Ailesiyle yasayan bekar ve calisan hanimlar

Dört sene yaşadım bekar ve çalışan olarak annemin çamaşır makinasını ütüsünü bulaşık makınasını uyku setini düdüklü tenceresini yeniledim her Bayram alış verişlerini yaptım evin yiyecek içeceğini aldım babamın ihtiyacı oldu 5000 kredi çektim daha napayım :). İyiki de yapıp hayır dualarını almışım şimdi de hiç elim boş gitmem tatlı yaparım pasta yaparım bence insan elinden geldiğince vermeli bizi okutup para kazanmamıza imkan sagladıkları için

Bende verirdim anneme annemde bankaya atardi her ay 100 lira verirdim harcasın diye. Oda birikirdi bişey alırdı evlendim şimdi kocamla biseyler yapıyoruz bı elin nesi var iki elin sesi var demişler doğru. Tek basina bişey yapamıyorum kocama danistim oda bana. Mutlaka danışınız

Ben hergun 2 kez uğruyorum:KK70: 1 kez annem ödüyorsa 5 kez ben ödüyorum valla. Canları sagolsun. Lisede herkesten guzel giyinirdim. Herkesten cok harçlık alirdim. Babam sağolsun. Nasil para vermem ben aileme

ben de bu söylemeye çalıştım

yani eve para vermiyorum diyor arkadaşlar da ben kendi evimde de para vermiyorum ki kimseye o parayı harcıyorum eve

ne bileyim akşam gelirken yoğurt çay kahve alsan bile dünya katkı olur bir süre sonra

mesela görümcem ailesi ile yaşadı kardeşlerini okuttu vs vs

diğer görümcem annesine bir bulaşık makinası aldı

eşim ve abisi ise tek kuruş vermedi

evde yaşamayıp sevgilileri ile yaşadılar ve gidip sevgililerine yedirdiler paraları

hahaha

Çalıştığımın yarısını eve veriyorum. diğer yarısını da birikim ve kendime harcıyorum. ben de senin gibi laf yiyorum. eve para getiriyorsun ya istediğini yaparsın tabi vs. tarzı..

ben de bu söylemeye çalıştım

yani eve para vermiyorum diyor arkadaşlar da ben kendi evimde de para vermiyorum ki kimseye o parayı harcıyorum eve

ne bileyim akşam gelirken yoğurt çay kahve alsan bile dünya katkı olur bir süre sonra

mesela görümcem ailesi ile yaşadı kardeşlerini okuttu vs vs

diğer görümcem annesine bir bulaşık makinası aldı

eşim ve abisi ise tek kuruş vermedi

evde yaşamayıp sevgilileri ile yaşadılar ve gidip sevgililerine yedirdiler paraları

hahaha
Yuh :KK70: ailem varken sevgiliye niye harciyim alla alla. Anamdan babamdan kiymetlimi. Sevgilim bana harcasın dermişim :KK70: ahaha

Ben okurken yaşadığım yerde yabancı kizlar hep kizkiza tatile giderdi. Bende gitmek istediğimde kendi paranı kazan git diyordu ailem. Kendi parami kazanınca biz kizlarla haftasonu paristeyiz haberiniz olsun diyip çıkıyordum:KK70: ahahhaah babam delirdinmi diyordu okadar. Şu son iki yıldır annem söylenmeye başladı hep geziyorsunuz ben biyer görmüyorum diye. Onun bahanesiyle annemle bi bodrumda yaparim :KK70: çeyizimi herseyimi aldim. Nisanimida kendim yaptım. Kendime arabada aldim. Ailem bana destek olup okutmasaydi hicbirsey yapamazdım. Ayda 1000 birikim yapacağıma 500 yaparım hem kendim mutlu olurum hem ailemi mutlu ederim

Ben elimden geldiğini veriyorum ama kendim çok masraflıyım saçım başım gezmem derken param kalmıyor
Ailemin bana ihtiyacı yok ama yinede bazen veriyorum.babam ister bazen annem hiç istemez para falan lafını yapnaz.bende hediye alırım ona bile kızar alma sen kendine harca o senin emeğin der..

Bende verirdim anneme annemde bankaya atardi her ay 100 lira verirdim harcasın diye. Oda birikirdi bişey alırdı evlendim şimdi kocamla biseyler yapıyoruz bı elin nesi var iki elin sesi var demişler doğru. Tek basina bişey yapamıyorum kocama danistim oda bana. Mutlaka danışınız
Bi de bu var. Anneme verdigim zaman gider birikime koyar. Istemiyorum oyle yapmasini gitsin harcasin istiyorum. Belli bi yasa gelmissin zaten ne birikimi daha.

Bu sabah canimi sıktı babam. Elektrikli soba acikti mutfakta geldi kapatti. Niye kapatiyosun sicak mi oldu dedim.
Elektirik yakio bu benim param yok dedi
Yakin zamanda da tv aldi
Paran olmasa tv mi alirdin dedin sakayla
Biraz da sen alsan gibi biseyler geveledi
Ben calisiyorum. Ise girdigimde eve esya fln aldim. Arada katkim oluyor ama cok degil. Biriktirmeye calisiyorum.
Gozune batiyosa kendi evime cikmak zaten en cok istedigim sey. Izin cikmaz ona da. Babam zaten ne dedigini bilmez cogu zaman ama kendimi kotu hissettim.
Calisan ve ailesiyle yasayan hanimlar siz naail yapiyorsunuz. Eve katkiniz oluyo mu ne kadar oluyo
valla bende bekarken banada cok kızrlardı çok masraflısın diye hiç umursamazdım elektirkmi doğalgazmı felan ama evlendim kocamın peşini bırakmıyorum elektirğ acma diye aynu durumdayım bence bu kadar abartacak bişiyok babanız demişse ne olmuş

Bu sabah canimi sıktı babam. Elektrikli soba acikti mutfakta geldi kapatti. Niye kapatiyosun sicak mi oldu dedim.
Yakin zamanda da tv aldi
Ben calisiyorum. Ise girdigimde eve esya fln aldim. Arada katkim oluyor ama cok degil. Biriktirmeye calisiyorum.
Gozune batiyosa kendi evime cikmak zaten en cok istedigim sey. Izin cikmaz ona da. Babam zaten ne dedigini bilmez cogu zaman ama kendimi kotu hissettim.
Calisan ve ailesiyle yasayan hanimlar siz naail yapiyorsunuz. Eve katkiniz oluyo mu ne kadar oluyo
valla bende bekarken banada cok kızrlardı çok masraflısın diye hiç umursamazdım elektirkmi doğalgazmı felan ama evlendim kocamın peşini bırakmıyorum elektirğ acma diye aynu durumdayım bence bu kadar abartacak bişiyok babanız demişse ne olmuş

Yakin zamanda da tv aldi

captain alıntım sana da herkese soruyorum esasen

ben hiç çalışırken ailemle yaşamadım tam bilmiyorum ama eve gelirken markete mesela uğramıyor musunuz

ben bekarken de evin market alışverişi bendeydi de

eve gelirken her şeyi ben alırdım bu durumda da para benim olsa idi onları harcardım

ya şöyle ki benim yaşadığım yer merkeze uzak. yani bi marketi var ama bakkalın az büyüğü. öyle ev alışverişi yapılabilecek bi market değil. uğrarsam abur cubur, ekmek vs alırım ancak. ha merkeze olsam o yorgunlukla alışveriş yapar mıydım onu da bilmiyorum :) zaten geç çıkıyorum işten. hani evin eksik gediği ile ilgilenme şansım yok benim. arayıp tek tek soramam da, onlar hallediyor.

ha arada babam beni almaya gelir, markete uğrarız onu ben öderim.

Yuh :KK70: ailem varken sevgiliye niye harciyim alla alla. Anamdan babamdan kiymetlimi. Sevgilim bana harcasın dermişim :KK70: ahaha

Ben okurken yaşadığım yerde yabancı kizlar hep kizkiza tatile giderdi. Bende gitmek istediğimde kendi paranı kazan git diyordu ailem. Kendi parami kazanınca biz kizlarla haftasonu paristeyiz haberiniz olsun diyip çıkıyordum:KK70: ahahhaah babam delirdinmi diyordu okadar. Şu son iki yıldır annem söylenmeye başladı hep geziyorsunuz ben biyer görmüyorum diye. Onun bahanesiyle annemle bi bodrumda yaparim :KK70: çeyizimi herseyimi aldim. Nisanimida kendim yaptım. Kendime arabada aldim. Ailem bana destek olup okutmasaydi hicbirsey yapamazdım. Ayda 1000 birikim yapacağıma 500 yaparım hem kendim mutlu olurum hem ailemi mutlu ederim

sevgiliye harcayan eşim ve kaynım

şöyle oluyor ki

onlar işe başladıkları anda bizimle yaşamaya başladılar

yani evde ve bekar olamadılar hiç zavallılar

bekar ama başka evde sevgilileri ile yaşıyorlardı da

ya şöyle ki benim yaşadığım yer merkeze uzak. yani bi marketi var ama bakkalın az büyüğü. öyle ev alışverişi yapılabilecek bi market değil. uğrarsam abur cubur, ekmek vs alırım ancak. ha merkeze olsam o yorgunlukla alışveriş yapar mıydım onu da bilmiyorum :) zaten geç çıkıyorum işten. hani evin eksik gediği ile ilgilenme şansım yok benim. arayıp tek tek soramam da, onlar hallediyor.

ha arada babam beni almaya gelir, markete uğrarız onu ben öderim.

işte captain kendi evin olunca da aynı şey olacak yine yorgun olacaksın ama gidip alacaksın

ya da eşim gibi arayıp tek tek ihtiyaç var mı diye de soracaksın

bekarlık sultanlık yaniiii

işte captain kendi evin olunca da aynı şey olacak yine yorgun olacaksın ama gidip alacaksın

ya da eşim gibi arayıp tek tek ihtiyaç var mı diye de soracaksın

bekarlık sultanlık yaniiii

e kendi evim olunca yaparım yahu mecburen. şimdi gerek yokken niye yorarım kendimi evin çamaşır suyu ihtiyacı için. :D

sevgiliye harcayan eşim ve kaynım

şöyle oluyor ki

onlar işe başladıkları anda bizimle yaşamaya başladılar

yani evde ve bekar olamadılar hiç zavallılar

bekar ama başka evde sevgilileri ile yaşıyorlardı da
Bi ağız tadıyla adamlara paralarını harcatmadinizmi siz şimdi :D ben şey anladim kizlar sevgiliye yedirdi diye. Erkekler tabikide harcayacak. Çoğu insan zaten evlenince burda okuyoruz aileleri hala para istiyorlar çok doğalmış gibi. Evlendiklerinde eşlerine ve evlerine adapte olamıyorlar. Sizde öyle olma ihtimali yokmuş iyiki :KK71: o cekilecek dert degil ya hic sevmem bu para mevzularini

öyle de işte sen de o evdesin

annen de yormasın o zaman

tamam tamam kaynanaya bağlamayacağım şaka yaptım

bekarlık sultanlık diyorum

valla açıkçası bu konuda vicdan yapmıyorum. 13 saat, bazen daha fazla çalışıyorum. neden evin market yükümlülüğünü alayım ki babam annem varken. arabaları var, babam emekli çalışıyor ama istediği zaman izin alır, gün içnde de vakti var. yani bunun sorumluluğunu almak için sebebim yok.

hani ailenin imkanı olmaz ona tamam da bi anda çalışmaya başladı diye çocuğuna maddi manevi yüklenen aileler bana saçma geliyor. bizimkilerin hiç bi talebi yok şükür.

bence de bekarlık sultanlık valla.

Ben kazandığımı kullanıyorum. Borç vs den sonra kalanı anneme babama veriyorum. Bazen çok kalıyor bazrn hiç veremiyorum.
Onun dışımda mutfağa alıyorum bir şeyler, deterjan vs gibi şeyler.
Hiç dert etmedim bunu. Keşke daha çok kalsa daha çok versem.

Yakin zamanda da tv aldi

4 yıl çalıştım,baba evinde de öyle yaşadım. tek kuruşuma göz dikmediler, tek laf bile etmediler. İlk maaşımla anneme elektirikli süpürge almıştım. onun dışında hediye aldıysam aldım, tek kuruş katkım olmadı. Ben 18 yaşımda yaz tatillerinde çalışmak isterken bile babam çalışmama izin vermezdi, parana ihtiyacım yok diye. halbuki kendimi geliştirmek için çalışmak isterdim:D:D

her istediğimde olmadı bu arada, onu da belirtmek isterim. kısacası bu iş yapı meselesi. takmayacaksın boşver.

Back
X