- 24 Ağustos 2022
- 7
- 15
- 8
- 39
- Konu Sahibi ladyandbaby
-
Anlatmak iyi geliyor cidden, sizler yazdıkça aklıma geliyor benimkinde de var, yazlıklarındayken denize gideceğiz mesela o esnada komşuyla karşılaşıyor “çocuklara dedim ki denize gidin şimdi hazırlanıyorlar” diyor. Haydaaa e biz zaten bunu kendimiz düşündük karar verdik uyguladık yok ama o demiş biz yapıyormuşuz gibi görünmeliBenim kayınvalidem de böyle ya. Her şeyi kendi biliyor, ben güzellikle bir şey diyorum mesela şunu şöyle yapalım anne bak ben öyle yapıyorum diyorum kibarca, güzellikle öneriyorum yani hani fikir veriyorum böyle daha iyi diyorum bana verdiği cevap: ''Ben biliyorum kızım biliyorum hepsini biliyorum sen merak etme sen öyle yap tabii de ben zaten öyle yapıyorum'' Ya da mesela yaptığı bir şeyi bir daha yapmamasını söylüyorum oda bana ''Aaaaa o öyle yapılır mı yapmıyorum tabii ki ben'' ee ama yaptın gördüm o yüzden uyarıyorum. Aklımla oynuyor gibi kadın yani. Her şeyi bilen müthiş deha bir kayınvalidem var asla öneri-fikir kabul etmez çünkü o her şeyi bilir, tamam beceriklidir, iyi de biri, bana hep yardım da eder ama bu huyu beni çıldırtıyor ve sizin dediğiniz gibi kocama da söyleyemiyorum çünkü erkekler anlamıyor. He bir de hazır söylemiş içimi dökmüşken şu huyundan da bahsedeyim, mesela ben bir şey yapılacaksa o olayı yönlendiriyorum nasıl yapılacağına dair ama o herkese ben yaptım diye yayıyor ne alaka ya sen dedin diye yapmadık ben öyle istediğim için öyle oldu yani sen ne alaka millete her haltımızı ona danışıp da yapıyormuşuz gibi lanse etmesi de beni delirtiyor. Ama çok iyiliği dokunduğu için de bu huylarını görmezden gelmeye çalışıyorum.
Ay iyi ki açmışsınız bu konuyu ya bende anlattım rahatladım valla oh be
Anlatmak iyi geliyor cidden, sizler yazdıkça aklıma geliyor benimkinde de var, yazlıklarındayken denize gideceğiz mesela o esnada komşuyla karşılaşıyor “çocuklara dedim ki denize gidin şimdi hazırlanıyorlar” diyor. Haydaaa e biz zaten bunu kendimiz düşündük karar verdik uyguladık yok ama o demiş biz yapıyormuşuz gibi görünmeli
Ayol bunları bana annem öz annem yapıyor kaynanam oldu başıma he diyip geçiyorum benHerkese merhaba, yıllardır burayı takip ederim ilk defa üye olup konu açıyorum. Derdim büyük değil ama keyfimi kaçırmaya yetiyor. Eşim tek çocuk haliyle kvnin tek gelini benim, aramızda hiçbir zaman tartışma kırgınlık laf söz gibi şeyler olmadı. Hakkını yiyemem bana çok iyiliği de oldu amma bu tavrı beni üzüyor. Eşime de anlatamıyorum erkeklerin anlam vereceği bir düzeyde değil bence bu mesele.
En basit bir yemek tarifinden sürdüğüm ojenin rengine kadar benim seçimimin veya yöntemimin tam tersini söylüyor. Kilolarca sebzeyi kış için hazırladım dondurucuya koydum “hımm ladycim aslında şöyle değil de böyle yapsaydın daha iyiydi” dedi. Onun dediği gibi yapmış olsaydım bu defa da zıttını savunurdu. Şöyle ki bunları söylerken kibar olduğu için aramızda bir tartışma veya sözel zıtlaşma olmuyor ama belli ki ikimiz bir soğuk savaşın içindeyiz. Mutfak masamı değiştiririm rengini beğenmez tamam beğenmesin ok ama çaktırmadan hevesimi kırar. Yapacağım veya alacağım şeyleri onunla paylaşırdım önceleri, sonra hevesimi kıra kıra bir baktım ki hiçbir şey anlatmıyorum. Haliyle iletişimimiz de zayıflıyor. Ben böyle olmak da istemiyorum, anne kız gibi olamasak da sıcak ilişkimiz olsun istiyorum. Kendisi de eğitimli gün görmüş bir insan cahil de değil. Beni sevdiğini her fırsatta söyler ama bu huyu beni üzüyor.
Bence beni beğenmiyor takdir etmiyor ha dersiniz ki onun beğenisine ihtiyacın mı var hayır yok belki ama ben ona karşı hep saygılı anlayışlı destekleyici oldum, saçını kestirdi beğenmesem bile onu kırmadım veya evine bir şey yaptırdı tarzım olmasa da güle güle kullanın dedim bunun gibi şeyler işte. Beni beğensin diye olmadığım biri gibi görünmek de bana göre değil zaten. Neyse kimseye anlatmadığım için içten içe sinir olmaktansa sizinle paylaşmak istedim…
Amaan idare edin bence. Kendi annemizin herşeyine katlaniyoruz adi kv olunca herseyi gozümuze batiyor. Takılmayın he deyin geçin. Ona sorsaniz da sizin bir kusurunuz vardır. Kimse mukemmel değil. Kendinizi doldurusa getirmeyin esinize de birsey demeyin hoşgorülü olmak lazımHerkese merhaba, yıllardır burayı takip ederim ilk defa üye olup konu açıyorum. Derdim büyük değil ama keyfimi kaçırmaya yetiyor. Eşim tek çocuk haliyle kvnin tek gelini benim, aramızda hiçbir zaman tartışma kırgınlık laf söz gibi şeyler olmadı. Hakkını yiyemem bana çok iyiliği de oldu amma bu tavrı beni üzüyor. Eşime de anlatamıyorum erkeklerin anlam vereceği bir düzeyde değil bence bu mesele.
En basit bir yemek tarifinden sürdüğüm ojenin rengine kadar benim seçimimin veya yöntemimin tam tersini söylüyor. Kilolarca sebzeyi kış için hazırladım dondurucuya koydum “hımm ladycim aslında şöyle değil de böyle yapsaydın daha iyiydi” dedi. Onun dediği gibi yapmış olsaydım bu defa da zıttını savunurdu. Şöyle ki bunları söylerken kibar olduğu için aramızda bir tartışma veya sözel zıtlaşma olmuyor ama belli ki ikimiz bir soğuk savaşın içindeyiz. Mutfak masamı değiştiririm rengini beğenmez tamam beğenmesin ok ama çaktırmadan hevesimi kırar. Yapacağım veya alacağım şeyleri onunla paylaşırdım önceleri, sonra hevesimi kıra kıra bir baktım ki hiçbir şey anlatmıyorum. Haliyle iletişimimiz de zayıflıyor. Ben böyle olmak da istemiyorum, anne kız gibi olamasak da sıcak ilişkimiz olsun istiyorum. Kendisi de eğitimli gün görmüş bir insan cahil de değil. Beni sevdiğini her fırsatta söyler ama bu huyu beni üzüyor.
Bence beni beğenmiyor takdir etmiyor ha dersiniz ki onun beğenisine ihtiyacın mı var hayır yok belki ama ben ona karşı hep saygılı anlayışlı destekleyici oldum, saçını kestirdi beğenmesem bile onu kırmadım veya evine bir şey yaptırdı tarzım olmasa da güle güle kullanın dedim bunun gibi şeyler işte. Beni beğensin diye olmadığım biri gibi görünmek de bana göre değil zaten. Neyse kimseye anlatmadığım için içten içe sinir olmaktansa sizinle paylaşmak istedim…
+983627737338Bence samimi olmaya anne kız gibi olmaya çalışmayın zorlamayın ne gerek var. Çünkü erkek annelerinde içten içe kıskançlık var bi yolunu bulup o zehri bırakıp rahatlıyorlar. Mesafeli ol başını ağrıtma her şeyini de bilmesin.
Kayinvalidenizle bu konuda konuşsanız. Onu sevdiğinizi fikirlerini dikkate aldığınızı ve bazen kendinizi tarafından takdir edilmek istediginizi söyleseniz bence anlayacaktır. Kayinvalidelerin hatta büyüklerin geneli böyle. Geçtiğimiz, gördüğümüz yollar farkli. Öyle de olabilirdi ama ben bunu beğendim diyip geçiyorum ben. Zaten hayat yorucu birde bunları yük etmek olmaz gibiHerkese merhaba, yıllardır burayı takip ederim ilk defa üye olup konu açıyorum. Derdim büyük değil ama keyfimi kaçırmaya yetiyor. Eşim tek çocuk haliyle kvnin tek gelini benim, aramızda hiçbir zaman tartışma kırgınlık laf söz gibi şeyler olmadı. Hakkını yiyemem bana çok iyiliği de oldu amma bu tavrı beni üzüyor. Eşime de anlatamıyorum erkeklerin anlam vereceği bir düzeyde değil bence bu mesele.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?