ailesinin yaninda utaniyormus

Anlıyorum sizi o yuzden tek kayınvalıde ve görumce ise takmayın dıyorum. Biliyorsunuz bazı kayınvalıdeler görumceler bı çeşit oluyor. Bu tarz konularda cok takılıp kendinizi yormayın diyorum. Haddini bilmez konular mevzular olursa eşinizde o zaman sizden yana olmazsa ıstedıgınız tepkıyıde yanlarında verin eşinize derim agırlını koydurtun isterim.
Lakin boş ceviz kabuğunu doldurmaz derler ya bana öyle geldi.

Affedersiniz, ev sahipleri sçmış, eşiniz de sıvamış.

Ben böyle ağırlama, ikram dağıtma şekli ömrümde görmedim. Ceviz yedirmeye utanan kocanız, çocuk yaparken niye utanmamış sorun kendisine.
Bir de fitne çıkmasın diye öyle yaptım demiş son olarak sanırım, bu kısım da tüy dikme oluyor.

Diğerlerini kafaya pek takmazdım ama eşim "Fitne çıkmasın diye öyle yaptım" dediği noktada işte sorun çıkardı. Böyle aptal bir denge kurma mantığı olamaz.

Benim eşim de portakal soyup bir kendi yiyip bir babasına ikram etmişti, ben de gıcık olmuştum. Bizim beyefendi de çekinir ailesinden. Apır sapır konuşup beni kırdıklarında bile susup oturur. Hatta babası, yemekte dahil her yerde geğirir, kimse babasını uyarmaz

Aman aç kalacağına pis olduğunu düşündükleri gıdayı yeseydi çocuklar.
Dediğim gibi biz merhametli son nesildik bence. 32 yaşındayım ben de. Şimdiki gençlerde merhamet göremiyorum ne yazık ki.

bu hijyen konusu zaten beni benden aliyor.
ben bir bankada calisiyorum- 3 gün önce müsterimiz olan bir ekmek fabrikasi sahibi bizi fabrikasina cagirdi. hem fabrika gezdik hemde is konusuldu.
neyse, hergün tonlarca taze ekmegin cöpe gitdigini anlatdi. yane fabrikadan cikan, tazecik, paketli ekmek- mayalanma sonucu ortada delik olan ekmekler, veya gramaji az gelen paketler vs. atiliyor.
oysa müteci kamplarina veya evsiz insanlara bagislanabilir. ama yok- hijyenik olmayabilir diye fabrikan cöpe. yahu bari hayvanlara verin- yok oda yok.

evet yeni nesil malasef merhametsiz büyüyor- baksana burda bile bazi üyeler davranisda sorun görmemis

ilk bana vermedi degil hic bana vermedi sorun bu.kimseye vermeseydi yada anasina verdi anlarimda ev sahibi ablasina neden
teklif ediyor.benim
takildigim nokta bu.evet hamileyken
daha prenses modunda olurum cunku cocugumuzu tasiyorum.azicik ilgi hakkim degilmi.kadinlar duygusaldir ilgi beklerler her zaman.kimse inkar etmesin

Yahu hayvanlar zaten çöpten yiyor onlara versinler delik olsa ne fark eder. Değişik kafalar yemin ediyorum.

Buradaki üyelerin bir kısmı hamilelik detayına takılmış çünkü. Ben de sevmem hamile kalınca hasta muamelesi görmeyi bekleyen kadınları. Hamileliğe lüzumundan fazla mana yükleyenleri. Ancak burada konu hamilelik değil. Konu sahibi hamile olmasa da aynı cümleleri yazardım ben. Hatta o konuya değinmedim bile. Mesele, görgüsüzlük ve merhametsizlik. Mesela bazıları da illa önüne mi koymalı demiş. Evet ben de gittiğim herhangi bir yerde bir başkasının önüne koyulan tabaktan ikram almam. O kadar da medeniyet olsun yahu. Ayrıca ben kayınvalide olsam ya da görümce, "kardeşim/çocuğum yanlış anlamaz onun evi sonuçta. Ama gelin yanlış anlayıp kırılabilir." diyerek tek ikram varsa onun önüne koyarım.

burada kırılacak kişi görümceniz olmuş
Fazla değilse yalnızca eşinize tabak hazırlamamalıydı, görgü kurallarından habersiz bir kadın.
eşiniz için ne diyeyim erkekler böyle şeyleri pek bilmiyor ve gerginlik olmasın diye bazen düşüncesizlik ediyorlar onun bir suçu yok bana kalırsa, ince düşünmemiş.

Bende alınırdım ve malesfe bende benzer olayları çok yaşadığım için sizi cok iyi anlıyorum belki büyütülecek bir konu değil ama benim eşimde yapar bunu ve ben her fırsatta başına kalkarım ne yapayım elimde değil insan o an kendini değersiz hissediyor

Yazınızı ilk okuduğumda eşinizin yetiştirilme tarzından kaynaklı bi durum olabileceğini düşünmüştüm ancak kv ile aranızın bozuk olmasından dolayı korkudan sizi dışladığını görünce esefle kınadım eşinizi.

hoş değil tabi ben olayı savunmuyorum ama böyle küçük şeyleri takıp buraya yazmak komik insanları bu kadar önemsemeyin erken yaşlanırsınız

Niye ayıp olsunki esiniz sacma düşünmüş benmde eşim ole yapsa içim burulur haklisin bence

hoş değil tabi ben olayı savunmuyorum ama böyle küçük şeyleri takıp buraya yazmak komik insanları bu kadar önemsemeyin erken yaşlanırsınız

yok ben bu durumlarda zaten sak diye lafi yapistiririm o cevizleri burunlarindan getiririm ama konusahibine gercekdende üzüldüm.
gözümün önünde canlandi...sinir oldum.

Ben de bu konuda aşırı hassasım. Evde kokusu çok çıkan yemek, pasta vs yapsam hemen komşuya veririm. Olur ki insanın canı ister.

Hiç unutmuyorum. Hamileyim. Komşuya çıktım. Fırında pasta vardı. İnanın normal koşullar olsa umrumda olmaz. Canım nasıl istedi. Fakat ikram etmedi. Ha yapamadığımdan ya da alamadığımdan değil. Fakat neden o kadar canım çekti bilmiyorum. Bu beni daha da hassas yaptı.

Burada asıl problem konu sahibinin eşinden çok ev sahibini buldum. Azsa hiç ikram etmeseydi.

.Hamile olduğunuz için abartıyorsunuz bence.Benim nişanlımda annesinin yanında utandığı için çok ilgili davranmaz yapı meselesi tanıyamadınız mı eşinizi bunca zamandır

.Hamile olduğunuz için abartıyorsunuz bence.Benim nişanlımda annesinin yanında utandığı için çok ilgili davranmaz yapı meselesi tanıyamadınız mı eşinizi bunca zamandır
ilgi gostersin demiyorumki esit davransin banada sorsun.herkese sorup bana sormayinca kendimi dis kapinin mandali gibi hissettim.zaten gorumceme sormasa olay bile yapmazdim.ayrica aksine ailesinin yaninda ilk zamanlar kavgalar olmadan once cok ilgiliydi.hic utanmaz yapisi oyle degil biliyorum.sirf fitne cikmasin diye onlarin gozune girmek icin bana boyle davranmasi sorun oldu.dedim eger hamile bi kadina ceviz yermisin diye teklif edince sorun yapacak insanlar zaten hic yasamasin bu dunyada

yok hayir benim onume koymadi fazla yokmus.zaten gorumcemle aramiz yoktur evine cok gitmem oda beni sevmez fazla muhatap olmaz
Ne kadar cok gorgusuz insan varmis bu toplumda yahu
Siz o evde misafirsiniz , ustune hamilesiniz , sizin onune koyacagina adamin onune mi koyuyor
Size misafirlige geldiginde aynisini yapin , terbiyesiz ya
Esinize ise diyecek laf bulamiyorum , normali onune konan tabaginsizin onunuze uzatmasi , o da ayri bir gorgusuz

Katılıyorum size. Alınan bir kuruyemişi bile fındığını, fıstığını sayıp kardeşler arasında bölüşerek yerdik. Şimdi de oğlumu öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Parka asla yiyecek birşey götüremez. Eğer çoksa parkta ki çocuk sayısına yeterse ancak öyle çıkarabilir ve herkese dağıtır. Biz böyle yetiştik ondan belki de. Konu sahibinin görümcesi, eşi, kayınvalidesi hiçbiri de gariptir ki bu duruma tepki göstermemiş.

Ben bi sıkıntı göremedim.Bebeğinize odaklanın.Bazı insanlar ailesinin yanında böyle şeyler yapmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…