- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.577
- 448
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Çocuk yapmayı düşünmüyorum. Bu aile ne dede olmayı ne babaanne olmayı haketmiyor. Ben bayramdan bayrama gitmeyi düşünüyorum. 3 hafta önce çok kısa konuştum annesi ile.Bence de inat ettiler. Birde annesi hep bir yere gidecekleri zaman eşimi arıyor söylüyor. Ama bende bu sene başka bir yerle daha anlaşınca onların haberi olmayacak.Eşin ve annesi bir olmuş belli ki, esin de onlardan yana sürekli uyarıldığı için açıkça sana da söylüyor artık, ailesi sana inat arabayı satmıyor çünkü hepsi sana karşı bilenmiş, sana bişey diyeyim mi , sen çocuk yaparsan asıl yüzlerini özellikle de eşini o zaman gör..
Bana da denk gelmişti böyle bir tip.adam o kadar enayiydi ki adama abisinin düğününü 2 sene uzata uzata 200 nin tl masrafla yaptırdılar.benim yanıma 2 saat uğrayamazdı adam hemen telefon gelirdi şu alınacak, bu alınacak diye.adam da tamam tamam deyip duruyordu.tüm sülale birlik olup bu herifi kurban seçmişti.yabancı insanlar olsa acırdı yani.saf adama ailesi bile acımıyor valla.ailesi bile yok bazılarının hayatta.adam çok sevecendi ama dedim bu enayiyle ben sinir hastası olurum.ne gerek var. Uyanıklara bak 2 sene düğün hazırlığı mı olur be.2 sene düğün alışverişi yaptılar sözde.geline müstakbel kocası iphone almadı.bizim salak aldı.gelenek diyor bir de.geline, damadın erkek kardeşinin telefon alma geleneği mi olur allah aşkına ?Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Nedense hep onlara koşuyoruz. Ve akrabalara. Her hafta bişey çıkıyor. Arabayı verdigimizden beri rahat ettikHani aile icinde getirme götürme isleri paylasilabilir, ama sizin icin de birseyler yapiyorlar mi, yoksa sadece kullaniyorlar mi asil soru o
Ben zaten eşinin hiç aileci olduğunu düşünmüyordum. Hatta ailesi de abarttığı kadar korkunç insanlar değiller. Sorsan eşi 10 saat çalışmış, araba eşinin babannesinin engelli indirimi ile alındı, bunu deyince o satıldı bu yeni diyor, yalan. Kalanı eşi ve ailesi ortak ödedi. Düğün de kolundaki altınlar da eşyalar da ebemin parası ile yapıldı zaten .Tabi sen hic gitmesin istiyorsun dimi? Ben senin esinin aileci oldugunu bile dusunmuyorum artik. Sen bu gunlerde bu arabayi takmissin yine zaten araba olmasa bile sen takacak cok sey buluyorsun. Bir gun bosanirsan belki bir yerde durmayi ogrenirsin artik ama keske bosanmana gerek kalmadan bazi seylerin farkina varabilsen.
Soyutladım. Kendime söz verdim, eşime araç lafı açmıyorum. Satılmayacağını biliyorum.gerçekten haklısınız, allah yardımcınız olsun,zamana bırakın, bu durumun aranızda tartısma ve kavgaya sebebiyet vermesine,izin vermeyin. ikiniz arasında bir problem yoksa,üçüncü kişiler yüzünden hiç tartışmayın :) soyutlayın kendinizi:)
Bizim araca ihtiyacımız var diye almak isyorum açıkcası.İşe giderken zorlanıyorum.Eşimin kafası farklı çalışıyor.Ben böyle haksızlık yapan insanlara anne baba demem artık.Arabanın satılmasının esas sebebi para yok deyip duruyorlar. Seneye sigortasını öderken falan bize bulaşmasınlar diye açıkcası.
Bu arada ocakta tatile gidecegiz. Araba kiralamayı düşündük. Eşimde bana diyorki, bu arabanın bakımını yaptıralım, bu araba ile gidelim. Bende dedimki, yürüyerek giderim gene binmem ona. Yazın araç kiralamayı düşünüyorum açıkcası.
Tuhaf olan eşim agzını açamıyor onlara. Korkuyor mu bilmiyorum. Tuhaf bir ilişkileri var anlam veremiyorum. Sorun eşimde. Ben bu kadar oldugunu bilmiyorumGerçekten problemin ailede olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bu nasıl bir iradesizlik, sütten kesilmemiş halen kocanız.
Nedense hep onlara koşuyoruz. Ve akrabalara. Her hafta bişey çıkıyor. Arabayı verdigimizden beri rahat ettik
Tuhaf olan eşim agzını açamıyor onlara. Korkuyor mu bilmiyorum. Tuhaf bir ilişkileri var anlam veremiyorum. Sorun eşimde. Ben bu kadar oldugunu bilmiyorum
Başkasından araba alıp akraba işine koşmak ne demek
Şuan tek kurumda çalışıyorum. Gelecek yıl iki yerde çalışacağım. Aslında iki yerde çalışıyordum. Birini mesafe dolasıyla bıraktım. Maaşımından biraz biriktirdiklerim var. Altınları falan hiç katmayayım diyorum. Gene sahiplenirler. Zaten almam 2 seneyi alıraraba fiyatlarını biliyor musunuz? var mı gücünüz. olmayan parayla strese girmeyin... yanlış anlamayın. şuan arabamızı satıp üzerine koyup almaya kalksak, alamıyoruzçünkü üzerine o kadar koyamıyoruz
İnanın markette günde 10 12 saat çalıştı. Tüm emeği bu. Yıllarca ödedi. Kardeşi kuruş ödemedi. Ben böyle haksızlık yapan insanlara nasıl anne baba kardeş diyeyim? Nasıl samimi olayım?Helali hoş olsun diyor eşim. Çok rahat. Beni deli eden bu rahatlığı. 5 aydır ailesine gitmiyorum. Bayramdan bayrama artık. Sıfırdan başlayacagız artık. Yeni araç almayı istiyorum. Ancak korkum onu da verir diye. Dün diyorki, annem şu akrabayı al derse mecbur alcam. Annesi de sürekli birşey çıkarıyor.
Arabayi madem kendi paranla alacaksın o zaman üzerine alacaksın.Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Maalesef benım eşimde öyle. Satarlarsa kaynım için satarlar. Gelen paraya da gitsin hayır yapsın eşim. Ben artık onun anne babasına anne baba demem.Bana da denk gelmişti böyle bir tip.adam o kadar enayiydi ki adama abisinin düğününü 2 sene uzata uzata 200 nin tl masrafla yaptırdılar.benim yanıma 2 saat uğrayamazdı adam hemen telefon gelirdi şu alınacak, bu alınacak diye.adam da tamam tamam deyip duruyordu.tüm sülale birlik olup bu herifi kurban seçmişti.yabancı insanlar olsa acırdı yani.saf adama ailesi bile acımıyor valla.ailesi bile yok bazılarının hayatta.adam çok sevecendi ama dedim bu enayiyle ben sinir hastası olurum.ne gerek var. Uyanıklara bak 2 sene düğün hazırlığı mı olur be.2 sene düğün alışverişi yaptılar sözde.geline müstakbel kocası iphone almadı.bizim salak aldı.gelenek diyor bir de.geline, damadın erkek kardeşinin telefon alma geleneği mi olur allah aşkına ?Belli ki bu ailede de kurban sizin kocayı seçmişler.
ohoo, siz biriktirin para da sonra strese girersiniz...Şuan tek kurumda çalışıyorum. Gelecek yıl iki yerde çalışacağım. Aslında iki yerde çalışıyordum. Birini mesafe dolasıyla bıraktım. Maaşımından biraz biriktirdiklerim var. Altınları falan hiç katmayayım diyorum. Gene sahiplenirler. Zaten almam 2 seneyi alır
Saçmalık bu. 1 buçuk saatlik mesafeden bunlara zeytinyağı siparişi veriyorlar. Eşim arabayı götürüp bırakıyor. Evler arası mesafe var. Birde benzin alma huyları yok.Hangi enayi sürekli araç verirki. Bende eşime dedim. Araba alınca tek akraban binmez net.Ben servis şoförü degilim dedim.Zaten ben işe gidip gelmeyi düşünüyorum araçla. Haftasonu da geziyoruz.Ailem uzakta olsa yine giderim annem istesin başkasından araba bulur yine gidip alırım diyen birinden size hayır gelmez.Hoş başkaları da sıraya girmiş sanki arabasını vermek için eşiniz kendisi gibi malı kıymetsiz sanıyor sanırım herkesi.Bence kesinlikle cocuk filan yapmayın bırakın annesiyle baş başa yaşasın.Kendinizi bi ömür heba etmeyin derim
Bilmiyorum da istemeye yüzleri olur mu işte o var. Verdik işte arabayı onlaraYani bence tekrar araba olunca ayni döngüye girersiniz.
Zaten bu evden çıkarsak biraz daha uzağa taşınmayı düşünüyorum benKorku degil o, yaranmaya calismak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?