- 25 Mart 2019
- 271
- 296
- 23
- Konu Sahibi ayyuzlum01
-
Yardım değilde hediye olarak çok almışımdır hala daha alırım mesela durumları da iyidir çok şükür ama mesela bi yere giderim a bu anneme çok yakışır bunu kardeşim sever diye aldığım oluyor eşim de sağolsun eksik etmezİyi geceler kendi ailenize yardımda bulunuyor musunuz? Benim ailem köy gibi bir yerde ben merkezdeyim. Anneme kardeşime kıyafet vs alıyorum.
Aslında durumları yok değil. Ama bağ bahçe işleri ile uğraşıyorlar vakit ayirmiyorlar alışverişe.
Annem dedi bana şu eskimişti şu eksik diye mesela 300-400 liralık bir alışveriş yapacağım.
Çalışıyorum kendi maaşımla alıcam
Eşim çok bsy demedi.
Yani biz de evliyiz sürekli sağa sola vermek istemezdim. Aileme eksik şeyleri alırken bazen parasını verseler de olurdu diyorum icimden ama onlar bsy demediği için ben alıyorum.
Bazen de olsun hediyem olsun ne varki bencil olma bu kadar diyorum
İşte bu sağlıklı bir aile yapısı ve sağlıklı bireyler yetiştirmenin sonucu. Takdir ettim ve imrendimBizde tersi oluyor genelde; bana tuhaf geliyor anne-baba-evlat arası para mevzuları, annemlerde böyle bir şey görmedim hiç. Aksine bizimkiler bize sürekli bir şeyler yığma yarışındalar; biz de kv yahut annemlere giderken eli boş gitmiyoruz tabi, "Bi eksiğiniz var mı alagelelim" filan diyoruz ya da zaten almış oluyoruz bir şeyler elimize kolumuza ama genelde tersi işliyor ve para lafı ettirilmiyor.
Mesela dolap değiştirecektim bu yaz başı, değiştirdik kıyafet ayıkladım; bundan annemin haberi oldu telefonda laflarken, "Dolap yeniliyoruz" filan diye üzerinden konuşmuştum, iki gün geçmedi "Oğlana bi şey almayın biz ayarladık" dediler baktım yazlık kıyafetlerini full annemler almışlar torunlarına. Kvler de bir çeşit; sebze yetiştirdiği bahçesi var kvmin, dün geldiler ziyarete işleri varmış bu tarafta, yatılı kaldılar, kadın yaprak sarmasına kadar evde yapmış koca bir tencere yemeğiyle birlikte geldi, poşetler dolusu da zerzevatla... Evlatları olarak hala bize bir şeyler yapma çabasındalar anlayacağınız. Bizde işler genellikle böyle yürüyor. Anneme 300 liralık alış-verişle gitsem, onun zaten kaç katını bize yapmıştır bile çoktan. Lafı edilmez böyle şeylerin.
maddi durumunuzun durumuna bağlı.ha bir de içinden gelerek alınan hediye var yani senin düşündüğün bir de sipariş usulü bize şunu al yap et diye düzenli bir şekilde bir şeyler sipariş etmek var.İyi geceler kendi ailenize yardımda bulunuyor musunuz? Benim ailem köy gibi bir yerde ben merkezdeyim. Anneme kardeşime kıyafet vs alıyorum.
Aslında durumları yok değil. Ama bağ bahçe işleri ile uğraşıyorlar vakit ayirmiyorlar alışverişe.
Annem dedi bana şu eskimişti şu eksik diye mesela 300-400 liralık bir alışveriş yapacağım.
Eşim çok bsy demedi.
Yani biz de evliyiz sürekli sağa sola vermek istemezdim. Aileme eksik şeyleri alırken bazen parasını verseler de olurdu diyorum icimden ama onlar bsy demediği için ben alıyorum.
Aklıma evi arabası olan ablama, kirada zor durumda diye bana yalan söyleyerek 50.000 borcuma rağmen Para gönderten zalım anam geldisenin icin onemli bir tutarsa yapma , daha uygun hediyeler al, ısmarlama aldirılması hoş değil bence...he ben yıllarca ailesi tarafından maddi manevi somürülmüş biri olarak yeni uyandım mesela,hiç ama hiç ihtiyaçları olmadığı halde özellikle annem bayılırdi bana para harcatmaya, az buz değil hem de...bana bunu yaparken malını mülkünü oğlunun üstüne yaptı yıllarca ve ona asla kuruş harcatmaz....yani 20 yıldir kazik yiyorum annemden ve yeni uyandım o yuzden hiç içimden gelmiyor artik hediye almak
değişmezler hemşire, hastalansa yine ben koşarım yaranamayacağımı bile bile, yine bana bir kulp takar , oglu değerli olur niye ?çünkü ben salağımAklıma evi arabası olan ablama, kirada zor durumda diye bana yalan söyleyerek 50.000 borcuma rağmen Para gönderten zalım anam geldineyse işte böyle böyle içimizdeki ufak kırıntıları da bitirdiler. Elinde avucunda ne varsa harcadı onlara bende şuan hasta uzaktan izliyor dua ediyorum bakalım maddiyatını maneviyatını harcadığı kızları ne yapacak
Sen söyle ben dinleyeyim o kadar benzer hislerim. Bende koşuyordum hatta hastalandı 6 kardeşiz bana yolladılar katakulliye getirip. Ama allah var zerre istemiyordum ki yüzüme baktı da benden ışık göremeyince gitti hemen. 10 gün geçti İnan içimden gelmiyor elim telefona gitmiyor biran vicdanımı sorguluyordum. Sonra bana yapılanlar aklıma gelince kemerleri bağla muzkad yaslan ve uçuşa geç. Eğer imkanlarım yetseydi burda ben baksaydım yemin ederim yine memnun olmayacaktı. Haydi bakalım her daim benden ayrı tuttuğu evlatlarını görelim.değişmezler hemşire, hastalansa yine ben koşarım yaranamayacağımı bile bile, yine bana bir kulp takar , oglu değerli olur niye ?çünkü ben salağımamaaan , canları sağolsun, yaşlandilar da artık allah ömür versin ama 10 yıl daha görmesem özlemem, allah içimi biliyor , çok kırgınım
OLsun hediyeniz olsun ne var ki. Bencil olmayın bu kadar. ( sizi zora sokmadığı sürece olabilir bence )İyi geceler kendi ailenize yardımda bulunuyor musunuz? Benim ailem köy gibi bir yerde ben merkezdeyim. Anneme kardeşime kıyafet vs alıyorum.
Eşim çok bsy demedi.
Ulen hayata bak be. Boşver bende su virüs süresince çok düşündüm çok kafa yordum ama yok yani hiç gerek yok. Sen de ne güzel diyorsun dara düştüm sırtını döndü. Ne gerek var 40 sene geçti bir 40 daha geçmesin boyle. Umarım hastalanınca sen mecbur kalmazsın bakmaya. Bizim ahırın eşşeği çok allahtan da bana kalmıyor. Sende bakarım ederim deme bence çünkü ben o anı yaşadım resmen daraldım yapamadım onunla. Anne olunca evladın sana beterini yapsın derdi ulan senin gibi ana olacaksam belami da versin allah kabulum. Eşimde senin yazdığını söyledi annen sayesinde belki de böyle güçlüsün demişti. Bende affına sığınarak "böyle güçlü olmanin allah belasını versin, aldigim yaralardan akan gözyaşlarından dolayı guclenip yükselince ayağının altında onların izi yokmu sanıyorsun" demiştimof ki of bacım, ben de pandemi psikolojisi midir nedir, iyice kafaya takiyorum yapilanlari edilenleri bu ara sorma, sayesinde ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşadım varlik içinde yokluk, aile içinde kimsesizlikle büyüdüm, dişimle tırnağımla okudum meslek, mal mülk sahibi oldum, evlendim anne oldum ne zaman dara düşsem sırtıni döndü , oglum da oglum diye diye delirtti beni, yine de duygu sömürüsü yaparak, akrabasını komşusunu kullanarak beni yakınında tuttu, hep vicdanıma oynadı , kesemi de ruhumu da yıllarca sömurdü , zerre acımamış bana bu da evlat diye , anne olunca daha iyi anladım...ne yapsam yaranamadım zaten, hala kötüyüm gözünde ve son miras meselesinde bu sefer bari hakkimi isterim dedim diye paragoz dedi ve artik pes ettim...sadece iki şey için helallik isterim gerekirse, birincisi sayesinde yıkılmaz oldum, hiçbir aciya gucluge , hiçkimseye eyvellahı olmayan bir kadinim artik, ikincisi de nasil bir anne olunmayacağını ögrendim ondan ki bu bana öğrettiği yegane şey belki de...ne diyelim herkes ana olmasa keşke
Ulen hayata bak be. Boşver bende su virüs süresince çok düşündüm çok kafa yordum ama yok yani hiç gerek yok. Sen de ne güzel diyorsun dara düştüm sırtını döndü. Ne gerek var 40 sene geçti bir 40 daha geçmesin boyle. Umarım hastalanınca sen mecbur kalmazsın bakmaya. Bizim ahırın eşşeği çok allahtan da bana kalmıyor. Sende bakarım ederim deme bence çünkü ben o anı yaşadım resmen daraldım yapamadım onunla. Anne olunca evladın sana beterini yapsın derdi ulan senin gibi ana olacaksam belami da versin allah kabulum. Eşimde senin yazdığını söyledi annen sayesinde belki de böyle güçlüsün demişti. Bende affına sığınarak "böyle güçlü olmanin allah belasını versin, aldigim yaralardan akan gözyaşlarından dolayı guclenip yükselince ayağının altında onların izi yokmu sanıyorsun" demiştim
Ben evliyken alırdım. Eski eşim de alırdı. Hiç sorun etmedim bunu. İkimiz de çalışıyoruz derdim. Aylık 300-400 tabi çok ama senede 1-2 kere oluyorsa bence hiç dert edilmemesi gereken rakamlar. Boşandım hala alırım anneme kardeşlerime bir şeyler. Parasını da verseler diye düşünmedim hiçİyi geceler kendi ailenize yardımda bulunuyor musunuz? Benim ailem köy gibi bir yerde ben merkezdeyim. Anneme kardeşime kıyafet vs alıyorum.
Eşim çok bsy demedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?