Aileye yardım konusunda?

Anneniz çok genç 43 yaş daha neki
Kendine göre iş bulabilir çalışabilir

Benim annem 61 yaşında hala çalışıyor kimseye muhtaç olmak istemiyor
3 kardesız hepimiz yalvariyoruz anne yeter calişma diye. Hatta damatlar bile dil döküyor anne yeter dinlen diye ama

dinlemiyor elim ayağım tutuyor çok şükür ben çalışırım diyor

Hatta annem halâ bizlere harçlik vermeye çalişiyor gidip geldikçe

Bide annem sürekli insanın kendi çalışıp kazandığı paranın tadı başka olur der

Arkadaşım , annen neden çalışmıyor sorularının dışındakilere cevap vermişsin .
Sen fikir sormuşsun insanlar yazmışlar ama cevap vermemişsin .
Ben de çok merak ediyorum annen neden çalışmıyor ? Yani çalışmasına engel bir rahatsızlığı mı var ? Taşıma suyla değirmen döner mi ? Senin ne kadar yollayacağını düşünüyor ki? Olsun olsun her ay 200-300 olsun ... eşin de kendi ailesine göndersin o zaman o kadar . Al sana evlilikte sorun :KK43:
Hasta olunur , yaşlı olunur her evladın görevi anaya babaya bakmak . Ya da bir seferlik bir aciliyet olur bunlar bambaşka şeyler ama annen bunu sanki maaşlı çalışan gibi beklerse hiç hoş değil bence ..

Bence bahane üretmeyin.
Eğer annenizin çalışmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi yoksa,
gayet çalışabilir ve kendi kazancını çıkartabilir.

Siz artık evlendiniz.
Hepimiz bekarken ailelerimize yardım ettik, yeri geldi borçlarını kapattık, yeri geldi kendimize borç edindik onlar için.
Ancak şimdi sizin düşünmeniz gereken bir aileniz var, gelecek planlarınız var.
Planlarınızı gerçekleştirebilmek için de borçlarınızı bitirerek birikim yapmanız gerekiyor.
Bunu ailenize destek sağlayarak yapamazsınız.

Yanlış anlaşılmasın yazdıklarım, yeri geldiği zaman tabii ki evlatlar ailelerine destek verecekler.
Tabii ki zor zamanda yine bizler koşacağız her ihtiyaçlarına.
Ancak anneniz çalışabilecekken size yükleniyor olması doğru olmaz.

İşkurun okullara hizmetli alımı Var her sene.çok rahat iş yapıyorlar girsin çalışsın bence olmadı fabrikalar var Çalışsın da Kendi ayakları üstünde dursun ne zamana kadar senden kardeşi den destek görecek ki.Senin de kendine göre ideallerin var .Araba diyorsun borç diyorsun.Annenin anlaması lazım ama maalesef anlayacak gibi durmuyor.Sen verdin bi süre diyelim eşin ne diyecek bu duruma nihayetinde hayat arkadaşın ortak bişeyler almak ister ev almak ister hatta evinin rızkını paylaşmak istemeyebilir.Her olacağı düşün ona göre karar ver.Bahane üretmeyi de bırak :KK12:

Arkadaşım , annen neden çalışmıyor sorularının dışındakilere cevap vermişsin .
Sen fikir sormuşsun insanlar yazmışlar ama cevap vermemişsin .
Ben de çok merak ediyorum annen neden çalışmıyor ? Yani çalışmasına engel bir rahatsızlığı mı var ?

bence bu sorunun direk olarak muhatabı ben değilim ki annem.
ben sadece varsayımda bulunabilirim söylemlerinden, neden çalışmıyorsun diye bir soru yöneltmedim kendisine.
belli işyerlerinde yemek, çay fikrini vermiştim bir dönem, erkeklere yemek mi hazırlayayım demişti onu hatırlıyorum. direk aklında sanayi ortamı canlanıyor sanırım, ki öyle bile olsa bana göre sıkıntı değil. kendi bilir ben daha fazla ne diyebilirim ki? söylemlerimin ortasını bulmakta zorlanıyorm bazen, elini taşın altına koy sen de çalış demiştim ona cok alınmıştı.

bu arada mesajınızın devamını alıntılayamadım ama kadere bakın babannem dedem emekli, kimseye yük olmazlar ama babamın bir hastaneye götürmüşlüğü bile yoktur onları. iyi ana babaya tam tersi evlat..

kınadaki 2tanecik altını eve bırakmıştım, bi de babannemin düğün evi gelen giden olur diye cekip verdiği kredili bi para vardı onu da anneme bıraktım. bence ben bi süre düşünmeyeyim. ya evimiz en azından bizde kalsaydı, mahkeme durumu var ve evden cıkabilirler, bunu babam olacak insan değil de biz düşünüyoruz. erkek kardeşim ev kredilerine bakıyordu en son.. e tabi alıştıran biziz ki... nasılsa cocuklar bakıyor diye hiç bakmaz artık bu adam eve. cok sinirliyim inanın cok. verince enayi, vermeyince hayırsız evlat. ne yapayım ki ben.

Son düzenleme:
bence bu sorunun direk olarak muhatabı ben değilim ki annem.
ben sadece varsayımda bulunabilirim söylemlerinden, neden çalışmıyorsun diye bir soru yöneltmedim kendisine.
belli işyerlerinde yemek, çay fikrini vermiştim bir dönem, erkeklere yemek mi hazırlayayım demişti onu hatırlıyorum. direk aklında sanayi ortamı canlanıyor sanırım, ki öyle bile olsa bana göre sıkıntı değil. kendi bilir ben daha fazla ne diyebilirim ki? söylemlerimin ortasını bulmakta zorlanıyorm bazen, elini taşın altına koy sen de çalış demiştim ona cok alınmıştı.

bu arada mesajınızın devamını alıntılayamadım ama kadere bakın babannem dedem emekli, kimseye yük olmazlar ama babamın bir hastaneye götürmüşlüğü bile yoktur onları. iyi ana babaya tam tersi evlat

Tabii ki bu sorunun muhatabı annen ama bilirsin az çok neden çalışmadığını diye sana sordum herkes gibi . Anne konu açsaydı ona sorardık tabiiki:KK66:
sanırım anne keyfine biraz düşkün olduğu için çalışmıyor :KK66: bence sen kendi evliliğine bak , karı koca kendinizi de hiç birşey mecbur hissetmeyin .
Anne için demek ki evladına avuç açıp 3-5 kuruş beklemek , fabrikada erkeklere yemek vermekten daha onurlu bir davranış :KK66:
O sebeple bence sen hiç kendini sıkıntıya sokma.
Mutluluklar dilerim :KK66:

Küçüğümün okula başlayacağı günü iple çekiyorum, Allah bana da kısmet eder inşallah kendi paramı kazanmayı .

Konu sahibi anneniz örgü biliyorsa yapabilir çünkü bir bebek yelegi 40 50 tl , el lezzeti iyiyse küçük bir tencere sarma 60 70 lira , tepsi başı 30 lira.
Bebeğe bakabilir küçük çocuk yok vs vs....

Siz de yeni evlisiniz borçlar çok zorluyodur annenizin hoşgörülü olması lazım.

Benim annem 57 yaşında ve hala çalışıyor. Temmuz'da da emekli olacak. Anneniz çok genç. Çalışmak ayıp değil. Benim annem 38 yaşında bulaşıkçılık yapmaya başladı. Sonra dışardan filan okul bitirdi, zamanla da güzel bir işi oldu. Tabii ki ihtiyaç varsa ailelere yardım edilmeli ama gelir yoksa onun adı yardım olmuyor. Çift ev geçindirmiş oluyorsunuz.

Hayır bir de cidden merak ediyorum, bu aileler çocuklar evlenene kadar nasıl geçiniyorlar? Çocuklar evlenir evlenmez "geçinememe" muhabbeti nasıl oluşuyor?
Maalesef. Benim ailem de evlendiğimi geçindirmem gereken ayrı bir evim olduğunu, doğum yapmak üzere olduğumu hala kabullenebilmiş değil.

Annem 54 yaşinda, calisiyorum hala. Kendi borclari bir suru ama bize de yardim etmeye calisiyorlar.
Anneniz cok genc, istese calisa bilir ama belli ki, kendini zora sokmak istemiyor.

Kendinizi yardım etmek zorunda hissetmeyin. Siz ondan önce durumunuzu anlatmaya başlayın. Zor geçindiğinizi, henüz borçları kapatamadığınızı, eşya almak için para biriktirmek zorunda olduğunuzu falan dertleşiyormuş gibi anlatın.

Anneniz çok genç çalışmak zorunda ,ne zamana kadar evlat destegi ile gecinecek .Yaşlı bakıma muhtaç olsa anlaşılır da 43 yaş cok cok genç .

annecim kusura bakma ben de ev geçindiriyorum artık, üstelik sen bilmiyorsun ama evimin ilk kirasını sağolsun kayınvalideler verdi, borclarınızı kapatın diye. elim rahatlarsa elbette gönlümden geldiğince destek olmaya çalışırım diyeceksin. net ol. tavrını ortaya koy.

Tatlim senin de artık yeni bir yuvan, sorumluluklarin var.. Gencecik eli ayagi tutan annene para gondermemen seni hayırsız evlat yapmaz
Hem ne demek erkeklere yemek mi yapayim? Alin teri ile yemek yapmak kotu değildir, sirtini kocaya çocuklara dayayip,evladina kendini suçlu hissettirmek ayıptır
Esin yarin öbür gün oh valla annem bizim kiramizi odesin senin gencecik annen bizden para beklesin ne ala memleket derse ne diyeceksin?

Bekarken elimden geldiğince aileme daha doğrusu anneme destek oluyordum. Şuan yeni evliyim eşim ve benim ortalama bir gelirimiz var.Düğün döneminde kartlara biraz yüklendiğimiz için ilk maaşlarımız direk olarak onlara gitti, hala tam kapatamadık hatta. Bir kaç aya düze çıkabiliriz diye düşünüyoruz inşallah. Şuan elimde cüzi bir miktar nakit var. Kredi kartından yemeyelim diye uğraşıyoruz çünkü gerçekten işin içine kart girince istekler bile ihtiyaçmış gibi geliyor ve düşünmeden alıyorsun nasılsa ödenecek diye. O da kartı şişiriyor tabi aynı döngüye giriyorsun. E piyasa da böyleyken, bir kaç şey alayım diye giriyorsun markete, şakkadanak 50tl, 100tl gidiyor.

Neyse, annem de düğün öncesinde şakayla karışık ayda bir miktar yollarsın demişti bir kaç kez. Malesef düzenli bir geliri yok ve babamın eline bakacak olursa yandı. Kız kardeşim geçen yıl dersaneye gitti, paranın büyük çoğunluğunu erkek kardeşim ödemişti, bu yıl da evde hazırlanıyor. Annecim 43 yaşında bu arada. Erkek kardeşim de farklı bir ilde çalışıyor, düzenli olarak eve bakan oydu ve babamın dayımdan aldığı paraları ödemeye çalışıyor bir yandan. Bazen onun da gönderemediği de oluyor. Babannem ve dedem emekli ama onlar da kız ve oğluna çektiği kredileri ve kendi hastane giderlerini ödüyorlar.

E ayın 15'i geçince annemle telefonda konuşurken ufak bir para muhabbeti geçti. çok harcama paranı, gereksiz yere para verme vs. Normal şartlarda bana para yolla diyemez annem, düğün öncesi dönemi istisnaydı.
Çift maaş olunca artıyordur onlara, biraz da bize yardım edebilirler diye düşünüyor muhtemelen ama ilk kiramızı biz sıkışmayalım diye kayınvalidemin ödediğini düşünürsek durum çok tuhaf bir hal alıyor. Hal böyleyken anneme nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyım? Zaten yeterince para hesabı yaptığımı düşünüyor, malı çok kıymetli minvalinde. Bi de bu tavrımı sürdürürsem bilemiyorum nasıl olur. Tabi evimizin satılmasına sebebiyet veren ve ardını hiç düşünmeyen babam konu dışı. Ona ne dese reaksiyon alamayacağını biliyor da..

Büyük eşyalarımız yok şuan, tayinden sonra kendi evimize eşya alacağız düğünde takılan bi kısım altınlarla ve inşallah biriktireceğimiz paralarla. Ayriyeten öncelikli olarak arabamızı satıp yenisini almayı düşünüyoruz bi miktar fark ile. Yani para biriktirmemiz gerekiyor illaki. Eşime bu konuyu açmadım, şu durumda fikrini pek bilmiyorum. Sadece bekarken eve yolladığımda aile önemli, yardım etmek gerek derdi.

Sizce ne yapmalı?
Anneniz niye çalışmıyor eli ayağı tutuyor benim annem sizin annenizden tam 20 yaş büyük ama hala kendi çalışır kendi yer aynı konu erkek ailesi için açılsa taşa tutarız bence yardım etmemelisiniz

annecim kusura bakma ben de ev geçindiriyorum artık, üstelik sen bilmiyorsun ama evimin ilk kirasını sağolsun kayınvalideler verdi, borclarınızı kapatın diye. elim rahatlarsa elbette gönlümden geldiğince destek olmaya çalışırım diyeceksin. net ol. tavrını ortaya koy.
sanırım en makul cevap bu, teşekkür ederim

Bekarken elimden geldiğince aileme daha doğrusu anneme destek oluyordum. Şuan yeni evliyim eşim ve benim ortalama bir gelirimiz var.Düğün döneminde kartlara biraz yüklendiğimiz için ilk maaşlarımız direk olarak onlara gitti, hala tam kapatamadık hatta. Bir kaç aya düze çıkabiliriz diye düşünüyoruz inşallah. Şuan elimde cüzi bir miktar nakit var. Kredi kartından yemeyelim diye uğraşıyoruz çünkü gerçekten işin içine kart girince istekler bile ihtiyaçmış gibi geliyor ve düşünmeden alıyorsun nasılsa ödenecek diye. O da kartı şişiriyor tabi aynı döngüye giriyorsun. E piyasa da böyleyken, bir kaç şey alayım diye giriyorsun markete, şakkadanak 50tl, 100tl gidiyor.

Neyse, annem de düğün öncesinde şakayla karışık ayda bir miktar yollarsın demişti bir kaç kez. Malesef düzenli bir geliri yok ve babamın eline bakacak olursa yandı. Kız kardeşim geçen yıl dersaneye gitti, paranın büyük çoğunluğunu erkek kardeşim ödemişti, bu yıl da evde hazırlanıyor. Annecim 43 yaşında bu arada. Erkek kardeşim de farklı bir ilde çalışıyor, düzenli olarak eve bakan oydu ve babamın dayımdan aldığı paraları ödemeye çalışıyor bir yandan. Bazen onun da gönderemediği de oluyor. Babannem ve dedem emekli ama onlar da kız ve oğluna çektiği kredileri ve kendi hastane giderlerini ödüyorlar.

E ayın 15'i geçince annemle telefonda konuşurken ufak bir para muhabbeti geçti. çok harcama paranı, gereksiz yere para verme vs. Normal şartlarda bana para yolla diyemez annem, düğün öncesi dönemi istisnaydı.
Çift maaş olunca artıyordur onlara, biraz da bize yardım edebilirler diye düşünüyor muhtemelen ama ilk kiramızı biz sıkışmayalım diye kayınvalidemin ödediğini düşünürsek durum çok tuhaf bir hal alıyor. Hal böyleyken anneme nasıl bir yaklaşımda bulunmalıyım? Zaten yeterince para hesabı yaptığımı düşünüyor, malı çok kıymetli minvalinde. Bi de bu tavrımı sürdürürsem bilemiyorum nasıl olur. Tabi evimizin satılmasına sebebiyet veren ve ardını hiç düşünmeyen babam konu dışı. Ona ne dese reaksiyon alamayacağını biliyor da..

Büyük eşyalarımız yok şuan, tayinden sonra kendi evimize eşya alacağız düğünde takılan bi kısım altınlarla ve inşallah biriktireceğimiz paralarla. Ayriyeten öncelikli olarak arabamızı satıp yenisini almayı düşünüyoruz bi miktar fark ile. Yani para biriktirmemiz gerekiyor illaki. Eşime bu konuyu açmadım, şu durumda fikrini pek bilmiyorum. Sadece bekarken eve yolladığımda aile önemli, yardım etmek gerek derdi.

Sizce ne yapmalı?
annen gencmıs calısabılır
ben annenden 5 yas kucugum ,15 sendir calıısyorum

Her aileye çocukları yardim etmiyor ediyorsa da bu kadar yakınacak durumda olmuyor. Anneniz tabiiki de babanızın eline bakacak başka kimin eline bakacak ki. Benim annem de babamın eline bakıyor, babam ona dünyaları vermiyor belki ayda 50 lira kendine yarıyordur o da ona yetiyor. Yedikleri içtikleri zaten bir. Emekli babam annem 54 yalında ev hanımı. Durumunuz varsa yardim edin yoksa da sırf annenkeyfine göre para harcasın diye para vermek zorunda değilsin. Eşim bekarken ailesine ne para verdiği umrumda değildi ama şuan evli o para Bizim rızkımız kime ne verirse beni de ilgilendirir. Bazı anne babalar alışıyor çocuğunun bekarken onun her ihtiyacını halletmesine evlenince de aynısı devam edecek sanıyor düşünmüyor ki artık onun da bir yuvası var gideri var hayallaeri planları var... fazla parası varsa bize versin kafasındalar.

Kusura bakmayin biraz agir konusacagim cunku okurken cok sinirlendim. 43 yasinda gencecik bir insan eli ayagi tutarken yeni evli ve kit kanaat gecinen evladindan nasil boyle utanmadan para bekleyebiliyor ben anlamiyorum. Insan cocugunu nasil boyle dusuncesizce uzebilir ki? Ondan daha yasli insanlar her gun sabahtan aksama kadar calisiyor kimseye muhtac olmamak icin. Boyle evladini somuren ana babalara cok sinir oluyorum.

Kusura bakmayin biraz agir konusacagim cunku okurken cok sinirlendim. 43 yasinda gencecik bir insan eli ayagi tutarken yeni evli ve kit kanaat gecinen evladindan nasil boyle utanmadan para bekleyebiliyor ben anlamiyorum. Insan cocugunu nasil boyle dusuncesizce uzebilir ki? Ondan daha yasli insanlar her gun sabahtan aksama kadar calisiyor kimseye muhtac olmamak icin. Boyle evladini somuren ana babalara cok sinir oluyorum.

erkek kardeşimin durumu benden daha zor. ona da çok üzülüyorum. ama elimden bişey gelmiyor. sorumsuz babamın borçları bile ona kaldı. eve her ay maaşından önemli bi meblağ gönderiyor. evi geçindiren o aslında. babam da ayda bir gelip yiyor. çok zor çok. işin ucu bana dokunacak eninde sonunda. eşimin düşüncesini halen bilmiyorum ama bu konuyu açmak bile utanc verici olur sanırım. annemin tuhaf bi anlayışı var bu konuda malesef, bunu kıramıyorum. borçlara gitmeden gelse 7 bin küsür gelirimiz var ayda bi miktar atmayı düşünüyorum ben, ileriki aylarda yapabilirsem bir bilezik hatta. çünkü onlarla seneye eşya alacağım inşallah. anneme düğün sürecinde hiç yük olmadım. nevresim yatak örtümü kendim aldım, takacakları 1 bilezikti onu da bekarken biriktirdiğim paradan yaptım. babam olacak kuzenimin düğününde dolar takmıştı bana hiçbişey.. düğünüme gelemedi bile. çok sinirliyim cok. şu durumda annemin ona rest çekmemesine bile.! ay cok doluyum ben ya

Back
X