Akıl akıldan üstündür kızlar

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba,

bundan 3 ay önce bir holding te çalışmaya başladım çalışma şartları ve sosyal imkanları çok iyi işimden de memnunum. fakat şöyle bir sorunum var:

işyerinde çalışanların egosu çok fazla bende hayatı boyunca egoları olan biri olmadım o yüzden herkese Güleryüz gösteriyorum,iyi geçinmeye çalışıyorum. fakat işyerinde gruplaşmalar var. ve bu gruplar bildiğiniz birbirinden nefret ediyor. bazen Allahım ben nasıl bir yere düştüm diyorum kendi kendime. Burada yönetim kurulu asistanı var özünde çok iyi ama oda egosu fazla olanlardan biz genelde beraber takılıyoruz yemeğe beraber iniyoruz çaya sigaraya falan. fakat bu kıza bazen birşeyler sorduğumda aslonda bazen değil herzaman bildiğiniz azarlayarak konuşuyor, insanların yanında küçük düşürmeye çalışıyor gibi şeyler çoğu zaman inanırmısınız tuvalete gidip ağlıyorum. aslında kendini bu kadar ezdirecek biri değilim lafları yapıştırır geçer giderim. Ama burada resmen basiretim bağlandı kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başladım özgüven tamamen sıfır oldu. Çalışmaya da ihtiyacım var kiradayım ve borç ödüyoruz o yüzden de biraz ses çıkaramıyorum. Bana ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

kızlar merhaba,

bundan 3 ay önce bir holding te çalışmaya başladım çalışma şartları ve sosyal imkanları çok iyi işimden de memnunum. fakat şöyle bir sorunum var:

işyerinde çalışanların egosu çok fazla bende hayatı boyunca egoları olan biri olmadım o yüzden herkese Güleryüz gösteriyorum,iyi geçinmeye çalışıyorum. fakat işyerinde gruplaşmalar var. ve bu gruplar bildiğiniz birbirinden nefret ediyor. bazen Allahım ben nasıl bir yere düştüm diyorum kendi kendime. Burada yönetim kurulu asistanı var özünde çok iyi ama oda egosu fazla olanlardan biz genelde beraber takılıyoruz yemeğe beraber iniyoruz çaya sigaraya falan. fakat bu kıza bazen birşeyler sorduğumda aslonda bazen değil herzaman bildiğiniz azarlayarak konuşuyor, insanların yanında küçük düşürmeye çalışıyor gibi şeyler çoğu zaman inanırmısınız tuvalete gidip ağlıyorum. aslında kendini bu kadar ezdirecek biri değilim lafları yapıştırır geçer giderim. Ama burada resmen basiretim bağlandı kendimi gerizekalı gibi hissetmeye başladım özgüven tamamen sıfır oldu. Çalışmaya da ihtiyacım var kiradayım ve borç ödüyoruz o yüzden de biraz ses çıkaramıyorum. Bana ne yapmam nasıl davranmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

öncelikle sana şunu söleyimmm önce insanları tanımaya çalış hemen biriyle samimiyete girme ayrıca bu asistan olan kızlada hiç buhattap olma sana zarar verir bak mesafe koy sana gelcek ne oldu die sorcak o zaman sende kırıldım bu şeklde davranmandan falan dersin.. ilk işe giren insanlar için emin ol aynıdır bnde öyleyim normalde çok konuşkanım ama işe girdiğimde sesim içime kaçmıştı kendimi tanıyamıyordum... ama zamanla insanları tanıdım yemektekilerle merhabalşamaya başladım sonra kat arkadaşı edindim sonra onun arkadaşıyla konuşmaya başladım derken çevrem oldu sonra konuşmayanlarda konuşmaya başladı:) umarım senin deolur bnde hergün eve gidince ağlıyordum...

Bence önce kendinden asla taviz verme,kimseyle samimi olma,zaten yavaş yavaş anlayacaksın kimin ne olduğunu.asla ama asla kimsenin hakkında biriyle konuşma iyi yada kötü sonra kötü sen olursun.bildiğin üç maymunu oyna.görme duyma bilme..günü kurtarmaya bak..kimseyle de kötü olma..maalesef iş hayatı böyle..

Ben olsam , yalnız kalacağım endişesi ile hiç bir gruplaşmaya dahil olmazdım , öyle burnu büyük , kimseyle muhattap olmayan bir tavırla değil tabii ki , sadece o dedikodu kazanlarının içinde yer almazdım .

İkincisi bana sürekli ters cevap veren kişiye hiç durmaz cevap verirdim , sende seninle bu şekilde konuşmasından hoşlanmadığını söylemelisin bence .

İşine konsantre ol , birazda görmezden gel , tabii fıtratın buna müsait ise:34:

zaten kimse ile öyle bir samimiyetim yok çok fazla etliye sütlüye karışmıyorum işimi yapıyorum o kızada cevap veriyorum çoğu zaman hoşlanmıyorum bu şekilde konuşmandan diye ama insanoğluyuz 1 kere cevap veriyorsam 5 inde susuyorum

Benimde basimdan boyle bir şey geçti yaptigim tek şey sabah ise geldiğimde güler yüzle gunaydin diyip isimin basina geçmek. Soru sorduklarında ya da soracagimda güler yüzle sorup teşekkürler x hanımefendi diyip cikarkende iyi aksamlar ...herkese eşit şekilde yakinlik kurmak oldu.

Ne çok uzak mesafeli ne de düşünmeden konusmalarini gerektirecek kadar yakin ol...bu tur yerlerde başka turlu basa cikamazsin... Kimseyle yemeğe cikma bile sigaraya bile tek in zamanla sana saygi duyacaklardir seni grup catismalarina cekmelerine izin verme senin gibi olan biri sana zamanla yakinlasacaktir

Her işyerinde böyle kendini birşey sanan havalı tipler vardır kendine ezdirme sonuçta sende onlarla aynı yerde çalışıyorsun Elinden geldiği kadar muhattap olmamaya çalış işine bak parana bak boşver milleti..

kızlar merhaba,

malsefki paraya ihtiyacı olunca insanın görmemk duymamak zorunda kalıp katlanmak zorunda oluyor . Siz sanırm yeni başladınız

aralarına almak istememişlerdir.yeni gelene hep bi çekememzlik vardır zaten sıkmaa canınıı

bende arkadasa katılıyorum.. senın yerınde olsam tek takılırdm.. az ınsan cok huzur.. o kızlada pek samımı olmazdım.. cok dengesiz biriymıs

Ben olsam , yalnız kalacağım endişesi ile hiç bir gruplaşmaya dahil olmazdım , öyle burnu büyük , kimseyle muhattap olmayan bir tavırla değil tabii ki , sadece o dedikodu kazanlarının içinde yer almazdım .

İkincisi bana sürekli ters cevap veren kişiye hiç durmaz cevap verirdim , sende seninle bu şekilde konuşmasından hoşlanmadığını söylemelisin bence .

İşine konsantre ol , birazda görmezden gel , tabii fıtratın buna müsait ise:34:

Son düzenleme:
Arkadaşlara katılıyorum, tek takıl ve ölçülü ol

O sana bağırana da bir daha yaptığında, bana sesini yükseltme ve bundan sonra benimle mesafeli ol de ve tavrını koy, kimseyi böyle bir davranışa alıştırma

Madem çalışmak zorundasın,o zaman oyunu kurallarına göre oynayacaksın..Yalnız kalmamak için hemen bir gruba adapte olmana gerek yok..Herkese eşit mesafede ol,tanımaya çalış.Ondan sonra kiminle yakın olacağını anlarsın.Hak edene de hak ettiğini vermek lazım,azarlayarak konuşanla sen de azarlayarak konuş.Bir anda ne diyeceğini bilemezsin doğaldır ama sonradan açılırsın.Sen etten kemikten de onlar metalden mi? Ne bu afra tafra yani.Boşuna takılma.

Son düzenleme:
ben bu tarz şeyleri hiç sevmiyorum bir iş yerinde . allahtan iki kişilik bir ofis ortamında çalışıyorum . gayet rahatım . kendi işim gibi . ama böle büyük gruplarla çalışmak çok zor :52:bence bir tarafa yakın olmalısın . çünkü sürekli yalnız kalmakta iyi birşey değil

Resmiyeti koru, kimsenin seninle öyle konuşmaya cesareti olmasın.
Ama seni incitecek bir tavırla konuşursa, karşılığını ver.
Kendini asla ezdirme, çok sinir oldum neyse Allahından bulsun.
Bu tipte insanlardan nefret ediyorum:20::19:

Ya o tarz azarlama tarzinda konusunca tavrinizi koyun, ya da takilmayin onunla...
Siz ona gereken cevabi da verebilirsiniz, onunla takilmasaniz kendinize de yetebilirsiniz...
Kimsenin sizi azarlar tarzda konusmaya hakki yok, siz de onlarla ayni asamalardan gelip hakederek o ise girdiniz, kendinize olan ozguveninizi kaybetmeyin ve buna neden olan insanlardan da uzak durun:34:

hemen hemen her iş yerinde oluyor bu,o yüzden takılmayın,işinizle mesgul olun bence.

kızlar merhaba,

Ne münasebet? Bildir haddini. Kim ki o seni azarlayıp küçük düşürüyor?

Özel sektörde kimseyle samimi olmaya gelmez ayrıca, mesafen herkese eşit olsun. Günaydın-günaydın, iyi akşamlar- iyi akşamlar..Bundan öteye gitme derim, sonra cılgı çıkıyor zira.

Paraya ihtiyacın olsun olmasın hepimiz çalışmak zorundayız önce kendimiz için, ruh sağlığımız için. Ve hangi işe girersek girelim malesef kötü şeylerle karşılaşıcaz. Çok şanslıysak eğer mükemmel bir iş ortamımız olabilir..

Paraya ihtiyacın olmasa sırf bu salak kız yüzünden işten mi çıkıcaktın yani sen?

O kimki asistan değil mi. Takılmazsın olur biter. Terslemene bile lüzum yok. Muhtemelen o da yalnızmış ki yeni gelen sensin onu tanımıyorsun diye sana sarmış şu an. Yoksa o gruplaşmalardan birindeydi şu an. Ayrıca her iş yerinde gruplaşma vardır. kiminde hep kızlar kızlarla takıldığından olur, kiminde üniversiteye göre gruplaşırlar, kiminde işe giriş zamanına göre. Gruplaşılır diğer gruplar çekiştirilir.

işe ilk girdiğinde nereye dahil olacağını da bilemezsin. Bir süre böyle ortalarda gezinirsin. ama zamanla geçer.

Bu kız tehlikeli yalnız kal bence şimdilik.

biraz mesafe koymaya başladım arama oda anladı zaten. Fıtratımda gruplaşma diye bir şey yok benim. hep iyi olmuşumdur çalışma arkadaşlarımla ki otogar gibi bambaşka bir yerde çalışmışım yıllarca işe alıştıkça özgüvenimde gelmeye başladı sallamıyorum artık kimseyi açıkçası çok teşekkür ederim herkeze yardımlarınız için.

Back
X