- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.755
- 548
- 38
- Konu Sahibi Fight4freedom1
Bu araba eşinizin bekarken aldığı araba mı?
Miktarı nedir?
Bir de resmen ailesine hibe mi etti?
Miktarı nedir?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir miktar var. Ancak biraz daha biriktirecegim. Birde seçim zamanı ötv düşecek diyorlar. Araba fiyatları baya düşecekmiş.Peşinat var mı?
Evet tamamını ailesine hibe etti. Helali hoş olsun diyor. Evet bekarken alındı. En az 450 500 bin tlye satılabilir. Aileside para kattı. Ancak eşimin ödedigi kredi miktarı daha fazla.Bu araba eşinizin bekarken aldığı araba mı?
Miktarı nedir?
Kimi aile oyle, dogurdular diye omur boyu sirtina binmek istiyolar birde ihtiyaclarida yok mesela.. yaw bi dusunun karsidaki esek gibi calisiyor kendi parasiyla kendine birsey almak ister.. her alinan seyden kendinize pay cikqrmayin.Maddi manevi ailesi sagıyor. Ya en basiti bizim arabamız ykk şuan. Hgsyi kapatmak istedim. Ailesi kullanıyor. Tam nasıl kullanıldıgını bilmiyorum. Uzak yola gitmiyorlar kalsın dedi.
Ailesi de bizim aldıgımız herşeyi rahat kullanabilecegini sanıyor. Tokiye başvurdum arsa için.En kötü araba satılırsa peşinat olurdu.Onu da elimizden kaçıracağız.
Böyle bir aileyle siz olsanız samimi olur musunuz? Ben iki tane yerde çalışıyordum. Annesi maaşımı hesaplıyor. Neymiş, geçinebiliyor muyuz diyeymiş. Bu sene gene başka yerle anlaşınca çok iyi tembih edip ailesine söyletmeyeceğim.
Siz hemen etkilenmeye müsaitsiniz ama. Sizden bir talebi olmadan, size yansıtmadan görüşse bile takılmışsınız araba, kayınço, anne ve haksızlık olaylarına. Hiçbir şey olmasa size yansıtmasa bile görüştüğü anda içinizde bir şeyler harekete geçecek ve yine adamın üstüne gideceksiniz gibi. Hiç öyle beni etkilemesin ne yaparsa yapsın demeyin çünkü öyle yansımıyor yazdıklarınız.Bu saatten sonra görüşmemiz uygun olacagını düşünmüyorum. Kendisi istedigi kadar gitsin, koşsun, ancak beni etkilemesin.
Annesi, babası, kardeşine resmen tapıyor. Ben böyle şey görmedim. Ama onlarla sınanacağını düşünüyorum. Çünkü bu kadar düşkünlük çok fazla. Tamam sevsin ama bagımlı resmen. Öl dese ölecek.Gülüyorum, kızıyorum ama inan çoğu yerde ben sana hak veriyorum.
Eşinin tövbe haşa ailesine tapması, onlara olan aşırı düşkünlüğü,seni ezdirmesi vs.
Buralarda çok haklısın.
Hatta çok iyi hatırlıyorum demiştim ki konu araba değil eşin. O hayır demeyi bilmediği sürece evliliğiniz yıpranmaya devam edecek maalesef.
Iste bu yüzden iyiki diyorum ailesinden fersah fersah uzağa gitmişim onlar bağcılar biz pendik ah salak kafam aynı apartmanda oturmayı kabul ediyordum az kalsın ortak araç alacaktık salak gibi .... TeK kuruşunu katma eşinin doğru yoldasın. Uzaklaşma şansın barsak kaç gitEşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Şuan onların yanında. Sabahın 6sında gitti yanlarına. 2 vesait gitti. Ben bugün fulüm. Yıllık izne çıktı eşim. Ailesini doya doya görmek için erkenden çıktı gitti. Kendime söz verdim bişey demiyorum. Ancak eşime de rica edeceğim, bana selam falan iletmesin onlardan.Siz hemen etkilenmeye müsaitsiniz ama. Sizden bir talebi olmadan, size yansıtmadan görüşse bile takılmışsınız araba, kayınço, anne ve haksızlık olaylarına. Hiçbir şey olmasa size yansıtmasa bile görüştüğü anda içinizde bir şeyler harekete geçecek ve yine adamın üstüne gideceksiniz gibi. Hiç öyle beni etkilemesin ne yaparsa yapsın demeyin çünkü öyle yansımıyor yazdıklarınız.
Bu evden taşınırsak, 45 dakikalık mesafeye gitmeyi düşünüyorum.Arsa ev alma şansımız olursa, şehrin bir ucundan ev alma taraftarıyım. Eşim ben gene anam babam olunca koşar giderim diyor. Ama bu kadar gidemez.Iste bu yüzden iyiki diyorum ailesinden fersah fersah uzağa gitmişim onlar bağcılar biz pendik ah salak kafam aynı apartmanda oturmayı kabul ediyordum az kalsın ortak araç alacaktık salak gibi .... TeK kuruşunu katma eşinin doğru yoldasın. Uzaklaşma şansın barsak kaç git
O arabayı gözden çıkardım ben. Sıfırdan başladık sayıyorum ben.Kendi emeği ne diyeyim. Kaynana sorunum vardı. Bu sayede kaynana ile görüşmüyorum çok rahatladım. Zaten işe gidip gelecegim. Fırsat bulursa alır anahtarı bendenEn iyisi sizin planladığınız gibi yapmak eşinizin tek kuruşu olmadan hatta haberi de olmadan gidip arabayı almak. Hatta aile grubu vs varsa ordan paylaşın anahtarı, bugün kendime bir hediye aldım diye. Veeee eşinize de vermeyin çünkü ona verdiği an ailesi kendi hakkı olduğunu da düşünecek
Giden araba konusunda da artık canınızı sıkmayın sonuçta eşinizin bekarlıkta yaptığı bi yatırım sizi çok ilgilendirmiyor.
Özel sektördeyim. Branş öğretmeniyimSiz ne iş yapıyordunuz?
Asgari ücretten fazla alıyorum. Zaten biriktirerek hayatta alamam. Az daha birikim yapıp kredi çekmeyi planlıyorum. Ancak seçimin geçmesi gerek. Araba fiyatları düşecek diyorlarAnlamadıgım nokta asgari ücretle araba nasıl alacaksınız ?
Biriktirmeyle araba alma devri geçeli çok oldu da ondan soruyorum.
Aha araba bitmeden ev de almaya başlamışsın.Bu evden taşınırsak, 45 dakikalık mesafeye gitmeyi düşünüyorum.Arsa ev alma şansımız olursa, şehrin bir ucundan ev alma taraftarıyım. Eşim ben gene anam babam olunca koşar giderim diyor. Ama bu kadar gidemez.
Ben o sigorta falan unuttum bile. Biz arabayı komple ailesine hibe ettik. Beni sinir eden ailesi bişey olmamış gibi selam söylüyor. Çok pişkinler. Eşimde öyle. Helali hoş olsun diyor. Eşimde satılmayıp ailesinde diye gayet mutlu. Ben şuan maddi olarak daha rahatım. En azından sürekli sigorta falan ödemiyorumsiz bu eş ailesi arabası sigorta kasko bakım yakıt konusunu biraz fazla taktınız kafanıza canınıza yazık eşiniz razıysa ailesinin yaptıklarına sizde susun bırakın ya da bu konuda bi terapi falan alın yoksa ileride torunlarınıza falan bu araba konusunu anlatırsınız
yazdığım yorum da gerçekten sizi düşündüğüm için valla canınıza yazık
Kimin neyle sınanacağını bilmiyorum da sen bu adamla nasıl mutlu olursun onu düşün bence.Annesi, babası, kardeşine resmen tapıyor. Ben böyle şey görmedim. Ama onlarla sınanacağını düşünüyorum. Çünkü bu kadar düşkünlük çok fazla. Tamam sevsin ama bagımlı resmen. Öl dese ölecek.
Arada kaldığım diger konu, kardeşim ve annemle eşimin arası iyi. Kaynımın sevgilisi bizimle tanışmak istiyor. Benim bir araya gelmem gerekiyor mu? 5 aydır hiç görüşmedik.
Yerinde olsam bayramdan bayrama bile görüşmem. Ben şu senden önce alınmış sanane mantığını hiç anlamıyorum. Ne demek sanane ya? Ben biriyle evleniyorsam artık kesemiz birdir. Evlenmeden önce aldığım bir evim arabam vs her neyim varsa eşiminde kullanma ve söz hakkı vardır. Aynı şekilde benimde öyle. Ha mantıksız bir şekilde şu malını satta parasını yiyelim diyorsa tabi ki müsade etmem,eşimde etmesin. Ama burada konu sahibinin eşininde emeğiyle alınmış bir araba var. Konu sahibi ve eşi bunu kullanıyor. Bu devirde çok ciddi bir ihtiyaç araba. Bir ana babanın bunu çocuğunun elinden,eğer hayati bir mesele yoksa keyfi olarak alması ne derece doğru? Ayıptır ya! Benim çocuğum evlense damadımı/gelinimi arabamada bindiririm,evimede oturturum eşyasınıda alırım ne var? Onlar benim evladım yahu! İnsanlardaki bu hainlik niye ben anlamıyorum. Sana hak verdim konu sahibi. Eşininde pasifliği sinirlerimi bozdu ayrıca!İnanın markette günde 10 12 saat çalıştı. Tüm emeği bu. Yıllarca ödedi. Kardeşi kuruş ödemedi. Ben böyle haksızlık yapan insanlara nasıl anne baba kardeş diyeyim? Nasıl samimi olayım?Helali hoş olsun diyor eşim. Çok rahat. Beni deli eden bu rahatlığı. 5 aydır ailesine gitmiyorum. Bayramdan bayrama artık. Sıfırdan başlayacagız artık. Yeni araç almayı istiyorum. Ancak korkum onu da verir diye. Dün diyorki, annem şu akrabayı al derse mecbur alcam. Annesi de sürekli birşey çıkarıyor.
Tokiye başvuru yaptım o yüzden. Bakalım bi sonuçlar açıklansın. Ailesine 45 dakikalık mesafeye başvuru yaptım. Hem arsa hem evAha araba bitmeden ev de almaya başlamışsın.
Sendeki şu motivasyonunu yarısı bende olsa dünyanın anasını bellemiştim.