• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye tapan eş

Bekarken aldı. Maaşın çogunu krediye veriyordu.
Ailesi olmasa, tek başına olsa o arabayı rüyasında alırdı. Hem düğünü hem ev dizmesini yapıp hem arabayı yapması için bir günün 48 saat olması gerekiyor ki 46 saatinde çalışsın. Sana verileni görev, senden gideni borç olarak algılıyorsun, bunun için hak verilmiyor sana. Bunun için ciddiye alan yok seni. Aradan da çekiliverdin işlerine geldi. Elalem de sormasa akla gelmeyeceksin.

merhaba ben sadece şuna takıldım..asgari üçretle çalışırken yazmışsın.şimdik eşim devlet memuru ben özel sektör.ocak ayında gitçeniz tatil kış tatili nasıl yapıyorsunuz malum kira fatura mutfak vs vs..nasıl oluyor bide biz asgari üçrete çalışmıyoruz..bişey daha var eşimin parası demişsiniz eş ve ben para sı olmaz evet kadının bi birikimi olur az bişey ama bunuda eşi bilir yani bn o şekilde dü
Eşim asgari ücret alıyor. Ben asgari almıyorum. 2 maaşız. Eşimin aldıgı maaştan araca para katarsan, gene akrabalara servis şoförlügü yapmaya kendinde hak görür

Beni sinir eden eşimin emeklerini hiçe sayması.Sanki ailesine tapıyor.Gık diyemiyor.

Senin bu araba ve ailesi disinda esinle bir sorunun yok diye hatirliyorum yanlisam duzelt. En sonunda senin yapamadigini kocan yapip seni bosarsa o zaman aglama. Senin bir dur duragin yok ailesinin yaptigi her sey sana batiyor ve hosgoru diye bir kelime senin hayatinda hic yok. Kac konunda herkes sana yapma, etme dedi ama yok gormuyorsun, duymuyorsun. Bu evliligin sonu hic iyi yere gitmiyor demedi deme. Bu sefer arabadan hakkini almadan seni bosadi diye kendini yiyip bitirirsin aklinla oynuyorsun en son kendi kendini delirteceksin yapma.

Eşim asgari ücret alıyor. Ben asgari almıyorum. 2 maaşız. Eşimin aldıgı maaştan araca para katarsan, gene akrabalara servis şoförlügü yapmaya kendinde hak görür
servis şöförlüğü sizin bilçeğiniz iş.şimdi iki maaş:fatura+kira+vs vs anladın sen onu işte diyorum nasıl alacan yol gösterde bende bileyim)))

Maaşınız bukadar iyidi madem yıllardır niye kendinize araba almadınız da, eşinizin bekarken, asgari ücretliylen, kredi çekip aldığı arabayı bukadar sahiplendiniz?

Senin bu araba ve ailesi disinda esinle bir sorunun yok diye hatirliyorum yanlisam duzelt. En sonunda senin yapamadigini kocan yapip seni bosarsa o zaman aglama. Senin bir dur duragin yok ailesinin yaptigi her sey sana batiyor ve hosgoru diye bir kelime senin hayatinda hic yok. Kac konunda herkes sana yapma, etme dedi ama yok gormuyorsun, duymuyorsun. Bu evliligin sonu hic iyi yere gitmiyor demedi deme. Bu sefer arabadan hakkini almadan seni bosadi diye kendini yiyip bitirirsin aklinla oynuyorsun en son kendi kendini delirteceksin yapma.
En son şey diyordu,esi ailesinin yanına gidince selam yolluyorlarmış konu sahibene, söyleyeceğim bana ailenden selam falan getirme diyeceğim diyordu. Takıntısının geldiği hal. Bir selam bile rahatsız ediyor.
Ama bu hep böyleydi. Evlenmeden önce babasının ailesine takmıştı bir dönem, bir dönem iş değişikliğine defalarca konu açtı bunlarla ilgili. Kardeşleri de arada takıntıları dahil oldu. Şimdi de araba ve eş ailesi. 5 aydır görmüyor ama kafasının ici tamamen onlarla dolu. Ömür boyu görmese de durum değişmeyecek. Mesele onlar değil kafasında kurduklari.
Eşi de normal bir adam olsa bu evliliği cidden uzun süre devam ettirmez.

Evet verdik. 5 ay oldu, birkaç kez gezmeye giderken falan alın dediler, almadık. Eşim naparlarsa yapsınlar, kendileri bilir kafasında.
Satılsada yeni araç alırsak, bu arabadan tek kuruş eklemeyeceğim. Ailesinin kafa yapısı oglumun malı benim malı.Şimdi para biriktiriyorum, bu araba olsa da olmasa kredi çekeceğim inşallah.
Şunuda anlatacağım. Eşim iyidir hoştur evet ama geçen hafta pazartesi, full ailesindeydi. Bilmiyorum etkileniyor mu onlardan. Senin lafın bile geçmedi diyor. Ben iş yerinde rahatsızlandım.Şuan hastalık yaygın oldugu için özele gittim. Buna laf etti.Bendr eşime kızdım. Oraya gittim şımardın, noldu para hesabı mı yapıyorsunuz orda diye. Normalde genelde özele giderim.Bende ona dedimki, kendi tarafın olsa canınız sagolsun dersin,bana gelince saglık ocağına git dedi. Ve annemin oturduğu yerde baglı oldugum saglık ocagım.2 vesait, zaten kötüydüm. Bu tepkisi şaşırttı.Hep böyle degildi.Acile gittim o gün 100 tl acil girişi. Yarın migrenim için doktor randevum var, 500 TL, ona bişey demiyor. Sonradan anladı büyük tepki gösterdiğini.
Senin bu kocan düzelmez, giderek beter oluyor, hele hastahane mevzusu ...

Konu sahibine bu kadar yuklenilmesini anlayamadim, konuda bizim göremediğimiz seyler mi var? İlla arabada konu sahibinin de parasi mi olmasi gerekiyor sinirlenmesi icin? Eşinin de parasını kattığı arabayi kayni hicbir katkida bulunmamasına rağmen satmıyorsa sinirlenir insan burada ne var ki? Ama sizin eşiniz bu konudan hic rahatsiz degil ya asil beni sinirlendiren o olurdu

Son düzenleme:
Niye ki kadinin ne sucu var?
Uzun uzun yazdığımı düşünüyorum aslında, konu sahibi takıntılı, kaostan beslenen bir insan. Bu sadece eşinin ailesiyle ilgili değil. Önceki üyeliklerini, konularını bilenlerin beni anlayacağını düşünüyorum.

Evlenene kadar ailenin etinden sütünden istediği gibi faydalanıp, sonra bir şekilde takti onlara. Eşinin engelli babaannesi üzerinden ortak ve hatta ailenin daha cok para vererek alınmış olan arabaya kendinin gibi sahiplendi, evlenir evlenmez. Ona takınca ailenin herseyin gözüne battı,batiyor. Velev ki onlar suclu olsun bazi noktalarda, 5 aydır görmüyor, kimse neredesin diye sormuyor, esi illa beraber gidelim demiyor ama yine derdi aile.
Kimse onun kaşına gözüne hasret değil.
Normal bir insan psikolojisi mi bu sizce ?

Ben böyle takıntılı bir eşle ömür geçirmek istemezdim şahsen. Geçirene kolay gelsin.

Babaanne öleli uzun zaman oldu.Evet eşimde iş yok.Çok pasif.Zaten çogu kişi biliyor. Çok uzamasın diye yazmadım.
Aracı verdigimizden beri ailesine gitmedim. Araba meselesi ayrı kv benim psikolojimi bozuyor.Araç satılsa da satılmazsa da bayramdan bayrama gitmeyi düşünüyorum.Bu şekilde kafam çok daha rahat.Bunu sürdürmemde kv çok etkili.Onunla alakalı çok konu açtım. 5 aydır birkaç kez kısacık konuştum onunla. 5 aydır görmüyorum, kendimi çok iyi hissediyorum. Kpyi üstüme salması gibi bana göre çok yanlışı oldu. Bu mesafede kalmamız ruh sağlığım için en iyisi...
Yengemde bazen annem yengemi arayıp abimi sorduğunda kızardı. Niye soruyor ki x i diye takar sinir olurdu anneme. Yormuyormu sizi bu ? Görümcemi sevmiyorum ama insanlardan soyutlanmak iyi bir fikir değil bence.

En son şey diyordu,esi ailesinin yanına gidince selam yolluyorlarmış konu sahibene, söyleyeceğim bana ailenden selam falan getirme diyeceğim diyordu. Takıntısının geldiği hal. Bir selam bile rahatsız ediyor.
Ama bu hep böyleydi. Evlenmeden önce babasının ailesine takmıştı bir dönem, bir dönem iş değişikliğine defalarca konu açtı bunlarla ilgili. Kardeşleri de arada takıntıları dahil oldu. Şimdi de araba ve eş ailesi. 5 aydır görmüyor ama kafasının ici tamamen onlarla dolu. Ömür boyu görmese de durum değişmeyecek. Mesele onlar değil kafasında kurduklari.
Eşi de normal bir adam olsa bu evliliği cidden uzun süre devam ettirmez.

Muhtemelen bizi gozardi etmis zaten kendi kendimize yaziyoruz. Araba 100.konuda gorusmek dilegi ile hoscakalin. 🙏

Uzun uzun yazdığımı düşünüyorum aslında, konu sahibi takıntılı, kaostan beslenen bir insan. Bu sadece eşinin ailesiyle ilgili değil. Önceki üyeliklerini, konularını bilenlerin beni anlayacağını düşünüyorum.

Evlenene kadar ailenin etinden sütünden istediği gibi faydalanıp, sonra bir şekilde takti onlara. Eşinin engelli babaannesi üzerinden ortak ve hatta ailenin daha cok para vererek alınmış olan arabaya kendinin gibi sahiplendi, evlenir evlenmez. Ona takınca ailenin herseyin gözüne battı,batiyor. Velev ki onlar suclu olsun bazi noktalarda, 5 aydır görmüyor, kimse neredesin diye sormuyor, esi illa beraber gidelim demiyor ama yine derdi aile.

Ben böyle takıntılı bir eşle ömür geçirmek istemezdim şahsen. Geçirene kolay gelsin.
Katılıyorum Tahin normal değil. Kaçıncı kez diyorum iyi değil. Psikiyatri kliniğinde staj yaptım ama yorum yapmak istemiyorum lütfen kusura bakmasın ama tedavilik bu durum.

Bilmemek mutlulukmuş, keşke biz de bilmeseydik 😂

servis şöförlüğü sizin bilçeğiniz iş.şimdi iki maaş:fatura+kira+vs vs anladın sen onu işte diyorum nasıl alacan yol gösterde bende bileyim)))
Marketi nasıl zor yapıyorsunuz bende onu anlamadım . Evet ekonomi çok kötü ama iki maaş tatile gidemeyecek bir araba borcuna giremeyecek şekilde yaşıyorsanız bence sizin yönetiminizde bir sıkıntı olabilir

Yengemde bazen annem yengemi arayıp abimi sorduğunda kızardı. Niye soruyor ki x i diye takar sinir olurdu anneme. Yormuyormu sizi bu ? Görümcemi sevmiyorum ama insanlardan soyutlanmak iyi bir fikir değil bence.
Oğlunu sorduğu için mi kızıyor 😱

canım benim hangi ülkede yaşıyorsan benide götür)))
Türkiye de yaşıyorum . Market alışverişi iki kişi çalışınca yapılıyor tek kişi çalışınca da yapiliyor. Egonomi coh iyi yeğenim diye birsey yok ama siz sordunuz ya cevap veriyorum sizin durumda terslik var

Türkiye de yaşıyorum . Market alışverişi iki kişi çalışınca yapılıyor tek kişi çalışınca da yapiliyor. Egonomi coh iyi yeğenim diye birsey yok ama siz sordunuz ya cevap veriyorum sizin durumda terslik var::::sanırım biz çok iyiyoruz tmm bacım sen haklısın kim tutar seni bwm alırsın sen artık)))

Back
X