Ailevi

peki sen ne yaptin
 
Kimin evinde yasiyorsaniz onun kurallarina uymak zorundasiniz,dogru veya yanlis. Daha 19 yasindasiniz,adam gibi bir okul okuyun,duzgun bir meslek sahibi olun,gidin calisin kendi evinizi kurun. O zaman istediginiz yere gider gezer kalirsiniz kimse karisamaz
 

Bizim yaslarimiz yakin o zamanlar daha guvenliydi dunya fakat suan inanilmaz tehlikeli ,ustelik sevgiliyle kimdir sevgili neyin nesidir?daha gecen gupegunduz otobuste onunde oturan kiz sevgilisi tarafindan tacize ugruyor arkadasim engelliyor,baski degil bu guvenlik ayrica gordugunuz o kizlarin kendi karakterinden sap baska saman baska

Ayrica sizde abiyle ciksin yazmissiniz babanin abiyle veya kendisiyle sorun cikaracagini sanmiyorum
 
Çıkmak istediğiniz saatte oturduğunuz muhitin tehlikeli bir yer olup olmadığına göre değişir. Malesef çok geç saatlerde dışarısı bazen çok tehlikeli olabiliyor. Babanız korumacı bir baba anladığım kadarıyla, söylemleri çok yanlış olsa da (sevgilin olursa seni onunla evlendiririm cümlesinin kabul edilebilir bir yanı yok) babanızın niyeti eminim size zarar gelmemesidir.
Kendi ayaklarınızın üzerinde durmaya başladığınızda özgür olacaksınız. Bunun için elinizden geleni yapın
 
3 çocuğun varmış bu yaşta? Onlarla ilgilenmen gerekirken, sevgilim ile gece çıkmak istiyorum demen de hoş değil. Farklı kaygıların olsun bence. Aileni üzmemeni umut ediyorum.
 
Çocuğun var mı bilmiyorum. Ama erkek arkadaşının kurduğu baskıyla, sırf o geceleri çıkmasını istiyor diye çıkmak isteyen 19 yaşındaki kızına da oğluma da izin vermem. Baba bilmeden doğru yapıyor bence. Patidostu alıntı yapacaktım olmadı. Insan tabi bu tür kararları çocuğunun karakterine göre de verir. Kimi insan vardır kişiliğini bilirsin, güçlüdür, akıllıdır. Ona musade edersin belki. Ama bu güveni insan çocuğu da olsa duymayabilir. Çünkü kaldırılmak duygularına yenilmek herkesin başına gelebilir.
 
Bu ailen senin.iyiligini istiyorculara soruyorum abisinin iyiligini istemiyor muymuş ? 19 yasindaki genc kizin basinin caresine bakmayi bilmesi gerekmez mi ? Forum baskiyla büyüyüp ilk buldugu kisiyle evlenenlerle sonra ailesinden korkup boşanamayanlarla dolu. Kizin yasitlari dünyayi geziyor ülkeyi geziyor bu kiz özgüvensiz olur kocasindan dayakta yese baski da görse "dizini kieip"evinde oturur. Çünkü ailesi ona böyle öğretmiştir.
 
Bir kızım bir oğlum var şu an küçükler ama sanırım büyüdüklerinde saat sınırı koyacağım. Ben lise öğretmeniyim o kadar çok olayla karşılaştım ki paranoya oldum artık, doğru ya da yanlış 19 yaş sanki biraz küçük.

(Bu arada benim de eve gelme saatim vardı o yaşta, hiç bir yerde sabahlayamazdım. Ama erkek arkadaşlarım oldu, onlarla çıktım. Zaman zaman akşam tiyatro, konser etkinliklerine de gittim. )
 
Geceleri başka yerde kalmasına izin vermemek büyük bir baskı mi oluyormuş? Erkek arkadaşıyla kalıp da başına bir şey gelmesi daha mı iyi.
Başka yerde kalmasına değil akşamları dışarı çıkmasına dedim. Benim de kızım var gece başka yerde kalmasını ben de istemem mesela. Ama genelde 18 yaşından sonra başka şehre üniversite okumaya gidiyor gençler. O zaman birbirlerinde de kalıyorlar. Yani19 yaS çok küçük değil böyle bakınca.Akli basında, doğru seçimleri yapabilecek ayakları yere sağlam basan evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin Allah bize.boyle baskılayarak zor. Kötü şeyler yapacak kotu arkadaşlar seçecek insan bunu gündüz de yapar.
 

Keşke derdi dünyayı gezmek ya da üniversite okumak falan olsaydı da hepimiz babaya kızsaydık. Derdi gece görüşmek, muhtemelen tekinsiz yerlerde alkol alıp takılmak olan sevgilisiyle gece çıkmak olduğu için babaya bir bakıma hak veriyoruz.

Ben 18’imden itibaren gece çıkardım çünkü üniversite öğrencisiydim, ailemin tanıdığı arkadaş gruplarım vardı ve aklım başımdaydı. Nereye gideceğim belliydi. Ona rağmen sınırlarım vardı her yaşta farklı farklı. 19’umda yanımda aileden biri yoksa alkol alamazdım mesela. Bara da gitsem alkolsüz bir şeyler içerdim. Saat 11’i geçecekse evden biri beni alırdı, arkadaşlarımın araçlarına binemezdim. Bir arkadaşım hariç kimsede kalamazdım. 22’imde artık mezun, iş güç sahibi yetişkin kadındım, kendi aracım vardı, alkol alabiliyordum. Ama alkol alacaksam arabayı alma hakkım yoktu. Ya da sevgilimle tatile gidebiliyordum ama o telefon asla cevapsız bırakılmamalıydı.

Kısacası ailenin kurallarını kabullenmek zorundasınız. Baskı yüzünden evlenen de ailesini değil kendini suçlasın bir zahmet. Kendi kafasızlığı. Okuyup, meslek sahibi olup baskıdan kurtulabilecekken evlenerek kurtulabileceğini düşünmek en hafif tabirle aptallık. Ya da tembellik, kısa yoldan kaçabileceğini sanmak.
 
Sen gerçekmisin
Gerçeksen dışarı çıkma konusunda baban doğru yolda ..
Gündüz görüşmeyip de gece çık diyen çocuktan ne bekliyorsun ..
Akşam belli saate görüşülebilir asla karşı değilim ama gece diye belirtiyorsa
Üniv zamanında akşamları çıkardım ailemi geç olarak telaşlandırmayacak vakitte de eve gelirdim ama bunu da her gün her gün yapmazdım her şey tadında olmalı ..
Ayrıcaaa gece evden çık diyen çocuktan da iyi niyet aramam belli ki çıkamıyorsun neden seni zora sokup ailenle aran açılıyor o bi zahmet gündüz sana uygun vakitte çıksın
 
Ama konu sahibi akşam değil gece dışarı çıkmama baskı kuruluyor sevgilimle buluşamıyorum diyor. Babanın yaptığı baskı da sevgılısının de gece çık demesi baskı değil mi Babanın cümlesi çirkin zaten ancak özgürlük var özgürlük var. Gece dışarı çıkamıyorum özgür değilim demek saçma değil mi ? Benim babamında saat sınırı vardır beni baskılıyor vs düşünmedim beni düşünüyor merak ediyor haklı olarak. Arkadaşlarımla sabah çıkar akşam 9 10 gıbı evde olurum sık sık arar kızım kaçta gelirsin geç kalma diye uyarır haklı çevre kötü. Üniversite okurken 11 lere kadar da dışarda oldum bilirdi bazen uyarırdı bazen tamam kızım derdı. Sürekli geceleri geç saatlerde sevgili için çıkmasına çoğu baba izin vermez illa sevgili değil ben desem babam kızım sen kafayı mı sıyırdın der gece dışarda napcan her yer kapalı der. Ki babam eski kafalı bir insan da değil evde olduğumda ki 26 yaşındayım kızım çık gez arkadaşlarınla evde ıturma olmadı para vereyim al kardeşini nereyi istiyorsanız gidin yiyin gezin ne istiyorsanız alın abla kardeş der ancak gece çoğu muhit için tehlikeli
 
Alnından öpüyorum şu cevabın
 
ben 18imde tek basima yasamaya basladim, eve gelis gidis saatimi de kimseye hesap vermedim. ama sirf sevgilim geceleri cikiyor diye de disari ciktigim hic olmamistir. hala sevgilim her gece cikar ben haftada bir veya iki cikarim. kendi aklim var sonucta.

siz kendinizin iyiligi icin veya arkadaslarinizla oturup sohbet etmek icin istemiyorsunuz ki, sevgilinizin yaninda altta kalmamak icin belki de onun baskisi yuzunden disari cikmak istiyorsunuz. bu yanlis. ve sizi cok hataya surukler emin olun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…