• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye tapan eş

Eşim zaten sorunun ta kaynagı. Çok sorguladım onu. Neden kardeşine bişey diyemiyorsun. Korkuyor musun ondan diye. Kırmaktan korkuyorum diyor. Sanki hepsine tapıyor. Tuhaf bir ilişkileri var. Bundan sonra yapacagım tek şey, onlardan bana selam bile getirmesin, bahsetmesin...
Değişmez ki zaten. Anacı erkekten binlercesini okuduk biz burada tek birinin dahi değiştiğini duymadık hatta boşanmak zorunda olanı duyduk çünkü erkek karısını kaybetmekten korkmuyor aksine ailesi eşi ve çocuğundan daha kıymetli olduğundan onları kaybetmekten korkuyor. Muhtemelen de eşiniz ailesinden gerekli sevgi ve desteği görememiş hala onun peşinde. Genelde kendini ispatlamak adına varını yoğunu verirler ailesine ama sonuç aynıdır. Başta da böyledir muhtemelen siz görmek istememişsinizdir. Sizi bilmemde ben boşanırdım. Ya da hiçbir şey yapmayın evde yemeğini, ütüsünü kendi anası yapsın madem o göbek bağını koparana kadar.

Yahu bu kaçıncı araba konunuz daha önce de yorumladık 50+ sayfa :-) Ay gitti artık araba boş verin Allah aşkına evliliğinizde başka sorun yok gibi, artık kocanız ailesiyle ne yapmak istiyorsa yapsın gına geldiyse de boşanacaksınız yani başka yapacak bir şey var mı?
Vallahi takıntı oldu bu araba olayı sizde hiç sağlıklı değil sadece arabayı düşünmeniz. Eşiniz ailesiyle sizin aranızdaki dinamikleri ayarlayamıyorsa bu onun sorunu ama siz de sürekli şikayetçi olmayın bırakın ya.

Haklısınız ama bizim aldıgımız araç, ev herşeyde ailesi söz hakkı sahibi oluyor. Onların önünü kesmek istiyorum. Eve elbet katkım olacak. Eşim tek işte çalışıp 12 de işten çıkarken. Tabi sezon sonu böyle. Ben iki yerde çalışıyorum. Tabi benimde yazın tatil. Maaş farkı var aramızda. Ben gene destek oluyorum. İnan eşimin maaşa ev dönmüyor. Asgari ücret alıyor.
Eşinin maaşına ev dönmüyor ama sorsak sülale eşinden geçiniyor tatlı kıss. Ne bereketli maaşmış öyle o.

Bekarken calistigim para hep bende kalmistir, 1 kurusuna ailem dokunmamistir.. babamin hep bir sozu vardi o zaman.. ilerde sorun olur boyle seyler.. o zamanlar cidden pek fazla anlamasamda boyle konular okuyunca cok hak veriyorum simdi.

Ayrica sorun senin kocanda.. sen araba alinca kendi(!) paranla ben olsam bu kafadaki kocamida bindirmem o arabaya.. 1 kurus katmasin ama o da kullansin oyle mi?

Buarada evliliklerde ok senin benim olmaz ama bu herif baya sagilmaya musait.. henuz aile oldugunu kavrayamamis, anasinin dizi dibinde olmasi gerekirken elin kizinin basini yakmis.

Haklısınız ama bizim aldıgımız araç, ev herşeyde ailesi söz hakkı sahibi oluyor. Onların önünü kesmek istiyorum. Eve elbet katkım olacak. Eşim tek işte çalışıp 12 de işten çıkarken. Tabi sezon sonu böyle. Ben iki yerde çalışıyorum. Tabi benimde yazın tatil. Maaş farkı var aramızda. Ben gene destek oluyorum. İnan eşimin maaşa ev dönmüyor. Asgari ücret alıyor.
Siz ne iş yapıyordunuz?

Gülüyorum, kızıyorum ama inan çoğu yerde ben sana hak veriyorum.

Eşinin tövbe haşa ailesine tapması, onlara olan aşırı düşkünlüğü,seni ezdirmesi vs.

Buralarda çok haklısın.

Hatta çok iyi hatırlıyorum demiştim ki konu araba değil eşin. O hayır demeyi bilmediği sürece evliliğiniz yıpranmaya devam edecek maalesef.

Bitmeyen maas yapmislar katip 🤣
Bizim kız kendinden çıkanı görüyor hep, girene ölü taklidi yapıyor. Mümkün değil adamın devamlı karşılıksız şeyler yapması ailesine sülalesine. Asgari ücret geçiyor eline, aç kalır aç bırakır yahu. Şu krizde kimse o kadar kafasız olamaz, kimsenin öyle bir lüksü kalmadı. Yiyen yesin ben tokum.

Eger ben araba ya da aldıgımız evde eşimin parasından katsam, paşamın evi arabası diye sahiplenirler. O yüzden aldıgım araca eşimin kuruşunu, altınları bile katmayacagım. Bu zoruna gitmiş. Binmem, ailemde binmez diyor.

En azından anneniz veya babanız kredi çeksin yoksa siz olur da boşanırsanız sizin kuruşunuzun hesabını yapacaklar, çulsuz kalacaksınız. Eşiniz ailesinin en sevilmeyen, sürekli köpeği olarak gördükleri üyesi. Bunlar hayatlarını ailesine kendisini daha çok sevdirmek için uğraşırlar ve anlamazlar neden sevilmediğini. Siz iyilik yapın eşinizi zorla psikiyatri uzmanına terapiye götürün. Devlette de var

Bence mesele tapmak değil. Eşiniz ailesinin gözünde iyi bir yerde olmak istiyor. Bu yüzden mümkün olduğunca yaranmaya çalışıyor. Bunun pek çok sebebi olabilir. Bu sebeplere bağlı olarak oturup bir çözüm bile bulabilirsiniz. Ama bunun tek yolu dışarıdan profesyonel yardım almak. Çift terapisinden bahsediyorum yani. Belki evliliğinize iyi gelir. Çünkü bu kadar büyük gerilimlerle kendinize zarar verirsiniz, sağlığınız gider.
Terapiyi asla kabul etmez. Daha önce önerdim. Gerek olmadıgını söyledi. Onun gözünde ailesi onun için çok fedakarlık yaptı. O da herşeyi sonuna kadar yapmalı

Yahu bu kaçıncı araba konunuz daha önce de yorumladık 50+ sayfa :-) Ay gitti artık araba boş verin Allah aşkına evliliğinizde başka sorun yok gibi, artık kocanız ailesiyle ne yapmak istiyorsa yapsın gına geldiyse de boşanacaksınız yani başka yapacak bir şey var mı?
Vallahi takıntı oldu bu araba olayı sizde hiç sağlıklı değil sadece arabayı düşünmeniz. Eşiniz ailesiyle sizin aranızdaki dinamikleri ayarlayamıyorsa bu onun sorunu ama siz de sürekli şikayetçi olmayın bırakın ya.
Araba gitti rahatladım, onda sıkıntı yok. Ancak eşim nasıl saf. Halaa yeni araba olursa, yok annem derse almaya giderim, başkasından ister gene akrabayı almaya giderim. Annesi sanki kraliçe.Ben zaten saldım ailesini. Konuşmamak görüşmemek en iyisi. Benim dert yandığım bu adam niye bu kadar saf.

Bekarken calistigim para hep bende kalmistir, 1 kurusuna ailem dokunmamistir.. babamin hep bir sozu vardi o zaman.. ilerde sorun olur boyle seyler.. o zamanlar cidden pek fazla anlamasamda boyle konular okuyunca cok hak veriyorum simdi.

Ayrica sorun senin kocanda.. sen araba alinca kendi(!) paranla ben olsam bu kafadaki kocamida bindirmem o arabaya.. 1 kurus katmasin ama o da kullansin oyle mi?

Buarada evliliklerde ok senin benim olmaz ama bu herif baya sagilmaya musait.. henuz aile oldugunu kavrayamamis, anasinin dizi dibinde olmasi gerekirken elin kizinin basini yakmis.
Maddi manevi ailesi sagıyor. Ya en basiti bizim arabamız ykk şuan. Hgsyi kapatmak istedim. Ailesi kullanıyor. Tam nasıl kullanıldıgını bilmiyorum. Uzak yola gitmiyorlar kalsın dedi.
Ailesi de bizim aldıgımız herşeyi rahat kullanabilecegini sanıyor. Tokiye başvurdum arsa için.En kötü araba satılırsa peşinat olurdu.Onu da elimizden kaçıracağız.
Böyle bir aileyle siz olsanız samimi olur musunuz? Ben iki tane yerde çalışıyordum. Annesi maaşımı hesaplıyor. Neymiş, geçinebiliyor muyuz diyeymiş. Bu sene gene başka yerle anlaşınca çok iyi tembih edip ailesine söyletmeyeceğim.

Araba gitti rahatladım, onda sıkıntı yok. Ancak eşim nasıl saf. Halaa yeni araba olursa, yok annem derse almaya giderim, başkasından ister gene akrabayı almaya giderim. Annesi sanki kraliçe.Ben zaten saldım ailesini. Konuşmamak görüşmemek en iyisi. Benim dert yandığım bu adam niye bu kadar saf.
Tamam siz görüşüp konuşmak istemiyorsanız ve adam buna saygı duyuyorsa ama kendisi ailesinin her şartta yanında olmak istiyorsa gerisi adamın kararı değiştiremezsiniz. Saflık veya değil belki de ailesine bağımlı bir kişilik gelişimi göstermiştir, siz bundan çok rahatsız oluyorsanız eşiniz değişmiyorsa, böyle böyle kendinizi içten içe kemirene kadar yolları ayırabilirsiniz.

Tamam siz görüşüp konuşmak istemiyorsanız ve adam buna saygı duyuyorsa ama kendisi ailesinin her şartta yanında olmak istiyorsa gerisi adamın kararı değiştiremezsiniz. Saflık veya değil belki de ailesine bağımlı bir kişilik gelişimi göstermiştir, siz bundan çok rahatsız oluyorsanız eşiniz değişmiyorsa, böyle böyle kendinizi içten içe kemirene kadar yolları ayırabilirsiniz.
Bu saatten sonra görüşmemiz uygun olacagını düşünmüyorum. Kendisi istedigi kadar gitsin, koşsun, ancak beni etkilemesin.

Back
X