Ak m? Ailemi? Syleyin ltfen

Gülsüm sultan herzamanki gibi söylenmesi gerekeni söylemiş, bana da imzamı atmak düşer....

Kendi bıraktı... 8aydır kullanmıyorum diyor. Bunun 4ayı beraberiz ve ben hiç bişey görmedim yani kullananı biliyorum içmiş halleri bilirim bilgim var bu konudaa

1 yıllık karşlıklı hissiyat varmış 4 aydır beraberlermiş... 1 yıl karşılıklı hissiyatlarınız sırasında bu adamın bu illete bulaştığını biliyormuydun?

geri hesap yaparsak 2 ay o onu kullanırken berabermişsiniz .. o 2 aylık süre zarfında "vucudunun onu istediğine dair bi belirti göremiyorum." bu kasteddiğiniz belirtileri görmüş müydünüz?

bu kadar bilgili iseniz ilk zamandan itibaren bunun farkına varmışsınızdır...

aklı selim bir insan böyle biri ile karşılaşırsa kendi bunun müptelası olmazsa eğer o kişiden uzaklaşır

senin istediğin burada duymak istediğin "sen haklısın aman ha sevgilini yalnız bırakma...aileni boşver aşkının peşine koş " denilmesi

bir insan geçmişi ve geleceği ile bir bütündür... geçmişini silip atamazsın

geçmişini siler atarsan sadece işine yarayacak kısmı alırsan bi insanda, onu yeterince tanımamış olursun...:1ninca:

"bu tarz insanları gecmişini yadırgadıgın zaman şimdi tutup ben onu bıraksam içmioada içecek kendine neden arayacak zaten içmiyorum içiyorsun diolar diyecek bari içimde öle içior desinler diyecek."
bu adam tek başına bıraktı ise eğer bunu yapabilmesi için güçlü bir iradeye sahip olması gerekir... güçlü iradelinin öncesinde bunun ona ne zarar verdiğinin farkında olması ve kararlı olması gerekir.

eğer bi insan bu kadar mantıklı düşünüyorsa sizin yukarıda bahsettiğiniz çocuk düşüncesine düşmemesi gerekir

bu adam sizi kandırıyor mu bilemem ama siz kendi kendinizi çok güzel kandırıyorsunuz :lepi:

aşk sevgi bir gün silinir gider

baki kalacak olan ailendir

hepinize çok tesekkür ederim... yorumlarınız için. ben aileme zaten söyledim onu kabullenene kadar o kenddini ispat edene kadar ciddi bi boyut olmayacak merak etmeyin evlenmeyecem dedim ama onlar benim ona kendini ispatlaması için sans vermemi bile istemiyorlar. onun iradesine gelince gercekten çoık iradesi güçlü bi insan ayrıca kendi kendine bırakmasıda gayet norlmal (damardan eroinci) değil sigara gibi dumanını alıyor. ve onun krizide sadece 3gün agır grip.... bunu uzamanlarada sorabilrsiniz. bende onu uzaman götürdüm zaten. 8aydır içmiyor. ayrıca içtigi için ceza almıstı cezasıda denetim serbestliği bunun anlamıda her 3aya bi gidip test yaptırmak zorunda eğer test sonucunda cıkarsa cezaevine girer... bunuda yapmaz. oda o zehirin farkında ve kendide diyor ben yasadım insanlar yasamasın die keşke elimden bişey gelsee

Bunun genetik olduğunu ve ileride allah korusun çocuklarının da risk grubunda olduğunu. Yan etkilerinin 3 gün ağır gripten ziyade beyin hücrelerini yavaş yavaş öldürmek olduğunu farkındasındır umarım.

bende kızım olsa geçmişi temiz olmayan hele hele eroin kullanan biriyle kızımın olmasını hoş karşılamaz ve onay vermezdim. esrar kokain falan onları geç,eroin bu. en tehlikelisi. vede en vücuda zarar vereni. beyin hücrelerine en zarar vereni.

ya arkadaşlar 4 aymı? dört ayda bukadar aşırı sevgi olamaz ilerleyen zamanlarda sıkılıyor sevgililer birrbirlerinden illaki tartışmalar çıkıyor çıkamayanlarında çok nadir olduğunu düşünüyorum konu bu değil ama arkadaşım aile bir kere hayatında olabilicek kişiler annem baban kardeşin ablan abin kim varsa onları birdaha bulma imkanın yok anneni ve babanı üzme boşyere değmez tabiri caizsee nelerii gelirr de seversin kafanda büyütüyorsun tek problem bu kafanda bitir ve arkanada bakma
sigara bile ben de yemin ettimöm dedim aşkım içmicem vallah billah nolduu ahanda elimde
eroin öyle bi illetki kullanmadım kullanmıyayımda allah düşmanımın başına vermesinde benım çok yakın akrabam amcam bağımlısın hatta köyde kendi eker biçerdi esrarını yakalandı hapislerdemi yatmadı bu illet yüzünden içiçi olduğu için fazla tutulmadı eroin yüzünden kaç sefer kan değiştirdi hastanelerde yattı ama noldu gene değişmedi Hiçbirşey şuan ondanda haber alamıoruz hayat senın
şimdi aşk için acımı cekmek istiyorsun ailen içinmi bunun kararını veremiyorsun şçyle düşün onunla anlaşamadığında ayrıldığında şuan evlenmeden başka biryle tekrar birlikte olabilme şansın var peki ya aileni hiçe saydığında tekrar aynı senın aileni bulabilme sansın varmı ? umarım arkadaşım benı yanlış anlamazsın

Hangimizin geçmişi tertemiz diyorsun... Senin geçmişinde temiz olmayan ne var ? En fazla iyi bir öğrenci olmamışındır, ailenden sakladığın şeyler olmuştur (erkek arkadaş vs), ayşe' ye gidiyorum deyip ali' ye gitmişsindir, erkek arkadaşınla cinsellik yaşamışsındır. Bunların hiç biri kirli şeyler değildir.

Nedir sence tertemiz olmamak ?

Ama uyuşturucu kullanımı hoş değildir, hiçbir aile bırakmışta olsa eroin gibi birşey kullanan biriyle kızlarının arkadaşlığını uygun görmez. Kullanan gene kullanabilir tamam kullanmayabilir de ama kimse risk alamaz, sende risk alma. Yarın öbürgün bir dene demeyeceği ne malum.

ailen haklı..bende kızımın böyle biriyle görüşmesini istemezdim..
ya bir gün kızım da merak eder denerse diye korkar insan ilk basta..guvenmekle fln alakalı değil..ben sigaraya merak yüzünden başladım..8 senedir iciyorum..aynı sekilde insan aman bı kereden bir şey olmaz diyip ya bı deniyim diyebilir..ben anne olsaydım en çok bundan korkardim..ve o yüzden de izin vermezdim o kişiyle görüşmesine..
esrar değil bu eroin..vücuttan ne kdr zamanda atılıyor vücuda ne kdr zarar veriyor biliyor olman lazım..bgn hap bile attıgında 1 sene boyunca kan testi yaptırdığında çıkıyor..(ben böyle duydum)o madde kim bilir ne kdr süre atılmıyor..bizim burda en basit esrar dediğimiz madde bile vücuda çok büyük zarar veriyor,unutkanlık yapıyor ani sınır yapıyor..kullanan arkadaslarımdan biliyorum..
madde bağımlısı bir insandan bahssediyorsun..ve ailenin aa tama kızım eroin mı kullanmış e olsun demesini mı bekliyorsun?bunu hangi anne baba söyler?
gecmisiyle yargilamamaktan bahsetmişsin..doğru insanın gecmisi gecmisidir ama madde bağımlısı bir insanın gecmisi o insanı kolay kolay bırakmaz..diye düşünüyorum..
ailene kendine ve iliskine zaman ver..ve çok ama çok dikkat et..

herkes ikinci bir sansı hakeder dogru ama ailenide anlamalısın baska bir sebebp olsa neyse dicem ama eroin kullanması onları korkutmustur gecmiste dahi olsa ya devam ederse kızımıza zarar verirse diye korkuyolardır haklı olarak 4 ay olmus daha zamana bırakıp sende tanımaya calısmalısın bence

Yaşanmadan bilinmez ama gene de dikkatli ol.
Uyuşturucu gerçekten çok büyük sorun...
Ha deyince bırakılmıyor irade filan da fayda etmiyor.
Bu yüzden ölenleri her gün gazetelerde okuyoruz. Aylarca bırakıp tekrar başlayanları...
Dikkatli ol ve ailene karşı çıkma.

canım benım sen bi kere kafanda düşünmüşssün herseyi ailem mi ömür boyu yanımda olucak diye benımde bir arkadasım eskiden eroin kullanan biriyle kaçtı cok sevdiii ama hata yaptıgını sonradan anladı tabi iş işten gecmişti olursa evlenirsen bi kavganızda hemen ona sarılıp onda teselli bulucak bis kavga etmeyiz cok iyi anlaşıoruz dersin içinden ama en mutlu evliliklerde bile vardır adam dısarı cıkar tamam birsey yapmaz ama senın ki nereden teselli alıcagını biliyo onu tatmış yasamıs cok zor birşey benım halamın oğlu 4 defa yattı hastaneye amatemdi sanırım ama ne oldu hiç bişey evlendi boşandı hafife alınıcak bişey deil canım benım inş. istedigin gibi olur hersey opuyorumnanaktan

çok sağolun arkadaslar... hepiniz haklısınız. benim zamana ihtiyacım var. bende korkuyorum korkmuyor değilim ama ne bileyim işte sevgi diyorlar yaa.. kavgada olacak olmayacak diye bişey yok.. ama en zoruda ondan ayrılmak. daha önce hiç düşünmemeiştim ondan ayrılmayı ama ailem bana hiç bi zaman oturup bunları anlatmadıki.. sadece hayır o varsa biz yokuz dediler bende daha çok ona yöneldim. kendi kendime savaşmaya basladım. aylardır bana kan kusturuyorlar. anlamıyorlar beni. ne onu tanımak istiyorlar nede onu tanmama. direk kestirip atıyorlar. kullanmayacagına inanamıyorlar. ama benim bi arkadasım vardı oda kendi iradesiyle biraktı var suan namazında niyazında bi insan. banada dedi ıslah oldum diye. şimdi dörtdörtlük bi hayatı var. belki diyorum buda öyle oldu bunu zaman göstericek ama o zamana izin vermiyorlar işte.... tekrar söylüyorum ewet eroinden ölen çok yanlız onlar damardan alıolar... bu kullandıgı zaman sadece dumanaını alıyordu. bu ıslah ooldu dediğim arkadasta sadece dumanını alıyordu. ALLAHIM YARDIM ETSıNN YAAA

arkadaşımn gerçekten süper yazmşsın tebrik ederim :1hug:vereliniortak

DUMANINI ALMAK.. güzel bi soru. bende merak edip arastırdım. bildiğimiz folyolar varya o illletten bi nokta kadar onun üstünü koyuyolar alttanda yakıolar çıkan dumanı içlerine çekiolar yada sigaranaın içine koyuyolar...

Etkisi aynı canım. Birkaç örnek vereyim. Arkadaşımın abisi; tedaviyi yarım bıraktığı için hapse girdi. 40 yaşını aşmış çalışmıyor. Aylarca içmiyor sonra tekrar başlıyor. Kuzenimin kocası Almanyada evlendi. Herif bırakmışmış evlenmeden önce. Çocuklarına enjekte etmeye çalışınca suş üstü yakalandı ve sınır dışı edildi. ıradeyle bırakılmaz, tedavi gerekir. Sigara bile yardım alınmadan bırakılmıuyor ki uyuşturucu etkisi yok. Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı defalarca buraya yazdığım gibi genetiktir ve hastalıktır. 3 gün grip olup yatıyor yazmışsın. Uzun süreli etkilerini de bir araştır. Diş çektirirken bile uyuşturulmuyor bağımlılar

Buruna çekilerek alınan eroin etkisini anında gösterir. Burun vasıtası ile kolayca damarlara ulaşan eroin her alındığında ölüm tehlikesi olup, her kullanımda damarlar da çatlama olabilir. Bu şekilde kullanılan eroin sonucunda kurtulma şansı çok az olup ölüm çabuk gerçekleşir.
Eroinin damara şırınga ile enjekte edilen şekli en tehlikeli ve ölüme en yakın olan şekli olup, bu kullanım şeklini genel olarak uzun süre eroin kullanıp maddi durumu zayıflayan insanlar kullanır. Maddi durumları kötüleşen eroin bağımlıları az olan eroin miktarını çoğaltmak için suya karıştırırlar ve bunu damarlarına iğne yardımı ile enjekte ederler. Bu şekilde eroin kullanan bir insan damarına enjekte ettiği her eroinle birlikte ölüm riski taşır. Çünkü satın aldığı eroinin saflık derecesini bilemeyeceği için kullandığı dozu her zaman ki gibi ayarlar ve o gün satın aldığı eroinin saflık derecesi de yüksek ise kişi ölümle burun burunadır.
Uzmanların eroinmanları incelemeleri sonucunda; Narkotik maddeleri uzun süre kullananların beyin hücrelerinin zarları büzülür. Hücre dumura uğramış, içinde boşluklar ve yağlanmalar oluşur. Hücre çekirdeği küçülür ve parçalanır. Mikroskopla saptanan bu görünüme ek olarak göz ve beyin kabuğunda ve beyni kaplayan zarlarda şişme, kanlanma ve küçük kanama odakları, damarlarda daralma, incelme ve yağlanma dikkati çeker. Bu tür maddelerde zehirlenerek ölenlerin beyinlerinde şişme, bol kanama odakları ve hücrelerde yozlaşma, önemli bulgular arasında yer alır.
Eroine iyice alışan ve kriz devresine giren bir eroinman artık ilk günlerde tatmakta olduğu yalancı keyif haline ulaşamaz. Artık onun eroin kullanması eroinin insan üzerinde oluşturduğu ağrı ve acıların fena tesirinden kurtulmak, bir nebze olsun rahatlamaktır.
Eroin kullananlar terler, kalpte çarpıntı başlar, vücudu kırılır diz, bel ve başında şiddetli ağrılar oluşur, iştahı kapanır, çalışma gücünü kaybeder. Büyük bir üzüntü yaşar buna bağlı olarak toplumla olan ilişkisini sıfıra indirir. Gözlerindeki canlılık belirtileri kaybolur, sürekli olarak dalgın halde bulunup dünya ile ilgili alakaları kalmaz. Yaşayan, bir ölüden farksızdırlar ve tüm bu olumsuzluklardan kurtulabilmek için tek kurtuluşlarının eroin olduğunu düşünürler.
ıstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinden alınmıştır.

Vücuda giren bir gram eroin beynimizdeki bir milyon hücreyi öldürmektedir!

Eroin; uyuşturucu maddeler arasında en etkilisi dolayısı ve de en tehlikelisi olup morfinden iki ila on defa daha kuvvetlidir. Eroin varolan uyuşturucu maddeler arasında en çabuk bağımlılık oluşturan maddedir, bir-iki deneme kişiyi eroin kurbanları arasına almaya kafi gelir.
Eroine ilk başlayan çoğu bağımlı bu maddenin ne olduğunu bilmeden başlar. Genel olarak ilk tütün ile birlikte alınır. ılk kullanacak olan şahsın; “eroini bilmeden aldım” diye söylemesi söz konusu bile edilemez, zira, tütün içinde yakılan eroinden çok kötü bir koku yayılır ve bu koku kolayca fark edilir. Tütünle eroin alan kişide kısa süre içerisinde kafayı bulma denilen durum başlar ve alınan eroinin saflık derecesine göre bu uyuşukluk halinin süresi değişkenlik gösterir. Eroini bu şekilde kullananlar arasında ki yanlış bir kanı; bu yöntemin daha az zararlı olduğu ve istenildiğinde kolayca bırakılacağı fikri ise de bu düşünce insanların kendisini kandırmasından başka bir şey olamaz
Eroinin insan vücuduna verdiği zarar vücuda girmesi ile alakalıdır vücuda nasıl girdiği ile değil.

alıntıdır.
yazıda denildiği gibi ha damardan almışsın ha tütün gibi içerek,hiçbir farkı yokmuş. bu vücuda giriyorsa nasıl girdiği farketmiyormuş.
[/COLOR
]

Son düzenleyen: Moderatör:
çok tesekkür ederim paylaşımın için... okumustum daha önce ama bikez daha okumaktan sıkılmadım. burdaki belirtilerden biri bile ondan yokkk tam 4 aydır allahın günü görürüm ve biri bile onda göstermedi kendisiniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…