Aynen oyle bende de demir ve ferritin yüksek. B12 az ama sinirlar dahilinde. Aslinda yorgunluk hissetmiyorum. Zaten hamilelik oncesinde de hep kansiz olduğumuz icin bize farketmemis olabilir. Ama dediğin gibi ben de sicaktan asiri bunaliyorum. Kan naklinden de cekiniyorum biraz sonucta baska bir insanin dna'sini dokusunu almis oluyorsun. Bana doktorum gecen ay hemen kan takviyesi dedi. O zaman akdeniz anemisi teshisi konmamisti. Evlenirken de cikmadi anlamadim.Ben kabul etmedim. Hemen hematolojiye gittim. Testte talasemi olduğum ortaya cikti .Yorgun hissediyomusun eksta bi yorgunluk ben hamilelik ve sıcaktan fazlasını hissetmiyorum açıkçası
Kan naklinden çekiniceğimiz bişey yok aslında hastaneye acil yoluyla başvuran yaralanmış insanlara her gün o kadar kan nakli yapılıyo mantıken ama çok ilginç evlenirken çıkmaması ben çocukluğumdan beri biliyodumAynen oyle bende de demir ve ferritin yüksek. B12 az ama sinirlar dahilinde. Aslinda yorgunluk hissetmiyorum. Zaten hamilelik oncesinde de hep kansiz olduğumuz icin bize farketmemis olabilir. Ama dediğin gibi ben de sicaktan asiri bunaliyorum. Kan naklinden de cekiniyorum biraz sonucta baska bir insanin dna'sini dokusunu almis oluyorsun. Bana doktorum gecen ay hemen kan takviyesi dedi. O zaman akdeniz anemisi teshisi konmamisti. Evlenirken de cikmadi anlamadim.Ben kabul etmedim. Hemen hematolojiye gittim. Testte talasemi olduğum ortaya cikti .
Ya alerjik reaksiyonlarda olabilirmiş. Danistigim bir doktor hicte masum degil dedi kan nakli icin, hematoloji doktoru da surekli yaptigimiz birşey cekinelecek bir durum degil dedi.. aklim karisti, zaten pimpirikliyim :) ya evlenirken test yaptılar aslinda ama bana bilgi mi vermediler anlamadim..Kan naklinden çekiniceğimiz bişey yok aslında hastaneye acil yoluyla başvuran yaralanmış insanlara her gün o kadar kan nakli yapılıyo mantıken ama çok ilginç evlenirken çıkmaması ben çocukluğumdan beri biliyodum
Evet alerjil ihtimaller var ama sürekli uygulandığıda bi gerçek boşver biz dah çok doğumumuza endeksleyelim kendimizi biz istesek te istemesek te nakil olucaksa olucak sonuçtaYa alerjik reaksiyonlarda olabilirmiş. Danistigim bir doktor hicte masum degil dedi kan nakli icin, hematoloji doktoru da surekli yaptigimiz birşey cekinelecek bir durum degil dedi.. aklim karisti, zaten pimpirikliyim :) ya evlenirken test yaptılar aslinda ama bana bilgi mi vermediler anlamadim..
Senin adina cok sevindim sağlıklı olmasi harika ya masallah ben ve esim de tasiyiciyiz ben 5 haftalik hamileyim insallah bi sikinti yasamayiz yarabbimselamlar, ben ve eşim talasemi taşıyıcısıyız. mutasyonlarımız bile aynıbunun bile biliniyor olmasının avantaj olduğunu söyledi dr.lar... bir hamilelik geçirdim, bebeğim%100 sağlıklı çıktı fakat milyonda 1 görülen başka bir sendroma yakalandı...
neyseki ben kendimi hazırlamıştım herşeye... bu topiği okumadan insanların bilinçsiz olduklarını düşünürdüm, ama görüyorum ki tanı yöntemleri kullanılıyor, taşıyıcılığın hastalık olmadığı biliniyor.
hamilelik esnasında 9,8e kadar düşmüştü kanım benimde. özellikle bir hematoloğa gittim, çok normal dedi. ve normal hamilelik setrinde demir haplarını alabileceğimi söylemişti... darısı bu seferki bebişime, oda sağlıkla gelir inşallah...
Geç cevap icin kusura bakma. Doktora gittim kontrol için,3 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim. O zaman tekrar bakilacak kan degerlerime. Ona gore karar verilecek. Aynen ben de cok takmamaya çalışıyorum. Çocuklarımız da biz de saglikli olalimda. Senin ilk gebelik mi?Evet alerjil ihtimaller var ama sürekli uygulandığıda bi gerçek boşver biz dah çok doğumumuza endeksleyelim kendimizi biz istesek te istemesek te nakil olucaksa olucak sonuçta
Aşkolsun ne kusuruGeç cevap icin kusura bakma. Doktora gittim kontrol için,3 hafta sonra tekrar kontrole gidecegim. O zaman tekrar bakilacak kan degerlerime. Ona gore karar verilecek. Aynen ben de cok takmamaya çalışıyorum. Çocuklarımız da biz de saglikli olalimda. Senin ilk gebelik mi?
aynen benim de ilk gebelik. Bir de ben 40 yaşındayim :))) haftalarimiz da ayni gidiyor. Doktor dogum tarihi olarak 15 ekim dedi. 15 ekim'de esimle tanışma günüm :) erkek mi kiz mi sizin?Aşkolsun ne kusurubenimde haftaya kontrol bakalım o zaman nolcak bende merak ediyorum. Benim ilk gebelik seninde ilk heralde hiç takma cidden iyi düşünelim iyi olsun
Aaa benim yaş daha 26 erken anneyim ben çevreme göre epey benimde doğum tarihi 3 ekim ama o kadar bekletmese keşkeaynen benim de ilk gebelik. Bir de ben 40 yaşındayim :))) haftalarimiz da ayni gidiyor. Doktor dogum tarihi olarak 15 ekim dedi. 15 ekim'de esimle tanışma günüm :) erkek mi kiz mi sizin?
Tam yasi ne guzel :) erkek benimkisi de. 15 ekim dedi ama normal dogum olursa,yok sezeryan olursa ondan 1 hafta once falan dedi. Saglikli olsunlar olalimda tarih onemli degil. Cokda bi zaman kalmadı :))Aaa benim yaş daha 26 erken anneyim ben çevreme göre epey benimde doğum tarihi 3 ekim ama o kadar bekletmese keşkebenim kız geliyo inşallah sizin?
Aaa Bana doktor sezeryandansa normal düşün kan katbı da daha az olur dedi ben zaten normal istiyorum gerçi deTam yasi ne guzel :) erkek benimkisi de. 15 ekim dedi ama normal dogum olursa,yok sezeryan olursa ondan 1 hafta once falan dedi. Saglikli olsunlar olalimda tarih onemli degil. Cokda bi zaman kalmadı :))
Ya ben bu doktorları anlamiyorum. Ben de doktoruma normalde mi cok kan kaybi olur dedim sezeryanda mi diye sordum. O da belli olmaz bunun cevabini simdiden veremem. Normalde de olabilir sezeryanda da dedi.Aaa Bana doktor sezeryandansa normal düşün kan katbı da daha az olur dedi ben zaten normal istiyorum gerçi de
Hepsinin kendine has bi tarzı var resmen gerçi doktorun mantıklı demiş normal doğumda beklentilerden çok farklı olabilirYa ben bu doktorları anlamiyorum. Ben de doktoruma normalde mi cok kan kaybi olur dedim sezeryanda mi diye sordum. O da belli olmaz bunun cevabini simdiden veremem. Normalde de olabilir sezeryanda da dedi.
Aynen ben normalden biraz fazla tirsiyorumda :) senin bir dahaki kontrol ne zamandi? Yani ne zaman kan degerlerine bakilcak tekrar?Hepsinin kendine has bi tarzı var resmen gerçi doktorun mantıklı demiş normal doğumda beklentilerden çok farklı olabilir
25inde tekrar çağırmıştı bakalım belki bakar değerlerime çok merak ediyorum durum nedir diyeAynen ben normalden biraz fazla tirsiyorumda :) senin bir dahaki kontrol ne zamandi? Yani ne zaman kan degerlerine bakilcak tekrar?
Doktora gidince bana da haber ver cok merak ederim .Etrafimda cok fazla sezeryan olan var hepside rahatligindan bahsediyor. Hicbirisi de normal dogur demedi simdiye kadar. Kardesimin esi ki biz ayni evde 9 yil yaşadık 2 cocugunu da sezeryanla dogurdu. Hicbir sikinti yasamadi. Bir de ben aklimin erdigi ilk zamanlardan beri cok korkarim normal doğumdan. Asiri tatli bi canim var, e bir de yas 40. Bu yuzden normal istemiyorum.25inde tekrar çağırmıştı bakalım belki bakar değerlerime çok merak ediyorum durum nedir diyesezaryen beni daha çok ürkütüyo doğurup bakıma ihtiyaç duymaktan korkuyorum rahat rahat çocuğumu kucağıma aliyim onla ilgilenebileyim istiyorum sen sezaryene nası karar verdin?
Benimde normal doğumdaki en büyük motivim sorasında hemen sütüm gelir vücudum hemen toparlanır bakıma ihtiyaç duymam direkt bebeğimle ilgilenirim falan Allah ikimize de hayırlısını versin İnşallahDoktora gidince bana da haber ver cok merak ederim .Etrafimda cok fazla sezeryan olan var hepside rahatligindan bahsediyor. Hicbirisi de normal dogur demedi simdiye kadar. Kardesimin esi ki biz ayni evde 9 yil yaşadık 2 cocugunu da sezeryanla dogurdu. Hicbir sikinti yasamadi. Bir de ben aklimin erdigi ilk zamanlardan beri cok korkarim normal doğumdan. Asiri tatli bi canim var, e bir de yas 40. Bu yuzden normal istemiyorum.
Ya benim kardesimin esi sezeryanla dogum yapti hemen sutu geldi. Bu kisiye gore mi degisiyor acaba? Ben de gogusler hala ayni buyukluk olarak cok az fark var. Sut dolmadi mi acaba :/ milletin gogsunden sut falan geliyorms ben de tık yok. Amin dedigin gibi hayırlısı ve onlar icin de bizim icin de en sağlıklısi olsun.Benimde normal doğumdaki en büyük motivim sorasında hemen sütüm gelir vücudum hemen toparlanır bakıma ihtiyaç duymam direkt bebeğimle ilgilenirim falan Allah ikimize de hayırlısını versin İnşallahdoktora gittim geçen kızım koca kız olmuş 2400 gr 44 cm falanmış boyu da doktorla kansızlık üzerine hiç bişey konuşmadık tekrardan ama bebiş kafası aşağıda normal doğuma doğru gidiyo çok şükür senin doktor ne zaman?
Benim göğsümü sıkınca geliyo ama benimkilerde bi büyüdü indi süt dolmasına daha var zaten bu hazırlık sütü gelmemesi daha hayırlı ilk ağız sütü boşa gitmesinYa benim kardesimin esi sezeryanla dogum yapti hemen sutu geldi. Bu kisiye gore mi degisiyor acaba? Ben de gogusler hala ayni buyukluk olarak cok az fark var. Sut dolmadi mi acaba :/ milletin gogsunden sut falan geliyorms ben de tık yok. Amin dedigin gibi hayırlısı ve onlar icin de bizim icin de en sağlıklısi olsun.
Maşallah kızına kocaman oldular di mi bezelye kadarlardi :) keske sorsaydin kansizligi. Ben de kismetse haftaya gideceğim. Tekrar kan testleri yapılacak. B12 demir falan bakilacak tekrar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?