Ailevi

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhaba arkadaşlar bi ay önce bi konu açmıştım kopyalayıp ekledim ailemin sürekli maddi beklentisi ile ilgili her telefonda farklı konularda maddi beklentisini dile getiriyordu bende dayanamayıp cevap vermiştim .şuan babam benimle konuşmuyor telefonlarımı açmıyor eve ziyarete gittiğimde konuştu soğuk bi şekilde ama 1 aydır hiç aramıyor ben arayımcada açmıyor ne yapayım var mı böyle ilişkisi olan bıktım artık aile sorunlarından

—————————

Merhaba arkadaşlar sorunum şu babamla her telefonda konuşmamızda maddi beklentisini dile getiriyor bişey deyincede ben beklemiyorum bişey demiyorum yapıyor işte şu kadar kardeşsiniz 500 er lira yollayamıyosunuz annenizin emekliliği için diyor. Bu arada bizimkilerin evi var 1 milyona satışa koymuşlar emeklili,işyeri başka yerlerden gelirleri var biz kardeşler (çok kardeşiz )hepimiz evliyiz çoluklu çocuklu herkesin bir teleşı var ucu ucuna geçiniyor herkes ama sürekli bu muhabbet geçiyor iki kişi çalışıyoruz devletteyiz diye .bıktım artık babama bugün dayanamayıp baba biz napalım imkanımız mı var aile çocuktan beklemez çocuklar anne babadan bekler dedim şok oldu nasıl yani birde size para yollayacam öyle mi diyerek bende ben zaten beklemiyorum kimse beklemiyor ama sende bizi üzme dedim bozuldu telefonu kapattı ya acayip canım sıkılıyor

Çıkarlar üzerine kurulan ilişkiler hep yıpratır, bunun aile bağı olması sonucu değiştirmez. Sırf babanız diye, aranızın bal börek olmasını beklemeniz hata. Bazı aile ilişkileri ne yazık ki böyledir. Siz de bunu kabul edin ve hayatınıza bakın.
Biz de beş kardeştik, büyük abimiz öldü. Sağlığında da hiç iyi değildi ilişkimiz. Beni hiç sevmedi, ölüm döşeğinde arayıp helallik istedi sadece. Ben de hakkımı helal ettim. Ne yapsaydım?
Mezarı yapılacak dediler, aramızda topladık yaptırdık. Benim vicdanen içim rahat. Mekanı cennet olsun gene de ama sırf abim diye, beni niye sevmedi diye düşünmedim hiç. Çıkarları çatışınca, kimse kimseyi tanımayabiliyor. Sizin babanızın beklentisi de doğru değil, tutumu da. Elinizde olsa zaten yaparsınız.
Vicdanen rahat olduğunuzdan eminseniz, sizin enerjinizi dibe çeken kişi babanız bile olsa, buna müsaade etmemeniz gerekir.

Bırakın açmasın
Anne babasından maddi beklentisi olan yetişkinleri anlayamadığım gibi evladından maddi beklentisi olanları da anlamıyorum
Sizin çocuğunuz var siz onlardan sorumlusunuz. Haaa zaten kendi durumunuz iyi olur ayıracak bütçeniz olur kimse ana babası zorda olsun istemez. Ama sizinki emrivakiye dönmüş

500 TL iki kişi çalışan memursunuz çok mu Allah aşkına .. emekli olmasına yardım edin belli ki yaşlanınca yardımcı olmayacaksınız yine ucu ucuna yetecek . Haklılar telefon açmamakta normalde para isteyen ailelere tepki veririm de bu kadar da değil . E zaten istediğiniz olmuş bir şey beklemezler artık konuşmayin

E acmiyorsa sende arama ihtiyaci olan aileye verirsin kisarsin biseylerden ama varmis gelirleri ac gozlulugunden istiyor neden taktiniz bukadar ben olsam evinexe gitmem annem konusuyorsa onla konusurum yeterli

Mekanı cennet olsun abinizin , vicdanen rahat sayılırım bunu yapmaya hakkı olmadığının farkındayım en azından . Teşekkür ederim

Bence vicdanen rahatsız hissetmeyin asla. Evleri var, emekli maaşları var diyorsunuz ne yapacaklar sizin parayı? Mağdur değiller ki.

Aynen böyle söyleyin bir daha sorarsa, baba senin benim vereceğin paraya ihtiyacın yok malın var maaşın var paranın fazlasını ne yapacaksın diyin. Açmıyorsa aramam sadece annemle konuşurdum.

Çocuklar, anne babalarına maddi destek olmak zorunda değildir (eğer varlıklı ve oluyorlarsa ne hoş) ama anne babalar her zaman çocuklarına her yönden destek olmalıdır.Evlatlarindan ,özellikle kız evlatlarından beklenti içinde olan babalar çok kalitesiz kişiliğe sahiptirler nokta.İcinizde,vicdanınızda rahat olsun.

E acmiyorsa sende arama ihtiyaci olan aileye verirsin kisarsin biseylerden ama varmis gelirleri ac gozlulugunden istiyor neden taktiniz bukadar ben olsam evinexe gitmem annem konusuyorsa onla konusurum yeterli
Annem konuşuyor bizimle babamın arkasından ihtiyacımız yok bizim diyor. ben evlerine gitmesem bi ilişkimiz yok onlar aramız iyiykende bize gelmezler hiç ,kaç yıldır uzaktayım 3 kere geldiler ondada mecburi durum gelişmişti. Anneme zaten asla izin vermez gelmesine

Bu bana özel bi durum değil bu arada hiç bi çocuklarının evine gitmezler mecbur kalmadıkça

Biz de sizin gibi çok kardeşiz ve erkek çocuğun çok kıymetli olduğu bir kültürde olduğumuzdan erkek çocuğu bulmak adına kalabalık bir kız güruhuyuz.
Ama annem ve babam, özellikle de babam bize çok kıymetli verdi, çalıştı çabaladı hepimizi üniversite mezunu, mesleği olan kadınlar olarak yetiştirdi. 35 yaşına yaklaşmış evli çocuklu bir kadın olarak başım sıkışsa arkamda babam var diyebilirim rahatça.
Annem ve babam emekli, kira vermiyorlar, arabaları var vs. durumları kötü diyemeyiz.
Ama geçtiğimiz ay 6000 küsür lira sadece mutfak ve yakıta vermişim. Yaklaşık 1500 lira doğalgaz faturası ödemişim. Farkettiyseniz çoğu emeklinin maaşını geçti şu an giderler. Ayrıca, en küçük kardeşim lisede henüz. Giyimi, kitabı, telefonu, dershanesi... Devlet okulunda bile olsa masrafı var. Bu yüzden annem arada bizlere şaka ile karışık yardım talebini iletir. Kardeşler olarak hepimizin ekonomik seviyesi farklı ve annem de bunun bilincinde. Zaten kendini zor döndüren çocuğunun boğazına çökecek hali yok.
Nispeten durumu orta, orta-iyi olan kardeşler olarak en küçük kardeşimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunu da normal görüyorum kendi adıma. Çünkü ihtiyacımız olduğunda da onlar elinden geldiğince desteklerler bizi.
Bence iletişim çok önemli. Bir keresinde annemle gerilmiştik bu konuda ve çok üzülmüştüm. Daha sonra anneme böyle söyleme anne elimizde olsa tabi ki yaparız gibisinden konuştum. O da üzüldü 'Biliyorum kızım haklısın. Bizim neyimiz varsa da sizin olacak zaten. Sizin için çabalıyoruz.' vb. şeyler söyledi. Sarılma, istiklal marşı , kapanış
Bir de şunu eklemek isterim. Anne babalarımız ile bizim lüks ve ihtiyaç kavramlarımız, mecburi harcama anlayışlarımız çok farklı olabiliyor. Onlara göre evde iki kişinin çalışması büyük olay başlı başına. Babam bizim gelirimize sahip olsaydı eminim şimdiye kadar baya bi birikim yapmıştı. Bizde pek birşey yok Güzelce derdimizi bakış açımızı anlatabiliriz.

Eski konunuzda de demistik.
O zaman bir kaç kardeşimiz araya gelip düşük miktar verip annenize yardım edebilirsiniz diye.
Ama siz bu konuda katisiniz.
O yüzden konu aynı degismemis.
O zaman siz de aramayin.

Herkes farklı şehirde annem gelmek ister babam izin vermez yemek vs işlerini yapamadığı için
Anladım.
Evet her erkek ev işini beceremiyor.
Eee anne de sabah gidip akşam dönemeyeceğine göre baba 3,4 gün yalnız kalmak istemiyor anlaşılan.

Anne babalarımızla süper derecede geçinmek zorunda değiliz.

Onları kırmadan kendi hayatımıza devam etmeliyiz bence.

Diğer konunuza yazdığımız tavsiyeleri uyguladınız mı ?

Babanız emekli olunca, dükkanı annenizin üzerinden işletmeye başlamıştı. Anneniz işveren olarak gözüküyordu ve aylık işveren bağkurunu ödeyemiyorlardı. Son durum nedir ? Dükkanı devretmek için harekete geçtiler mi ?

Dükkanı devretmek kısmını anlamadım ? Sanırım annemin üstünde

Dükkanı devretmek kısmını anlamadım ? Sanırım annemin üstünde

Annenizin adına olan işveren bağkuru dahi ödenemiyor ve dükkan kendini zor döndürüyordu. Diğer konunuzda size onlarca tavsiye verildi. Annenizin üzerine gözüken vergi borcu ve genel borç ne kadar bakmadınız mı ? Babanız emekli olmuş, evleri kendilerinin; dükkanı devredip geçinemezler mi ?

Vergi borcu ne kadar bilmiyorum ama bazı detayları veremiyorum kimliğim ortaya çıkmasın şimdi .annemin ödemesi bi kaç yıl kaldı ödemeleri için kenarda paraları var dükkan ve emeklilik dışında başka yerdende gelirleri var. Bizim onlara verdiğimiz herhangi bi öneriyi kabul etmiyorlar zaten öyle bi söz hakkımız yok mantıklı bile olsa babam karıştırmaz bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…