öyle çıkarabilir ve herkese dağıtır. Biz böyle yetiştik ondan belki de. Konu sahibinin görümcesi, eşi, kayınvalidesi hiçbiri de gariptir ki bu duruma tepki göstermemiş.Ben hayret ediyorum insanlara. Gerçekten dehşete kapılıyorum. Hele yeni nesil feci halde bu hususta. Göz hakkı falan desen aman yobaz yobaz konuşma derler ki diyeni gördüm. Ben aşırı sinirleniyorum bu duyarsızlık haline. Ki aç kedi köpek görsem cebimdeki son para bile olsa bir şeyler alıp doyuruyorum.
Ben çocukken sucuk, et gibi ürünler lükstü. Çok sık alınmazdı. Ben oldum olası yemek yemeyi çok sevmem. Ancak diğerleri aç kalınca ya da yiyemeyince aşırı üzülüyorum. Dert oluyor içime. Neyse bir gün babam bir kangal sucuk aldı. Her zaman olduğu gibi hep birlikte yiyeceğiz. Abim sabah kalktı ben sucuk pişiricem kendime dedi. Ben de "hayır annemler yemedi o sucuktan tke başına yiyemezsin" diye aldım elinden sucuğu. Yaşım da sekiz. Anam beni bir dövdü bir dövdü :) yarım saat boyunca dayak yedim yine de vermedim sucuğu. Sonunda "ya ağlamıyor da manyaksın sen manyak" diyerek ağladı ve çıktı evden. Hem dövüyor hem kendi ağlıyor ruh hastası. Sonuç itibariyle akşam hep birlikte yendi :)
Şimdiki nesle bakıyorum. Kardeşine elindeki çikolatayı vermiyor Allahın ergeni. Önünde yiyor bir de. Bizler yerli malı haftasındaki ikramları beslenme çantasına koyup kardeşimize götürürdük. O evde yiyemiyor diye. Ne ara bu kadar bencillik hasıl oldu bilmiyorum ben.
Ben bi sıkıntı göremedim.Bebeğinize odaklanın.Bazı insanlar ailesinin yanında böyle şeyler yapmazlar.merhaba hanimlar benmi kafaya cok taktim gercekten takilacak bir meselemi anlayamadim.
dun gorumcelere oturmaya gittik kayinvalidemde oradaydi bir kacgundur.gorumcem ikramlik olarak kahve yaninda ceviz getirmis az oldugu bir tabak esimin onune koydu.esimde cevizi aldi kirdi yemeye basladi.annesine uzatti sonra birkac defa verdi yok almiyorum dedikce israr etti zorla yedirdi.sonra ablasina uzatti cevizi oda dedi sen suskunhatuna ver.orasi gorumcemin evi halbuki ona teklif etmesi mantiksizlik.sonra diyor aslinda hamilelerin yemesi gerek hergun al ye.iki tane daha kirdi uzatti.bende dedim yok ben istemiyorum bu arada hamileyim.cok icime buyudu beni onlarin yanindayken gozu gormuyor sanki normalde cok sever yalnizken eliyle yedirir.dedim neden bana teklif etmedin.ayip diyor ben utanirim.oysaki sadece yermisin diye banada uzatacak.ve de aramiz pek iyi olmadigi icin kayinvalidemlerle, ben fitne cikarmak istemiyorum dedi.ben sonrasinda ozur bekledigim halde ne ozur diledi nede gonlumu almak icin birseyler yapti.cok icime buyudu abartiyormuyum bilmiyorum ama daha onceden de buna benzer seyler yasamistik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?