Akıl almak istiyorum

Yani tabi ben olsam öyle konuşmam seviyelerine inmem ama şuna da inanıyorum 4 duvar arasında ne yaşanıyor disardakiler bilmez. Allah yardımcısı olsun
Amin sıkıntısına benim bir sözüm yok. En azından bize anlatırken, oraları atlasaydı. Sozleri bende, çok sert ve ters biri izlenimi verdi. Acaba dedirtti.

Amin sıkıntısına benim bir sözüm yok. En azından bize anlatırken, oraları atlasaydı. Sozleri bende, çok sert ve ters biri izlenimi verdi. Acaba dedirtti.
Anlıyorum ben zaten o tarz konuşmam ama içimden geçenleri yazdım... Konuşma kısmında konuşmam yani...

Anlıyorum ben zaten o tarz konuşmam ama içimden geçenleri yazdım... Konuşma kısmında konuşmam yani...
Anlıyorum seni onlar yüzünden strese sokamam kendimi diyorsun. Stresin ta kendisisin. En büyük zararı kendine, yine kendin veriyorsun. Zerre umurlarında değilken, bütün hayatın onlar olmuş.Planlarını yapmışsın bırak biraz akışına. Koy mesafeni 5 aydır zaten görüşmüyor mussun. Görüşmediğin insanlarla doldurma kendini,boşuna sinirlenip yıpratma. Kimki onlar veya bir başkası. Hayatta en değerli kendin olacaksınki sevdiklerinle huzurlu olasın.

Aynen öyle stresin kendisi oldum resmen ya haklısın. Görüşmüyorum ama uzakts oldukları için yani başka evlerine gittikleri için şimdi yakına geldiler. Eşim bana hak verirken psikolog bile sen haklısın derken çözüm bulamadık ya pes...

Gülçin kendi ailenle sorunlusun, eş ailesi ile sorunlusun,kiminle anlaşa biliyorsun?
Ailem le sorunum yok 1 kere oldu normalde onlarla evlenene kadar hiç problem yaşamadık. 1 kere oldu o da terapi aldığım dönemde. Hangi dini kitaba bakarsanız bakın hangi ahlak kitabına bakarsanız bakın eleştiri adı altında aşağılamak normal bir davranış değildir ben bunu savunuyorum. Bu dünya imtihan yeri kalp kıranın elbet hesabı sorulur ki Allah sordu da zaten o çok sevdiği kendi gibi olan oğlu boşandı kadının göz yaşı kurumadı aslında Allah onlara çok ders veriyorda gözleri kör olmuş.

Gülçin kendi ailenle sorunlusun, eş ailesi ile sorunlusun,kiminle anlaşa biliyorsun?
Şimdi anladım ki kendi ailem yüzde yüz haklıymış. Ezmeyi normalleştirmek bu normal bir davranış değil yanlış yanlıştır dinen de bu böyle erdemli davranış değildir. Hakareti normalleştirmek akıl işi değil. Allah neden bu dünyaya gönderdi. İmtihan için demek ki benim sınavım da bu ama aklımı kullanıp bu yüzden bu sınava yenilmicem. Ne kendimi üzerim ne de onlara yenik düşerim.

Yani hakareti aşağılamayı normal kabul eden bir aileye ne dersen boş. Dünyanın neresine gidersen git hangi kutsal kitabı okursan oku ezmek aşağılamak hem günah hem de yanlış bunu ısrarla ne var bunda diyen birini normalleştirmeye çalışan birini görüşmemek benimde en doğal hakkım. Bir de bunları çekecem yok öyle yağma bir de eskisi gibi aptal gibi üzülücem... Eşim de dahil hiç bir dini kitapta eşlerin aile üzerindeki denge konusunda ki etkisi ile ilgili...

Firavun ailesini duymuşsundur. Kendini üstten gören herkesi küçümseyen ve kibirli ve küstah... Bu aile böyle Allah da onlara vermişde vermiş vermiş te vermiş...

Bu insanlar kibirli kendini beğenmiş ve küstah ve eşim bu insanlara göz yummayı söylüyor. Neden miş kendi hatrı için mii hatalarını söylüyorsun bin kere kendilerini o kadar beğenmişler ki insanları kırmaktan çekinmiyor ve hatasını söylediğinde biz ne yapmışsınız. Kendini sürekli öven veya oğlunu öven insandan ne beklersin kendini beğenmiş kibirli ve üstünlük kompleksi var bu yüzden insanları kırmaktan bir dk çekinmiyor ve bunu normalleştiriyor.

Göz yumarsan bir süre sonra sen, sen gibi hissetmezsin. Degisirsin. Çiçeğe bile her gün kufret solarmis. Taviz vermek zorunda değilsin. Sen de onlara karşı küfür etmek aşağılamak zorunda değilsin. Ama sana bunun yapilmamasina izin vermek senin elinde. Eşinden bir şey bekleme inan bir şey yapmayacak. Kendini sen kendin koru.

Evet canım sınırlarımı net belirlemem gerekiyor. Eşime de evlilikte yeni bir sürece geçiyoruz. Ben artık kesin likle karşı tarafı çözdüm bütün parçaları birleştirince kibir kendini beğenmişlik ve kıskançlık o kadar yoğun ki kibri mantığının önüne geçmiş durumda yanlış yaptığını biliyor ama yanlışını düzeltmek işine gelmiyor. Çünkü o kadar kendini beğenmiş ki özür dilemek ağır geliyor artık net çözdüm kimse için 1 dk bile üzülmem de rahatsız da olmam...

Madem öyle kimse sizi aşağılayamaz eşiniz aile ziyaretine tek gitsin. Size saygı duymayan insanlara saygı göstermek zorunda değilsiniz.
Eşime de söylicem kibirli kalp kırmaktan çekinmeyen ve kibri mantığının önüne geçmiş bir insana ne dersen de saygı da duymaz o yüzden görüşmeme sadece bayramdan bayrama görüşmek yeterli... Zaten psikoloğa gitmemin sebebi de ailesi ile ilgili sorunları kökten çözüp detaylandırıp iyice düşünüp mantıklı bir karara varmak.... Bir insan sürekli her aldığı karar her yaptığı eylem eleştiriyor bir insan bu karşı tarafın kendini beğenmiş ve kibirli olduğunu gösterir çok şükür artık kafamda net çözdüm...

Eşin görüşcekse özlediğinde gitsin görsün ona karışamazsın ama eşinde sana saygı duysun.
Dedim zaten beraber gitmeye zorlayamazsın beni kendin git dün akşam kendi gitti zaten.... Abisi gişe de kendin git dedi her seferinde sensiz gitmem falan ailenin umurunda değil benim gelip gelmemem neden bu ısrar zaten adamlar kibri den kalp kırıyor yeterince daha fazla kalbimi kırsın laf söyliyince de nasıl olsa kabul etmiyor kaç kere konuştuk 7 yılda herhalde bu 10.konuşmamız. Kalp kırsın da tartışalım diye mi.... Kimseyle ne tartışırım nede sinirimi bozarım muhatap bile olmam.

Kibri ve kıskançlıkları mantığının önüne geçmiş. Yada mantıkları hiç yoktu belkide çünkü mantıklı insan hatasını düşünür fark eder. Özür diler ve çaba gösterir. Bunlarda kibir ve kendini beğenmişlik o kadar büyük ki kıskançlık mantık resmen 10 kerede söylesen devre dışı....

Zaten ben evlendiğimden beri ben ben değilim zaten bunu annelerde fark etmiş evlendiğim ve bunlar yakınımıza taşındı ve benim hayat enerjim gitti arkadaşlarım bana sen böyle değildin Gülçin dediler. Önce negatif bir insan haline dönüştüm sonra sürekli göz yaşı daha sonrada kafamda bitirdim eski halime döndüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…