Akıl almak istiyorum

123gulcin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2023
1.954
841
43
36
Arkadaşlar daha önce konu açmayacam dedim ama açtım. Daha önce k.valide ile ilgili sorunlar açmıştım. Özet geçeyim sorun şu kayınvalide olsun eşimin abisi olsun aile olarak eşim hariç çok eleştirel ler ve eleştirileri de normal eleştiri değil. Direk kalp kırıcı cinsten. Örnek:Buzdolabın iğrenç diyen biri.
Diğer gelinine saçın inek yalamış gibi olmuş diyen biri.
İş bulamadığım da evde boş boş yatmana izin vermeyeceğim... Diyen biri eleştirmiş mi oluyor yoksa ezmiş mi bunu çok kere dile getirdim... Önce eşim konuştu sonra ben konuştum biraz dikkat ettiler başka konularda gene aynı en sonunda resti çektim bağırdım çağırdım...
Benim tahammülüm yok arkadaşlar kayınvalidenin cahil ve aptal davranışlarına onlar yüzünden eşimle tartıştım. Annemlerin yanında bana şunu dediler diye ağladım. Çok rezil oldum en cok da kendime haksızlık ettim. Ama yeter bu kadar. Şimdi eşimle karar aşamasındayım bu kişilerin huyu bu ben bu tarz insanları sevmediğimi tahammül etmeyeceğimi en baştan söyledim... Eleştirel insanı hayatımda istemiyorum dedim. Sizce boşanalı mıyım. Yoksa mesafeli yada eş ailesiyle hiç görüşmeden bir ilişkimi olmalı bu arada eş ailesiyle önceden haftada 1 di şimdi ayda 1 olmaya başladı. Ama yaşadığım bunca şey o kadar uyardım eleştirdiysek ne olmuş be var bunda diyen hatasını kabul etmeyen insanlar için artık uğraşamam.... Siz olsanız ne yapardınız özetle kafa yapımız bu dünyada uzalşması mümkün olmayan birileri var. Eşim severim ama yetmiyor güvenmiyorum ailesine ben görüşmek istemiyorum kendileriyle mesafe koyuyorum. Onlar görüşmek istiyor yüzsüzler resmen....

Mesafe koyarsınız olur biter . Ayrıca eşlerin böyle durumlarda susmalarında ki amacı çözemiyorum. Onlar ortak yolu bulmaya çalışsa halbuki olay çoktan çözülecek. Kal geliyor herhaldee.

Benzer şeyler yaşadım. Kayınvalidem gülerek laf sokardi gülerek eleştirirdi güldüğü ve hızlı konuştuğu için ne dediğini idrak edene kadar zaman geçer cevap veremezdim. Buyugumdur saygı duyayım susayım modundaydim ama ben sustukça azitti sapıttı haddi aştı. Ben karşılıklı dairede oturuyordum bir de iyce sınırı aşmıştı. Önce anladığın dilden konuştum,sonra o bagirdimi ben daha çok bağırdım defelarca evden kovdum ama çok arsizdi ben böylede basedemedim. Bu sırada kocamda sadece figurdu asla karismazdi tarafta olmazdı etkisiz elemandi. Bunlar iyce haddi sınırı aşınca ya bu evden tasiniriz yada bitti bu iş dedim telefon cüzdan hiç bişe almadan çocuğu kucaklayıp evden çıktım. Bı anlık biseydi artık dolup tasmistim. Annemin evine gittim. Yalvar yakar oldular istegimden dönmedim. Uzak bı yere evimi taşıdım,önceliğim ben oldu. Arıyordu beni bişe soylicek mesela onu susturup ben böyle istiyorum böyle olcak demeye başladım. Artık karsisinda ezik değilde güçlü ne istediğini bilen biri vardı. En başta yapacagin şey kararlı gözü kara olmak. Eşim bile sen bilirsin gelmezsen bosanirm evi falan taşıyamam dedi öylemi sen bilirsin dedim güle güle dedim hemen geri vites yaptı yok olmaz öyle işte çocuk var demeye başladı.
Şimdi benim dediğim oldu evim ayrı ve uzak senede bir yada iki geliyor,bayramda gidip bı iki saat durup geldim. Mesafeyi koydum benimle konuşurken ne dediğine dikkat ediyor.
Biseymi dedi anında cevabini veriyorum. Demekki anladığı dil buymuş diyorum.
Şimdi hiç karışmaz bana lafını sozunude duymam

Eşiniz size bu şekilde davranılırken tepki veriyor mu? Tepki verse inanın size karşı bu şekilde gelişi güzel konuşamazlaarr
Eşim o anda konuşmuyor sonra gidip konuşuyor. Kaç kere konuştu adam.
Ama hala böyle dediysek ne var diyorlar bu kaçıncı hatta bugün bile ısrarla hatalarını devam ettiriyorlar. Zaten eski eltim boşandı sebebi de kaynımın sürekli kendini aşapılaması yüzünden. Bunlar düzelmez huy olmuş artık

Eşiniz size bu şekilde davranılırken tepki veriyor mu? Tepki verse inanın size karşı bu şekilde gelişi güzel konuşamazlaarr
Eşim o anda konuşmuyor sonra gidip konuşuyor. Kaç kere konuştu adam.
Ama hala böyle dediysek ne var diyorlar bu kaçıncı hatta bugün bile ısrarla hatalarını devam ettiriyorlar. Zaten eski eltim boşandı sebebi de kaynımın sürekli kendini aşapılaması yüzünden. Bunlar düzelmez huy olmuş artık

Çocuk varmı?
Eşin sana yapılan saygısızlığa yanıt veriyor mu?
Bu ikisine göre yorum yapacağım.

Helal olsun bende rest çektim sıçtım en son ağızlarına her yerden sildim. Ama bu süreç te ben çok yıprandım. Keşke taşınsak ama çocuk da yok ya tamamen bitecek bu iş yada sadece eşim görüşecek bilmiyorum güvenim bitti onlara evlendiğimi 6. Ayında hem de

Madem öyle kimse sizi aşağılayamaz eşiniz aile ziyaretine tek gitsin. Size saygı duymayan insanlara saygı göstermek zorunda değilsiniz.

Çocuk varmı?
Eşin sana yapılan saygısızlığa yanıt veriyor mu?
Bu ikisine göre yorum yapacağım.
Çocuk yok olmuyor çok kere tüp bebek yapıldı tutmadı.
Eşim hep benden taraf yanıt veriyor ama yüzü fazla yumuşak bağırıp çağırıp değil. Bazen net sınırını çizer. Örnek geçen gün yemeğim hakkında laf söyledi eşim hemen bir daha yemek Getirmice bitti dedi yanımda.

Madem öyle kimse sizi aşağılayamaz eşiniz aile ziyaretine tek gitsin. Size saygı duymayan insanlara saygı göstermek zorunda değilsiniz.
Galiba böyle beni ezmeye kalkan insanı istemiyorum. Yeter artık. Eşim e de dedim ya sen görüşürsün tek yada bu iş biter sen bilirsin dedim.

Eltinin yuvasının bu yüzden yıkılması konusunda eşin ne düşünüyor?

Kocaman kadinsiniz eşinizin sizi korumasına gerek yok. Siz kendinizi savunun tabi eşiniz de katılırsa iyi olur. Eşinle aran iyiyse boşanma hiç gerek yok ben görüşmek istemiyorum sen istediğin zaman gorusebilirsin dersin. bilmiyorum bu bana mı zor değil ?

Eltinin yuvasının bu yüzden yıkılması konusunda eşin ne düşünüyor?
Annesinin yengesini sürekli tartıştığını ve kalp kırdığını zatne kaynanam da ağzıyla söyledi tartışırdık ama gelin kocasına yani kaynıma söylememiş. Çünkü söylediğinde abisi annesinden yana olurmuş yan abisi ve annesi de çok kalp kırıcı....

Söyledim illa ısrar edip çağırıyor istemiyorum dedim kaç kere... Annem şerde onlar büyük ayıp falan ne ayıbı ya kalp kırmak günah değil sanki. Eşim de her şeyin farkında bunların yanında sessiz ve duymazdan geliyor umursamaz davranıyor... En çok sinir olduğum o zaten....

Korkunç görünüyor. Hiç görüşmeyin, herkesi hayatınızdan çıkarma hakkınız var. Eşinize gelince, size yaklaşımı nasıl ve ortamda savunuyor mu, bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim.

Kimsenin yaşı büyük diye saygıyı hak ettiğini düşünmüyorum kimse benden önce doğdu diye saygıyı hak etmiyor zaten. İnsan olsalar zaten akıl istiyorsun çözmek istiyorsun o kadar konusmussunuz değerini bilirlerdi. boşver eşin ailesine büyük ihtimal daha bir şey demez. Sen kararliliginla hem eşine hem ailesine kendin göster kendi sınırlarını. Yani evine kabul etme evlerine de gitme. Bana zarar veriyorlar kabul da etmiyorlar de. Esin sana kuserse de gitsin annesinin dizinin dibinde aşağılama ve eleştirilerine kendi maruz kalsın

Korkunç görünüyor. Hiç görüşmeyin, herkesi hayatınızdan çıkarma hakkınız var. Eşinize gelince, size yaklaşımı nasıl ve ortamda savunuyor mu, bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim.
Eşim o anda onlarla laf dalaşına girmek istemiyor muş.. Sonra gidip konuşuyor mesela bugün gene gitti konuşmaya ben yokken... İlk güvenmedim sonra öğrendim ki konuşmuş. Konuşması bir şeyi değiştirmiyor ki bende konuştum önce kibar sonra bağırdım hemde kaç kere.... Ne kalpleri kırılıyor bunların yüzsüzler deveyi diken insanı s... yaranır. Bunlara it gibi davranın ca hoşlarına gidiyor herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…