Merhaba bende eşimde talesemi taşıyıcısıyım. Taşıyıcılık bir hastalık değil ve hiç bir şekilde kişide rahatsızlık görülmüyor. Sadece taşıyılarda nadir olarak kansızlık ortaya çıkıyor. Ama bizim gibi hem eşi hemde kendisi talesemi taşıyıcısı olursa o zaman ileride doğacak bebeklerinin hasta olma olasılığı var. Ben bebeğimi bu yüzden yeni kaybettim hamileliğim 18 haftalıkken sonlandırıldı.
üzüldüm geçmiş olsun bizde de aynı durum söz konusu %25 hasta olabilir diyorlar ama nedense olumlu örnekte pek göremiyorum biz de yeni çocuk düşünmeye başaldık ama sanırım ben malasef kara kara düşünmeye başladımMerhaba bende eşimde talesemi taşıyıcısıyım. Taşıyıcılık bir hastalık değil ve hiç bir şekilde kişide rahatsızlık görülmüyor. Sadece taşıyılarda nadir olarak kansızlık ortaya çıkıyor. Ama bizim gibi hem eşi hemde kendisi talesemi taşıyıcısı olursa o zaman ileride doğacak bebeklerinin hasta olma olasılığı var. Ben bebeğimi bu yüzden yeni kaybettim hamileliğim 18 haftalıkken sonlandırıldı.
üzüldüm geçmiş olsun bizde de aynı durum söz konusu %25 hasta olabilir diyorlar ama nedense olumlu örnekte pek göremiyorum biz de yeni çocuk düşünmeye başaldık ama sanırım ben malasef kara kara düşünmeye başladım
BENİM KIZKARDEŞİMDE VAR AMA TASIYICI SADECE...DOKTOR SADECE EVLİLİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR DEDİ KARSI TARAFIN DA TASIYICI OLMASI DURUMUNDA COCUK LÖSEMİ OLUYORMUS..:1no2:
merhaba arkadaşlar, benim erkek arkadaşımda talasemi taşıyıcısı, bu sene nişanlanıp evlenicez Allah kısmet ederse.birkaç sene önce öğrendik durumunu, bende talasemi yoksa eğer pek sorun olmuyor anladığım kadarıyla ama bazı şüphelerim var.
bende demir eksikliği anemisi varmış,göz kararmalarım olduğu için doktora gittiğimde doktor öyle demişti. ama internette araştırdığıma göre demir eksikliği anemisi ile talasemi testlerde benzerlik gösteriyormuş. biraz kafam karıştı.
7-14 yaş arası geçirdiğim epilepsi(sara) hastalığım nedeniyle 6 ayda bir kan testi yaptırıyordum, acaba talasemi olup olmadığım o testlerde çıkar mıydı?
aslında benim için hiçbir şey değişmeyecek onunla ne olursa olsun hayatımı birleştirmek istiyorum, onsuz olmak aklımın ucundan geçmiyor ama önceden bilmek ve hayaller kurmadan önce hazırlıklı olmakta fayda var diye düşünüyorum...
her yerde bu testler yapılmaz canım. evlilik testlerinin gönderildiği labaratuarı bul, yada en güzeli üniversite hastanelerinde bir tahlil yapsınlar. genetik taşınan bir hastalık olsuğu için, bence bulunup tanı konulması şart. bizim karı koca ikimizdede var taşıyıcılık mesela...
bu konuda çok kulaktan dolma bilgiler var ortalıkta, eşlerden birinde taşıyıcılık varsa korkmanızı gerektirecek bir durum yok. ben de taşıyıcıyım, çok araştırdım hatta hala sonucunu beklediğim testlerim var... tek taraflı taşıyıcılık sorun oluşturmayacaktır, rahat olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?