İsin sadece bir boyutunu yazmış konu sahibi. Sadece bu yazdiklarindan alkol almak istiyor çıkarımında bulunamayız. Sevgilisiyle neden gece çıkmak istiyor onun sebebini de bilemeyiz. Ben sadece abisine izin verilip ona izin verilmemesini baskici aileye bağlarım. Her genc kizin illa sevgilisi değil erkek arkadaşı da olmalı onunla ebeveynin müsade ettiği sınırlar içerisinde buluşabilmeli. Ebveynin müsade ettigi ölcüde gece dışarı çıkabilmeli. Ama bunlardan tamamen mahrum bırakılmamalı. Uzaktan konuşmasi yadırgaması kolay aile baskisi çekmeyene. Siz hic aile baskisı görmediğinizi ( her aile sağlıklı derecede haklı olarak cocugunu kısıtlar ve karışır bu baskı değildir) bircok konuda yazdınız. İyi bir aile gecmisiniz olduğu için sağlıklı iliskiler kurup kendi tercihlerinizi yapabilmişsiniz öninüze tercihler sunulmuş. Aile baskisi sadece disari cikmayla sinirlı olmaz hicbir zaman, her zaman yaninda hakaret,elestiri ve sen kızsınlar eslik eder hatta tv de istedigin diziyi bile gizli gizli izlersin. Aile baskisi ceken biri erkek nedir,kime denir,erkeklerle nasil iliski kurulur bilemez çünkü tecrübe edemez. Kız arkadaslarina da karisilir ayni zamanda ailenin onayladığı 3-4 kiz arkadastan fazlasi olamaz. 16-17-19 yasindaki biri nasıl meslek edinilir aileden ayri nasıl yaşanır bilmez. Çünkü aile denilen insanlar onu aileye muhtaç büyütmüşlerdir. Kız evden disari cikarsa kurtlar kapar :) Geçinemez,aç kalır. Ona kim iyi kim kötü anlatilmaz. Sadece erkeklerin kötü olduğu söylenir. Bu kiside seni seviyorum diyen ilk erkeğe haliyle inanır. Aile baskisi gören biri sizin 10 yasinizdaki zihniyetinizle aynidir öyle değerlendirin ve yadırgamayın.Keşke derdi dünyayı gezmek ya da üniversite okumak falan olsaydı da hepimiz babaya kızsaydık. Derdi gece görüşmek, muhtemelen tekinsiz yerlerde alkol alıp takılmak olan sevgilisiyle gece çıkmak olduğu için babaya bir bakıma hak veriyoruz.
Ben 18’imden itibaren gece çıkardım çünkü üniversite öğrencisiydim, ailemin tanıdığı arkadaş gruplarım vardı ve aklım başımdaydı. Nereye gideceğim belliydi. Ona rağmen sınırlarım vardı her yaşta farklı farklı. 19’umda yanımda aileden biri yoksa alkol alamazdım mesela. Bara da gitsem alkolsüz bir şeyler içerdim. Saat 11’i geçecekse evden biri beni alırdı, arkadaşlarımın araçlarına binemezdim. Bir arkadaşım hariç kimsede kalamazdım. 22’imde artık mezun, iş güç sahibi yetişkin kadındım, kendi aracım vardı, alkol alabiliyordum. Ama alkol alacaksam arabayı alma hakkım yoktu. Ya da sevgilimle tatile gidebiliyordum ama o telefon asla cevapsız bırakılmamalıydı.
Kısacası ailenin kurallarını kabullenmek zorundasınız. Baskı yüzünden evlenen de ailesini değil kendini suçlasın bir zahmet. Kendi kafasızlığı. Okuyup, meslek sahibi olup baskıdan kurtulabilecekken evlenerek kurtulabileceğini düşünmek en hafif tabirle aptallık. Ya da tembellik, kısa yoldan kaçabileceğini sanmak.
Ben gece dediğinden 11-12ye kadar olan zaman diye anladım. Gece 3te çıkacağım diyorsa mantıksız zaten:)Ama konu sahibi akşam değil gece dışarı çıkmama baskı kuruluyor sevgilimle buluşamıyorum diyor. Babanın yaptığı baskı da sevgılısının de gece çık demesi baskı değil miBabanın cümlesi çirkin zaten ancak özgürlük var özgürlük var. Gece dışarı çıkamıyorum özgür değilim demek saçma değil mi ? Benim babamında saat sınırı vardır beni baskılıyor vs düşünmedim beni düşünüyor merak ediyor haklı olarak. Arkadaşlarımla sabah çıkar akşam 9 10 gıbı evde olurum sık sık arar kızım kaçta gelirsin geç kalma diye uyarır haklı çevre kötü. Üniversite okurken 11 lere kadar da dışarda oldum bilirdi bazen uyarırdı bazen tamam kızım derdı. Sürekli geceleri geç saatlerde sevgili için çıkmasına çoğu baba izin vermez illa sevgili değil ben desem babam kızım sen kafayı mı sıyırdın der gece dışarda napcan her yer kapalı der. Ki babam eski kafalı bir insan da değil evde olduğumda ki 26 yaşındayım kızım çık gez arkadaşlarınla evde ıturma olmadı para vereyim al kardeşini nereyi istiyorsanız gidin yiyin gezin ne istiyorsanız alın abla kardeş der ancak gece çoğu muhit için tehlikeli
Ayrica sunu da ekleyeyim cok zeki bir kiz arkadasim vardi. Ailesi ne dershaneye ne okuldaki kurslara göndermezdi. Okulumuz il icinde ilk 10daydi.Ona rağmen o zamanlar sbs olan sinavda okulun cogundan daha basariliydi. Ailesi süleymanciydi tabiiki de liseye göndermediler. Bu arkadasim liseyi de üniveristeyi de aciktan okuyup bitirdi. Katip olmak icin sinavlara girdi babasi 1 tl bile destek olmadi sinav ücretlerine. Gizlice görüştüğü erkek arkadasi destek oldu. Allahi var gerek fizigi güzel gerek yüzü pürüzsüz aklı başında kültürlü. ama bu kiz su an o cocukla evleniyor. Cocuk issiz bu arada, kiza baski uyguluyor, ev isi kadinindir diyor,sigara ictigi icin arkadasima o..u demisti . Sizin dediginiz gibi okuyip kendini kurtaran arkadasim iliskide yanlis bir tercih yaptı. Çünkü akli basina geldiginden beridir ilk erkek arkadasi o.Keşke derdi dünyayı gezmek ya da üniversite okumak falan olsaydı da hepimiz babaya kızsaydık. Derdi gece görüşmek, muhtemelen tekinsiz yerlerde alkol alıp takılmak olan sevgilisiyle gece çıkmak olduğu için babaya bir bakıma hak veriyoruz.
Ben 18’imden itibaren gece çıkardım çünkü üniversite öğrencisiydim, ailemin tanıdığı arkadaş gruplarım vardı ve aklım başımdaydı. Nereye gideceğim belliydi. Ona rağmen sınırlarım vardı her yaşta farklı farklı. 19’umda yanımda aileden biri yoksa alkol alamazdım mesela. Bara da gitsem alkolsüz bir şeyler içerdim. Saat 11’i geçecekse evden biri beni alırdı, arkadaşlarımın araçlarına binemezdim. Bir arkadaşım hariç kimsede kalamazdım. 22’imde artık mezun, iş güç sahibi yetişkin kadındım, kendi aracım vardı, alkol alabiliyordum. Ama alkol alacaksam arabayı alma hakkım yoktu. Ya da sevgilimle tatile gidebiliyordum ama o telefon asla cevapsız bırakılmamalıydı.
Kısacası ailenin kurallarını kabullenmek zorundasınız. Baskı yüzünden evlenen de ailesini değil kendini suçlasın bir zahmet. Kendi kafasızlığı. Okuyup, meslek sahibi olup baskıdan kurtulabilecekken evlenerek kurtulabileceğini düşünmek en hafif tabirle aptallık. Ya da tembellik, kısa yoldan kaçabileceğini sanmak.
İsin sadece bir boyutunu yazmış konu sahibi. Sadece bu yazdiklarindan alkol almak istiyor çıkarımında bulunamayız. Sevgilisiyle neden gece çıkmak istiyor onun sebebini de bilemeyiz. Ben sadece abisine izin verilip ona izin verilmemesini baskici aileye bağlarım. Her genc kizin illa sevgilisi değil erkek arkadaşı da olmalı onunla ebeveynin müsade ettiği sınırlar içerisinde buluşabilmeli. Ebveynin müsade ettigi ölcüde gece dışarı çıkabilmeli. Ama bunlardan tamamen mahrum bırakılmamalı. Uzaktan konuşmasi yadırgaması kolay aile baskisi çekmeyene. Siz hic aile baskisı görmediğinizi ( her aile sağlıklı derecede haklı olarak cocugunu kısıtlar ve karışır bu baskı değildir) bircok konuda yazdınız. İyi bir aile gecmisiniz olduğu için sağlıklı iliskiler kurup kendi tercihlerinizi yapabilmişsiniz öninüze tercihler sunulmuş. Aile baskisi sadece disari cikmayla sinirlı olmaz hicbir zaman, her zaman yaninda hakaret,elestiri ve sen kızsınlar eslik eder hatta tv de istedigin diziyi bile gizli gizli izlersin. Aile baskisi ceken biri erkek nedir,kime denir,erkeklerle nasil iliski kurulur bilemez çünkü tecrübe edemez. Kız arkadaslarina da karisilir ayni zamanda ailenin onayladığı 3-4 kiz arkadastan fazlasi olamaz. 16-17-19 yasindaki biri nasıl meslek edinilir aileden ayri nasıl yaşanır bilmez. Çünkü aile denilen insanlar onu aileye muhtaç büyütmüşlerdir. Kız evden disari cikarsa kurtlar kapar :) Geçinemez,aç kalır. Ona kim iyi kim kötü anlatilmaz. Sadece erkeklerin kötü olduğu söylenir. Bu kiside seni seviyorum diyen ilk erkeğe haliyle inanır. Aile baskisi gören biri sizin 10 yasinizdaki zihniyetinizle aynidir öyle değerlendirin ve yadırgamayın.
Canım abinle sana ayrım yapılması hoş bir şey değil bunu anlayabiliyorum. Ama baban açısından da bakmalısın. Devir o kadar kötü ki.kimseye guvenemezsin, ne yapsınlar tedirgin oluyorlar. Senin iyiliğin için seni sevdikleri için. Kendilerince seni koruma kollama metotları bu. Ha doğrular mi ? Tam birşey diyemem bu konu da. Ama ailenin tedirginliği ni anlayabiliyorum.Arkadaşlar ben 19 yasındayım ailem hicbirsekilde izin vermiyor geceleri disari cikmama sevgilimde geceleri disari cikiyoe onun yanina gitmek istiyorum hani disarida buluşuruz onunla zaman gecirmek istiyorum babam kiz arkadasimda kalmami birak akrabalarimda kalmama bile izjn vermiyor birinde kaldigim an polis cagiririm diyip evden atarim seni diyor ve sevgilim oluncada hani sizi evlendiririm diyor ne yapacam hep bu şekilde abim ama geceleri çikiyor birşeyler yapmam lazim iş bakiyorum iş yok kuaforluk mezunuyum vardiyali iş yok şuan hicbiryerdede calismadim işyerinde max cikis saatimde 8 olucakmis ne yapacam ?
Oturup konuşmayı denedim hiçbirşeilde olmadı 1 2 saat izin vermelerinide istedim olmadı ne yapacam ben
Sizin verdiginiz örnekler binde birdir ben de yeni mezunum cok iyi bir lisede yatili okudum, elit öğrenciler vardi. Ama bu benim için firsat olacakken babam okulun bagiscisi olduğu halde dezavantaj oldu hocalar ailem bana kötü davraniyor diye kendilerin de kötü davranma hakkini bulurlardı,keza üniversitedeki ev arkadaslarimda beni ailemle tehdit edip para kopardilar. Diyeceksiniz ki anlatmasaydin,söylemeseydin annem beni arayip telefonu arkadasini ver deyince mecbur veriyordum. Eskisehirli son derece serbest bir arkadasim vardi basarisiz biri ama inanilmaz mutlu. Çünkü bir gün olsun ailesinden baskı görmedi,tüm erkek arkadaslarini ailesiyle tanistirdi,ailesi bakire olmadigini bilirdi onun etrafindaki herkes de öyleydi (ilk iliskisi 16 yasindaydi) bilmezlikten gelirlerdi(asiri serbest bırakmakta yanlıştır) Su an garsonluk yapiyor ama hayat ona güzel. Ve kendini korumayi da gayet biliyor çünkü öğrenmiş,ailesi öğretmiş.Lisedeki arkadasladimin çogu da cok iyi yerlerde coğunun aileleri iyi insanlardı cocugumuzun doğrusuyla yanlisiyla arkasindayiz derlerdi. Ben simdi aile baskisi görmeyen herkes cok mutludur cok iyi tercihler yapar yapamayan da kafasizdir diye genelleyemem çünkü ona tercih hakkı sunulmuş o kendi yolunu çizebilmiş. Aradaki fark bu birine tercih hakki sunuluyor diğerine sunulmuyor. Herkesin kendi yaşantıları doğrultusunda hayatı şekillenir.Hemşire arkadasiniz da her zaman böyle değilmiştir bir yerde bir sey yasamistir,sahit olmuştur o zaman dank etmiştir. Vahiy inmiyor yani şunu yapmalisin diye. Simdi 15-16 yas tam ergenlik birine kapilip gitme yillari beynin çöpte olduğu yıllar. Ben okumayi kaçış olarak gördüm bana sunulan tek seçenek ya okursun ya da hayati sana zindan ederiz, bir baskasi evliligi kaçış olarak görmüş olabilir ( ya evlenirsin ya da hayat sana zindan olur)( ya bizim istedigimizle evlenirsin ya da hayat sana zindan olur). Bir baskasi da bunları kaldiramayıp intihar etmiş olabilir.Evet ben çok büyük aile baskısı görmedim ama bu dünyadan bihaber yaşadığım anlamına gelmez. Çok baskılanan ama kendilerine çok güzel hayatlar kuran arkadaşlarım var. Biri lisede sınıf arkadaşım mesela, okula dayısı getirir çıkışta dayısı alırdı. Okudu hemşire oldu, yurt dışına yerleşti, hayatını kurdu. Benden çok çok sonra evlenmeyi tercih etti mesela. Evliliği kurtuluş olarak görebilirdi, görmedi. Aklı başında insan baskı da görse aklı başındadır, son derece serbest de büyütülse.
Benim de abim var, abim benden daha fazla serbestliğe sahipti muhtemelen benim geçtiğim dönemlerden geçerken. Günümüz ve ülkemiz şartlarında bu normal. Ben 20 yaşında son otobüsle eve dönersem ya da gece sokakta yalnız ve sarhoş biçimde yürüsem taciz edilebilir, zarar görebilirdim. Abim 20 yaşındayken son otobüsle eve dönse ya da sarhoş bir şekilde gece yürüse başına bir şey gelme ihtimali çok düşüktü. Erkekle kadın arasında bir takım farklar var maalesef. Ve biz kendimizi korumayı tam anlamıyla öğrenene kadar ailelerimiz bizi korumak için kendi öğrendikleri ve bildikleri şekilde kurallar koyuyorlar. Koymak zorundalar.
Sizin verdiginiz örnekler binde birdir ben de yeni mezunum cok iyi bir lisede yatili okudum, elit öğrenciler vardi. Ama bu benim için firsat olacakken babam okulun bagiscisi olduğu halde dezavantaj oldu hocalar ailem bana kötü davraniyor diye kendilerin de kötü davranma hakkini bulurlardı,keza üniversitedeki ev arkadaslarimda beni ailemle tehdit edip para kopardilar. Diyeceksiniz ki anlatmasaydin,söylemeseydin annem beni arayip telefonu arkadasini ver deyince mecbur veriyordum. Eskisehirli son derece serbest bir arkadasim vardi basarisiz biri ama inanilmaz mutlu. Çünkü bir gün olsun ailesinden baskı görmedi,tüm erkek arkadaslarini ailesiyle tanistirdi,ailesi bakire olmadigini bilirdi onun etrafindaki herkes de öyleydi (ilk iliskisi 16 yasindaydi) bilmezlikten gelirlerdi(asiri serbest bırakmakta yanlıştır) Su an garsonluk yapiyor ama hayat ona güzel. Ve kendini korumayi da gayet biliyor çünkü öğrenmiş,ailesi öğretmiş.Lisedeki arkadasladimin çogu da cok iyi yerlerde coğunun aileleri iyi insanlardı cocugumuzun doğrusuyla yanlisiyla arkasindayiz derlerdi. Ben simdi aile baskisi görmeyen herkes cok mutludur cok iyi tercihler yapar yapamayan da kafasizdir diye genelleyemem çünkü ona tercih hakkı sunulmuş o kendi yolunu çizebilmiş. Aradaki fark bu birine tercih hakki sunuluyor diğerine sunulmuyor. Herkesin kendi yaşantıları doğrultusunda hayatı şekillenir.Hemşire arkadasiniz da her zaman böyle değilmiştir bir yerde bir sey yasamistir,sahit olmuştur o zaman dank etmiştir. Vahiy inmiyor yani şunu yapmalisin diye. Simdi 15-16 yas tam ergenlik birine kapilip gitme yillari beynin çöpte olduğu yıllar. Ben okumayi kaçış olarak gördüm bana sunulan tek seçenek ya okursun ya da hayati sana zindan ederiz, bir baskasi evliligi kaçış olarak görmüş olabilir ( ya evlenirsin ya da hayat sana zindan olur)( ya bizim istedigimizle evlenirsin ya da hayat sana zindan olur). Bir baskasi da bunları kaldiramayıp intihar etmiş olabilir.
Ben de sizin genellemeleriniz hakkında böyle düşünüyorum. İyi forumlarValla sana ne desek boş. Her fikir paylaştığımızda hissediyorum bunu. O kadar sabit fikirlerin ve keskin çizgilerin var ki kimse senin fikrini değiştiremez, kimse senden daha iyi bilemez falan filan. O yüzden açıklamayacağım sanırım daha fazla.
Hadi gece 10 dan sonra olmaz ya da mahallemiz güvenli değil kızım olmaz dese tamam ama adam resmen baskı yapıyor kızına. Eve hapsetme derdinde. Sevgilin olsa evlendiririm ne demek? Bu hangi yüzyılın lafı. Aynı baba oğlunu niye korumuyor. Kötülük sadece kadına mı var? Oğlum sen de çıkma dememiş değil mi?Sende ebeveyn olmadan anlayamazsın tüm bunlar senin iyiliğin için
Yanlış anladım ben sizin mesajı o zaman. Akşam çıkar hatta bana nerede olduğunu söyler bilirim. O zaman yine olabilir. Bu konuda biraz konu sahibi de sanki kendi çıkışını olumsuz şekilde yansıtmış.Başka yerde kalmasına değil akşamları dışarı çıkmasına dedim. Benim de kızım var gece başka yerde kalmasını ben de istemem mesela. Ama genelde 18 yaşından sonra başka şehre üniversite okumaya gidiyor gençler. O zaman birbirlerinde de kalıyorlar. Yani19 yaS çok küçük değil böyle bakınca.Akli basında, doğru seçimleri yapabilecek ayakları yere sağlam basan evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize.boyle baskılayarak zor. Kötü şeyler yapacak kotu arkadaşlar seçecek insan bunu gündüz de yapar.
Sizin aileniz baskiciymis da o arkadasinizin ailesi de masallah cok genislermis. 16 yasinda normal mi yani?! Ha olur insan hali basina her sey gelir de, bu cok normalmis gibi de ailesinin de onaylaması normal değil. Hem 15 16 yaş ergenlik kapılma yaşları diyorsun hem de 16 yaşında birliktelik yaşayan kızın ailesinin haberi vardı, arkasindalardi diye övgüyle bahsediyorsun. Garip...Sizin verdiginiz örnekler binde birdir ben de yeni mezunum cok iyi bir lisede yatili okudum, elit öğrenciler vardi. Ama bu benim için firsat olacakken babam okulun bagiscisi olduğu halde dezavantaj oldu hocalar ailem bana kötü davraniyor diye kendilerin de kötü davranma hakkini bulurlardı,keza üniversitedeki ev arkadaslarimda beni ailemle tehdit edip para kopardilar. Diyeceksiniz ki anlatmasaydin,söylemeseydin annem beni arayip telefonu arkadasini ver deyince mecbur veriyordum. Eskisehirli son derece serbest bir arkadasim vardi basarisiz biri ama inanilmaz mutlu. Çünkü bir gün olsun ailesinden baskı görmedi,tüm erkek arkadaslarini ailesiyle tanistirdi,ailesi bakire olmadigini bilirdi onun etrafindaki herkes de öyleydi (ilk iliskisi 16 yasindaydi) bilmezlikten gelirlerdi(asiri serbest bırakmakta yanlıştır) Su an garsonluk yapiyor ama hayat ona güzel. Ve kendini korumayi da gayet biliyor çünkü öğrenmiş,ailesi öğretmiş.Lisedeki arkadasladimin çogu da cok iyi yerlerde coğunun aileleri iyi insanlardı cocugumuzun doğrusuyla yanlisiyla arkasindayiz derlerdi. Ben simdi aile baskisi görmeyen herkes cok mutludur cok iyi tercihler yapar yapamayan da kafasizdir diye genelleyemem çünkü ona tercih hakkı sunulmuş o kendi yolunu çizebilmiş. Aradaki fark bu birine tercih hakki sunuluyor diğerine sunulmuyor. Herkesin kendi yaşantıları doğrultusunda hayatı şekillenir.Hemşire arkadasiniz da her zaman böyle değilmiştir bir yerde bir sey yasamistir,sahit olmuştur o zaman dank etmiştir. Vahiy inmiyor yani şunu yapmalisin diye. Simdi 15-16 yas tam ergenlik birine kapilip gitme yillari beynin çöpte olduğu yıllar. Ben okumayi kaçış olarak gördüm bana sunulan tek seçenek ya okursun ya da hayati sana zindan ederiz, bir baskasi evliligi kaçış olarak görmüş olabilir ( ya evlenirsin ya da hayat sana zindan olur)( ya bizim istedigimizle evlenirsin ya da hayat sana zindan olur). Bir baskasi da bunları kaldiramayıp intihar etmiş olabilir.
Ben zaten orada da dedim yanlış diye. Parantez icinde belirttim. Asiri serbest birakmakta kötü diye. Bence de normal değil 16 yasinda cinsel iliski hatta bence mesleki yasama atilmadan önce 30 da olsa normal değil.Uç örnek verdim.Sizin aileniz baskiciymis da o arkadasinizin ailesi de masallah cok genislermis. 16 yasinda normal mi yani?! Ha olur insan hali basina her sey gelir de, bu cok normalmis gibi de ailesinin de onaylaması normal değil. Hem 15 16 yaş ergenlik kapılma yaşları diyorsun hem de 16 yaşında birliktelik yaşayan kızın ailesinin haberi vardı, arkasindalardi diye övgüyle bahsediyorsun. Garip...
AnladımBen zaten orada da dedim yanlış diye. Parantez icinde belirttim. Asiri serbest birakmakta kötü diye. Bence de normal değil 16 yasinda cinsel iliski hatta bence mesleki yasama atilmadan önce 30 da olsa normal değil.Uç örnek verdim.
Hiçbir şey yapmadım..aileme asla küsmedim ama neden çok koruyorlar.hiçbirşey olmaz ki diye düşünüyordum.çünkü bu yaşlarda herkese güvenirsin,arkadaşlık çok önemlidir, aileden önce arkadaş gelir,herşeyin üstesinden geleceğini düşünürsün, en önemlisi herşeyi bildiğini düşünürsün.aslında hayatın böyle olmadığını yaşıyarak ve görerek öğrenirsin.şunu unutma: hayatı 2 şekilde öğrenirsin.1)yaşayarak ki bu uzun bir süreçtir.2)başkalarının hayatından ders alır ,nadihatlarını dinlersin.bu da kısa yoldur.asla benim başıma gelmez deme ve asla o bunu yaşamış ama ben yaşamam benim durumum farklı deme.istisnalar çok azdır.seni koşulsuz seven her zaman ailendir.peki sen ne yaptin
oğlunun gece çıkmasına izin vermesinin sebebi oğlunun yaşına da bağlı aslındaNe yani sen şimdi oğlunun dışarıya çıkmasını hatta şeyi yapmasına izin veren ama kızı evden dışarıya bile çıkarmayan sevgilisi olursa direkt evlendiririz diyen birisini haklı mi görüyorsun pes
Ahlak denilince aklıma sadece kadın gelen ahlaksızdır sözü sizler için
bulunduğunuz çevre, muhit vs nasıl bilemiyorum ama belki babanız gece başınıza birşey geleceğinden yalnız dönemeyeceğinizden endişe ediyor olabilir. gece dediğiniz saat 1 de 2 de eve dönmek mi yoksa hava kararmadan evde ol! anlamında mı bilemedim. çok net değil yani! yani sizin yaşınızdaki bir kız akşam bir sinemaya gidip 11 de flaan dönebilmeli bence. benim bir arkadaşımın babasıda hassastı bu konularda. ama hiçbir zaman baskılamadı kızı. yani gece çıkma konusunda şöyle; dönüş saatinde babası gelirdi almaya gibi. en büyük özgürlüğü iş hayatına girince yaşarsınız diyeceğim ama bazı aileler evlenmeden rahat vermiyorlar maalesef. ayrı ev ayrı hayat durumuna geçince rahatlarsınız.Arkadaşlar ben 19 yasındayım ailem hicbirsekilde izin vermiyor geceleri disari cikmama sevgilimde geceleri disari cikiyoe onun yanina gitmek istiyorum hani disarida buluşuruz onunla zaman gecirmek istiyorum babam kiz arkadasimda kalmami birak akrabalarimda kalmama bile izjn vermiyor birinde kaldigim an polis cagiririm diyip evden atarim seni diyor ve sevgilim oluncada hani sizi evlendiririm diyor ne yapacam hep bu şekilde abim ama geceleri çikiyor birşeyler yapmam lazim iş bakiyorum iş yok kuaforluk mezunuyum vardiyali iş yok şuan hicbiryerdede calismadim işyerinde max cikis saatimde 8 olucakmis ne yapacam ?
Bu şekilde konuşmanız hiç hoş değil. Kadın derdini yazmış siz bunu bu şekilde kullanamazsınız. Hiç etik değil. Fikrini söylemiş hoşunuza gitsin veya gitmesin. Saygı göstermeniz gerekiyor bence.Aa dur dur ben seni hatirladim sen kocasindan o kadar kötü söz aşağılama işitip boşanacağım diyip bir türlü boşanmayan bir de 3. Çocuğu yapmak isteyen kadındın sasirmadim yazdiklarina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?