Ailesiyle beraber yasayan genc kizlar/hanimlar evde ne isi yapiyorsunuz?

mavis87

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2008
3.640
2
356
Ailesiyle beraber yasayan kizlar evde ne yapiyorlar ailesine nasil yardim ediyorlar merak ediyorum. Mesela temizlik mi yapiyorsunuz yada yemek mi yapiyorsunuz? Yada tembel oldugunuz icin hic birsey yapmiyor musunuz? a.s.

elimden geldiği kadar annemin yükünü hafifletmeye çalışıyorum çalışmadığım zamanlar.
elimden de her iş gelir annemin kızıyım ne de olsa Şeniz

biz 2 kız kardeşiz evin bütün işlerini ikimiz yaparız annem hiçbirşey yapmaz
ben mutfaktaki bütün işten sorumluyum
kızkardeşim silip süpürme toz alma çamaşır atma gibi işlere bakıyo :))))
annem gerçekten şanslıyış yaa :)))

valla illa şunu yaparım bunu yapmam dediğim bir iş yok keyfim yerinde oldumu herşeyi yaparım ama morelim bozuksa canım ne istiyorsa onu............

çok güzel bi soru:))))
annem illaki iş yapacaksın diye beni zorlamaz, ama ben yinede evde temizlik,yemek falan filan yaparım. annemle beraber yaparız hep oyüzden işimiz erken biter. fakat benim ders falan çalışmam gerekiyosa annem kesinlikle yaptırmaz.
evde her işi zevkle yaparım ütü hariç:))))
cadı bi kız kardeşim var o bişe yapmaz ya pcdedir 24 saat, yada tv izliyodur pek nadirde ders çalışıyodur:)))

elimden geldiği kadar annemin yükünü hafifletmeye çalışıyorum çalışmadığım zamanlar.
elimden de her iş gelir annemin kızıyım ne de olsa Şeniz

Ne güzel. Annem bana hep "Sen is yapma bana yardim etmene gerek yok. Derslerine calis" derdi. Ama simdi maalesef hic birsey bilmedigim icin yardim etmek zor geliyor...

bir dört kiz kardesiz ve bu yüzden hep tartisma cikar sen yap, o yapsin diye... :mymeka:
ama genellikle en kücügümüz anneme daha yardimci olur...
kücük dedigime bakmayin 21 yasinda...kaydirigubbakcemile3
ben okula gittigim ve ayrica calistigim icin kiymiyorlar bana... :ecrin_bebek:
ama yinede elimden geldigince ve canim istedikce yardim ederim.... :icecream:

Annemin politikası "öğrende, bilde istersen yapma" derdi bekarken....

O ne yaparsa mutlaka 3 kız kardeş olarak içinde bizde bulunmaya çalışırdık...

Ev için gerekli herşeyide yaptık....

İyikide öyle söylemiş zamanında evlenince hiç zorlanmadım....

Çalışın kızlar çalışın sonrası rahat oluyor :)....

bende evdeyim ... sınav zamanı ders çalışırım...rutin temizlik ,yemek konularında vs anneme yardımcı oluyorum.benden başka yardım edecek kimse olmadığı için.kardeşlerim erkek zaten onlarla dalaşırız hep erkek olmalarına rağmen geçinemezler pek.sonracıma annem sürekli dantel örgü vs yapmamı ister canım isterse yaparım istemezse kitap okurum alışverişe çıkarım böyle geçiyo günlerim..

Haklisin abla. Ben daha önce ögrenmedigim icin simdi zorlaniyorum...

cevap veriorum: hiçbişey..

akşam 7de evde oluyorum, annem çoktan hazırlamış oluyo yemeği..
temizliği de kendi hallediyo, 15 günde bir kadın alıyo; dolayısıyla ona da karışmıyorum..
bi iş yapınca beğenmez de zaten, öyle mi yapılır böle mi yapılır die söylenmesini dinlemektense hiçbişey yapmamak en iisi..

biliyorum da yapmıyorum'culardanım bende :) teoride ok ama icraat yok işte ne yapalım :)

ben yemekten sonra sofrayı kaldırıyorum, haftada üç dört kere bulaşık makinasını boşaltıyorum. odamın temizliğinden sorumluyum ve kendi banyomun. onlar iflahımı kesiyo zaten. saolsun annem odamın kapısına kadar süpürür gerisine ellemez. bide üstüne günü gününe ders çalışıyorum ben sınav zamanına biriktiren öğrencilerden değilim. 7 de okuldan geliyorum. canım yemek yapmak isterse yaparım bazen.

her işi de çok güzel bilirim ama fazla alıştırmıyorum şimdiden sırnaşık şey fekat bu bayram boyunca gün gece 4 e kadar hizmet edip ardından ortalığı toplayıp yattığımı biliyorum. abim askere gidiyo diye çayın demini bardağa dolduruyo suyunu koymadan misafire veriyo. dalgın:) o yüzden ben öyle oldukça sinirlendim dedim git otur gezme ayağımın altında sırnaşık şey

ben anneme hiç iş yaptırmam kıyamam ona..ben işyerinde vardıyalı calışıyorum o yüzden sabahcı oldugumda saat 6da kalkarım işimi yaparım lavaboları yıkarım...toz alırım yerleri süpürüm sonra hazırlanıp işe giderim....akşamda geldimde bir yer batmısa tekrardan elden geciryorum evi....bide kendime dantel yapıyorum ceyizime
hayatım cok yogun yani kızlar ama annem yeterki bişey yapmasın diye elimden gelen tüm imkanlarımı kullanıyorum...tek yetişemedigim yemek onada evde olmuyorum gece 12de geliyorum eve...

annemle iş bölümü yaparız bazen paylaşırız işleri hemen biter.bazen hiçbirşey yapmak istemez canım gün öylecce biter.yemekleri annem yapar evde ben genelde temzlik bulaşık kısımlarını yaparım.

okul olduğu için bende geç geliyorum ve hiç birşey yapamıyorum...

hafta sonları odamı toparlıyorum...

herşeyi garip annem tek başına yapıyo :1no2:

benim de canım hiç istemiyo zaten nefret ediyorum iş yapmaktan kızlar anlatamam evlenince napcam bilmiyorum :a015: :a015:

Çalışıyorum eve gelene kadar zaten saat geç oluyor
yemek yiyim filan derken uyuya kalıyorum
tabağımı bile kaldıramıyorum
Ancak haftasonu yardım ediyorum..
Ama yemek yapmam(daha doğrusu yapamam..:dilcikar:)

ben, anneannem ve ablam üçümüz yaşıyoruz
çalışmadığım dönemlerde, çamaşır toplama, yerleştirme, bulaşık yerleştirme, alışveriş, toz almaa daha doğrusu yemek hariç her işi yapıyodum
gerçi şimdi çalışıyorum nerdeyse hepsini hala yapıyorum ablam sağolsunklava:
ama yakında evlenecem, şimdiden ev düzenine yönetimine alıştım benim yararıma sonuçtasositososito

bekarken pek bi iş yapmazdım evde
hoşlanmıyordum açıkcası
zaten anneciğimde yaptırmazdı sen derslerine bak derdi devamlı
bitek misafir geleceği zaman yardım ederdim işte kekti pastaydı börekti gibi şeyler yapar,servis yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…