Akciger kanseri

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.972
3.745
333
Iyi Aksamlar herkese ,bir yakinimizin Boyle bir hastaligi oldugunu ogrendik 1 senedir kemoterapiler, serumlar, kullanmis ve tumor vucudun diger bolgelerine de yayilabilir mis (beyin den supheleniyorlar) lutfen iyi biseyler soyleyin var mi yenen bu hastaligi? Dualarinizi eksik etmeyin
 
Elbette var hastalıgı yenenler.Hastalılığın asaması yani evresi ve dogru tedavisi cok önemli.Kişi hastalıgı yeneceğine inanıyorsa akciger kanserini yenen en az 2 kişi var etrafımda.
 
Yenen de var tanıdığım yenemeyen de. Kanserin türüne, kişinin bağışıklığına ve psikolojisine göre değişir durum. Maalesef kanser artık grip kadar yaygın bir hastalık. O kadar çok tanıdığımın başına geldi ki... En son sigara bırakma kliniğindeki doktor bana "bu kadar yakın akrabanız kanser olmuşken, sizin de olma ihtimaliniz çok yüksek" dedi ve ben olağanca sakinliğimle dinledim.

İçinizi ferahlatmaya yardımı olacaksa akciğer kanseri olup hala yaşayan bir tanıdığım var. Tümörlü bölgeyi aldılar yayılım olmamıştı. Dayım için en fazla üç ay yaşar dedi tüm doktorlar iki sene yaşadı. Birçok örnek sayabilirim olumlu ya da olumsuz.

Dediğim gibi kişiye göre değişir durum. Çok geçmiş olsun.
 
Allah şifa versin. Benim babama da akciğer kanseri teshisi konuldu. Ne kadar yayıldığını henüz bilmiyoruz. İnşAllah atlatır.
Mr çekilmemiş mi?
 
Peki test falan yaptırdınız mı?
 
Kemoterapi başlı başına bir zehir zaten. Allah şifa versin. Gümüş suyu ve karbonatla kür yapanlar, şifa bulanlar var. Facebook’ta gruplar bile var hatta. Ancak kemoterapi almaması gerekiyor bu süreçte. Bir araştırsanıza..
 
benim babam akciğer kanseriydi. Cigerinin yarısı alındi. diğer organlara metastas yapmasın diye. henüz ilerlemiş değildi. erken teşhis idi yani. ne kadar zamanında öğrenilirse bu hastalık, önüne geçilmesi de bukdr hızlı olabiliyor. suan babam iyi hamd olsun. fakat bir iste asla çalışamaz. ayni zaman da KOAH Teşhisi de konulmuştu. o yüzden daha zor atlatti o süreci. çok iyi beslendi. alternatif tıbba yöneldi. kovanoz kavanoz köylülerden pekmez aldi içti vs.. cok zor dönemdi hem onun için hem de bizim için.. RABBİM ŞAFI ISMI ŞERİFİYLE ŞİFA BEKLEYEN TÜM KULLARINA ŞIFA VERSIN INŞALLAH..
 
Peki test falan yaptırdınız mı?

Yok yaptırmadım. Genetiğin çok etkili olduğunu söyledi lakin yüzde yüz olurum diye bir durum da yok tabi. Pimpirikli biri değilim benim genetik komple bozuk zaten. Anne tarafımın hemen hemen yarısı kanser. Baba tarafında da tüm ölümler beyin kanamasından oldu. En son annem de beyim kanaması geçirince benim kurtuluşum yok emin oldum :) yaşayabildiğim kadar yaşarım ne yapalım. Sürünmeden ölsem kafi.
 
Çok geçmiş olsun öncelikle. Rabbim sıhhat versin.
Çok üzüldüm. Moral çok önemli. Sakın ha sakın kimse bozmasın moralini.
 
Allah korusun demeyin öyle
Annenizi biliyorum daha önce yazmıştınız ordan hatırlıyorum.
Sizden ve sevdiklerinizden uzak olur inşAllah.
 
Amin
 
Yenen war tabikide. Kacinci evrede ?
 
Küçük hücreli akc. kanseriyse, bir tanıdığım için yaşama şansını - bir doktor- %30-35 olarak vermişti.
Ama adenokarsinom ise yaşama şansı oldukça fazla. Ama yukarılarda bir arkadaşın yazdığı gibi, kaçıncı evrede olduğu, hastanın bünyesi, yaşı, vs vs gibi bir sürü faktör de çok önemli.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…