• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye tapan eş

Tamam siz degil esiniz kendisi koysun kendi numarasını yazsın. Aracın özelliklerini fln konuşsun sadece araca bakılacak diye kardeşini arasin.
Ama esiniz baya pasif birisi anladigim kadarıyla. Çünkü annemin, arkadaşlarımın hatta eşimin arabasını bile uzaktan sarı siteyle sattım hiç problem olmadı. Sadece kişiler arabaya bakmaya gitti.
Kardeşi piyasadan 150 bin fazla yazdıysa zaten satilmasin diye yapilmiş birşey bu. Vala burdan ben sinirlendim siz nasıl sakin kalabiliyorsunuz
Söyledim koymuyor. Ailesinden çekiniyor. Onlar halletsin diyor. İşte sakin kalmaya çalışıyorum. Buraya içimi döktüm. Yoksa ailesinin yanına gitsem, hepsiyle kanlı bıçaklı olacağız. Eşim aracın her özelliğini biliyor. Kendi ödedi. Ama kardeşi kafasına göre rakam yazdı. O da bariz satılmasın diye yaptı. Sonra kaldırmış siteden.Şimdide biniyorlar. Pişkin pişkin beni soruyorlar.Bizi çok düşünüyor gibi davranıyorlar. Eşimde bana anlatıp duruyor, seni sordular, selamları var diye.
Sanki korkuyor kardeşinden falan.

Araba kimin üstüne onu merak ettim
Kpnin üstüne araç. Kaynım kendi üstüne siteye koydu kaldırdı
payımızı kullanmadığımıza sayın o parayı kiralamış gibi size deyin onlarda eşek değilse anlarlar herhalde
Zaten tatile otobüsle gidecegiz birkaç hafta sonra. Anlarlar herhalde. Kv pişkin pişkin gidin gezin diyor

Hanımefendi sizin ne istediğiniz belli değil ki.
Bir araba satılmasın onlar kullansın bizden beklentileri olmasın diyorsunuz. Bir satmalı bize para vermeliler diyorsunuz. Bir satarsalar kendi arabaları olmayacagı için bizim alacagımıza dadanacaklar diyorsunuz. Ee ne yapsınlar bu insanlar!?

Eşiniz siz arabayı git ver istemiyorum dediniz diye verdi zaten, ee şimdi yine memnun değilsiniz. Siz zaten çok memnuniyetsizsiniz ki, ne yapılsa yetmiyor size.

Tavsiyem o arabayı artık unutun, alabiliyorsanız eşinizle kendinize araba alın, onlar da kendi arabaları oldugu için sizden istemezler zaten. He diyelim istendi çok çok müşkül durumda ailedir yardım edilir o kadar. Ama zırt pırt vermezsiniz, yok ben zırt pırt bunu da vericem diyecek kadar fikir ayrılıgı yasadıgınız, bu kadar kafaya taktıgınız, artık neredeyse bu konudan sinir hastası olacagınız adamla da evli kalmazsınız. Sizin için daha yapılacak bir yorum yok çünkü, ne arabaymış bi işin içinden çıkamadınız.

Kpnin üstüne araç. Kaynım kendi üstüne siteye koydu kaldırdı

Zaten tatile otobüsle gidecegiz birkaç hafta sonra. Anlarlar herhalde. Kv pişkin pişkin gidin gezin diyor
Keşke kendi üzerine alsaydı zamanında bu kötü olmuş 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ herzaman ortak mal alınmaz cidden bende bekarken babamla araba alıcaktım iyiki almamışım çünkü bende babamda bırakıp aracı giderdimm ..

Onlar aracın üstüne tamamen yatmış, kaynının kesin tek kuruşu bile yoktur o araçta, annesi babası verdiği için sahipleniyodur

O da sılahi rahimi kesmemek için aslında. Onu bile haketmiyorlar. 5 aydır birkez kv ile birkez kp ile konuştum.Ama başkada konuşmayı düşünmüyorum
Sılai rahimi bu kadar düşünüyorsanız burada konu açmazdınız. Bırakın lütfen siz kendinize kaos arıyorsunuz. İlk defa yorum yapmıyorum konunuza 100 sayfa en az konuşuldu bu konular. Siz bunca olaya rağmen yine konuşup ediyorsunuz. Üstelik sılai rahim akrabalık bağları bu kadar önemliyse sizin için bırakın kocanız da annesini alıp bıraksın.

Söyledim koymuyor. Ailesinden çekiniyor. Onlar halletsin diyor. İşte sakin kalmaya çalışıyorum. Buraya içimi döktüm. Yoksa ailesinin yanına gitsem, hepsiyle kanlı bıçaklı olacağız. Eşim aracın her özelliğini biliyor. Kendi ödedi. Ama kardeşi kafasına göre rakam yazdı. O da bariz satılmasın diye yaptı. Sonra kaldırmış siteden.Şimdide biniyorlar. Pişkin pişkin beni soruyorlar.Bizi çok düşünüyor gibi davranıyorlar. Eşimde bana anlatıp duruyor, seni sordular, selamları var diye.
Allah eşinize akıl fikir versin. Kardeşi arabaya konmuş resmen. Heralde çocuk evlenirken satıp düğün masrafını fln karşılar, eşinizde 'ama evleniyor ihtiyacı var' der sizede beş kuruş para vermezler. Bu kadar da aile bağımlısı olunmaz ya. Maddi durumunuz iyi olsa hadi neyse denir ama sizinde ihtiyacınız var, ülkenin hali ortada.

O arabayı gözden çıkardım ben. Sıfırdan başladık sayıyorum ben.Kendi emeği ne diyeyim. Kaynana sorunum vardı. Bu sayede kaynana ile görüşmüyorum çok rahatladım. Zaten işe gidip gelecegim. Fırsat bulursa alır anahtarı benden😄Ama gelecek yıl ailesine iki yerde çalıştığımı söyletmeyeceğim. Annesi maaşımı kuruş kuruş hesaplıyor.
Nasıl hesaplıyor sizin maaşı yaa 😟 nerden biliyor? Benim eş ailesi bi kere soracak oldu, ay benim öz ailem bile sormuyor siz bilip ne yapacaksınız herkesin kendine dedim bi daha lafı açılmadı

Aslında erken gelmek için erken gitti. Onlar erken kalkıyor. 2 vesait gitti. 7de oradaydı. 9 da geleceğim dedi. Doysun iyice işte.
Hiçte erken değil, Allah aşkına tüm gün sıkılmıyor mu , bence hiç sorun etme bırak doysunlar birbirine , ben şimdi eşimi bazen anasının başına atıyorum gitmiyor adam, yani sen gitme dediğin için o duyguyu yansıttığın için senle inatlasiyorlar , sen deki eşine ay hayatım ben arkadaşlarla takilcam veya alış-veriş yapcam sen de annenlerle takil falan de , inan bana deli divane olacak , ben bu taktiği eşime yaptım en son gelip benle kavga etti vaktinde evinde ol ben annemlerde sıkılıyorum demeye başladı 😅 hatta en son çatır çatır kavga etti sırf bu yüzden, enerjini çek onlardan gayet umursamaz ol ama tavırlı durma , sanki esin giderse daha rahat edeceksin gibi davran , adam dumura uğrayacak 😅

Valla sizin başka türlü davranmanız lazım bence, pişkin pişkin sizi sorduklarına göre siz de öyle pişkinlikle yanıt vereceksiniz. Siz tepki verdikçe eşiniz inada bindirmiş bence anam da anam diye. O yüzden hep yok çağırırsa giderim şunu yap derse yaparım diye meydan okuyor size

Merhabalar konunuzu biliyorum ve yine söylüyorum ruhsal olarak iyi değilsiniz. Araba sizin değil ailesinin beklentisi satması satmaması sizin probleminiz değil bunu kabullenin. İster düşünürler ister düşünmezler. Bayramda arka sokaktaki görümcem abisiyle bayramlaşmaya gelmiyor beni ilgilendirir mi ? Yoo. Sorsan bağlılar ama kaynanam borcumuz varken bizden para isterdi bu ilgilendirir mi evet çünkü ekonomi ortak. Ayırın bu 2 olayı birbirinizden salın arabayı araba sizin değil.
Aile ilişkileriniz sağlıklı ilerlemiyor ve yine söylüyorum eşinizle iletişim kuramıyorsunuz. Kayınvalidem alt katımda eşim bazen gece 4 de otogara gidiyor bazen akşam ailesini biyerden alıyor bi akrabaya biiey bırakıyor vs vs. Bunu yaparken bizi etkilemeyerek yapıyor ya da belli noktaya kadar susuyorum sesinizi çıkarttığınız noktaya da dikkat edin.
İş eşinizde bitiyor o izin verdiği kadardır hersey. Yarın bir gün patlak verir boşanmaya kadar gider bu konu dikkat edin.

Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Hiç bir şey yapmazdım.

Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Boş verin kafaya takmayın.Giden gitmiş.Eşiniz de ses çıkarmıyorsa diyecek bir şey yok.İnş en güzel arabayı alırsınız.Allah gönlünüze göre versin.

Bunları düşünmez ki, olmayan ve asgari ücretle sıfirdan para biriktirerek alacağını sandığı araba üzerinden stresini atıyor. Asıl meseleye asla inmez yani. Araba ömürlük mevzusu olacak.
Araba da engelli aracıydı babanne için alınan. Hala utanmadan bu konuyu aşabiliyor

Olayların öncesini bilmiyorum.
Asgari ücretle sıfırdan araba almak ve para biriktirmek çok zor geldi gözüme.
Eşiniz de tam ana kuzusu.
Yalan zaten. Bekarken ailecek ortaya para koyup babaanne üzerine engelli aracı aldılar. Yani sıfır araba o babanne sayesinde alındı. Ayrıca aile evinde kalırken orataya koyduğu para aile kesesinden sayılır. Asgari ücrete sıfır araç kim alıyormuş acaba?

Keşke kendinize eşinizin öncesinde aldığı arabadan başka bir gündem belirleseniz.
Anlıyoruz sürekli al götür vs programınıza engel olunması hoş değil ama bu konu arabayla ilgili değil eşinizin sınır bilmezliği ile ilgili bir durum.

Araba da engelli aracıydı babanne için alınan. Hala utanmadan bu konuyu aşabiliyor
Kabul etmeyip, yalan söylüyor o konu için.
Sanıyor ki, engelli babaanne için alınan araba gibi olacak biriktirerek almayi hayal ettiği araba. Almaya değer,sürekli arıza çıkarmayacak arabaların ne kadarda başladığından haberi bile yoktur eminim.

O araba satilmis yerine yenisi alinmis. Inanirsaniz...😬

O zaman esi eski arabayi mi yeni arabayi mi yoksa ikisini birden mi odemis? 😬 Bir de 5 yil satilamiyor engelli arabasi esiyle en az 7-8 senelik gecmisleri var mi, hatirladigim kadariyla hayir.

Keske anlatmaktan kacacagimiz seyleri hic yapmasak.

Back
X