Aileye yakın olma problemi sizce iyi mi yapıyorum?

QueenBee55

"Konuş Deli" 🗯️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
683
963
53
Kızlar merhaba yine ben fikirlerinize ihtiyacım var. Linçte edilebilirim kabul ederek yazıyorum izninizle.

1 senedir falan eşimin ailesi, görümce, elti aynı binaya taşınmak zorunda kaldım onların aile apartmanına yani.
Görümcem genelde kışın burda yazın köylerine giderler çok görmem kendisini çok da bir problemim yok fakat elti kişisi olucak o arsızı naptım ettim evimden uzak tuttum gelip gitmiyor artık rahatım.
Problemim kayınvalidemle malesef problemde diilde ama anlatayım.
Ben buraya geldiğinde daha 10 günlük anneydim taşındık apar topar sezeryan oldum dikişlerimden zar zor hareket ediyorum zaten.
Kayınvalidem taşıdığımız gün bana bundan sonra yemekleri sen yapacan! dedi. Bende iyi dille sen bana yemek yiyebiliyor musun diye soruyor musun anne dedim? Ve o gün hiçbirşeye elimi sürmedim  .
Bunu demesinin amacı nişanlıyken falan arada geldiğimde bende bişeyler yapıyodum yardım ediyodum falan. Bana geldiklerinde çeşit çeşit yemekleri yapıyodum sanırım sandı ki bundan sonra da gelin yapar da biz yeriz.
Özet geçeyim ; ben nişanlıyken kvdemde yemek yaptığımda onlarısz boğazımdan geçmiyor diye daha biz yemek yemeden hemen sıcak sıcak eltime indirirdi yemekleri.
Ben lohusayım bir gün mangal yaptılar o ara bebeğimin uyku saatiydi ben inemedim kvdeme zannetim ki bana da getirir sıcak sıcak nasıl da koktu nimet.
Getirmedi kimse geceyarısı eşim gitti de iki parça et vermişler eminim ki onu da bana ayırmadı da eşim kendine ayrılanı getirdi.
Daha çok konum var böyle böyle ama uzun olunca okumaktan sıkmak istemiyorum sizi.
Ben şimdi kvdeme inmiyorum bayadır oda bana gelmiyor arada bir problem yok ama gidip gelmiyoruz. Biliyorum ki bana bilenmiştir hatta gelmiyosun diye küstüm falan dedi de umrumda olmadı ben bu kadından aşırı soğudum öyle böyle diil geçmiş aklıma geliyor aslında beni istediklerini ve sevdiklerini hiç sanmıyorum.
Yine umrumda diil ama sizce mesafeli iyi mi yapıyorum bu arada konunun devamı aşağıda.

Taşındığımda annem geldi yardıma 1 ay kadar kaldı. Kayınvalidem 1hafta hiç inmedi evime bişeye ihtiyacınız var mı ya da bi geçmiş olsun kızım nasılsın demedi? Zaten kızım da demez gelin der bana en nefret ettiğim söylem.
Kvdem yaşlı ve sürekli hastalıklarım var diye çok yakınır. Biz buraya geldiğimizde durup dururken oğlunun kucağına yatıp hastayım falan diyodu eşimin kucağına yani bana hiç yardımı dokunmadı ne evlenirken ne nişanda ne doğumda ne ev taşırken.
Eşim beyefendisi buraya gelince anacı babacı oldu hatta yemek yaptıkça annem hasta çıkartsana falan dedi bikaç kere bozdum bunu ben evde bebekle makarnayı zor yapıyorum hadsiz. Söylediği lafa bak.
Malesef buraya geldim ve kendimi sıkışmış hissediyorum çok şükür bu kötü dönemde bir evimiz var.
Birde eşim bana hamileyken annem hasta olsa ne abime ne ablama baktırma ben bakıcam onlara gibi bişey demişti.
Bende bu kararı kime sorarak aldın bana danıştın mı dedim.
Sanırım bu herif anasını babasını bana batırmaya niyetli. Bana hiçbir yardımı dokunmayan insanlara ben neden bakayım? Siz söyleyin haksız mıyım?
Sanırım öyle bir an gelirse sonumuz boşanma

Birde geçmişte bir kardeşleri vefat etmiş. Allah rahmet eylesin Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın çok kötü birşey.
Annem bize o yüzden çok düşkün diye sürekli annesini iyi gösteriyor bana.
Yalnız şunu anlamıyor o anne tabiki evlatlarına düşkündür ama beni sevmek zorunda diil çünkü ben onun evladı diilim
Eşim bana vicdan yaptırmaya çalışıyor sürekli annem bize çok düşkün iyidir falan diye.

Bende şeyi hiç unutmam 8 aylık hamileyim ramazan bayrami gece sahura çörek yapmışlar eşim sahuda beni de uyandırdı ben oruç tutmucaktim ama eşim dedi sende biseyler ye bize eşlik et kayınvalide.beni görünce yüzü düştü çay doldurda iç dedi eşim kendi çöreğini böldü falan ya ben kaynana olsam gelinim hamile olsa veya olmasa yemez yediririm ya bir bardak çay içip kalmıştım

Sizi dışladıklarını mı düşünüyorsunuz,değer vermediklerini?Aynı binada yaşamak çok zordur kesinlikleevliliğiniz inşallah zarar görmez

Bana hiçbir yardımı dokunmayan insanlara ben neden bakayım? Siz söyleyin haksız mıyım?
Ben ortada bakıma muhtac birini göremedim.Suan buna tutulmanız sacma olmus.
Şayet o zaman geldiginde herkes elini tasın altına atmalı atmazsa ona göre bakmak zorunda degilsiniz zaten söylersiniz.

Gerek kv gerek elti konusunda ise istediginiz sekilde yonlendirmissiniz aslinda iliskilerinizin seyrini.Bu durumdan siz memnunsaniz kv size bilense de üzerinde durmayıp takılmamanız lazım.

Hata konusunda bence karsılıklı herkes suclu.Kimse de demiyor ki ben evlendim esimden evimden sorumluyum ya da oglum evlendi karısı var düzeni var evi ayrı.Herkes evlilik sonrasi aile baglarinca birbirinden beklenti icerisinde giriyor.Sorunlar da bu asamada cıkıyor.Sizin mesafeniz iyi ve rahatsaniz boyle devam derim ama esinizin de yemek götürmek istediğinde ya da size onlari anlattiginda tepki vermeyin bence.

Komşu bile olsa hamileyse insan paylaşır,nasıl bu hale geliyo insanlar

Bakın bu insafsızlık. Normalde böyle şeylere takılmam ama o koku hala burnumda biliyor musun. Ve mangal yapmak istedik eşimle yasak vardı yapamadık. Hala içimde kaldı yemeden ölmesem bari.

Aileye yakın degil resmen iç içesiniz keske aynı binaya taşınmayı kabul etmeseydiniz, bu durumda en fazla ne kadar mesafeli olunur bilemedim ama eşiniz bunu kabul edecek biri değil anladığım kadarıyla

Sizi dışladıklarını mı düşünüyorsunuz,değer vermediklerini?Aynı binada yaşamak çok zordur kesinlikleevliliğiniz inşallah zarar görmez
Ya bilmiyorum şimdi şimdi geçmiş aklıma geliyor bana zamanında şey demişti kvdem.
Ben oğluma kendi akrabamdan kız istiyordum ama o almadı.
Ben onlara göre çok farklı ve rahatım kypederim eteğime laf etmiş adam. (he sonra daha kısasını da giydim o ayrı) uygun değilim onlara ve aileler o kadar farklı ki. Kvdem bana karşı inanılmaz gaddar geliyor. Sessiz bir kadın ama ölsem üzülmez sanki öyle bir his bendeki

Aile apartmanı pişmanlıktır.
Sırf bu sebepten boşanan arkadaşım var.
Ya bu deveyi güdecen, ya bu diyardan gidecen.
Her zaman ve her yerde mesafe en güzeli. Samimi olmayın hiç ve beklentiye de girmeyin.
İşte artık bitti ne faydam dokunur onlara bundan sonra ne de onlar bana birşey yapsın. Dua ediyorum biliyo musunuz ağlayarak yazıyorum şu an şurdan kurtulayım diye. Bebeğim doğdu ben ilk aylar ağlaya ağlaya emzirdim. Hazmedemiyorum içime bir Öküz oturdu.
Bu ev kendi evim gibi gelmiyor sıkıştım kaldım sanki.

Bence sadece evliliğinize,yuvanıza ve eşinize odsklanın bu süreçteyoksa sorun ve insanlar bitmez ki

Aileye yakın degil resmen iç içesiniz keske aynı binaya taşınmayı kabul etmeseydiniz, bu durumda en fazla ne kadar mesafeli olunur bilemedim ama eşiniz bunu kabul edecek biri değil anladığım kadarıyla
Mecbur kaldım kiralara aşırı artınca ya dedi bebek küçükken yani 3 aylıkken falan mecbur çalışıcaksın ya da taşınıcaz? Üstü kapalı tehdit gibi birşey yani kim bebeği o kadar küçükken çalışmak ister. Zaten ikimizde çalışşak şu an asla o kiraları ödeyemezdik malum ortalık yangın yeri. Ben zaten nasıl bu durumlara düştüm bilmiyorum eşimden boşanmayı çok dişündüm onunla aramızda bir problem olmamasına rağmen. Çünkü herşeyin sebebi o gibi geliyor. O olmazsa hayatım çok güzel olacak sanki.

Yemek olayı neden canımı sıkıyor biliyo musunuz? Ben taşınırken aç arık ev temizliyorım demedi ki kızım yemeğin var mı ya da bebeği azcık pış pış sallim siz işinizi yapın. Bir hafta inmedi kapıma. Ben şimdi bu kadına zar zor yaptığım yemeğin neyini çıkartayım? Eşime kalsa annesi çok hasta eli ayağı zor yürüyor. Çok kötü durumda ama bana demiyor ki sen nasılsın nasıl yetişiyorsun bunca şeye?

Hadi onlar eti düşünmedi, kocanız niye düşünüp size et getirmiyor da kendine ayrılandan veriyor? En başta eşinizin sizi düşünmesi gerekmez mi?

Belki alinganlik etmissinizdir

Hemen söyleyeyim.Cok bilmis gibi olmayayim yanlıs anlamayin öncelikle.Cok uzun suredir evliyim tecrübe ile anlatiyorum
Düsüncelerinizde haklısınız.Fakat önemli nokta şu; esiniz size acımaz cunku siz kendinize yetersiniz ve onun icin aciz degilsiniz.Ama annesi(o da yapabilse ve hasta degilse de )aciz ve yardima muhtac..esiniz de bu asla degismez.
Yemek konusuna gelince esiniz buna kendisi de sahit olmustur belki?erkekler düz mantık oldugundan bir de annesi ise karsi taraftaki ,olayi o bize getirmedi ben de götürmeyeyime getirmez.
Ne var bunda götürsem ne olmus yani der gecer.
Ben aksine götürmesini isterdim.Herkes kendine yakısanı yapsın bosverin.Sahsen esimle arami daha da iyi yapip hedeflerimi gerceklestirirken bu dediklerimi uyguladigim icin cok huzurluyum.

Bebeğinizle ilgilenin, açık havada yürüyüş yapın bebeğinizle, gezmeye gidin kafanızı dağıtın işte. Uzak durun, aklınıza getirmeyin eskileri yenileri tartışmaları falan. Sabır diliyorum.

Hadi onlar eti düşünmedi, kocanız niye düşünüp size et getirmiyor da kendine ayrılandan veriyor? En başta eşinizin sizi düşünmesi gerekmez mi?
A çok pardon eşim de yoktu o gün işi çıkmıştı işe gitti.. Ben evde tektim eşim işten geldi hemen annesine çıktı.
Hatta neden et getirmediler sana dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…