peki sen ne yaptinBen liseye giderken arkadaşlar birbirinde kalırdı.çok özenirdim. Annem hep ,onlar gelsin bizde kalsın derdi,bozulurdum.şimdi onları çok iyi anlıyorum.kızımı asla başka evde yatıya bırakmam.sen yakın itibarı ile hayatı bildiğini düşünüyorsun.o yaşta herkes böyle düşünür yaşın 30 olduğunda 19 yaşındaki düşüncelerine güleceksin
35 yaşındayım. 18 yaşından beri çıkıyorum dışarı. Çok şükür başıma birşey gelmedi ama ailesinin baskıları ile büyümüş kızların küçücük fırsatta neler yaptıklarına şahit oldum.
Senden büyük kız kuzenin falan yok mu onunla veya abinle çıkamaz mısın? Yavaş yavaş alışırlar belki?
Geceleri başka yerde kalmasına izin vermemek büyük bir baskı mi oluyormuş? Erkek arkadaşıyla kalıp da başına bir şey gelmesi daha mı iyi.19yasindaki bir kızı bu kadar baskılamak mı iyilik oluyormuş?
Forum 19 yasinda baski görüp yanlıs evlilikler yanlış tercihler yapanlarla dolu. Bu zihniyete anlatamazsiniz. Ben nasil hala biriyle kaçıp evlenip cocuk yapmadim hayret ediyorum19yasindaki bir kızı bu kadar baskılamak mı iyilik oluyormuş?
Başka yerde kalmasına değil akşamları dışarı çıkmasına dedim. Benim de kızım var gece başka yerde kalmasını ben de istemem mesela. Ama genelde 18 yaşından sonra başka şehre üniversite okumaya gidiyor gençler. O zaman birbirlerinde de kalıyorlar. Yani19 yaS çok küçük değil böyle bakınca.Akli basında, doğru seçimleri yapabilecek ayakları yere sağlam basan evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize.boyle baskılayarak zor. Kötü şeyler yapacak kotu arkadaşlar seçecek insan bunu gündüz de yapar.Geceleri başka yerde kalmasına izin vermemek büyük bir baskı mi oluyormuş? Erkek arkadaşıyla kalıp da başına bir şey gelmesi daha mı iyi.
Bu ailen senin.iyiligini istiyorculara soruyorum abisinin iyiligini istemiyor muymuş ? 19 yasindaki genc kizin basinin caresine bakmayi bilmesi gerekmez mi ? Forum baskiyla büyüyüp ilk buldugu kisiyle evlenenlerle sonra ailesinden korkup boşanamayanlarla dolu. Kizin yasitlari dünyayi geziyor ülkeyi geziyor bu kiz özgüvensiz olur kocasindan dayakta yese baski da görse "dizini kieip"evinde oturur. Çünkü ailesi ona böyle öğretmiştir.
Ama konu sahibi akşam değil gece dışarı çıkmama baskı kuruluyor sevgilimle buluşamıyorum diyor. Babanın yaptığı baskı da sevgılısının de gece çık demesi baskı değil miBaşka yerde kalmasına değil akşamları dışarı çıkmasına dedim. Benim de kızım var gece başka yerde kalmasını ben de istemem mesela. Ama genelde 18 yaşından sonra başka şehre üniversite okumaya gidiyor gençler. O zaman birbirlerinde de kalıyorlar. Yani19 yaS çok küçük değil böyle bakınca.Akli basında, doğru seçimleri yapabilecek ayakları yere sağlam basan evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize.boyle baskılayarak zor. Kötü şeyler yapacak kotu arkadaşlar seçecek insan bunu gündüz de yapar.
Alnından öpüyorum şu cevabınKeşke derdi dünyayı gezmek ya da üniversite okumak falan olsaydı da hepimiz babaya kızsaydık. Derdi gece görüşmek, muhtemelen tekinsiz yerlerde alkol alıp takılmak olan sevgilisiyle gece çıkmak olduğu için babaya bir bakıma hak veriyoruz.
Ben 18’imden itibaren gece çıkardım çünkü üniversite öğrencisiydim, ailemin tanıdığı arkadaş gruplarım vardı ve aklım başımdaydı. Nereye gideceğim belliydi. Ona rağmen sınırlarım vardı her yaşta farklı farklı. 19’umda yanımda aileden biri yoksa alkol alamazdım mesela. Bara da gitsem alkolsüz bir şeyler içerdim. Saat 11’i geçecekse evden biri beni alırdı, arkadaşlarımın araçlarına binemezdim. Bir arkadaşım hariç kimsede kalamazdım. 22’imde artık mezun, iş güç sahibi yetişkin kadındım, kendi aracım vardı, alkol alabiliyordum. Ama alkol alacaksam arabayı alma hakkım yoktu. Ya da sevgilimle tatile gidebiliyordum ama o telefon asla cevapsız bırakılmamalıydı.
Kısacası ailenin kurallarını kabullenmek zorundasınız. Baskı yüzünden evlenen de ailesini değil kendini suçlasın bir zahmet. Kendi kafasızlığı. Okuyup, meslek sahibi olup baskıdan kurtulabilecekken evlenerek kurtulabileceğini düşünmek en hafif tabirle aptallık. Ya da tembellik, kısa yoldan kaçabileceğini sanmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?