- 3 Mayıs 2011
- 13.773
- 49.041
- 798
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Eger ben araba ya da aldıgımız evde eşimin parasından katsam, paşamın evi arabası diye sahiplenirler. O yüzden aldıgım araca eşimin kuruşunu, altınları bile katmayacagım. Bu zoruna gitmiş. Binmem, ailemde binmez diyor.Aynen zaten adamın ailesi parasını değerlendirmiş . Evlenmeden aldığı için hak iddia edemez. Kız alsa ondan da istiflenirler. Böyle tipler sadece akrabaları ile evlense veya hiç evlenmese keşke. Benzer zihniyetli insanlar kendi aralarında üresin ki diğer insanları mahvetmesinler.
Bunları düşünmez ki, olmayan ve asgari ücretle sıfirdan para biriktirerek alacağını sandığı araba üzerinden stresini atıyor. Asıl meseleye asla inmez yani. Araba ömürlük mevzusu olacak.Sen onu bunu boşver bu adama okey misin ona bak bence . Ben burdakilerden ayrı olarak senin haklı olduğun noktalar olduğunu düşünüyorum . Senin eşin böyle biri arabayi boşver artık . Sen bu adamı böyle kabul ediyor musun ? Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun
Aynen zaten adamın ailesi parasını değerlendirmiş . Evlenmeden aldığı için hak iddia edemez. Kız alsa ondan da istiflenirler. Böyle tipler sadece akrabaları ile evlense veya hiç evlenmese keşke. Benzer zihniyetli insanlar kendi aralarında üresin ki diğer insanları mahvetmesinler.
Bizim araca ihtiyacımız var diye almak isyorum açıkcası.İşe giderken zorlanıyorum.Eşimin kafası farklı çalışıyor.Ben böyle haksızlık yapan insanlara anne baba demem artık.Arabanın satılmasının esas sebebi para yok deyip duruyorlar. Seneye sigortasını öderken falan bize bulaşmasınlar diye açıkcası.Bayramdan bayrama görüşüyorsan sal gitsin bu olumsuz düşünceleri. Eşin bu haksızlığa üzülmüyorsa, hatta ortada bir haksızlık olduğunu bile düşünmüyorsa sen sadece kendini ve evliliğini yıpratırsın. Eşinin zihniyetinde sıkıntı var onu kabul ediyorum, ama bunun çözümü kendi imkanlarınla araba almak değil.
Evet işte, arkadaşı var, ondan araç alırmış, gidermiş akrabayı almaya. Bende diyorumki, bir pazarımız var. Ayrıca annesi birkez bana sormadı. Her hafta ben birşey çıkarıyorum, rahatsız oluyor musun diye. Evet zihniyeti bu ancak her hafta araç bulacağını da sanmıyorum. Annesi söylerse nasıl hayır dermiş. 37 yaşına geldi bu adam ya.Adam sunu söyleyerek "Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu." Zaten niyetini acik belli etmis. Evde kayin varken esini yine herseye kostururlar. Kayin arabayla gezerken "onun isleri var" diye esini kostururlar. Cünkü adam dünden bunu yapmaya razi.
O ondan ayrıldı. Çocukta galiba vazgeçti. Herşeyi bıraktı. Bu arada şunu sormak istiyorumSizin eski konularınızı da biliyorum, herkes de burada defalarca yazdı etti. Eşiniz iflah olmaz bir ana kuzusu. Yapacak bir şey yok adamın fıtratı böyle. Değiştiremezsiniz.
Bu arada kardeşiniz nasıl, o eski sevgilisi denen arsız adam rahatsız etmiyor değil mi?
Başkasından alır gene gidermiş. Benim agzımın kemiği yokmuş. Açıkcası biz tatile giderken araç kiralayacaktık. Bunu ailesine söylemeye korkuyor. Ama yazın ben kiralamayı düşünüyorum.Eşinize söylediniz mi arabayı veremeyeceğinizi
Evet işte, arkadaşı var, ondan araç alırmış, gidermiş akrabayı almaya. Bende diyorumki, bir pazarımız var. Ayrıca annesi birkez bana sormadı. Her hafta ben birşey çıkarıyorum, rahatsız oluyor musun diye. Evet zihniyeti bu ancak her hafta araç bulacağını da sanmıyorum. Annesi söylerse nasıl hayır dermiş. 37 yaşına geldi bu adam ya.
Bu şehrin uzak bir yerine gitmeyi düşündüm. Ama annem babam olunca uzak olsada gelip gitcem diyor eşim. Uzaklık çözüm degil bize.Esi ailesini birakip baska yere tasinmaz ki. Biraksa yani esini de birakir. Konu sahibi yeni araba alsa ve digeri o sürecte bozulsa yine kavga kiyamet arabasi es ailesine verilir.
Bu araba satılsa, bizde araç olsa ailesi gene huzur vermez gibi duruyor. Ancak ben akraba peşinde koşmam. Eşim almaz ama sözlerim çok zoruna gitmiş.Yani sizde araba olurken baskasina gidip sorsa bile sizin evde kavga kiyamet eksik olmayacak. Adam herseyin dengesini kurabilse zaten bir problem olmazdi.
Böyle haksızlık yapan insanlara ben bu saatten sonra anne baba demem. Hatta açıkcası kendimi telefonda konuşmak zorunda hissediyordum. Artık konuşmak bile hissetmiyorum. Zerre içimden gelmiyor.Resmen ailesine tapıyor. Bu kadar anacı babacı oldugunu bilmiyordum ben.evet haksızlık mı haksızlık, böyle küçük şeylerde falan aileci erkeklerden bana gına geliyor, bu ailecilik değil ki yahu objektif ve adil olunmalı ama nerdeeee? en son ki ilişkimde çok aileciydi,bazen ayrılmasa mıydık falan diyodum aile olayı beni düşündürtüyodu hep fakat bu formda o kadar aileci erkek örneği gördüm ki,yol yakınken ayrılmakn en iyisi olmuş diyorum.
Eşin ve annesi bir olmuş belli ki, esin de onlardan yana sürekli uyarıldığı için açıkça sana da söylüyor artık, ailesi sana inat arabayı satmıyor çünkü hepsi sana karşı bilenmiş, sana bişey diyeyim mi , sen çocuk yaparsan asıl yüzlerini özellikle de eşini o zaman gör..Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Bu araba satılsa, bizde araç olsa ailesi gene huzur vermez gibi duruyor. Ancak ben akraba peşinde koşmam. Eşim almaz ama sözlerim çok zoruna gitmiş.
Bu şehrin uzak bir yerine gitmeyi düşündüm. Ama annem babam olunca uzak olsada gelip gitcem diyor eşim. Uzaklık çözüm degil bize.
Dün diyorki, annem şu akrabayı al derse mecbur alcam. Annesi de sürekli birşey çıkarıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?