Ailevi Problemler ve Ev Arkadaşı Gibi Takılmak

Biti Zdrava

Allah'ın İzniyle Atanacağım İnşallah
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
2.261
1.932
133
29
Merhaba, konuyu uzatmamak için özet geçeceğim. 25 yaşındayım üniversitem Allah'ın izniyle bu sene bitiyor. Virüs dönemiyle aile evindeyim. Babam anlayışsız annem ve kız kardeşim üvey. Kız kardeşim beni ablası olarak kabul etmez ve o burdayken büyük bir tartışma yaşandı ve üvey annem ondan yana oldu. Üvey annem sürekli o tartışmalarımızla beni boğuyor. Babam sürekli evdesin diyor ama zaten 10 ders alıyorum ve evde de boş oturmuyorum. Bu evden gerçekten de bunaldım üniversitedeyken ne güzel yaşıyordum. Şimdi ise onların yanına geçmiyorum bile. Babamla da meşrebimiz uyuşmuyor asla beni anlamıyor ve sinirli biri. Üvey annem de, gerçi anne demeye bile dilim varmıyor, kendi kızından yana oluyor dinlemeden etmeden.

Ev arkadaşı gibi takılmak orayı anlamadım

Is bulmak çalışmak ayrı eve çıkmak gibi bir durumun yok mu

Ev arkadaşı gibi takılmak orayı anlamadım

Is bulmak çalışmak ayrı eve çıkmak gibi bir durumun yok mu
Gerçek bir aile ilişkisi yok demek istemiştim. Hayır yok gel bizim dükkanda çalış diyor babam.

Gerçek bir aile ilişkisi yok demek istemiştim. Hayır yok gel bizim dükkanda çalış diyor babam.
Okul senin kurtarıcı olmuş ama bu pandemi altüst etti tabii.mesela pandemi olmasa okul ve ayrı evin var dimi.orada geçimini kendin mi idare ederdin.tekrar öyle bişey yapmak gibi bıseyler olması lazım.kafan rahat olur.

Okul senin kurtarıcı olmuş ama bu pandemi altüst etti tabii.mesela pandemi olmasa okul ve ayrı evin var dimi.orada geçimini kendin mi idare ederdin.tekrar öyle bişey yapmak gibi bıseyler olması lazım.kafan rahat olur.
Pandemi nedeniyle benim üniversite okuduğum şehirde de kimse kalmadı. Okullar kapanmasa ben memlekete bile uğraşmıyordum doğru düzgün.

Pandemi nedeniyle benim üniversite okuduğum şehirde de kimse kalmadı. Okullar kapanmasa ben memlekete bile uğraşmıyordum doğru düzgün.
Çok haklısın ama bunun bı çaresi olmalı.sonucta okuyan kendi kendine ayakları üstünde durabilen birisin.ayni evin için de sorunlar olunca odaya kapanıp muhattap olmamaya çalışmıştım ama kendini toplayıp hayatını kurmak için harekete geç bence.mesala ben uygulamalı bir ders bulurum kendime.onlar okullara belli zamanda dönecek ya.yeniden uzaklaşmaya çalışırım.boyle bı gücün var mı.yada baban bu konuda bilgi sahibi mi.

Alabileceğim kadar ders aldım şimdi ders alamıyorum maalesef. Babam ne kadar üniversite okusa da bana göre eski kafalı. Bizim burda çalış kafasında babam ama üvey kardeşim çalışmıştı bana gelince el laf söz eder vs vs. Tek suçum annemin ölmesi sanki. Zaten şehir değiştirmeyi düşünüyorum memleketimde huzurlu değilim kendimi İzmir'e ait hissediyorum orda dayım da yaşıyor ama onlara güvenmiyorum.

Tabii senin suçun falan yok burada.babanin anlayışsızligi.dayİna da güven duymuyorsan.oradan bir ev ayarlamayıp kendini oraya atman lazım. Bı şekilde hem çalışıp hem okursun ve en önemli kafan rahat olur.sen bence bunu yapabilirsin ama baban faktörü var.onu ikna etmek de kolay görünmüyor.ama bu konuda üvey anne yardım edemez mi acaba.aranizda iyi değil sizi desteklemesi kolay olabilir.

Mesela ben hep hazır paraya alıştım dışarda çalışmadım. Babamın kafası ya bana yardım et ya bana yardım et o kadar. 60'ına yaklaştı ne kadar yaşıtlarından genç görünse de bezmişlik var. Bende de hata okulu uzattım. Şu virüs belası yüzünden dayım ve eşi beni istemez çünkü bu konuda oldukça hassaslar. Elimde bir diploma olsaydı daha kolay olurdu.

Tabi diploman olsa o yönde bir iş arardin.hep babamdan destek aldın o zaman.dayin ve eşiyle değilde 1+1 evde tek başına yaşamanı düşündüm ben.hem çalışıp hem okursun diye.hem alismista olursun.diplomani alıncaya kadar bu şekilde idare edersen rahat edersin.bunun için bı dayinla gorussen o ne der acaba.uvey annen de gitmen de destek olursa biraz zor olur ama alisirisin.okul zamanında gibi rahat edersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…