Aileye tapan eş

Eger ben araba ya da aldıgımız evde eşimin parasından katsam, paşamın evi arabası diye sahiplenirler. O yüzden aldıgım araca eşimin kuruşunu, altınları bile katmayacagım. Bu zoruna gitmiş. Binmem, ailemde binmez diyor.

Bunları düşünmez ki, olmayan ve asgari ücretle sıfirdan para biriktirerek alacağını sandığı araba üzerinden stresini atıyor. Asıl meseleye asla inmez yani. Araba ömürlük mevzusu olacak.

Adam sunu söyleyerek "Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu." Zaten niyetini acik belli etmis. Evde kayin varken esini yine herseye kostururlar. Kayin arabayla gezerken "onun isleri var" diye esini kostururlar. Cünkü adam dünden bunu yapmaya razi.

Bizim araca ihtiyacımız var diye almak isyorum açıkcası.İşe giderken zorlanıyorum.Eşimin kafası farklı çalışıyor.Ben böyle haksızlık yapan insanlara anne baba demem artık.Arabanın satılmasının esas sebebi para yok deyip duruyorlar. Seneye sigortasını öderken falan bize bulaşmasınlar diye açıkcası.
Bu arada ocakta tatile gidecegiz. Araba kiralamayı düşündük. Eşimde bana diyorki, bu arabanın bakımını yaptıralım, bu araba ile gidelim. Bende dedimki, yürüyerek giderim gene binmem ona. Yazın araç kiralamayı düşünüyorum açıkcası.

Evet işte, arkadaşı var, ondan araç alırmış, gidermiş akrabayı almaya. Bende diyorumki, bir pazarımız var. Ayrıca annesi birkez bana sormadı. Her hafta ben birşey çıkarıyorum, rahatsız oluyor musun diye. Evet zihniyeti bu ancak her hafta araç bulacağını da sanmıyorum. Annesi söylerse nasıl hayır dermiş. 37 yaşına geldi bu adam ya.

O ondan ayrıldı. Çocukta galiba vazgeçti. Herşeyi bıraktı. Bu arada şunu sormak istiyorum
Ben eşimin ailesiyle bu saatten sonra samimi olmam. Eşimin kardeşim ve annem ile arası çok iyi. İllaki bu durumda benimde görüşmem gerek. Ben kesinlikle görüşmek istemiyorum. Kalplerini kırarım

Yani sizde araba olurken baskasina gidip sorsa bile sizin evde kavga kiyamet eksik olmayacak. Adam herseyin dengesini kurabilse zaten bir problem olmazdi.

Esi ailesini birakip baska yere tasinmaz ki. Biraksa yani esini de birakir. Konu sahibi yeni araba alsa ve digeri o sürecte bozulsa yine kavga kiyamet arabasi es ailesine verilir.
Bu şehrin uzak bir yerine gitmeyi düşündüm. Ama annem babam olunca uzak olsada gelip gitcem diyor eşim. Uzaklık çözüm degil bize.

Yani sizde araba olurken baskasina gidip sorsa bile sizin evde kavga kiyamet eksik olmayacak. Adam herseyin dengesini kurabilse zaten bir problem olmazdi.
Bu araba satılsa, bizde araç olsa ailesi gene huzur vermez gibi duruyor. Ancak ben akraba peşinde koşmam. Eşim almaz ama sözlerim çok zoruna gitmiş.

evet haksızlık mı haksızlık, böyle küçük şeylerde falan aileci erkeklerden bana gına geliyor, bu ailecilik değil ki yahu objektif ve adil olunmalı ama nerdeeee? en son ki ilişkimde çok aileciydi,bazen ayrılmasa mıydık falan diyodum aile olayı beni düşündürtüyodu hep fakat bu formda o kadar aileci erkek örneği gördüm ki,yol yakınken ayrılmakn en iyisi olmuş diyorum.

Böyle haksızlık yapan insanlara ben bu saatten sonra anne baba demem. Hatta açıkcası kendimi telefonda konuşmak zorunda hissediyordum. Artık konuşmak bile hissetmiyorum. Zerre içimden gelmiyor.Resmen ailesine tapıyor. Bu kadar anacı babacı oldugunu bilmiyordum ben.

Eşin ve annesi bir olmuş belli ki, esin de onlardan yana sürekli uyarıldığı için açıkça sana da söylüyor artık, ailesi sana inat arabayı satmıyor çünkü hepsi sana karşı bilenmiş, sana bişey diyeyim mi , sen çocuk yaparsan asıl yüzlerini özellikle de eşini o zaman gör..

Bu araba satılsa, bizde araç olsa ailesi gene huzur vermez gibi duruyor. Ancak ben akraba peşinde koşmam. Eşim almaz ama sözlerim çok zoruna gitmiş.

Hani aile icinde getirme götürme isleri paylasilabilir, ama sizin icin de birseyler yapiyorlar mi, yoksa sadece kullaniyorlar mi asil soru o

gerçekten haklısınız, allah yardımcınız olsun,zamana bırakın, bu durumun aranızda tartısma ve kavgaya sebebiyet vermesine,izin vermeyin. ikiniz arasında bir problem yoksa,üçüncü kişiler yüzünden hiç tartışmayın :) soyutlayın kendinizi:)

Bu şehrin uzak bir yerine gitmeyi düşündüm. Ama annem babam olunca uzak olsada gelip gitcem diyor eşim. Uzaklık çözüm degil bize.

Tabi sen hic gitmesin istiyorsun dimi? Ben senin esinin aileci oldugunu bile dusunmuyorum artik. Sen bu gunlerde bu arabayi takmissin yine zaten araba olmasa bile sen takacak cok sey buluyorsun. Bir gun bosanirsan belki bir yerde durmayi ogrenirsin artik ama keske bosanmana gerek kalmadan bazi seylerin farkina varabilsen.

Dün diyorki, annem şu akrabayı al derse mecbur alcam. Annesi de sürekli birşey çıkarıyor.

Gerçekten problemin ailede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu nasıl bir iradesizlik, sütten kesilmemiş halen kocanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…