Aileye ayrılan zaman?

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Bir yere gittiğinizde, tatile gittiğinizde, yemeğe gittiğinizde sürekli ailenizi de yanınızda götürüyor musunuz? Haftada kaç gün onları görüyorsunuz? Her akşam uğruyor musunuz? Sürekli onlarla vakit geçirmek zorunda olduğunuzu düşünüyor musunuz? Ben bir şey yapıyor olsam veya bir yere gidiyor olsam sürekli onları da götürmem gerekiyormuş gibi bir hisse kapılıyorum.

Evli misiniz?

Hayır ailemle yaşıyorum.
Belli bir yaştan sonra birey olmak gerekir. Kendi hayatına öncelik vermek gerekir diye düşünüyorum. Ben öyle yaptım. Eşim ile birlikteyken de her şeyi birlikte yapmam, yapmayız.

Çocukluğumuzda bir şeyler kodlamışlar çünkü.
Ne kodladıklarını bulursak sorunu çözeriz.
Bu arada çağırmıyoruz, nadiren yemeğe falan çıkarız.
İlk yıllar ne kadar gidersem gideyim ihmal ediyormuşum gibi hissediyordum, zamanla azaldı o his.
Her akşam da uğramaz yalnız.

Bekar mısınız?
Evliyseniz cevap kesin tabiki de hayır.
Bekarsaniz
Bu gittiğim yere de bağlı biraz.

Hayir. Bekarken senede bir tatile cikardik ailemle en fazla. Ben daha cok kuzen, arkadaslarim, varsa sevgilimle filan vakit gecirirdim. Arada sirada anne veya babamla da bir cafeye vs giderdik ama sık degildi.

6 bucuk yildir evliyim zaten ayri sehirlerdeyiz simdi.

Bekarken ki ben cevap veriyorum o zaman her gittiğim yere goturmuyordum. Ben de bir bireyim ben özelim diyerek.
Tatil derken zaten öyle tek başıma otel deniz tatili yapma gibi fırsatım olmadı ki degerlendireyim.
Olsaydı da sanırım ben de ya yanıma bir kız arkadaşımı alırdim ya da ailemden en anlaştığım birini.
O da yalniz takılmayı sevmediğimden.
Yalnızlığı sevene diyecek lafım yok tabi
Gümbür cemaat bir yerlere gitmek ne gerek var ki ?
Yılda bir ailece gitsek yeter.

Yalnız başınıza tatil yalan mı oldu?
20 yaşında evden ayrıldım. Annem, babam tabii ki kıymetlidir ama hayat benim hayatım. 1 kere ve tek kullanımlık bu hayatı onlara adayamam.
Elden ayaktan düşmemişlerse, onlara bağımlı yaşayamam. Onlarda zaten aklı selim insanlardı. benden böyle bir beklenti içerisinde olmadı.

Evlenmeden önce de böyle hissetmiyordum, evlendim yine öyle hissetmiyorum. Ne zaman özlersem, iş durumumuza göre o zaman görüşüyorum. Bazen ayda bir bazen 3 ayda bir. Farklı şehirlerdeyiz. Ama her akşam mutlaka arar konuşurum :)
Herkes ayrı birey olmalı bence, anne baba da olsa her şeyi birlikte yapmamalıyız. Çünkü Allah gecinden versin, ebeveynlerimize bir şey olduğunda tek başımıza hayatta kalabilmeliyiz, yıkılmadan atlatabilmeliyiz. Bilemiyorum belki ben yanlış düşünüyorum... :)

Pandeminin bitmesini bekliyorum.

Bunların aksini yaptığınızda tepkimi alıyorsunuz neden böyle hisse kapiliyorsunuzki uzuleceklerinimi düşünüyorsun o hissimi veriyorlar sana yoksa seninle alakalı bir durum mu. Ben öyle hissetmedim hiç yani her gittiğim yere götürmek gibi

Ailenle yaşıyorsun,neden tatillerde de aileni yaninda götürme ihtiyacı hissediyorsun ki? Tek baisna çık, eşin dostunla çık, aileni de ozle yani iki gün.
Açıkçası ben belli bir yaştan sonra (o yaş da 18) aileyle hala göbek bağı bir gibi hareket etmeyi doğru bulmuyorum

tek başına tatile gitme mi dediler ?
Al anneni onla git o zaman sıkıcı biri değilse
Bu biraz da bu zamana kadar olan alışkanlık meselesi
Doğduğunuzdan beri onlardan ayrı adım atmanıza izin vermedilerse şimdi ne oluyoruz demişlerdir

Üzüleceklerini düşünüyorum

Ben o hissi yasiyorum ama babam bakima muhtac,annemin de yası ileri.Gencken atandigim yerde yanima gelir kalirlardi.O zaman kafama gore takilirdim.Onlar da komsularla takilirlardi.Diyecegim o ki,anne babanızin eli ayagi tutuyor ,yani saglamlarsa ayri takilmayi vicdan azabi etmeyin kendinize.Tabi ki,onlarsiz gezmeye gideceksiniz.Vir onlarla,üc yalniz olsa nolur ,olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…